X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty w kreseczki podkuty
Odpowiedz

Luty w kreseczki podkuty

Oceń ten wątek:
  • Otter Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 22:25

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Dziewczyny ja w pierwszą ciążę zaszłam w 1c starań. Po 10 dniach szłam na zabiegi na ciało i zrobiłam test, wyszedł negatywny więc poleciałam śmiało. Następnie był weekend majowy i miałam najdłuższy 6dniowy ostry melanż. Łącznie z twardymi narkotykami przez 3 dni. Generalnie jazda na całego. A po weekendzie okres nie przyszedł i zrobiłan drugi test i był pozytywny. Dziecko zdrowe, ciąża bezproblemowa. Więc powiem Wam że ta lampka alkoholu naprawdę jest kroplą w morzu tego co ja przyjęłam w ten pamiętny weekend 🙄🙈😵

O kurde, to szczęście ze dziecko zdrowe...
    Nie zapominajmy jednak ze nie ma badań co do alko w ciąży i lepiej w ciąży ani na etapie późnej fazy lutealnej nie szaleć 🙏🏼 Szanse są 50/50, albo będzie zdrowe albo nie. Chyba nikt nie chce ryzykować...

MrsBean, anka lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Otter Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 22:25

Blanka1988 lubi tę wiadomość

• Myszka29 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Dziewczyny ja w pierwszą ciążę zaszłam w 1c starań. Po 10 dniach szłam na zabiegi na ciało i zrobiłam test, wyszedł negatywny więc poleciałam śmiało. Następnie był weekend majowy i miałam najdłuższy 6dniowy ostry melanż. Łącznie z twardymi narkotykami przez 3 dni. Generalnie jazda na całego. A po weekendzie okres nie przyszedł i zrobiłan drugi test i był pozytywny. Dziecko zdrowe, ciąża bezproblemowa. Więc powiem Wam że ta lampka alkoholu naprawdę jest kroplą w morzu tego co ja przyjęłam w ten pamiętny weekend 🙄🙈😵

O widzisz, a ja się stresuje na zapas😂
    No ale pewnie się trochę denerwowałaś na początku ciąży czy wszystko ok z bobo po takim melanżu?
    Nawet ja byłam na zabiegach ostatnio i większości nie można robić w ciąży, nawet peelingów kwasowych a tego nie wiedziałam

• Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Ja tez mam 25 lat, w tym roku 26.
    Z moim ex było dosyć podobnie, nie usłyszałam z jego ust żadnych komplementów. A potem tez zdalam sobie sprawe ze on mnie wcale nie kocha tylko był ze mna ze względu na moj wyglad, pozniej przytyłam kilka kg i juz bylo calkiem inaczej, seks jeszcze rzadziej. A podczas seksu to nawet mnie nie całował tylko sie odwracał 😂 Potem stracilam przez niego pracę bo wcześniej razem pracowaliśmy i musiałam siedzieć w domu jakis czas to nie dostawalam nic kasy, jeszcze nie mialam nic do jedzenia i tkwilam w czymś takim kilka miesiecy przez co schudlam 13 kg w 3 miesiące nagle.. Teraz z moim obecnym, jest zupełnie inaczej, słyszę tyle ciepłych i miłych słów, na początku było to dla mnie takie dziwne, przeżywałam lekki szok a teraz jak mi nie powie jednego dnia czegos milego to az dziwnie mi 😂

Ja z moim pierwszym narzeczonym byłam 13lat. Byliśmy jak stare małżeństwo, nie był to zły facet. Nie krzywdził mnie, starał się czasami, ale komplementow nigdy nie słyszałam. Nie wspierał mnie, nie doceniał nic. Jak poszłam na doktorat to był wręcz niezadowolony z tego powodu. Nie pytał o nic. Nawet nie wiedział o czym piszę pracę. W końcu pękłam. Rzuciłam jego i doktorat też. Całsa rodzina odwróciła się ode mnie "bo jak mogłaś takiego super chłopaka zostawić" Uwialbiam jak rodzina wie lepiej kiedy i z kim jestem szczęśliwsza.
    Szybko poznałam mojego męża i jest o niebo lepiej, chociaż z tamtym nie było tragedii. Ale wiem że do takich decyzji trzeba mieć jaja, bo to jest trudne bardzo. Ja go rzuciłam, ale przeżywałam chyba z rok ten rozwów.

