X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Mua Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Mua oby moj sluz wodnisty zwiastowal ten malutki cud co masz na avatarku śliczny ;)
    ja też mam taką nadzieję :)

slodka100 lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupie pytanie ale jak sie robi test plytkowy a jak strumieniowy ?

atdc8iikup31msj2.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Glupie pytanie ale jak sie robi test plytkowy a jak strumieniowy ?
    Na płytkowy nanosisz kilka kropli za pomocą pipety a na strumieniowy po prostu siusiasz ;)

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie taka średnia pogoda raz słońce jest raz go nie ma ale i tak zaraz do pracy idę o 12h w pracy za murami to i tak słońca nie zobaczę chyba że przez okno:(
    Ofelaine mój M twierdzi że powinien być mimo wszystko bo on mi dziecko "zrobi" więc musi mnie wspierać ale wiecie jak to łatwo się mówi hehe już to widzę jak mdleje:)

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Na płytkowy nanosisz kilka kropli za pomocą pipety a na strumieniowy po prostu siusiasz ;)
    Dzieki chcialam sie upewnic bo jestem nowa w tym temacie :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    u mnie taka średnia pogoda raz słońce jest raz go nie ma ale i tak zaraz do pracy idę o 12h w pracy za murami to i tak słońca nie zobaczę chyba że przez okno:(
    Ofelaine mój M twierdzi że powinien być mimo wszystko bo on mi dziecko "zrobi" więc musi mnie wspierać ale wiecie jak to łatwo się mówi hehe już to widzę jak mdleje:)
    moj ze mna tez bedzie tylko teraz tak gada :) z mezem zawsze razniej i bezpieczniej :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine służę pomocą :) Ja już doświadczona sikaczka jestem ;)

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jutro sikam:) muszę lecieć bo pacjenci czekają i jeszcze test muszę kupić:) to papa miłego popołudnia:)

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie , jesli nie jest to okres to chyba powinnas zglosic sie do lekarza!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia89 wrote:
    Ja teoretycznie mogłabym dziś testować, ale boję się i nie będę robić testu... Objawów zbliżającego się okresu praktycznie zero, normalnie tydzień przed miałam wielkie ciężkie piersi a teraz nic dopiero dzisiaj dają o sobie znać... Wczoraj temperatura zaczynała spadać a dziś w górę? Masakra... Boję się testu :( Czekam co ma być to będzie...

Olivia, właśnie... co mam być, to będzie ;)
    Po co czekać, paznokcie gryźć i się denerwować. Zatestuj to się wszystko wyjaśni ;)

Ja bym w życiu tyle nie wytrzymała ;)

211042976e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    kurcze zastanawia mnie ten moj sluz jak patrze na inne wykresy zaciazonych to przed @ maja kremowy ;/ a ja mam wodnisty i jest baaaaaaardzo mokro czuje jakby cos mi mialo zaraz poleciec ;/ oby to nie bylo to co mysle pozna ovu ;/

Słodka a dużo masz tego śluzu? wodnisty to przecież płodny :)
    Biorę od 2 m-cy olej z wiesiołka, bo u mnie ze śluzem cienko, nie mogę go wyczuć na zewnątrz a i w środku mało.
    a może to ja mam jakieś wygórowane wyobrażenia o śluzie, że powinno być go niewiadomi ile... jakaś szklanka dziennie hehe ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam sluz wodnisto kremowy ale nie duzo. Jestem 4 dni przed planowana @.

atdc8iikup31msj2.png
  • Mua Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też mam mało śluzu i dlatego nie nastawiam się na sukces, powinno być go sporo, ale jeżeli chodzi o konsystencję to bywa różnie, żeby chociaż ta tempka nadzieję mi dawała :(

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia89 wrote:
    Ja teoretycznie mogłabym dziś testować, ale boję się i nie będę robić testu... Objawów zbliżającego się okresu praktycznie zero, normalnie tydzień przed miałam wielkie ciężkie piersi a teraz nic dopiero dzisiaj dają o sobie znać... Wczoraj temperatura zaczynała spadać a dziś w górę? Masakra... Boję się testu :( Czekam co ma być to będzie...
    Trzymam kciuki, to kiedy planujesz testować

