Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
01.05 Anastazjaaa, Agnieszka GreenApple,
02.05 Misia79, mar,
03.05 kwiatuszek789, zielarka, inezka,
04.05
05.05 Iwka,
06.05 katarinka79,
07.05
08.05 Kaśka, Tosia 1981,
09.05 potforzasta, Przedszkolanka
10.05 Gosiacu, Gwiazdeczka27,paaulla84
11.05 Krokodylica, Magda_lena88,
12.05 ewelina 27
13.05 isabelle,
14.05 Ewik, Welonisia
15.05 slodka100, Brawurka84,
16.05 Landryneczka, rastafanka
17.05 Lulu,
18.05 Anutka
19.05
20.05
21.05
22.05
23.05
24.05
25.05 Japoneczka z Porcelany,
26.05
27.05
28.05
29.05
30.05
31.05
przepisałam sie z 7 na 14 maja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:00
-
byłam na monitoringu zeszły cykl. Był pęcherzyk, ale nagle znikł , prawdopodobnie sie wchłonął. Mąz leczy sie lekami od urologa od miesiąca. Ginka powiedziała, że mnie zastymuluje dopiero jak wyniki męza sie poprawią bo teraz to bez sensu.. sił juz poprostu brak ..Gwiazdeczka27 wrote:Kurcze... ale bierzesz jakieś leki itp? Albo chodzisz na monitoring? W końcu się uda, zobaczysz . A który to Twój cykl jak mogę zapytać?
-
Monia maj bedzie nasz i już!

Welonisia dobrze, ze dodał ze za mała dawka aby zablokowało owulkę. Czytałam ze jak sie wezmie tuż przed owulką w sensie jakies 2 dni przed to nie powinno zablokowac a ciezko znalezc co bedzie jak bierze sie tak wczesnie jak ja bo chyba jestem jakims wyjatkiem
-
aaa teraz dopatrzyłam sie ze brałaas 2 tabsy dziennie. Ja biore 1. Wiec moze jest nadzieja
teraz bardziej skupiam sie czy bedzie owulka przy dupku, niz na samych staraniach
ale o nich nie zapominam ale nie mysle tylko o
taki pozytyw przynajmniej
-
też mam jakoś nadzieje że może maj będzie nasz... w maju ma urodziny mój kochany dziadek który nie żyje.. może on jakoś tam u góry mnie wspomoże.. i może dostanę na dzień matki taki cudowy prezent.. o i mąz będzie 2- gi miesiąc sie suplementował to może coś zaskoczy .. Oby , daj Boże .kwiatuszek789 wrote:Monia maj bedzie nasz i już!

Welonisia dobrze, ze dodał ze za mała dawka aby zablokowało owulkę. Czytałam ze jak sie wezmie tuż przed owulką w sensie jakies 2 dni przed to nie powinno zablokowac a ciezko znalezc co bedzie jak bierze sie tak wczesnie jak ja bo chyba jestem jakims wyjatkiem
-
Kwas foliowy również dla przyszłego taty!
O jego odpowiedni poziom powinien zadbać i przyszły tata, i mama. Kwas foliowy zapobiega powstaniu wad układu nerwowego u dziecka, dlatego jeszcze przed poczęciem przyszła mama powinna postarać się, by mieć go pod dostatkiem. Badania potwierdzają jednak, że kwas foliowy wpływa także na jakość spermy u mężczyzn - niedobór może obniżyć objętość nasienia i ruchliwość plemników. Najcenniejszymi źródłami kwasy foliowego są: warzywa liściaste, brokuły, sok pomarańczowy, pełnoziarniste produkty. Warto także rozważyć przyjmowanie suplementu diety zawierającego ten składnik (najlepiej na 3 miesiące przed próbą poczęcia).
potforzasta lubi tę wiadomość
-
Mi ginka powiedziala zebym robila ale jeszcze nie robilam i bałam sie ze jak nie beda wychodzily to ze bedzie z mojej winy ze cos nie tak robie i bedzie dodatkowy stres. Postanowilam temke mierzyc ale balam sie ze nie dam rady o jednej porze ale w weekendy jak zmierze pozniej to trudno. Ogolny poglad na wykres jest a to najwazniejszeXxMoniaXx wrote:no i testy owulac chyba tez bede robic.
-
Boje sie że u mnie tez jest coś nie teges.. skoro w zeszłym cyklu byłam na monitoringu i był pęcherzyk 16 mm. i za 2 dni znikł .. nie było go ... cholera wie gdzie był... i powiedziała ginka, że raczej ie pękł bo jakiegoś tam płynu co jest po pęknięciu nie ma. Czyli prawdopodobnie sie wchłonął i był bezowulacyjny. Ale ten teraz cykl mam bezowul raczej bo sama widzisz po wykresie..
-
My z moim bierzemyAnastazjaaa wrote:Kwas foliowy również dla przyszłego taty!
O jego odpowiedni poziom powinien zadbać i przyszły tata, i mama. Kwas foliowy zapobiega powstaniu wad układu nerwowego u dziecka, dlatego jeszcze przed poczęciem przyszła mama powinna postarać się, by mieć go pod dostatkiem. Badania potwierdzają jednak, że kwas foliowy wpływa także na jakość spermy u mężczyzn - niedobór może obniżyć objętość nasienia i ruchliwość plemników. Najcenniejszymi źródłami kwasy foliowego są: warzywa liściaste, brokuły, sok pomarańczowy, pełnoziarniste produkty. Warto także rozważyć przyjmowanie suplementu diety zawierającego ten składnik (najlepiej na 3 miesiące przed próbą poczęcia).
Ja dodatkowo szukam w potrawach kwasu i często jem szpinak bo uwielbiam
-
Monia ja też mam bez owulacyjnyXxMoniaXx wrote:Boje sie że u mnie tez jest coś nie teges.. skoro w zeszłym cyklu byłam na monitoringu i był pęcherzyk 16 mm. i za 2 dni znikł .. nie było go ... cholera wie gdzie był... i powiedziała ginka, że raczej ie pękł bo jakiegoś tam płynu co jest po pęknięciu nie ma. Czyli prawdopodobnie sie wchłonął i był bezowulacyjny. Ale ten teraz cykl mam bezowul raczej bo sama widzisz po wykresie..
Potwierdzone u Gina w poniedziałek. Dlatego ostatnie 2 dni to się działo bo już bez myślenia z mojej strony
Bo mąż to nigdy nie ma spiny przed owulką.
-
Anastazjaaa wrote:Kwas foliowy również dla przyszłego taty!
ale przyszły tata chyba powinien łykac kwas foliowy co najmniej 3 miesiace przd rozpoczeciem starac bo przeciez sperma tyle dojrzewa.
kwiatuszek789 czemu ty tak wczesnie bierzesz dupka???? Ja róznie bralam ale w sumie najwczesniej od 14dc. od dluzszego czasu biore 16-25dc