Lolipop lubi tę wiadomość

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja mam mega doła..... Mój mnie unika, jutro wyjeżdża on na ok 10 dni, miałam nadzieję na jakieś przytulanka a on poszedł spać, w dodatku w drugim pokoju..... Ryczę jak głupia do poduszki bo jednak myślałam że ten wieczór spędzimy wspólnie... Czuje się tak strasznie nieatrakcyjna i odrażająca że to masakra....

Alutka daj spokój, nie smuć się. A może idź do niego i połóż się obok, obudź go. Powiedz ze chcesz spedzic z nim troche czasu przed wyjazdem. Faceci czasami nie myślą, a już napewno nie myślą tak jak kobiety! Im trzeba wszystko prosto! Jasno dać do zrozumienia.

Dlaczego czujesz się nieatrakcyjna? Co Ci się nie podoba?

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Alutka daj spokój, nie smuć się. A może idź do niego i połóż się obok, obudź go. Powiedz ze chcesz spedzic z nim troche czasu przed wyjazdem. Faceci czasami nie myślą, a już napewno nie myślą tak jak kobiety! Im trzeba wszystko prosto! Jasno dać do zrozumienia.

Dlaczego czujesz się nieatrakcyjna? Co Ci się nie podoba?

No chyba już prościej się nie da jak mu wczoraj mówiłam i dzisiaj że mam straszną na niego ochotę,
    Ja się kłaść obok niego nie będę, to on wybrał spanie samemu, o żadna czułość nie będę się prosić,
    Tylko biedny ma pecha bo mam takiego wkurwa że wywalilam mu jego papierosy, kasę schowałam żeby jutro do pracy sobie nie kupił przypadkiem, o ile wstanie do pracy bo specjalnie jego telefon wyłączyłam i pewnie zaspi do roboty 😂😂😂 już mi lepiej trochę 😂😂😂
    Czemu czuje się nie atrakcyjna? Bo od jakiegoś czasu on w ogóle nie chce się ze mną kochać, to muszę ja sama inicjować seks, kiedyś się na mnie rzucał, a od kiedy jesteśmy małżeństwem już to tak nie wygląda, a po ślubie jesteśmy krótko, bo dopiero 3 miesiące ...

Blanka1988, Kira lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka29 wrote:
    O widzisz, a ja się stresuje na zapas😂
    No ale pewnie się trochę denerwowałaś na początku ciąży czy wszystko ok z bobo po takim melanżu?
    Nawet ja byłam na zabiegach ostatnio i większości nie można robić w ciąży, nawet peelingów kwasowych a tego nie wiedziałam

Kochana byłam w takim stresie, że na test nie mogłam patrzeć i kazałam mężowi sprawdzić. Jak powiedział, że 2 kreski, to mało na zawał nie padłam. Panika mi się włączyła. Poleciałam szybko do ginekologa, jak powiedział że ciąża w macicy ładnie i serduszko bije, to już odpuściłam stresy i się rozluźniłam.
    Teraz przy staraniach powiedziałam o tym mojemu gin i on mi powiedział "no widzisz czyli baluj teraz i odpuść w głowie, a napewno się uda, bo głowa jest najważniejsza"

Myszka29, Lolipop lubią tę wiadomość

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nadrobić jeden dzień to nie lada wyczyn 😁 ciekawie czytało mi się o gadżetach, ja przyznam że nie mam, ale może kiedyś się namyśle 😉 ja wczoraj miałam poważne rozmowy z M więc żadnego ❤️, poza tym jakaś zmęczona byłam po tygodniu pracy. Śmiesznie, bo ovu myśli czy nie mam owulacji, bo miałam skok temp, ale obstawiam że po stresie, bo dopiero 7 DC , ja to zazwyczaj 13-15 DC mam owu.

