Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ladinola, myślałam ostatnio o Tobie trzymam kciuki!
Ladinola lubi tę wiadomość
-
Nynka wrote:Melduje @, punktualna jak zawsze...
Nienawidzę, dziś świata.....
Pewnie jutro pozbieram cycki, ale dziś mam dół i nerwa....
Czekam na wyniki tsh....
Mój aktualny plan na nowy cykl, to co ma być to będzie. Jestem tym zmęczona. -
nick nieaktualnyOlenkaqx wrote:Nynka dziś randka z winem i czekolada a od jutra cycki do przodu!
Kupiłam NAC z alliness, i terqz prosze o info na co mi to?😂🙈
Edit. I jak to brać bo dziwne rzeczy wyczytuje w internetach👀Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 12:17
futuremama lubi tę wiadomość
-
Ogólnie narazie to staram się podchodzić to tych pozytywów z dystansem, będę się cieszyć jak okresu nie dostanę. W poprzednich staraniach po 2 latach miałam cb i nie chce się zawieźć.
W każdym razie mam nadzieję że tym razem los mi wynagrodzi poprzednie starania i będzie dobrze 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 12:09
-
No to tak - nac z allines jest w dawce 500mg więc bierzesz go od 3-7dc w ilosci 2-3 tabletek (ja brałam trzy i po swoim organizmie stwierdzam że za dużo, mocno przyspieszył owu- z 12dc na 7 dc) i zachodzisz w ciążę!
Możesz dzielic się nac z mężem - swojemu daje jedna tabletkę codziennie, badania mówią że zmniejsza lepkośćNynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlenkaqx wrote:No to tak - nac z allines jest w dawce 500mg więc bierzesz go od 3-7dc w ilosci 2-3 tabletek (ja brałam trzy i po swoim organizmie stwierdzam że za dużo, mocno przyspieszył owu- z 12dc na 7 dc) i zachodzisz w ciążę!
Możesz dzielic się nac z mężem - swojemu daje jedna tabletkę codziennie, badania mówią że zmniejsza lepkość
Muchísimas gracias🙏
A czemu tylko w tych dniach i co jeśli wezmę dluzej? -
Nynka wrote:Muchísimas gracias🙏
A czemu tylko w tych dniach i co jeśli wezmę dluzej?
Lepiej nie, to znaczy to moje zdanie, ale uzasadnię: to jest suplement dedykowany i przebadany na kobietach z PCOS. Dlatego dla nich, bo u kobiet z PCOS/policystycznych jajnikami jest problem z pęcherzykami, one częste nie rosną lub rosną za wolno. Nac przyspiesza ich wzrost.
Jeśli będziesz brała cały czas jest duże ryzyko ze może się zrobić torbiel, a czym grozi torbiel to pewnie wiesz.
Ja jestem zwolenniczką dobierania suplementów pod swój konkretny problem, bo przecież po co brać np suplement na cukrzyce/IO jak się tego nie ma. Tak samo po co stymulować wzrost pęcherzyków jak one rosną Ci same. Przyspieszanie owulacji do 7dc to nie jest tak super, bo np endometrium wtedy dopiero co się zluszczylo i nie jest gotowe na przyjęcie zarodka, i z ciąży i tak może nic nie wyjść.25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Lepiej nie, to znaczy to moje zdanie, ale uzasadnię: to jest suplement dedykowany i przebadany na kobietach z PCOS. Dlatego dla nich, bo u kobiet z PCOS/policystycznych jajnikami jest problem z pęcherzykami, one częste nie rosną lub rosną za wolno. Nac przyspiesza ich wzrost.
Jeśli będziesz brała cały czas jest duże ryzyko ze może się zrobić torbiel, a czym grozi torbiel to pewnie wiesz.
Ja jestem zwolenniczką dobierania suplementów pod swój konkretny problem, bo przecież po co brać np suplement na cukrzyce/IO jak się tego nie ma. Tak samo po co stymulować wzrost pęcherzyków jak one rosną Ci same. Przyspieszanie owulacji do 7dc to nie jest tak super, bo np endometrium wtedy dopiero co się zluszczylo i nie jest gotowe na przyjęcie zarodka, i z ciąży i tak może nic nie wyjść.
Teraz sie zastanawiam po co mnie to🙈
Moje pecherzyki są ladne i rosną ok.... -
Nynka wrote:Dzięki....
Teraz sie zastanawiam po co mnie to🙈
Moje pecherzyki są ladne i rosną ok....
Moim zdaniem, jeśli ładnie rosną to niepotrzebny suplement. Ale wiem ze są tu dziewczyny bez PCOS, które tez sobie brały 🤷🏼♀️ To musisz już sama zadecydować25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Moje też podobno ładne, ale ciąży z tego nie ma...
Dziewczyny, mam pytanie. Czasem powraca mi kwestia mojej fazy lutealnej 11 dni... kiedy zaczyna spadać progesteron przed okresem? Dzień??? Coś mi nie daje spokoju od kilku cykli. Zauważam pewną prawidłowość, ok 3 dni po owulce śluzu białego, gęstego dużo, a te 7-8 dpo nagle on zanika, jest bardziej wodnisty, az do zaniku przed okresem dzień... prog badany dwa razy 7-8dpo raz 17,8, potem 14.1 . Więc niby ok pytanie tylko czy np 8-9 dpo nie spada nagle w trakcie implantacji zarodka i wtedy juz wiemy co sie dzieje...
