Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

MACA

Oceń ten wątek:
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję mace już drugi miesiąc, jestem po niej mniej nerwowa, mam większy dystans do pracy, mniej się stresuję i jakby trochę więcej energii:) no i ovu miałam w 15dc a generalnie zawsze była około 20dc (chyba, że po poronieniu coś mi się przestawiło) ja piję czubatą łyżeczkę rozrobioną z wodą - na początku miałam trudności, żeby przełknąć, ale już się przyzwyczaiłam i piję jednym haustem;)

misia79, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość

Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yourself,

A zauwazyłas po piciu MACY zwiększone libido? Czy tylko te objawy co wypisałaś wyżej?

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak libido wieeksze :) ale z obecnym cyklem cos sie dzieje - bo tempka rosnie jak po ovu :( moze przez slodycze cos sie poprzestawialo? Moim zdaniem mimo wszystko warto pic mace:)

Myszka-Minnie lubi tę wiadomość

Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dziś przez ovushop ten preparat z macą conceptio femina jestem ciekawa jakie będzie działanie.

• nesca Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije mace 1 kps dziennie moj maz tak samo czasem daje mu 2. pijemy od miesiaca.
    jakos nie zauwazylam wzrostu libido :(
    od ponad tygodnia jestem ciagle zmeczona kladzie mnie juz po 21 a wstaje o 6. w poludnie drzemka.no i od kilku dni strasznie nerwowa jestem. :(

• yourself Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesca
    Trzymam mocno kciuki.moze maca wzmocnila armie i jajeczka?oby tak bylo:) zielonoooo:)

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy stosowanie macy ma jakieś przeciwwskazania?

1usacwa1uvvludfr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...czy któraś "staraczka" podzieli się odczuciami w stosowaniu macy?

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym podbic temat. Interesuja mnie doswiadczenia dziewczyn, ktore stosowaly lub stosuja mace w proszku. Czy zauwazylyscie jakas zaleznosc z temperatura lub sluzem? Gdyz mianowicie mnie to dotyczy. Stosuje mace od tygodna, czubata lyzeczka na szklanke wody. Poczatkowo odczuwalam jakby wzmozona prace jajnikow i delikatny ciagnacy bol w podbrzuszu, tepratura w I fazie jakas taka wyzsza jak w poprzenich cyklach, no i brak sluzu :/ Nie wiem co o tym myslec.
    Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi :)

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję macę w kapsułkach, ale dosyć dużą dawkę i raczej właśnie zauważyłam u siebie więcej śluzu.. i też czuję że jajniki pracują.. Ale podobnie jak Ty stosuję dopiero od tygodnia.. Niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony w tym kierunku ;-) PROSIMY.... :-)

suzysue lubi tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze... to moze ta jedna czubata lyzeczka to za malo... niby na opakowaniu jest napisane, ze nalezy przyjmowac dwie lyzeczki, ale nie chcialam przedobrzyc hmmm :)

monaaa85 lubi tę wiadomość

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też zaczął brać na poprawę nasienia. Czekamy na efekty.

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Własnie czekam na przesyłkę z pół kilograma Maki :D
    Zastanawia się tylko czy jod w Femibionie i Mace nie zdubluje się za bardzo...
    Hej.
    Gdzie kupiłaś Mace ? I za ile ? :)

Czekamy na Ciebie :***
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero od wczoraj biorę Mace. Jak mężuś przyjedzie z delegacji to też mu dam.
    Mam Mace w proszkach. Dla mnie fajnie pachnie. Trochę jak kawa :)

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wioleta4444 wrote:
    Mam Mace w proszkach. Dla mnie fajnie pachnie. Trochę jak kawa :)

Faktycznie troche jak kawa, ale w smaku nie jest najlepsza. Mi przeszła tylko z sokami wysiskanymi np. pomaranczowym inaczej nie dalo sie tego pic.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Faktycznie troche jak kawa, ale w smaku nie jest najlepsza. Mi przeszła tylko z sokami wysiskanymi np. pomaranczowym inaczej nie dalo sie tego pic.
    Czy ja wiem. Nie ssałam tego procha, nie wczuwam się :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poniedzialku zaczelam, mieszam z mlekiem, jogurtami, platkami, da sie przelknac jakos. Dla dzidzi zrobie wszystko <3 . Narazie nie zauwazylam zadnych zmian, no moze tylko troche czesciej chodze do toalety, chyba zeladek sie przyzwyczaja.

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...hmmm...Maca..biorę od dwóch tygodni i już jestem po owu a od dwóch dni czuję jajniki.. Nie można powiedzieć że bolą..ale czuje je.. Nie wiem czy tak ma być?
    Miała któraś z Was podobnie?

1usacwa1uvvludfr.png
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ale to po CLO raczej :)
    Ja chodzę do toalety tylko w tedy kiedy dużo pije. Dziś już pije 5 szklankę zielonej herbaty i szósta już czeka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wioleta4444 wrote:
    Ja mam ale to po CLO raczej :)
    Ja chodzę do toalety tylko w tedy kiedy dużo pije. Dziś już pije 5 szklankę zielonej herbaty i szósta już czeka :)

gdzies kiedys czytalam w internecie, ze zielona herbata wyplukuje kwas foliowy z organizmu. A jak wiadomo dla nas staraczek kwas foliowy jest niezbedny :)

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