Alutka, może coś się dzieje? Mój też nic nie mówi, wspiera mnie jak mówię że boję się że nici z ciąży, a jak przyszło co do czego to on ma wątpliwości czy jest w stanie dać nam dziecko (a wyniki nasienia ok, jeden parametr obniżony ale mój gin mówił że nie jest to przyczyną niepowodzeń, to moja prolaktyna prawdopodobnie). Lepiej przed wyjazdem porozmawiać cl, bez naciskania na seks. Ja też byłam czasami poirytowana jak mój nie chciał wtedy kiedy ja chciałam, ale po rozmowach okazało się że czuł się za bardzo naciskany. Teraz nie gadam i jest dobrze 🙂 i wiem, że ja też nie zawsze chcę więc trzeba uszanować druga stronę.

Lolipop lubi tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Hej dziewczyny! Nadrobić jeden dzień to nie lada wyczyn 😁 ciekawie czytało mi się o gadżetach, ja przyznam że nie mam, ale może kiedyś się namyśle 😉 ja wczoraj miałam poważne rozmowy z M więc żadnego ❤️, poza tym jakaś zmęczona byłam po tygodniu pracy. Śmiesznie, bo ovu myśli czy nie mam owulacji, bo miałam skok temp, ale obstawiam że po stresie, bo dopiero 7 DC , ja to zazwyczaj 13-15 DC mam owu.

Alutka, może coś się dzieje? Mój też nic nie mówi, wspiera mnie jak mówię że boję się że nici z ciąży, a jak przyszło co do czego to on ma wątpliwości czy jest w stanie dać nam dziecko (a wyniki nasienia ok, jeden parametr obniżony ale mój gin mówił że nie jest to przyczyną niepowodzeń, to moja prolaktyna prawdopodobnie). Lepiej przed wyjazdem porozmawiać cl, bez naciskania na seks. Ja też byłam czasami poirytowana jak mój nie chciał wtedy kiedy ja chciałam, ale po rozmowach okazało się że czuł się za bardzo naciskany. Teraz nie gadam i jest dobrze 🙂 i wiem, że ja też nie zawsze chcę więc trzeba uszanować druga stronę.

Ja od kiedy zaczęliśmy się starać w ogóle tego tematu nie poruszam, nie mówie mu o niczym, o moich potencjalnych objawach i tak dalej,
    Nie wiem co się dzieje,
    Zastanawiam się czy nie ma przypadkiem nikogo na boku....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    O kurde, to szczęście ze dziecko zdrowe...
    Nie zapominajmy jednak ze nie ma badań co do alko w ciąży i lepiej w ciąży ani na etapie późnej fazy lutealnej nie szaleć 🙏🏼 Szanse są 50/50, albo będzie zdrowe albo nie. Chyba nikt nie chce ryzykować...
    Ja dopiero byłam dzisiaj 2dpo, dlatego bezpiecznie 😉 1 lampka wina.
    Ale od wczorajszych ❤ czuje taki jakby ucisk w macicy. Nie wiem o co chodzi 🙈

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 21:00

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 21:00

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • asiek96 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Tak kazalam bo ja nawet nie mam pewności czy miałam owu w tym miesiącu, jak bylam na usg mowila że jeszcze nie bylo i nie bedzie albo będzie pozno, 22 dc test owu wyszedł pozytywny no i obstwiam, że to mogłobyc wtedy.
    Termin okresu mialam 5 dni temu :) ogolnie przeważnie cykle bez owu mam dosyć krótkie bo 24-26 dni.
    A, że teraz dostałam tego plamienia to obstawiam, że to sie @ skromnie zaczyna, chociaż dzisiaj po ❤️ nawet nie było żadnej plamki na papierze. Gubię sie juz w tym 🙈

A Ty wiesz, że wcale nie musisz miec IO, a nawet jeśli tak to nie jest przeszkodą byś mogla cieszyc sie ⏸️ kreseczkami :)

Ps. Poza tym dobrze mi tu z wami i sie nigdzie nie wybieram 😂
    Kurcze mam taką samą sytuację jak ty, byłam na USG i owulki nie było, termin okresu miałam 5 dni temu i do tej pory nie było 😑 także przybijam piątkę 🖐️

7b0959fad6.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter no co ty IO?

