X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty w kreseczki podkuty
Odpowiedz

Luty w kreseczki podkuty

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do krzywej insulinowej (3pobrania) to chciałam kiedyś zrobić sama z siebie prywatnie i pielęgniarka mi odmówiła, powiedziała, że nawet jeśli prywatnie to musze mieć zlecenie wystawione przez lekarza. A wy robiłyście same bez zlecenia czy ze skierowaniem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Ladinola twarda babka z Ciebie!
    Nie dość ze tyle przeszłaś to tu na forum każdą z nas wspierasz i kibicujesz i pomagasz (tu mam na myśli 🐧😂)
    Trzymam kciuki każdej z nas ale Tobie to podwójnie! ✊🏼
    Oczywiście jutro dam znać czy z tego mojego śluzu coś można powróżyć,
    Udało mi się dostać tez do jednego z lepszych lekarzy w moich stronach to chyba przez te dobre opinie mniej się stresuje tym wszystkim
    Bo wiem, co przeżywacie. :) Jeśli dostaje wiadomość, że jakaś znajoma po długich próbach zachodzi w ciażę to cieszę się razem z nią. :)

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Ladinola przekre rzeczy Cię spotkały 😔 nie wyobrażam sobie być w Twojej sytuacji, mam nadzieję że kiedys doczekasz się dziecka, w ten czy inny sposób 🤞

Mam wyniki
    prolaktyna 22,50 ng/ml - > normy 4,79 – 23,3ng/ml
    estradiol 208,00 pg/ml - >normy fl 22,3-341
    prog 29,80 ng/ml - > normy fl 1,83-23,9 ng/ml

Czyli prolaktyna mi nie spadła po bromergonie... chyba że coś się święci... ale też bardzo się stresowałam przed badaniem nie wiem nawet dlaczego.. stojąc w kolejce się zastanawiałam czy jest w ogóle sens prolaktyne badać jak się stresuje...
    A prog za wysoki... jaka może być przyczyną oprócz ⏸️?
    Coś czuję że ciaza :p także poczekajmy zanim zaczniemy rozwiązywać problem które możliwe że nie ma 😆🤞bo dla zaciazonego cyklu będą ciut inne normy. Dużo wyższe :)

ja miałam prolaktyne przy górnej granicy. Estradiol mniejszy przy tej samej normie i próg 16. 300

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 14:31

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 22:26

Blanka1988 lubi tę wiadomość

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wqriacje w tym cyklu😂😂😂
    W sobote mialam pik na teście owulacyjnym, zaś dzis zalewa mnie płodny śluz (przezroczysty rozciagliwy, niczym białko jajka)😂😂😂 Te nasze cykle to szalone w tym styczniu😂🤷‍♀️ dzisiaj mam 19 dzien cyklu🤷‍♀️ cykle 30-31 dniowe

• wariancja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza, swego czasu badałam proga 7 dpo i miałam coś ponad 26 ng/ml. Taki prog może być na ciąże, ale równie dobrze może też nic nie oznaczać, ot taki sobie progesteron (jak u mnie). Niemniej jednak, życzę, aby przyniósł dobrą nowinę:)

Lolipop lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola krzywa musi być ze skierowaniem

anka niby ładny ale się naczytałam o tym że może być od torbieli, a miałam kilka miesięcy temu 😱 to może znowu się zrobiła 🤷🏻‍♀️

Lollipop mam nadzieję że to będzie to 🙈

otter ja używałam one step i nigdy mi fałszywie ciąży nie pokazały, zero cieni zawsze 🤪

wariancja dziękuję 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 14:42

Ladinola, Otter lubią tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 21:01

Ladinola lubi tę wiadomość

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Myszka29 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Byłam dzisiaj na wizycie i okazało się, że mam ponad 4,5 cm torbiel na jajniku, po niepękniętym pęcherzyku...
    Także lipa straszna, dostałam antykoncepcję na 3 miesiące i potem kontrola i ewentualnie dodatkowe badania
    Chyba nici z mojego marzenia o dziecku przed 30.....
    Otter możesz mnie wypisać z 10.02 bo nic z tego nie będzie dłuższy czas...
    Ogólnie wentyl ze mnie wypadł i szybko muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie bo zwariuje.😭😭😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Ladinola krzywa musi być ze skierowaniem

anka niby ładny ale się naczytałam o tym że może być od torbieli, a miałam kilka miesięcy temu 😱 to może znowu się zrobiła 🤷🏻‍♀️

