Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie kochane dzis bez wiekszych zmian..tempka odbila uff..o cale 0.1C...masakra, chcialabym by byla gdzies pod sufitem Chociaz wiem, ze nie wysokosc tylko zauwazalna druga faza ma tu znaczenie
Sutki nadal bola, rano jak wstalam byly spuchniete. Ale same piersi nie sa ani twarde, ani obrzmiale, normalne, miekkie Bol na @ jest, chwile myslalam ze dostane jakiejs biegunki -
Daisy wrote:Nie mozesz bac sie rozczarowania tylko musisz wierzyc w zielone! Glowa do gory!
Ale jutro się okaże, nie ma co martwić się na zapas, nie uda się to trudno, będę czekać na @ odstawiając luteinę (choć teraz mam 2x1 tab to aż takie drastyczne odstawienie nie będzie) i będę się ścigać z innymi w czerwcu -
Dzien doberek
Dziewczyny orientujecie sie moze czy jesli tak bardzo przesunela mi sie owulka zakladajac ze z winy duphastonu to ma to wplyw na owulke w kolejnym cyklu? Teraz bolaaly mnie obydwa jajniki a zazwyczaj boli jeden i mam nadzieje ze nie mialam z jednego i drugiego jajnika owulki. A nie wiem jaki to mialoby wplyw na jajcorki w kolejnym cykly. A zaczelam sie nad tym zastanawiac i troche martwic.
Milego dnia -
Kochana jesli nie bedziesz sie znowu faszerowac dupkiem przez tyle dni, to powinno byc wszystko normalnie, ale moze pomysl o monitoringu na przyszly cykl? Ale Cię ta owu naszla. Byly jakieś ? Moze nic straconego?
Co do bolu to nie ma znaczenia czy boli Cie jeden czy dwa, moga bolec Cie dwa, a owu bedziesz miala z jednego. Bol sie niezle niesie, tak jak moze bolec Cię lewy jajnik, a owulke masz z prawego i odwrotnieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 11:45
-
Podczytuje trochę wątek i od 8 maja jest serduszko u anka8820, dopiszcie jeśli możecie.
https://ovufriend.pl/wykres.html?nick=anka8820
Pozdrawiam starające się i trzymam kciuki za nowe majowe serduszkamizzelka, Daisy lubią tę wiadomość
-
Nie chce jeszcze kasy na monitoringi wydawac powinnam isc do ginki i ja opieprzyc no ale z drugiej str poprzednie cykle byly ok wiec nie spodziewalysmy sie takiego obrotu sprawy. Serduch nie bylo wiec testowac tez nie bede. Dzis zaczelam brac dupka znowu zeby dostac pod koniec przyszlego tyg @ bo jaakby zaczal sie spozniac to wscieklabym sie jeszcze bardziej. W kolejnym cyklu poczekam z dupkiem do owu i zobacze jak bedzie, najwyzej tylko nim wywolam @ gdyby owu nie bylo. Tylko boje sie czy pecherzyki beda dobre na kolejna owulejszyn. A zawsze mialam bole prawego jajnika, lewy nie bolal prawie nigdy. Oby kolejny nie byl bezowulacyjny przez te wydluzenie tego cyklu
-
kwiatuszek789 wrote:Nie chce jeszcze kasy na monitoringi wydawac powinnam isc do ginki i ja opieprzyc no ale z drugiej str poprzednie cykle byly ok wiec nie spodziewalysmy sie takiego obrotu sprawy. Serduch nie bylo wiec testowac tez nie bede. Dzis zaczelam brac dupka znowu zeby dostac pod koniec przyszlego tyg @ bo jaakby zaczal sie spozniac to wscieklabym sie jeszcze bardziej. W kolejnym cyklu poczekam z dupkiem do owu i zobacze jak bedzie, najwyzej tylko nim wywolam @ gdyby owu nie bylo. Tylko boje sie czy pecherzyki beda dobre na kolejna owulejszyn. A zawsze mialam bole prawego jajnika, lewy nie bolal prawie nigdy. Oby kolejny nie byl bezowulacyjny przez te wydluzenie tego cyklu
-
Jak pisałam podczytuje wątek i śledzę rozmowę Daisy i kwiatuszka789, przychylam się do opinii Daisy apropo's duphastonu zdecydowanie, wklejam link dla kwiatuszka do poczytania dot. progesteronu i duphastonu.
