X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://wiki.28dni.pl/abc_progesteronu_i_duphastonu[/QUOTE]

czytałam już ten artykuł kiedyś i powiem wam że ja też miałam brać przez 3cykle od 16dc do 25dc bez monitoringu i mój gin nie przejmował się że raz mam 26, 28, 29, 30dniowe cykle kazał brać teraz eż idę na wizytę i pewnie też dostanę dupka od 16 dnia ale chyba bd brała 2 dni po skoku temp

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja bralam tylko 10mg i tez czytalam ze od 30 sie blokuje. Gin tez tak mowila. Moze kurde jestem jakas wyczulona albo to byl przypadek w tym cyklu z pozna owulka. Obawiam sie ze to moze przez to ze dzien za wczesnie go wzielam. Moze dala mi go tak wczesnie aby tez ewentualne torbiele nim likwidowac. Nie wiem, takie mam a raczej mialam dawkowanie wiec sie stosowalam a ppdejrzewam ze nie jestem jej jedyna pacjentka ktora bierze dupka przed owu. Innym moze nie zablokowal. Teraz gdybac mozna :-\ nie chce juz wydluzac tego cyklu bo i tak prawie 50dni bedzi mial a chce sie wstrzelic z testowaniem na 18.06 wiec kombinuje troszke. A juz dzis wzielam dupka wiec pozamiatane :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

czytałam już ten artykuł kiedyś i powiem wam że ja też miałam brać przez 3cykle od 16dc do 25dc bez monitoringu i mój gin nie przejmował się że raz mam 26, 28, 29, 30dniowe cykle kazał brać teraz eż idę na wizytę i pewnie też dostanę dupka od 16 dnia ale chyba bd brała 2 dni po skoku temp[/QUOTE]

A wiesz dlaczego kazal Ci gin brac w takim czasie?? Bo tak jest napisane na ulotce, a na ulotce są wskazania dla cyklu 28dniowego, gdzie fl wynosi 14dc - wtedy od 16 dc to akurat bedzie 'po owu'. Ale po owu z ulotki.
    Niektorzy sa na tyle zacofani, ze im to wisi, ze Ci zablokuja owulkę, a dla nich to kolejna kasa, kolejne wizyty, recepty..

Ja raz bylam u gina na monitoringu w 19dc i ona kazala mi zaczac brac lutke wtedy wlasnie bo stwierdzila ze nie bedzie owulacji i chciala mi skrocic cykl. A se mysle 'Ty babo, czuje ze owulka bedzie'. I byla, w 24dc! Wiec zaczelam brac lutke dopiero na 3 dzien wyzszej tempki.

Kwiatuszku bo kazdy organizm jest inny, kazda z nas jest inna, stad rozne wykresy, inne terminy owu, roznie przebiegajacy pms i inne objawy ciazy czy @. Ciekawa jestem czy ginka jesli to byla kobieta, sobie by tak zapodala dupka od 5dc. Czy zaczelas go 4dc to akurat bez znaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 12:27

mizzelka lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanko z innej beczki:) z racji tego ze w czerwcu sie nie poddam;) chcialabym jeszcze ulep[szyc armie zolnierzy:)

wit c w dawce 1000mg dla meza?:) czy jak stosujecie?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam takie zalecenie odnośnie dupka , tzn 16-25 dc ale ponieważ doszłam do etapu, na którym uważam, że tylko ja życzę sobie dobrze ;) to biorę dopiero jak stwierdzę u siebie owu

Daisy, zonaboba, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    A wiesz dlaczego kazal Ci gin brac w takim czasie?? Bo tak jest napisane na ulotce, a na ulotce są wskazania dla cyklu 28dniowego, gdzie fl wynosi 14dc - wtedy od 16 dc to akurat bedzie 'po owu'. Ale po owu z ulotki.
    Niektorzy sa na tyle zacofani, ze im to wisi, ze Ci zablokuja owulkę, a dla nich to kolejna kasa, kolejne wizyty, recepty..