Juliet wypiłam dziś kilka takich lampek z mężem i znajoma 🤣🤣🤣 właśnie idę spać. Pospałabym jutro do 10 to przyzwyczailam dziecko że wstajemy o 7 😄
    No cóż. Przezyje

Jak widać już za mną odmawiania sobie wszystkiego i życia tak jakbym juz w tej ciąży była. W niczym mi to nie pomogło a mogę powiedzieć że zaszłam pijąc i zyjac normalnie:p.
    Ja nie paląca. Piję bardzo okazjonalnie i mało.
    Miałoby to sens jakby starania trwały miesiąc.

Juliet lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Powiem tak, sprawdzone sklepy bez badziewia to secretdelivery.pl i n69.pl . Coś co kosztuje poniżej 100zł nie może być dobre. ;) Moja ulubiona "tania" marka to Satisfyer, troche droższy GVibe, Svakom. Oczywiście hiciory są z FunFactory ale trochę cenią się. ;) Dla par WeWibe ale też cena dosyć wysoka, można od Satisyera znaleźć tańsze zamienniki. :)
    Za to mocno przestrzegam przed pillow talkami z kryształkami svarowskiego, psują się moment, miałam dużo reklamacji i to czy to był do łechtaczki masażer czy masażer co całego ciała, czy wibrator, wszystkie szybko się rozwalały.

Dziękuję Ci bardzo! Już zrobiłam pierwsze małe zakupy na tych stronach. Wibrator dla par, korek analny i lubrykanty💞😍
    Będziemy testować i zobaczymy co z gadżetów lubimy.

Ladinola lubi tę wiadomość

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja mam mega doła..... Mój mnie unika, jutro wyjeżdża on na ok 10 dni, miałam nadzieję na jakieś przytulanka a on poszedł spać, w dodatku w drugim pokoju..... Ryczę jak głupia do poduszki bo jednak myślałam że ten wieczór spędzimy wspólnie... Czuje się tak strasznie nieatrakcyjna i odrażająca że to masakra....
    Ale czemu tak o sobie myślisz? Dziewczyno jesteś piękna silna i wartościowa.. Uwierz mi.. Poprostu mógł mieć zły dzień lub humor.. Każdemu się zdarza..

• Madżi88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Ojj ty ty nie dobra 😅😅😅 pewnie ze lampka wina nie zaszkodzi.. 😜 Widzę że jednak co rocznik 88 umie sie pobawić 😝

Blanka1988, Kkarolinaa lubią tę wiadomość

• Madżi88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Ja z moim pierwszym narzeczonym byłam 13lat. Byliśmy jak stare małżeństwo, nie był to zły facet. Nie krzywdził mnie, starał się czasami, ale komplementow nigdy nie słyszałam. Nie wspierał mnie, nie doceniał nic. Jak poszłam na doktorat to był wręcz niezadowolony z tego powodu. Nie pytał o nic. Nawet nie wiedział o czym piszę pracę. W końcu pękłam. Rzuciłam jego i doktorat też. Całsa rodzina odwróciła się ode mnie "bo jak mogłaś takiego super chłopaka zostawić" Uwialbiam jak rodzina wie lepiej kiedy i z kim jestem szczęśliwsza.
    Szybko poznałam mojego męża i jest o niebo lepiej, chociaż z tamtym nie było tragedii. Ale wiem że do takich decyzji trzeba mieć jaja, bo to jest trudne bardzo. Ja go rzuciłam, ale przeżywałam chyba z rok ten rozwów.
    Jak ja się rozwodziłam z mężem to usłyszałam od mojej mamy "Madzia ale pieniądze ci oddaje? No tak.. To przecież bez sexu można żyć i tekst my z ojcem😐😐🤨.." tylko że ja nie mam 70lat tylko 32 a wtedy mniej.. Dla nich nie było argumentu że poprostu to nie jest to czego bym chciała i że po 10latach z dwójką dzieci wolę byc sama niż z facetem który nie okazuje uczuc.. Pojawił się K i natychmiast za iskrzyło.. Pamiętam jak pierwszy raz szłam na takie małe spotkanie z nim i obiecałam sobie ze go pocałuje ze nie jakieś dretwe buzi w polik tylko taki całus i sprawdzę jak on zareaguje.. Pamiętam że tak mnie przyciągnął do siebie że do domu wróciłam mokra tam na dole😅😅😜 tak mnie podniecił.. I do dziś dnia tak jest.. Uwielbiam jak zdejmuje koszulkę, uwielbiam jego ciało nago, jego zapach smak.. I on ma dokładnie tak samo.. Samym pocałunkiem potrafię postawić go na baczność 😝 znsm go 20 lat bo razem się uczyliśmy w jednym roczniku w jednej szkole i nigdy nie podejrzewałam że zostanie moim mężem.. A za 2mc bierzemy ślub..

