X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe a jak cieszy :) potem cie mały groszek ucieszy:) :)

Daisy lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziwnie, dzisiaj polecialam w dół z temperaturą (chociaż moze być zaburzona, bo wczoraj położyłam się o 2:30 spać) i zniknęło większość objawów przedokresowych typu wrażliwe sutki czy wzdęcia, które mnie masakrowaly od owulacji do ok. 8 dpo. Dzisiaj kompletnie nic nie czuje, czasem jakieś pobolewanie jajników. Nie zdążyłam zbadać tego progesteronu w 8 dniu po owu i teraz sie stresuje, ze przeciez moze być cos nie tak z jego poziomem, bo czy to normalne, ze nagle czuje sie lepiej?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • katarzynnn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staramy sie 4 miesiace.przez dwa dni plamienie myslalam ze implatacyjne. Wczoraj test negatywny w 12 dpo. A dzis lekie krwawienie.caly czas mdlosci wymioty rano. Itd. A dzis do tego jeszcze zmiana nastrojow raz placze raz sie smieje bez powodu. Moj cos powie i gdzie powinno byc dobrze to ja placze. .A on tylko sie zemnie smieje...niewiem co o tym myslesc

w57v3e3kp7087rpf.png Rocznik 92 starajacy sie o mlucha. .
  • Bara112 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A u mnie dziwnie, dzisiaj polecialam w dół z temperaturą (chociaż moze być zaburzona, bo wczoraj położyłam się o 2:30 spać) i zniknęło większość objawów przedokresowych typu wrażliwe sutki czy wzdęcia, które mnie masakrowaly od owulacji do ok. 8 dpo. Dzisiaj kompletnie nic nie czuje, czasem jakieś pobolewanie jajników. Nie zdążyłam zbadać tego progesteronu w 8 dniu po owu i teraz sie stresuje, ze przeciez moze być cos nie tak z jego poziomem, bo czy to normalne, ze nagle czuje sie lepiej?

Pewnie ze zmęczenia ta temp spadła i jutro wróci do normy

Mój aniołek [*] ❤️ 1.07.2014
    n59y20mmfn8x8tla.png
  • Bara112 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynnn wrote:
    staramy sie 4 miesiace.przez dwa dni plamienie myslalam ze implatacyjne. Wczoraj test negatywny w 12 dpo. A dzis lekie krwawienie.caly czas mdlosci wymioty rano. Itd. A dzis do tego jeszcze zmiana nastrojow raz placze raz sie smieje bez powodu. Moj cos powie i gdzie powinno byc dobrze to ja placze. .A on tylko sie zemnie smieje...niewiem co o tym myslesc
    Kasiu może za wcześnie zrobiłaś test? Czasem jeden dzień robi różnice :)

katarzynnn lubi tę wiadomość

n59y20mmfn8x8tla.png
  • Bara112 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj zauważyłam czerwone niteczki w śluzie i nie wiem co to może oznaczać?! Myślałam, ze to z majtek ale napewno nie.

n59y20mmfn8x8tla.png
  • katarzynnn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe ze za wczesnie poczekam kilka dni i zrobie. Czy te krwawienie niczego nie przekresla?

• Bara112 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynom zdarzały się jakieś skąpe krwawienia na początku ciąży wiec może u Ciebie rownież :) może poczekaj kilka dni i zrób bete?

katarzynnn lubi tę wiadomość

n59y20mmfn8x8tla.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja z innej beczki. Zamówiłam dziś:
    http://www.doz.pl/apteka/p64936-Quixx_duo_test_ciazowy_plytkowy_2_szt
    Dobra cena, bo 5 zł za 2 sztuki, ale czy są wiarygodne? Robiła któraś z Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 22:32

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • katarzynnn Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wasnie zrobie dzieki :-)

• Monifah Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym zafasolkowanym :D, aż miło popatrzec jak się wchodzi :D.
    U mnie dziś 7dpo mija i czuje się lipnie. Sutki od 3 dni tak bolą przy dotyku, że masakra, nawet w staniku czuje że obcieram sobie hehe, bo często mi po prostu przepraszam za dosłownośc, ale sterczą. Podbrzusze pobolewa i czasem zakłuje tak na krótko i mam wrażenie jakbym miała zakwasy w podbrzuszu właśnie jak bym zrobiła z 1000 brzuszków :) teraz jakies przeziębienie się do mnie przyczepiło i jak kichne to też podbrzusze jeszcze bardziej czuc. A i wiecie co z ciekawości robiłam sobie owulacyjne, bo zostało mi pare i wychodzi od 3 dni druga kreska, ale jaśniejsza niż kontrolna, wiem wiem głupota, ale mam cichą nadzieję, że już nie będą mi potrzebne i moge je sobie złóżyc :D