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mua wrote:
    no właśnie ja też mam mało śluzu i dlatego nie nastawiam się na sukces, powinno być go sporo, ale jeżeli chodzi o konsystencję to bywa różnie, żeby chociaż ta tempka nadzieję mi dawała :(

Myslisz ze duza ilosc sluzu moze byc wyznacznikiem ciazy ? Kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje na fasolke. Czytalam tez sporo postow gdzie dziewczyny nie mialy w cale objawow a w ciazy byly. Trzeba byc dobrej mysli :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Krokodylica wrote:
    Ksiądz w czasie mszy ślubnej nam powiedział, że dzieci będą szybko, bo jak on pobłogosławi to nie ma mocnych. :PPP

to niech mnie tez poblogoslawi :p

Hehe zobaczymy czy u nas faktycznie to błogosławieństwo coś da.

Dziewczyny to jest jakaś masakra co piszecie o tych niby-pozytywnych testach. Ale to i nauka dla nas żeby najpierw potwierdzać u gina a potem potrząsać całym światem.

Dziewczyny byłam po prezent dla małej bąbliny, alleee te rzeczy dla dzieci są piękne. :D Tylko jakaś dyskryminacja - wszystko dla dziewczynek różowe a dla chłopców niebieskie. Nie lubię różowego. :/ Co się muszę nagimnastykować zawsze żeby znaleźć coś ładnego nie-różowego. :D

• Daisy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pisze z komorki wiec wybaczcie bledy i to ze nie czytalam Waszych wpisow. Nadrobie wieczorkiem. Jutro zachodze w ciaze!! To postanowione :D Lewy jajnik nic. Prawy 21.5 mm. Do pekniecia jutro wieczorem Dzis 23.30-24 seks, jutro na 8 rano mam byc w Gdyni na pct, bo tam tylko robia. Prosto po jade na 9 do Gdanska na wizyte o tam babka bedzie miala juz wyniki. I teraz tak:- jezeli pct ok to jutro poprawiamy i czekamy na ciaze;- jesli pct nie ok to jutro 14-15 iui i czekamy na ciaze Dostalismy wspomagacz (wiagre i cos tam jeszcze) zeby jutro nie spalic..bo dzis i jutro to musowo. Mowi ze z dzisiejszego seksu mozna juz bedzie zajsc no ale lepiej poprawic.Jejku ale bym chciala zeby pct bylo ok..tzn bez roznicy bo nie chodzi o kase, ale babka powiedziala wprost ze iui to 5-10% szans.Ale piekne jajeczko wyhodowalam hihihi. Gdzies przed dniem matki bede testowac, potem wylicze i sie przepisze. Alez jestem szczesliwa. Musicie mocno trzymac kciuki!!!

Ale mi sie udalo pierwszy monitoring, 16dc i juz jutro owu! Pierwszy raz tak szybko. Oby peklo jajeczko, pewnie w piatek jeszcze monitoring czy peklo :)

Tamka, ewcia21k, samira, Brawurka84, Mua, Lena87, Lila84, julita, sylwiaśta159, Rubi, Rybeńka, lulu_ovufriend, Krokodylica, kasiatoja, gosia_9020, szpilka, Ancolek, roxa, Magda_lena88, A.loth, zonaboba, M4DZI4, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, trzymam kciuki!!

Daisy lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy zaciskam kciuki :)
    Super wiadomość :)

Daisy lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Mua Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline - ... jednym z wyznaczników, ja wiem, że każdy organizm jest inny, ale ja przekopałam już chyba cały internet i statystycznie śluz u ciężarówek jest mocniej odczuwalny - u mnie też tak było :) ech chciało by się teraz mieć takie dolegliwości i problemy, mnie w ciąży strasznie mdliło i to był koszmar, a teraz tylko czekam na takie objawy z utęsknieniem :P

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