Ja raz bylam u gina na monitoringu w 19dc i ona kazala mi zaczac brac lutke wtedy wlasnie bo stwierdzila ze nie bedzie owulacji i chciala mi skrocic cykl. A se mysle 'Ty babo, czuje ze owulka bedzie'. I byla, w 24dc! Wiec zaczelam brac lutke dopiero na 3 dzien wyzszej tempki.

Kwiatuszku bo kazdy organizm jest inny, kazda z nas jest inna, stad rozne wykresy, inne terminy owu, roznie przebiegajacy pms i inne objawy ciazy czy @. Ciekawa jestem czy ginka jesli to byla kobieta, sobie by tak zapodala dupka od 5dc. Czy zaczelas go 4dc to akurat bez znaczenia.

czyli bd dobrze jak bd brała po skoku i nie bd patrzyła że kazał mi brać od 16dc bo nie mam zamiaru kolejnego cyklu tracić przez jego gdybanie... bo tak czasem jest zobaczymy jak bd po tym... i tak mi przepisuje leki bez badań jak czerwiec nie wypali to po @ idę na badania na własną rękę tylko niech mi powie co mam zrobić bo jak chciałam jakieś badania zrobił to kazał iść mojemu M sprawdził nasienie bo on widzi że u mnie jest ok (ciekawe po czym to wywnioskował chyba tylko po wykresach) a armia jest w porządku:)

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki,w końcu nadrobiłam zaległości po weekendzie :p Gratuluję nowym zafasolkowanym a za te co je @ nawiedziła mocno kciukam za nowy cykl!!! I Sciskam mocno kciuki za jutrzejsze testerki :) <3

relgh371ssmqv4f3.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a ja mam pytanko z innej beczki:) z racji tego ze w czerwcu sie nie poddam;) chcialabym jeszcze ulep[szyc armie zolnierzy:)

Kochana my mamy witamine C1000 (normalną w tabsach do rozpuszczania taką z apteki) na uplynnienie i do tego flegamine. Nie daj sie naciagnac na witC 1000 w jakiejs niewiadomo jakiej cenie - kup normalną, taką za 6-7 zł.

Moze kup Mężowi jakieś tam suplementy? My stosujemy Fertility Support For Men i dla siebie mam For Women i mam nadzieje ze to wlasnie nam pomoglo poprawic wyniki juz po jednym miesiacu! (Przypominam ze z 'po 4 h - 10% zywych ruchomych' mamy 60% zywych ruchomych po 8 h. ) :) :)
    Jak podliczylam, ze mam kupic to i to, i tamto, to kupilam ten Fertility i wyszlo nawet taniej. Ale dziewczyny chwalą też inne specyfiki, wiec pewnie im pomogły :) Moze warto zaciazonych zapytać? :)

Nie zapominajmy o kwasie foliowym! <3

Wysłany: 12 maja 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin ewidentnie jest zwolenniczka dupka bo juz zapowiedziala ze w ciazy konska dawke sie bierze. Ale jesli naturalnie progesteron jest w normie to chyba dupek nie jest potrzebny? Teraz pokieruje sie intuicja. Z drugiej str plus jest taki ze jednak owulka byla wiec nic sie nie dzieje z jajnikami zlego :-)

Daisy ja caly czas bilam sie z myslami jak to jest z tym blokowamiem owulki ale jakbysmy mialy internet traktowac jak lekarza to ten zawod by zmarl smiercia naturalna :-D

Linki w domu przejrze bo z tel pisze ale pewnie widzialam juz je bo werowalam caly internet w tym temacie.