[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Futuremama powiedz mi jeśli progesterony będzie podwyższony to można się spodziewać że jest młoda ciaza..jestem 8dpo i dziś badalam 🤨 wiem wcześnie ale co zrobić jak w tym cyklu wszystko jest inaczej.. temp idzie do góry ,cycki bolą, brzuch cmi.. ehh wiem wiem 🤦♀️
-
CestLaVie wrote:Moje też podobno ładne, ale ciąży z tego nie ma...
Dziewczyny, mam pytanie. Czasem powraca mi kwestia mojej fazy lutealnej 11 dni... kiedy zaczyna spadać progesteron przed okresem? Dzień??? Coś mi nie daje spokoju od kilku cykli. Zauważam pewną prawidłowość, ok 3 dni po owulce śluzu białego, gęstego dużo, a te 7-8 dpo nagle on zanika, jest bardziej wodnisty, az do zaniku przed okresem dzień... prog badany dwa razy 7-8dpo raz 17,8, potem 14.1 . Więc niby ok pytanie tylko czy np 8-9 dpo nie spada nagle w trakcie implantacji zarodka i wtedy juz wiemy co sie dzieje...
Bo ciąża nie zależy tylko od pęcherzyka
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Cykl_miesiączkowy
Tutaj jest ładnie pokazane co kiedy spada. Śluz to kwestia indywidualna, nie musi być kremowy po owu. Jeśli twoja faza lutealna trwa 11 dni to z progesteronem jest raczej wszystko ok tutaj bym nie kopałaCestLaVie lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Ladinola wrote:Hejka! Ja się długo nie odzywałam, powiem wam "w sekrecie" że w lutym z mężem postanowiliśmy zaryzykować, dać sobie próbę, ten jeden miesiąc, po cichu liczę żeby się udało. Dzisiaj mam 23 dc a testować będę 7 marca jeśli @ nie przyjdzie. Gratuluję wszystkim dziewczynom, które ujrzały dwie kreseczki a te które nawiedziła 🦍 przytulam mocno i trzymam kciuki za następny cykl!
A tak w ogóle która z was randkuje z 🐧? Jestem ciekawa ile z was przekonałam do zakupu pingwinka. :p
Hejka !
Ja zamówiłam sobie satisfyer , podobny do 🐧 bo akurat jego nie było ... pierwszy raz tak stękałam od orgazmu :p i fajnie ze jest taki cichutki można bez przypału używać nawet jak się nie jest sama w domu tylko trochę się boje ze to ja będę za głośna :pWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 14:22
mgielka lubi tę wiadomość
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
Jeżeli chodzi o NAC to ja wzielam bardzo eksperymentalnie w tym cyklu. Nie jestem zadowolona z efektu, ze mocno przyspieszył owu, bo właśnie za małe endo, nie ma wystarczającego czasu żeby uroslo, skoro dopiero co się zluscilo, wszystko ma mieć czas
-
Martyna33 wrote:Bo ciąża nie zależy tylko od pęcherzyka
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Cykl_miesiączkowy
Tutaj jest ładnie pokazane co kiedy spada. Śluz to kwestia indywidualna, nie musi być kremowy po owu. Jeśli twoja faza lutealna trwa 11 dni to z progesteronem jest raczej wszystko ok tutaj bym nie kopała
Wiesz, juz kminię na wszystkie sposoby.... ze może u mnie kolo 8 dpo zaczyna już stopniowo spadać i dlatego fl ma tylko te 11 dni, bo przecież musi mieć czas, aby spaść do niskich wartości, aby wywołać okres. Natomiast 10dpo temp dopiero spada. Tu ns jednym z wątków byla dziewczyna z wlasnie taka krótsza faza lutealną, progiem ok, 2 lata starań, po podaniu dupka zaszła w 1 cyklu (podobne wątpliwości miała jak ja i okazały się słuszne)
No nic, czekam na dalszy rozwój wypadków[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
CestLaVie wrote:Wiesz, juz kminię na wszystkie sposoby.... ze może u mnie kolo 8 dpo zaczyna już stopniowo spadać i dlatego fl ma tylko te 11 dni, bo przecież musi mieć czas, aby spaść do niskich wartości, aby wywołać okres. Natomiast 10dpo temp dopiero spada. Tu ns jednym z wątków byla dziewczyna z wlasnie taka krótsza faza lutealną, progiem ok, 2 lata starań, po podaniu dupka zaszła w 1 cyklu (podobne wątpliwości miała jak ja i okazały się słuszne)
No nic, czekam na dalszy rozwój wypadków
Wiem wiem, ja tez u siebie kminie na wszystkie sposoby proga się bada 7-8 dpo gdyż jest to jego pik, a potem naturalnie u każdej z nas zaczyna spadać.
Pogadaj z lekarzem o swoich obserwacjach, ale niedomoge lutelną ma bardzo mały procent kobiet, to jest chyba 1-3%, wiec to rzadkość i zwykle objawia się właśnie plamieniami przed okresem, fl <10 dni No i niskim progiem 7dpo. Jeśli miałaś ok to wątpię ze to to25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia