Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
01.05 Anastazjaaa, Agnieszka GreenApple,
02.05 Misia79, mar,
03.05 kwiatuszek789, zielarka, inezka,
04.05
05.05 Iwka,
06.05 katarinka79,
07.05
08.05 Kaśka, Tosia 1981,
09.05 potforzasta, Przedszkolanka
10.05 Gosiacu, Gwiazdeczka27,paaulla84
11.05 Krokodylica, Magda_lena88,
12.05 ewelina 27
13.05 isabelle,
14.05 Ewik, Welonisia
15.05 slodka100, Brawurka84,
16.05 Landryneczka, rastafanka
17.05 Lulu,
18.05 Anutka
19.05
20.05
21.05
22.05
23.05
24.05
25.05 Japoneczka z Porcelany,
26.05
27.05
28.05
29.05
30.05
31.05
przepisałam sie z 7 na 14 majaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:00
-
Gwiazdeczka27 wrote:Kurcze... ale bierzesz jakieś leki itp? Albo chodzisz na monitoring? W końcu się uda, zobaczysz . A który to Twój cykl jak mogę zapytać?
-
Monia maj bedzie nasz i już!
Welonisia dobrze, ze dodał ze za mała dawka aby zablokowało owulkę. Czytałam ze jak sie wezmie tuż przed owulką w sensie jakies 2 dni przed to nie powinno zablokowac a ciezko znalezc co bedzie jak bierze sie tak wczesnie jak ja bo chyba jestem jakims wyjatkiem -
aaa teraz dopatrzyłam sie ze brałaas 2 tabsy dziennie. Ja biore 1. Wiec moze jest nadzieja teraz bardziej skupiam sie czy bedzie owulka przy dupku, niz na samych staraniach ale o nich nie zapominam ale nie mysle tylko o taki pozytyw przynajmniej
-
kwiatuszek789 wrote:Monia maj bedzie nasz i już!
Welonisia dobrze, ze dodał ze za mała dawka aby zablokowało owulkę. Czytałam ze jak sie wezmie tuż przed owulką w sensie jakies 2 dni przed to nie powinno zablokowac a ciezko znalezc co bedzie jak bierze sie tak wczesnie jak ja bo chyba jestem jakims wyjatkiem -
Kwas foliowy również dla przyszłego taty!
O jego odpowiedni poziom powinien zadbać i przyszły tata, i mama. Kwas foliowy zapobiega powstaniu wad układu nerwowego u dziecka, dlatego jeszcze przed poczęciem przyszła mama powinna postarać się, by mieć go pod dostatkiem. Badania potwierdzają jednak, że kwas foliowy wpływa także na jakość spermy u mężczyzn - niedobór może obniżyć objętość nasienia i ruchliwość plemników. Najcenniejszymi źródłami kwasy foliowego są: warzywa liściaste, brokuły, sok pomarańczowy, pełnoziarniste produkty. Warto także rozważyć przyjmowanie suplementu diety zawierającego ten składnik (najlepiej na 3 miesiące przed próbą poczęcia).potforzasta lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:no i testy owulac chyba tez bede robic.
-
Boje sie że u mnie tez jest coś nie teges.. skoro w zeszłym cyklu byłam na monitoringu i był pęcherzyk 16 mm. i za 2 dni znikł .. nie było go ... cholera wie gdzie był... i powiedziała ginka, że raczej ie pękł bo jakiegoś tam płynu co jest po pęknięciu nie ma. Czyli prawdopodobnie sie wchłonął i był bezowulacyjny. Ale ten teraz cykl mam bezowul raczej bo sama widzisz po wykresie..
-
Anastazjaaa wrote:Kwas foliowy również dla przyszłego taty!
O jego odpowiedni poziom powinien zadbać i przyszły tata, i mama. Kwas foliowy zapobiega powstaniu wad układu nerwowego u dziecka, dlatego jeszcze przed poczęciem przyszła mama powinna postarać się, by mieć go pod dostatkiem. Badania potwierdzają jednak, że kwas foliowy wpływa także na jakość spermy u mężczyzn - niedobór może obniżyć objętość nasienia i ruchliwość plemników. Najcenniejszymi źródłami kwasy foliowego są: warzywa liściaste, brokuły, sok pomarańczowy, pełnoziarniste produkty. Warto także rozważyć przyjmowanie suplementu diety zawierającego ten składnik (najlepiej na 3 miesiące przed próbą poczęcia). -
XxMoniaXx wrote:Boje sie że u mnie tez jest coś nie teges.. skoro w zeszłym cyklu byłam na monitoringu i był pęcherzyk 16 mm. i za 2 dni znikł .. nie było go ... cholera wie gdzie był... i powiedziała ginka, że raczej ie pękł bo jakiegoś tam płynu co jest po pęknięciu nie ma. Czyli prawdopodobnie sie wchłonął i był bezowulacyjny. Ale ten teraz cykl mam bezowul raczej bo sama widzisz po wykresie..
-
Anastazjaaa wrote:Kwas foliowy również dla przyszłego taty!
O jego odpowiedni poziom powinien zadbać i przyszły tata, i mama. Kwas foliowy zapobiega powstaniu wad układu nerwowego u dziecka, dlatego jeszcze przed poczęciem przyszła mama powinna postarać się, by mieć go pod dostatkiem. Badania potwierdzają jednak, że kwas foliowy wpływa także na jakość spermy u mężczyzn - niedobór może obniżyć objętość nasienia i ruchliwość plemników. Najcenniejszymi źródłami kwasy foliowego są: warzywa liściaste, brokuły, sok pomarańczowy, pełnoziarniste produkty. Warto także rozważyć przyjmowanie suplementu diety zawierającego ten składnik (najlepiej na 3 miesiące przed próbą poczęcia).
ale przyszły tata chyba powinien łykac kwas foliowy co najmniej 3 miesiace przd rozpoczeciem starac bo przeciez sperma tyle dojrzewa.
kwiatuszek789 czemu ty tak wczesnie bierzesz dupka???? Ja róznie bralam ale w sumie najwczesniej od 14dc. od dluzszego czasu biore 16-25dc