Jeszcze raz gratulacje Dziewczyny :D

Malenq lubi tę wiadomość

• Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim :-)
    Dziewczyny,to o czym pisałyście,to mi wygląda na plamienie implantacyjne,więc kciuki :-)
    U mnie wczoraj spadek,a dziś skok :-) Wszystko się rozstrzygnie jutro :-)
    Miłego dnia

mizzelka lubi tę wiadomość

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • Bara112 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) trzymam kciuki za dzisiejsze testy ✊

mizzelka lubi tę wiadomość

n59y20mmfn8x8tla.png
  • Bara112 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego ale kurde zawsze sie nadprodukuje w wiadomości a wkleja mi tylko pierwsze zdanie?!

n59y20mmfn8x8tla.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zapytam z ciekawości... od której godziny mam duzo nie pić żeby nie rozcieńczyć moczu na jutrzejszy test? czy już od rana się ograniczać?

a co do piersi to ja tez mam katorgę :( nie mogę ich dotknąć, brr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bara też mi tak czasem ucina wiadomośc jak piszę z iphone, nie wiem czemu

ktoś dzisiaj testował? trzymam kciuki cały czas :*
    u mnie po wpisaniu dzisiejszej tempki(spałam do 6, mąż się sam do pracy wyprawił :P ) owulkę przerzuciło z 8 na 13dc i z 19dpo zrobił się 14
    tempka spada, więc wszystko jasne i tylko czekać na @ jutro lub pojutrze

Bara112 lubi tę wiadomość

• Bara112 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    Bara też mi tak czasem ucina wiadomośc jak piszę z iphone, nie wiem czemu

ktoś dzisiaj testował? trzymam kciuki cały czas :*
    u mnie po wpisaniu dzisiejszej tempki(spałam do 6, mąż się sam do pracy wyprawił :P ) owulkę przerzuciło z 8 na 13dc i z 19dpo zrobił się 14
    tempka spada, więc wszystko jasne i tylko czekać na @ jutro lub pojutrze

Ja właściwe z iphona :/ będę kopiować cały tekst zanim wysle to najwyżej edytuje :)

Zaczynam podejrzewać, ze te wykresy ovu sa mocno do dupy! Bo jak ktos na nich polega i serduszkuje wtedy gdy pokazuje wykres owulacje a po kilku dniach wykres sie zmienia i okazuje sie, ze serduszkowanie było za wcześnie?!

n59y20mmfn8x8tla.png
  • Bara112 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    A tak zapytam z ciekawości... od której godziny mam duzo nie pić żeby nie rozcieńczyć moczu na jutrzejszy test? czy już od rana się ograniczać?

a co do piersi to ja tez mam katorgę :( nie mogę ich dotknąć, brr.

Pierwsze słyszę, ze trzeba ograniczać płyny przed testem :) jak ma wyjść to wyjdzie ;)

n59y20mmfn8x8tla.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bara112 wrote:
    Pierwsze słyszę, ze trzeba ograniczać płyny przed testem :) jak ma wyjść to wyjdzie ;)
    zacytuje pierwszy lepszy artykuł:
    "Wypicie dużej ilości płynów przed wykonaniem testu może zmniejszyć jego wiarygodność. Wynik będzie wówczas negatywny, ponieważ mocz stanie się rozcieńczony. Z tego względu najlepiej przeprowadzić test rano, przed przyjęciem płynów."

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bara112 wrote:
    Ja właściwe z iphona :/ będę kopiować cały tekst zanim wysle to najwyżej edytuje :)

Zaczynam podejrzewać, ze te wykresy ovu sa mocno do dupy! Bo jak ktos na nich polega i serduszkuje wtedy gdy pokazuje wykres owulacje a po kilku dniach wykres sie zmienia i okazuje sie, ze serduszkowanie było za wcześnie?!
    Dlatego najlepiej co jakiś czas powtarzać, ale widzę u Ewki że co i raz jest <3 więc dobrze trafia, a przerywana linia to nie pewna jest.. ;/ u mnie nic się nie zmienia jak na razie :D

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