Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Anutka Cykl jest na 100% bezowulacyjny, stwierdzone na USG. Temperatura jak widać nie zawsze jest miarodajna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 18:01
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Pewnie estradiol.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
kasiatoja wrote:Ja, kiedy okazało się, że jestem w ciąży (miałam 19 lat) wyszłam za mąż, ale ponieważ oboje byliśmy zupełnie nie przygotowani na dziecko i małżeństwo przez długi czas nie udawało się nam stworzyć szczęśliwej rodziny. W związku z tym nie planowałam drugiego dziecka, żeby nie musiało patrzeć jak matka z ojcem sobie skaczą do gardeł... rozstaliśmy się, ale po 5 latach rozłąki los nam takiego psikusa spłatał, że jednak wróciliśmy do siebie i od dwóch lat znów jesteśmy w związku, tym razem szczęśliwym
Życie pisze różne scenariusze
Czasami trzeba się zgubić, żeby się potem odnaleźć -
kasiatoja wrote:Dziewczyny, a co może mieć wspólnego z zajściem w ciążę cholesterol?
Pytam, bo ja jeszcze niedawno miałam prawie 300 mg/dl (norma 120-190)
To przez moją tarczycę...
Teraz mi już trochę spadł, ale jeszcze za wysoki
Wiesz co ja tez mialam 2 miechy temu 295..teraz mialam niedawno 190. Jakos tak wyszlo ze przestalam jesc jajkai spadl. Wcale nie jestem jakaś tam wagowa (60kg/171cm).
Jezeli mamy taki wysoki cholesterol przez obciazenie genetyczne, to mozna smialo zachodzic w ciaze, byle tylko w czasie jej trwania nie przyjmowac zadnych lekow na jego obnizenie. Wiadomo, ze sie mowi ze zeby zajsc w ciaze trzeba byc okazem zdrowia. No, ponoc przynajmniej tak jest latwiej.
Co ciekawe w 3 trym. ciazy poziom cholesterolu gwaltownie rosnie, wiec jesli juz wystartujemy z podwyzszonym, moze to sie skonczyc przedwczesnym porodem. Takie ja dostalam info. -
Daisy wrote:Wiesz co ja tez mialam 2 miechy temu 295..teraz mialam niedawno 190. Jakos tak wyszlo ze przestalam jesc jajka
i spadl. Wcale nie jestem jakaś tam wagowa (60kg/171cm).
Jezeli mamy taki wysoki cholesterol przez obciazenie genetyczne, to mozna smialo zachodzic w ciaze, byle tylko w czasie jej trwania nie przyjmowac zadnych lekow na jego obnizenie. Wiadomo, ze sie mowi ze zeby zajsc w ciaze trzeba byc okazem zdrowia. No, ponoc przynajmniej tak jest latwiej.
Co ciekawe w 3 trym. ciazy poziom cholesterolu gwaltownie rosnie, wiec jesli juz wystartujemy z podwyzszonym, moze to sie skonczyc przedwczesnym porodem. Takie ja dostalam info.
Oj, bo już żem się spłoszyła, że to jakaś poważna przeszkoda -
Daisy wrote:Wiesz co ja tez mialam 2 miechy temu 295..teraz mialam niedawno 190. Jakos tak wyszlo ze przestalam jesc jajka
i spadl. Wcale nie jestem jakaś tam wagowa (60kg/171cm).
No jakbym siebie widziała
Wszystko się zgadza, oprócz tych jajekDaisy lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:a tak swoja droga gdzies kwiatuszka wcielo, przynajmniej dawno nie bylo
A za wszystkie oczekujące II kreseczek trzymam kciuki cały czasWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 18:34
Anutka, Malenq, Rubi lubią tę wiadomość