Pierwszy raz widzę takie podawanie dupka w cyklu, ale lekarzem nie jestem i negować do końca nie powinnam, natomiast skonsultowałabym to zalecenie co do dupka z innym lekarzem, pozdrawiam
http://wiki.28dni.pl/abc_progesteronu_i_duphastonuDaisy lubi tę wiadomość
-
Kwiatuszku trzymam mocno kciuki za Ciebie! Z tym dupkiem po owu to jest super pomysl! A moze poczekaj jednak bez dupka teraz juz do konca tego cyklu? Kurcze bo lykasz go i lykasz..eh ten gin! Moze jednak pojdz na kontrole do jakiegos innego, pokaz wykres z tego cyklu, powiedz o dupku, moze inny lekarz bedzie dla Ciebie lepszy? Nie mowie ze to jest zly gin, ale moze nieodpowiednio do Ciebie podchodzi? Bedzie dobrze, zobaczysz :*
Kate widze ze jestes na dobrej drodze do zielonego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 12:06
Kate 75 lubi tę wiadomość
-
Kwiatuszku, a jaką Ty dawkę bierzesz? bo patrząc na punkt, który wklejam z artykułu wysłanego przez Kate, to nie powinno być większego wpływu dupka na cykl
Dwa działania typowe dla progesteronu nie zachodzą dla Duphastonu:
Duphaston w małej dawce nie powoduje zahamowania owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia. Ustalono jednak, że blokowanie owulacji następuje przy dawce przekraczającej 30 mg na dobę [patrz artykuł J. Tomaszewskiego i W. Baranowskiego].
Duphaston nie ma działania termogennego (nie podwyższa temperatury ciała).
-
01.05 Agnieszka GreenApple (@), A.loth , aniafk
02.05 Misia79 (-), jessieq
03.05 kwiatuszek789, inezka (@), CassieMK (@) jonka91
04.05 Lenuś, agnesik , Brawurka
05.05 Iwka (-), Nenaaa (@), zizia_a (@), mar (@), pinia108 , Anuśka,
06.05 katarinka79 (@), zielarka , słoneczna 85(-), klara22
07.05 Cynamonek30
08.05 Kaśka (@), Tosia 1981 (@), zonaboba (@,
09.05 potforzasta(@), Przedszkolanka(-), zoosia , Monika1986
10.05 Gosiacu (@), Gwiazdeczka27, paaulla84(@), Lila84 (@), Malenq
11.05 Olivia89, Tygrysek 89, sylwiaśta 159 (@), Ewa99, Krokodylica (-), Agga
12.05 ewelina 27, waszka88 , Ofelaine, anka8820 ,
13.05 isabelle, kasiatoja, Betty Boop, Mua, Mizzelka
14.05 Ewik, Monifah, munirka, Lulu, belldandy, I termin - Anutka
15.05 slodka100 (@), Brawurka84, polkosia, Mega
16.05 Landryneczka, rastafanka,
17.05 M4DZI4, kamciaaaa5, Rubi, olencja
18.05 Anutka [II termin], aniulkab86, kierzynka, natt, kasiuleks, maja35, blondik,
19.05 Kkarolinaaaa, szpilka
20.05 ewcia21k, Ania1986, JusWik, adk_1989, Krokodylica(@)
21.05 Asiek191, Welonisia
22.05 Anastazjaaa, Daisy
23.05 chmurreczkaa, Dariaa, madzianka,
24.05 ara
25.05 Japoneczka z Porcelany, rotaszek, kejti91, lemurek, julita
26.05 justta, BATTINKA, Vaniliaa, Mychaa22
27.05
28.05
29.05 Bridget
30.05 Kasia *
31.05 aisza, Rybeńka, Nenaaa -
Tamka wrote:Kwiatuszku, a jaką Ty dawkę bierzesz? bo patrząc na punkt, który wklejam z artykułu wysłanego przez Kate, to nie powinno być większego wpływu dupka na cykl
Dwa działania typowe dla progesteronu nie zachodzą dla Duphastonu:
Duphaston w małej dawce nie powoduje zahamowania owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia. Ustalono jednak, że blokowanie owulacji następuje przy dawce przekraczającej 30 mg na dobę [patrz artykuł J. Tomaszewskiego i W. Baranowskiego].
Duphaston nie ma działania termogennego (nie podwyższa temperatury ciała).
'Duphaston w małej dawce nie powoduje zahamowania owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia.'
Niby ustalono, a jednak.. Juz o tym pisalam jakis czas temu, ze gestageny blokuja owulke i koniec. One przygotowuja organizm do zajscia w ciaze, ale najpierw musi wystapic owulka. Same widzimy na przykladzie Kwiatuszka, ze tak sie dzieje, a Ona mi nie wierzyla nawet pare dni temu jak mowilam Jej ze normalnie widze u niej owulke po odstawieniu dupka
Najwazniejsze, ze teraz ma juz wieksza wiedze i to z wlasnego doswiadczenia, a to chyba uczy bardziej niz informacje z neta nawet Na pewno dobrze wykorzysta to doswiadczenie, a nam nie pozostaje nic innego, jak trzymac za nia kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 12:16
Kate 75 lubi tę wiadomość
-
hmm, to ciekawe..kurcze, też Wam pisałam jakiś czas temu, że trafiłam go profesora gina, który specjalizował się w duphastonie (autentycznie i on mi powiedział, że przy bolesnych miesiączkach podaje się dupka od 5 dc, i robi się tak samo przy staraniach o ciążę, tzn bolesne miesiączki+starania o ciążę...
tak czy siak też uważam, że skoro bolesnych miesiączek nie ma i chodzi "tylko" o ułatwienie implantacji i utrzymanie ciąży, to warto poczekać na owulkę i dopiero później wziąć dupka , zalecenia są takie, żeby brać go nawet ok. 40 godz. PO owulacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 12:19