Blanka1988, Kira, Kkarolinaa lubią tę wiadomość

• Stysia16 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    No chyba już prościej się nie da jak mu wczoraj mówiłam i dzisiaj że mam straszną na niego ochotę,
    Ja się kłaść obok niego nie będę, to on wybrał spanie samemu, o żadna czułość nie będę się prosić,
    Tylko biedny ma pecha bo mam takiego wkurwa że wywalilam mu jego papierosy, kasę schowałam żeby jutro do pracy sobie nie kupił przypadkiem, o ile wstanie do pracy bo specjalnie jego telefon wyłączyłam i pewnie zaspi do roboty 😂😂😂 już mi lepiej trochę 😂😂😂
    Czemu czuje się nie atrakcyjna? Bo od jakiegoś czasu on w ogóle nie chce się ze mną kochać, to muszę ja sama inicjować seks, kiedyś się na mnie rzucał, a od kiedy jesteśmy małżeństwem już to tak nie wygląda, a po ślubie jesteśmy krótko, bo dopiero 3 miesiące ...

Dobra jesteś! :D :D Oby facet zmądrzał!
    Czytałam kiedyś kawał o babci, która siedzi na ławce, a obok niej wnuk:
    Wnuk: babciu podaj mi przepis na tak zgodne małżeństwo jak Wy z dziadkiem, jak tak długo znim wytrzymałaś bez kłótni?
    Babcia: Zawsze jak mnie zdenerwuje to biorę jego szczoteczkę do zębów i myję nią kibel! 😂😂😂
    Alutka myślę, że też znasz ten kawał :D A tak poważnie to chyba musicie porozmawiać ze sobą, bo nie możesz się czuć nieatrakcyjna, a jego pewnie też coś gryzie skoro tak się zachowuje :(
    My jesteśmy pół roku po ślubie i dwa tyg temu przeszliśmy kryzys, doszło do tego, że rzuciłam obrączką. Wyciągnęliśmy wnioski głównie takie, że musimy WIĘCEJ rozmawiać ze sobą, spędzać czas na rozmowach i skupieniu tylko na sobie (wyłączamy komputery, odkładamy komórki, itp.). Na pewno wyjdzie słońce po tej burzy tak jak i u nas wyszło ;)

Mam pewnie głupie pytanie, ale nie wiem co to jest IO?

Madzi88 gratuluję, oby zluzowali obostrzenia 💪💪💪

U mnie w tym cyklu kolejna anomalia.. Zazwyczaj mierzę temp o 9 rano, ale ostatnio chodzę do pracy na 7 i dziś postanowiłam zmierzyć o 6 i wyszła mi temp 36,9 😮 Pamiętam, że któraś z was mówiła, że o 5 jest najniższa tempka :P a u mnie o 6 tak wysoka, strach się bać co by wyszło o 9 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 08:21

2/2023 💔 6tc poronienie
    12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
    2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
    5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

01/2023 chcemy drugiego bobasa :)
    Starania bez spiny, co będzie to będzie!
    3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok :)
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