Lollipop mam nadzieję że to będzie to 🙈

otter ja używałam one step i nigdy mi fałszywie ciąży nie pokazały, zero cieni zawsze 🤪

wariancja dziękuję 😊
    Ja o czymś takim nie słyszałam nawet.. 😛

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Ooo przykro mi bardzo. 😔
    Tyle dobrego, że byłaś na monitoringu i chociaż wiesz na czym stoisz. A miałaś już takie cykle? Jakieś badania robiłaś?
    Ja mam monitoring po 14stej więc też się dowiem.
    Odkąd się staramy o dziecko to nie miałam chyba takiego cyklu. 4 cykle temu mam bardzo mało obserwacji, bo wtedy byliśmy na wyjeździe i nie wiem czy wtedy miałam owulację 😉 Wcześniej przed staraniami nie spisywałam sobie wszystkich obserwacji. Badania miałam robione na początku tego cyklu. Pierwszy raz sprawdzałam taką ilość hormonów itd. Mam podwyższone LH- 20,6 przy normie do 12,6. Stosunek LH:FSH chyba tez za wysoki bo 1,8. Jedyne co się dowiedziałam od endokrynolog, że moje FSH (11,5) jest za wysokie, bo do planów ciążowych najlepsze jest >10. Ale już mi nie powiedziała co zrobić z tym, żeby poprawić wyniki hormonów 😉
    Jak Twój monitoring?

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 20:58

Otter lubi tę wiadomość

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka29 wrote:
    Dziewczyny,
    Byłam dzisiaj na wizycie i okazało się, że mam ponad 4,5 cm torbiel na jajniku, po niepękniętym pęcherzyku...
    Także lipa straszna, dostałam antykoncepcję na 3 miesiące i potem kontrola i ewentualnie dodatkowe badania
    Ogólnie wentyl ze mnie wypadł i szybko muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie bo zwariuje.😭😭😭
    Ja miewałam większe i lekarz zawsze kazał czekać na wchłonięcie i zalecił się oszczędzać. Oczywiście było to kontrolowane przez lekarza.

Raz w 2017 roku jak mieszkałam z mężem w łódzkim to lekarz taki mi zalecił i to były najgorsze 3 miesiące ... Pomijając straty ofc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 14:50

• Otter Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Myszka29 lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka29 wrote:
    Dziewczyny,

Ja się zgadzam z Ladinola. Może skonsultuj się z innym lekarzem? Antykoncepcja to takie pójście na łatwiznę.

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Otter Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Myszka29 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja miewałam większe i lekarz zawsze kazał czekać na wchłonięcie i zalecił się oszczędzać. Oczywiście było to kontrolowane przez lekarza.

Pewnie się wchłonie albo pęknie
    W najgorszym wypadku czeka mnie zabieg, ale martwi mnie, że tyle czasu będę miała teraz stracone
    No cóż widocznie tak ma być

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ja się zgadzam z Ladinola. Może skonsultuj się z innym lekarzem? Antykoncepcja to takie pójście na łatwiznę.
    Zazwyczaj w kolejnym cyklu nie ma śladu po takich nawet dużych torbielach, jeszcze jak lekarz wie, że sie kobieta stara to dziwna strategia dawać antki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka29 wrote:
    Pewnie się wchłonie albo pęknie
    W najgorszym wypadku czeka mnie zabieg, ale martwi mnie, że tyle czasu będę miała teraz stracone
    No cóż widocznie tak ma być
    Z tym pęknięciem bym tak nie przesadzała, chyba, że masz pracę forsującą lub w ogóle ćwiczysz siłowo, zawsze wystarczy się oszczędzać, w grę jeszcze wchodzi skręcenie. Ja przez tych 6 lat miałam co najmniej 7 razy dużą torbiel. Skonsultowałabym to z innym lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 14:53

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 20:58

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