X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 45kg ale jak wchodzę na wagę to boję się spojrzeć w dół żeby nie pokazało już więcej :) tyle wystarczy ja jestem niska to teraz powinno być ok:)

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    na własną rękę brałam :)i tylko dwie kapsułki rano.
    a co migdalkow mialam nawet juz skierowanie ale tata jeszcze jak żył nasłuchał się że mogą mi struny naruszyć itp.. i zakazał.. więc powoli się przyzwyczaiłam do tego stanu.. ale masz rację, powoli trzeba myslec nad zabiegiem.

No teraz jak jestes w ciazy a daje 99.9% ze tak, to sobie zapomnij o zabiegu. Ja zrobilam to w ciagu 3 tyg od diagnozy, prywatnie, bo balam sie ze ten paciorkowiec moze sie zasiac jednak w kazdej chwili, a jakbym zaszla w ciaze, a tu jakas angina...bylaby tragedia na 100%.

Mi nic nie naruszylo, zyje mam sie dobrze, jestem miesiac po zabiegu. Pamietaj ze na nfz sa dlugie terminy oczekiwania, ok 10msc nawet, wiec gdzies tam przed porodem moglabys sie juz zapisywac ze skierowaniem :) No chyba ze pvt to ja czekalam 2 tygodnie bo tyle zajely badania jeszcze w klinice, anestezjolog i psychiczne przygotowanie na morderczy bol przy gojeniu, bo to jest otwarta rana nieszyta i ogolnie jest masakra. Ale lepiej to zrobic i miec z glowy.

Mi od razu laryngolog powiedzial ze nie ma co sie szczypac bo zadne antybiotyki tego nie wylecza, a mi do tego sie zaczely robic kamienie migdalkowe i zaczelo brzydko pachniec z ust. I tragedia zeby mam ladne, ogolnie chyba jakos sie prezentuje, a buzi nie moglam otworzyc..nie mowiac o jakichkolwiek pocalunkach z mezem. Od razu jak na 3 czy 4 dzien mi tak smierdzialo i to od samego rana po umyciu zebow to bylam u laryngologa. Nie to zebym od razu leciala na zabieg - ogladlo mnie 5 laryngologów - 3 pct i 2 nfz :D Strasznie sie balam, ale teraz jestem szczesliwa - wiem, ze juz zadna angina mi nie straszna :)

A u mnie to naprawde bylo niewesolo - wypilam zimne piwo - angina, zjadlam loda - angina, szklanka coli w mc - angina..tragedia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 13:38

• julita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wiesiołku mogę wypowiedzieć się bardzo pozytywnie.
    po dwumiesięcznym przyjmowaniu 3 x dziennie (do momentu owulki) i przyjmowaniu dużej ilości płynów, aż się "wylewało" ze mnie :D

Daisy lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    o wiesiołku mogę wypowiedzieć się bardzo pozytywnie.
    po dwumiesięcznym przyjmowaniu 3 x dziennie (do momentu owulki) i przyjmowaniu dużej ilości płynów, aż się "wylewało" ze mnie :D

A to jest racja ponoc wlasnie po 2-3 miechach widac niezle efekty :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz bierze tez Promen- jeszcze miesiac kuracji mu robie;) ale no badanie i taknie jest zle! ale robie wszystko by bylo jeszcze lepiej! ok to wit c mu dzis kupic:)

i ja bede pic siemie lniane!:) oprocz tego Wit B , Oeparol i kw foliowy:)

:) i w czerwcu bedzie zielono!!!!!!!

Daisy, zonaboba lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    No teraz jak jestes w ciazy a daje 99.9% ze tak, to sobie zapomnij o zabiegu. Ja zrobilam to w ciagu 3 tyg od diagnozy, prywatnie, bo balam sie ze ten paciorkowiec moze sie zasiac jednak w kazdej chwili, a jakbym zaszla w ciaze, a tu jakas angina...bylaby tragedia na 100%.

Mi nic nie naruszylo, zyje mam sie dobrze, jestem miesiac po zabiegu. Pamietaj ze na nfz sa dlugie terminy oczekiwania, ok 10msc nawet, wiec gdzies tam przed porodem moglabys sie juz zapisywac ze skierowaniem :) No chyba ze pvt to ja czekalam 2 tygodnie bo tyle zajely badania jeszcze w klinice, anestezjolog i psychiczne przygotowanie na morderczy bol przy gojeniu, bo to jest otwarta rana nieszyta i ogolnie jest masakra. Ale lepiej to zrobic i miec z glowy.

