Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam w maju w kwietniu kropek najpierw miał być na zajączka, potem zniecierpliwiona owulacja przyszła wcześniej i oczekiwałam kropka na rocznicę ślubu... a teraz wypada bez okazji i jeśli się uda, nie będę narzekać bo prezenty bez okazji są jeszcze przyjemniejsze powodzenia
01.05 Anastazjaaa, Agnieszka GreenApple,
02.05 Misia79, mar,
03.05 kwiatuszek789, zielarka, inezka,
04.05
05.05 Iwka,
06.05 katarinka79,
07.05
08.05 Kaśka, Tosia 1981,
09.05 potforzasta, Przedszkolanka
10.05 Gosiacu, Gwiazdeczka27,paaulla84
11.05 Krokodylica, Magda_lena88,
12.05 ewelina 27, waszka88
13.05 isabelle, kasiatoja
14.05 Ewik, Welonisia, Monifah, munirka
15.05 slodka100, Brawurka84, sylwiaśta 159
16.05 Landryneczka, rastafanka, Ewa99
17.05 Lulu,M4DZI4
18.05 Anutka
19.05
20.05
21.05
22.05
23.05
24.05
25.05 Japoneczka z Porcelany,
26.05
27.05
28.05
29.05
30.05
31.05Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Hi hi, a tak swoją drogą widać, że ovuf. nie jest wróżką mam aż 10 zielonych kratek oznaczających przewidywany termin wystąpienia owulacji - dodać 2 dni i będzie pół cyklu może się wstrzelę a jak jest w waszym przypadku? Owulację macie zazwyczaj w podobnych dniach cyklu, czy dostrzegacie spore rozbieżności?
kasiatoja lubi tę wiadomość
-
Witaj munirka musi sie udać tak bez okazji, bo jak nie ma okazji to to jest własnie okazja
Ja nie wiem jak to u mnie z owulka, dopiero ten cykl mi to troszke przyblizy. Ciekawa jestem bardzo kiedy ona bedzie. Dzis odrobinke drgnela mi tempka wiec licze ze sie zaczyna -
kwiatuszek789 wrote:Witaj munirka musi sie udać tak bez okazji, bo jak nie ma okazji to to jest własnie okazja
Ja nie wiem jak to u mnie z owulka, dopiero ten cykl mi to troszke przyblizy. Ciekawa jestem bardzo kiedy ona bedzie. Dzis odrobinke drgnela mi tempka wiec licze ze sie zaczyna
To do roboty kwiatuszku
-
Kurde mojemu sie dzis srednio chce a w zasadzie nie chce w ogole bo zmeczony po pracy. Niby chcialam na luzie, bez przymusu podejsc do staran ale strasznie mi szkoda odpuscic ten jeden dzien. Nie wiem jak z jego armia ale jesli jest w miare ale nie rewelacyjne to co 3 dni bedzie za rzadko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam Dziewczynki odp.na temat badan.
Badania Tsh i ogolnie calego pakietu tarczycowego - obojetnie ktory dzien cyklu wazne zeby z samego rana bo w ciagu dnia sie stezenie waha.
Prolaktyna 2-6 dc oraz pozostale hormonki takie jak estradiol,kortyzol,FSH,LH rowniez w tych samych dniach.
Progesteron przed owulcja lub 6-7 dni po terminie owulacji.
Ja zawsze staram sie ucelowac badania w 3 dniu tak pomiedzy. Oczywiscie jesli jest to mozliwe i nie wypadnie np.3dc w niedziele -
nick nieaktualny
-
munirka wrote:Hi hi, a tak swoją drogą widać, że ovuf. nie jest wróżką mam aż 10 zielonych kratek oznaczających przewidywany termin wystąpienia owulacji - dodać 2 dni i będzie pół cyklu może się wstrzelę a jak jest w waszym przypadku? Owulację macie zazwyczaj w podobnych dniach cyklu, czy dostrzegacie spore rozbieżności?
mi ovu dorysowało kolejną kratkę, myślę że to przez brak śluzu płodnego.
ciągle wodnisty i tyle. skok temp był, testy owu/lh wyszły (+), we wtorek pęcherzyk 20mm (niestety mój gin wyjechał i nie mogę potwierdzić na 100% owu) - myślicie, że taki duży mógł się wchłonąć?
od początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]
-
sylwiaśta159 wrote:to ile razy ty te badania robisz? Wszystkich raczej nie zrobie bo finansowo nie wyrobie
Tarczyce co miesiac a reszte jak gin.zleca. fakt sa bardzo drogie sam panel tarczycowe kosztuje grubo ponad 120zl. Ale jak bedziesz robic szukaj lab.gdzie jest najtaniej bo sa roznice cenowe bardzo. Ja robilam w najblizszym lab.obok domu a sie okazalo ze wystarczy ruszyc tylek i w lab.szpitalnym ceny sa prawie przez pol.
Krokodylica, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
hej a u mnie temp. dziś spadła o kreskę w końcu nie mam linii ciągłej co do ovu "wróżki" dziwnie mi w tym cyklu też pokazała ok 10dni płodnych ale pewnie z czasem to się zmieni jeśli dojdzie do owulacji mam nadzieję, że dojdzie my w tym cyklu postawiliśmy na serduszka z przyjemności a nie z konieczności poczęcia i jest o wiele przyjemniej
Aha jeśli chodzi o 1 cykl po anty. to w sumie zależy ile czasu się je brało..ja brałam tylko 3 cykle jako kurację pp i 1cs pp mimo, że brałam CLO i pęcherzyk ładnie urósł to nie pękł..więc cykl był bezowulacyjny..mam nadzieję, że to tylko jednorazowy wybryk mojego organizmu, reakcja na odstawienie anty, że ten cykl już będzie "cacy" chociaż w tym cyklu luz - blus pełen spontan bo cykl naturalny więc wielka niewiadoma bo skoro staraliśmy się przed stymulacją prawie 3 lata i się na naturalnym nie udawało to na co można liczyć teraz...ale kto wie ponoć cuda się zdarzają a szczęście przychodzi do Nas w najmniej spodziewanym momencie I każdej z Was życzę majowej Fasoli bądź Groszka dla mnie płeć nie ma znaczenia, termin porodu też nie ważne by Szczęście zachciało u Nas zamieszkać i by czas oczekiwania na Jego pojawienie się na świecie nie był czasem lęku i strachu .. i by wszystko dobrze się skończyło czego "efektem" będzie zdrowy bobas w styczniu i życzę Każdej by styczeń spędziła na porodówce DAMY RADĘ <2
życzę miłego dniaWelonisia, Daisy lubią tę wiadomość