Gina bede musiala zmienic bo wole w ciazy miec lekarza pod reka a moja jest tylko raz na tydzien w mojej mieścince. A gin o ktorym mysle pracuje tez w szpitalu w ktorym bede kiedys rodzila. Tzn mam nadzieje ze bede :-P

Daisy lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    też mam takie zalecenie odnośnie dupka , tzn 16-25 dc ale ponieważ doszłam do etapu, na którym uważam, że tylko ja życzę sobie dobrze ;) to biorę dopiero jak stwierdzę u siebie owu

lubię mojego gin chodzę do niego od 4 lat i jestem do niego przywiązana i chcę chodzić do niego a on chce mnie wysłać do leczenia niepłodności powiedziałam mu że wolałabym aby on mi pomógł to a nie jakiś obcy to się uśmiechnął i powiedział że zobaczymy co się da zrobić więć 20 maja zobaczymy czy sie coś zmieniło. ale jak mi da dupka od 16dc to na prawdę zrobię tak jak sama bd uważała:)

Tamka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

a kwas foliowy dla niego? ponoć też super działa :)
    dla niej i dla niego jak znajomej gin mówił :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 12:48

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:

Gina bede musiala zmienic bo wole w ciazy miec lekarza pod reka a moja jest tylko raz na tydzien w mojej mieścince. A gin o ktorym mysle pracuje tez w szpitalu w ktorym bede kiedys rodzila. Tzn mam nadzieje ze bede :-P

Od zmiany gina warto zaczac, zwlaszcza ze piszesz, ze jest ona zwolenniczka dupka... W normalnie przebiegajacej ciazy nie bierze sie w ogole dupka. Przy zagrozonej ciazy sie przyjmuje progesteron, niekoniecznie dupka, moze byc pod inna nazwa, ale owszem, jest to progesteron. Konska dawka - owszem, przy in vitro.
    W ogole nie jestem w stanie zrozumiec tego podejscia Twojego gina i troche podnosi mi cisnienie gdy czytam takie informacje :D Skoro ewidentnie masz owulkę, to nawet na skrocenie cyklu to lepiej by Ci CLO wypisala 5-9 dc i wtedy pregnyl na pekniecie i po owu dupka na 10 dni i juz w pierwszym miesiacu mialabys 28dc czy ile tam. No paranoja lekka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam robiłam test i wyszedł - a @ dalej nie mam czekam na nią

Anutka lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    a kwas foliowy dla niego? ponoć też super działa :)
    dla niej i dla niego jak znajomej gin mówił :))

Kwas foliowy mozna smialo podawac! Ale jesli podajesz mezowi jakies specyfiki 15w1, androwity czy cokolwiek, to najpierw sprawdzic warto sklad tego, zeby nie przedobrzyc :)

Wysłany: 12 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lyka kwas foliowy bez zadnego gadania :-) jak mu teraz powiedzialam ze mozemy poczekac miesiac z badaniem armii, sprobowac z moim normalnym cyklem i jak sie nie uda to wtedy jego badania to powiedzial ze nie bo woli sie zbadac i sprawdzic :-) kochany :-)

Daisy, Lena87, Tamka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę wam mój M powiedział że on rozumie siła wyższa trzeba brać suplementy diety jakieś tam witaminy itd. ale jak mu kupi,lam witaminę C i jakiś tam suplement to wziął raz potem zapomniał a na koniec doszedł do wniosku że ma dobre wyniki badań i te że nie weźmie jakiś tam specyfików nie sprawi że dzidzia bd chora a od brania zapewne jeszcze nikt od tak nie zaszedł w ciąże... kocham go ale czasem mam wrażenie że go to już wszystko przerasta:(

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    czyli bd dobrze jak bd brała po skoku i nie bd patrzyła że kazał mi brać od 16dc bo nie mam zamiaru kolejnego cyklu tracić przez jego gdybanie... bo tak czasem jest zobaczymy jak bd po tym... i tak mi przepisuje leki bez badań jak czerwiec nie wypali to po @ idę na badania na własną rękę tylko niech mi powie co mam zrobić bo jak chciałam jakieś badania zrobił to kazał iść mojemu M sprawdził nasienie bo on widzi że u mnie jest ok (ciekawe po czym to wywnioskował chyba tylko po wykresach) a armia jest w porządku:)

