Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA co do krzywej insulinowej (3pobrania) to chciałam kiedyś zrobić sama z siebie prywatnie i pielęgniarka mi odmówiła, powiedziała, że nawet jeśli prywatnie to musze mieć zlecenie wystawione przez lekarza. A wy robiłyście same bez zlecenia czy ze skierowaniem?
-
nick nieaktualnyPatka22 wrote:Ladinola twarda babka z Ciebie!
Nie dość ze tyle przeszłaś to tu na forum każdą z nas wspierasz i kibicujesz i pomagasz (tu mam na myśli 🐧😂)
Trzymam kciuki każdej z nas ale Tobie to podwójnie! ✊🏼
Oczywiście jutro dam znać czy z tego mojego śluzu coś można powróżyć,
Udało mi się dostać tez do jednego z lepszych lekarzy w moich stronach to chyba przez te dobre opinie mniej się stresuje tym wszystkim -
Beza27 wrote:Ladinola przekre rzeczy Cię spotkały 😔 nie wyobrażam sobie być w Twojej sytuacji, mam nadzieję że kiedys doczekasz się dziecka, w ten czy inny sposób 🤞
Mam wyniki
prolaktyna 22,50 ng/ml - > normy 4,79 – 23,3ng/ml
estradiol 208,00 pg/ml - >normy fl 22,3-341
prog 29,80 ng/ml - > normy fl 1,83-23,9 ng/ml
Czyli prolaktyna mi nie spadła po bromergonie... chyba że coś się święci... ale też bardzo się stresowałam przed badaniem nie wiem nawet dlaczego.. stojąc w kolejce się zastanawiałam czy jest w ogóle sens prolaktyne badać jak się stresuje...
A prog za wysoki... jaka może być przyczyną oprócz ⏸️?
ja miałam prolaktyne przy górnej granicy. Estradiol mniejszy przy tej samej normie i próg 16. 300Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 14:31
-
U mnie tez wqriacje w tym cyklu😂😂😂
W sobote mialam pik na teście owulacyjnym, zaś dzis zalewa mnie płodny śluz (przezroczysty rozciagliwy, niczym białko jajka)😂😂😂 Te nasze cykle to szalone w tym styczniu😂🤷♀️ dzisiaj mam 19 dzien cyklu🤷♀️ cykle 30-31 dniowe -
Beza, swego czasu badałam proga 7 dpo i miałam coś ponad 26 ng/ml. Taki prog może być na ciąże, ale równie dobrze może też nic nie oznaczać, ot taki sobie progesteron (jak u mnie). Niemniej jednak, życzę, aby przyniósł dobrą nowinę
Lolipop lubi tę wiadomość
-
Ladinola krzywa musi być ze skierowaniem
anka niby ładny ale się naczytałam o tym że może być od torbieli, a miałam kilka miesięcy temu 😱 to może znowu się zrobiła 🤷🏻♀️
Lollipop mam nadzieję że to będzie to 🙈
otter ja używałam one step i nigdy mi fałszywie ciąży nie pokazały, zero cieni zawsze 🤪
wariancja dziękuję 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 14:42
Ladinola, Otter lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Byłam dzisiaj na wizycie i okazało się, że mam ponad 4,5 cm torbiel na jajniku, po niepękniętym pęcherzyku...
Także lipa straszna, dostałam antykoncepcję na 3 miesiące i potem kontrola i ewentualnie dodatkowe badania
Chyba nici z mojego marzenia o dziecku przed 30.....
Otter możesz mnie wypisać z 10.02 bo nic z tego nie będzie dłuższy czas...
Ogólnie wentyl ze mnie wypadł i szybko muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie bo zwariuje.😭😭😭
-
nick nieaktualnyBeza27 wrote:Ladinola krzywa musi być ze skierowaniem
anka niby ładny ale się naczytałam o tym że może być od torbieli, a miałam kilka miesięcy temu 😱 to może znowu się zrobiła 🤷🏻♀️
Lollipop mam nadzieję że to będzie to 🙈
otter ja używałam one step i nigdy mi fałszywie ciąży nie pokazały, zero cieni zawsze 🤪
wariancja dziękuję 😊 -
Blanka1988 wrote:Ooo przykro mi bardzo. 😔
Tyle dobrego, że byłaś na monitoringu i chociaż wiesz na czym stoisz. A miałaś już takie cykle? Jakieś badania robiłaś?
Ja mam monitoring po 14stej więc też się dowiem.
Jak Twój monitoring? -
nick nieaktualnyMyszka29 wrote:Dziewczyny,
Byłam dzisiaj na wizycie i okazało się, że mam ponad 4,5 cm torbiel na jajniku, po niepękniętym pęcherzyku...
Także lipa straszna, dostałam antykoncepcję na 3 miesiące i potem kontrola i ewentualnie dodatkowe badania
Ogólnie wentyl ze mnie wypadł i szybko muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie bo zwariuje.😭😭😭
Raz w 2017 roku jak mieszkałam z mężem w łódzkim to lekarz taki mi zalecił i to były najgorsze 3 miesiące ... Pomijając straty ofc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 14:50
-
Myszka29 wrote:Dziewczyny,
Ja się zgadzam z Ladinola. Może skonsultuj się z innym lekarzem? Antykoncepcja to takie pójście na łatwiznę.
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ladinola wrote:Ja miewałam większe i lekarz zawsze kazał czekać na wchłonięcie i zalecił się oszczędzać. Oczywiście było to kontrolowane przez lekarza.
Pewnie się wchłonie albo pęknie
W najgorszym wypadku czeka mnie zabieg, ale martwi mnie, że tyle czasu będę miała teraz stracone
No cóż widocznie tak ma być -
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Ja się zgadzam z Ladinola. Może skonsultuj się z innym lekarzem? Antykoncepcja to takie pójście na łatwiznę.
-
nick nieaktualnyMyszka29 wrote:Pewnie się wchłonie albo pęknie
W najgorszym wypadku czeka mnie zabieg, ale martwi mnie, że tyle czasu będę miała teraz stracone
No cóż widocznie tak ma byćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 14:53