Mi od razu laryngolog powiedzial ze nie ma co sie szczypac bo zadne antybiotyki tego nie wylecza, a mi do tego sie zaczely robic kamienie migdalkowe i zaczelo brzydko pachniec z ust. I tragedia zeby mam ladne, ogolnie chyba jakos sie prezentuje, a buzi nie moglam otworzyc..nie mowiac o jakichkolwiek pocalunkach z mezem. Od razu jak na 3 czy 4 dzien mi tak smierdzialo i to od samego rana po umyciu zebow to bylam u laryngologa. Nie to zebym od razu leciala na zabieg - ogladlo mnie 5 laryngologów - 3 pct i 2 nfz :D Strasznie sie balam, ale teraz jestem szczesliwa - wiem, ze juz zadna angina mi nie straszna :)
    no na razie się powstrzymam, test pokaże.
    hehe to mialas przygodę, ponoc właśnie jak się jest młodszym i robi się za dzieciaka to mniej boli.. a u dorosłego ponoć bardziej jest ta operacja odczuwalna z tego co mówił lekarz..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    maz bierze tez Promen- jeszcze miesiac kuracji mu robie;) ale no badanie i taknie jest zle! ale robie wszystko by bylo jeszcze lepiej! ok to wit c mu dzis kupic:)

no przy takim nastawieniu pozytywnym musi!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemię lniane też jest takie dobre czy raczej nie??

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

widzę że nastrój pozytywny i tak trzymaj a na pewno bd zielono kochana:)

słoneczna 85, Daisy lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no na razie się powstrzymam, test pokaże.
    hehe to mialas przygodę, ponoc właśnie jak się jest młodszym i robi się za dzieciaka to mniej boli.. a u dorosłego ponoć bardziej jest ta operacja odczuwalna z tego co mówił lekarz..

Kochanie moja corka miala wycinane migdalki rok temu, tez w kwietniu..
    Narkoza 15 min ciach ciach. Obudzila sie, nawet nie plunela krwią i juz chciala jesc, wstac i isc do domu. U dzieci to jest inaczej bo u nich to podcinaja. U doroslych wyłuskują całe migdałki. Ja mialam prawa strone cala w zrostach wiec prawego migdalka nie bylo widac - lekarze mysleli ze nie jest poprostu przerosniety - a sie okazalo ze on byl wrosniety w gardlo. Dlatego moja rekonwalescencja przebiegla dosc ciezko. Mialam rane od ucha az do dolu szyi do obojczyka - najpierw musieli powyrywac zrosty i dopiero wyciac migdalek. Wynik - 1.5 h pod narkoza..potem 2 tyg na ostrych przeciwbolach, co pol h dzwonil budzik na leki, bo jeszcze na zoladek, przeciwkrwotoczne..Oj historia :D Teraz juz jest lepiej, ale jeszcze ciagnie mnie rana i czasem boli ucho no i nie moge otworzyc do konca szczeki - masakra, boli mega przy ziewaniu :p

Eee czekam na zielony tescik. Tzn tescik czerwony, ale krropek zielony ma byc i to szybko :)

• julita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o siemię lnianym słyszałam dużo pozytywnych opinii, ale osobiście nie mam pomysłu jak to przyjmować...
    najpierw mieliłam świeże ziarna i dodawałam do jedzenia, ale po 2-3 tygodniach stwierdziłam, że zabiera mi to zbyt dużo czasu takie codzienne mielenie.
    później spróbowałam zaparzać ziarna, ale myślałam że od razu zwrócę to co wypiłam.

a może któraś z Was ma jakiś sposób na siemię?
    czy można kupić jakieś kapsułki w aptece na zasadzie wiesiołka, ale oczywiście oleju z siemię?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, ja też chcę taki wykres!! :D <3

mizzelka, zonaboba lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kochanie moja corka miala wycinane migdalki rok temu, tez w kwietniu..
    Narkoza 15 min ciach ciach. Obudzila sie, nawet nie plunela krwią i juz chciala jesc, wstac i isc do domu. U dzieci to jest inaczej bo u nich to podcinaja. U doroslych wyłuskują całe migdałki. Ja mialam prawa strone cala w zrostach wiec prawego migdalka nie bylo widac - lekarze mysleli ze nie jest poprostu przerosniety - a sie okazalo ze on byl wrosniety w gardlo. Dlatego moja rekonwalescencja przebiegla dosc ciezko. Mialam rane od ucha az do dolu szyi do obojczyka - najpierw musieli powyrywac zrosty i dopiero wyciac migdalek. Wynik - 1.5 h pod narkoza..potem 2 tyg na ostrych przeciwbolach, co pol h dzwonil budzik na leki, bo jeszcze na zoladek, przeciwkrwotoczne..Oj historia :D Teraz juz jest lepiej, ale jeszcze ciagnie mnie rana i czasem boli ucho no i nie moge otworzyc do konca szczeki - masakra, boli mega przy ziewaniu :p