Kochana, no ciekawe po czym on stwierdzil ze widzi u Ciebie ze wszystko dobrze :D
    Jasne, badanie nasienia jest tu BARDZO WAZNE! Ale Ty tez musisz zbadac hormony!
    Przeciez mozecie ew. leczyc sie oboje..bo teraz wyobraz sobie zle nasienie u meza.. jak teraz zaczniecie meza leczyc, bedzie to mialo odzwierciedlenie po ok 70 dniach. Jak sie okaze ze Ty tez masz jakies niedociagniecia to kolejne miesiace leca, stracone! Oczywiscie zycze jak najlepszych wynikow! :)

Mysle ze spokojnie mozesz poczekac na 3 dpo zeby miec pewnosc ze to juz na pewno jest wyzsza tempka i smialo zaczac brac dupka/lutke. Osobiscie polecam bardziej dupka, bo mozesz wtedy dalej mierzyc tempke, dupek to syntetyczny progesteron, wiec nie bedzie Ci wplywal na wykres. Lutka bedzie. Ale po obu mozesz miec nasilone objawy na ciaze, bo to jednak podwyzszenie naturalnego poziomu progesteronu, wiec i organizm zaczyna swirowac :)

zonaboba lubi tę wiadomość

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Moj lyka kwas foliowy bez zadnego gadania :-) jak mu teraz powiedzialam ze mozemy poczekac miesiac z badaniem armii, sprobowac z moim normalnym cyklem i jak sie nie uda to wtedy jego badania to powiedzial ze nie bo woli sie zbadac i sprawdzic :-) kochany :-)

a ja jak mojemu powiedziałam że gin podejrzewa że to właśnie jego armia nie jest do końca zdrowa to świeczki staneły w oczach i nawet nie musiałam 2 daz mówić sam przed pracą pojechał do laboratorium zawieść nasienie i wybłagał żeby było jeszcze w ten sam dzień i po pracy odebrał:)wiadomo dla mężczyzny który nie może spłodzić syna to największy problem (wyleciało mi zgłowy jak to sie nazywa:)) i dlatego się cieszę że wszystko u niego jest ok bo mógłby się mój skarb załamać:(

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    zazdroszczę wam mój M powiedział że on rozumie siła wyższa trzeba brać suplementy diety jakieś tam witaminy itd. ale jak mu kupi,lam witaminę C i jakiś tam suplement to wziął raz potem zapomniał a na koniec doszedł do wniosku że ma dobre wyniki badań i te że nie weźmie jakiś tam specyfików nie sprawi że dzidzia bd chora a od brania zapewne jeszcze nikt od tak nie zaszedł w ciąże... kocham go ale czasem mam wrażenie że go to już wszystko przerasta:(
    jakbym swojego widziała.. a już do lekarza to z pięć metrów dalej i to jeszcze łukiem!
    szkoda słów. a co do dzidzi to do 2 lat może po prostu jej nie być, tak czytałam że średnio trzeba się starać 144 razy żeby coś wyszło, niestety stres, zbyt wysoka prolaktyna itp.. u mnie już druga owulacja i też nie wiadomo czy się udało, kuzynka zdrowa jak nic i po półtora roku zaszła
    a znów moja mama zaszła w ciąże po 9 miesiacach.. niestety ten co chce to tak prędko tego nie dostanie.. ale czemu sobie nie dopomóc? leki witaminki?
    sprawdź może sobie hemoglobinę, ja mam akurat wzorową bo ostatniej wizycie.
    może oeparol z wiesiołkiem, kwas foliowy? te ziołowe rzeczy serio działają cuda..
    ile razy oglądałam dokumentalne co kobiety przekreślali.. bo PCOS była zaawansowane, poszła jedna do chinki i zaczęła pić mieszankę ziołową.. i zaszła...

zonaboba lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zaznaczajcie mi jeszcze nic kochane :*

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