Eee czekam na zielony tescik. Tzn tescik czerwony, ale krropek zielony ma byc i to szybko :)
    o ja cię kręcę! nie zazdroszczę...aż mnie wystraszyłaś hahah :D

chyba mam mdłości, wypiłam kawę i mi niedobrze.. wczesniej mialam jednorazowo ale myślałam że to schiza a teraz serio po tej kawie ble.. Nie pije kaw ale ta jest łagodna.. jeszcze z śmietanką.. już jej nie pije.. fuj.
    Albo mam schizy albo kut je wie. staram się trzeźwo myśleć. jeszcze z wielką chęcią zamknęłabym oczy bo nie spałam od 7.. ta cholerna luteina rozpuszcza się godzinami ;/ już nigdy podjęzykowo, co za kut mnie podkusiło na to!

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemię lniane kojarzy mi się na wątrobę, ponoć super sprawa..
    hmm poczytam gdzieś, ale wydaje mi się że na pewno są jakieś ziołowe tabsy z takim specyfikiem.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uwielbiam lutke pod jezyk - w pierwszej ciazy na potege bralam przez pierwszy trymestr i byla mniam mniam. Zawsze sie dziwie jak mozna tego nie lubic :p Lek to lek - mus to mus :D

Nono pierwsze mdlosci..ja chyba obgryze paznokcie do lokci przed Twoim testem!!

Julita Solgar robi olej z siemienia lnianego w kapsulkach. Moja kolezanka uzywala i chwalila. Osobiscie sie nie odniose.

julita lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja tam uwielbiam lutke pod jezyk - w pierwszej ciazy na potege bralam przez pierwszy trymestr i byla mniam mniam. Zawsze sie dziwie jak mozna tego nie lubic :p Lek to lek - mus to mus :D

Nono pierwsze mdlosci..ja chyba obgryze paznokcie do lokci przed Twoim testem!!

Julita Solgar robi olej z siemienia lnianego w kapsulkach. Moja kolezanka uzywala i chwalila. Osobiscie sie nie odniose.
    hahah a co ja mam powiedzieć? toż to siok.. ale nie lubię tego uczucia, nie podoba mi się :D

a co do luteinki to wanilią mi tak pachnie, i jest taka słodka nawet.. ale na początku fajnie się rozpuszczało a teraz to coraz gorzej... aby w nerwice wpadam bo spać mi się chce jak mops i już zasypiam, dwa razy mi się zdarzyło że miałam pod językiem a spałam 3 godziny i nic sie nie rozpusciło dokładnie..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czytalam że te dopochwowe to że ponoć utrudniają obserwacje śluzu bo robi się wodnisty i niektórym kobietkom szczypie to.. i piecze, mnie czasami pod jęzorem piecze ale lekko :D

• julita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01.05 Agnieszka GreenApple (@), A.loth <3 , aniafk <3
    02.05 Misia79 (-), jessieq <3
    03.05 kwiatuszek789, inezka (@), CassieMK (@) jonka91 <3
    04.05 Lenuś, agnesik <3 , Brawurka <3
    05.05 Iwka (-), Nenaaa (@), zizia_a (@), mar (@), pinia108 <3, Anuśka,
    06.05 katarinka79 (@), zielarka <3 , słoneczna 85(-), klara22 <3
    07.05 Cynamonek30 <3
    08.05 Kaśka (@), Tosia 1981 (@), zonaboba (@,
    09.05 potforzasta(@), Przedszkolanka(-), zoosia <3 , Monika1986 <3
    10.05 Gosiacu (@), Gwiazdeczka27, paaulla84(@), Lila84 (@), Malenq <3
    11.05 Olivia89, Tygrysek 89, sylwiaśta 159 (@), Ewa99, Krokodylica (-), Agga <3
    12.05 ewelina 27, waszka88 <3, Ofelaine, anka8820 <3,
    13.05 isabelle, kasiatoja, Betty Boop, Mua, Mizzelka
    14.05 Ewik, Monifah, munirka, Lulu, belldandy, I termin - Anutka
    15.05 slodka100 (@), Brawurka84, polkosia, Mega
    16.05 Landryneczka, rastafanka,
    17.05 M4DZI4, kamciaaaa5, Rubi, olencja
    18.05 Anutka [II termin], aniulkab86, kierzynka, natt, kasiuleks, maja35, blondik,
    19.05 Kkarolinaaaa, szpilka
    20.05 ewcia21k, Ania1986, JusWik, adk_1989, Krokodylica(@)
    21.05 Asiek191, Welonisia
    22.05 Anastazjaaa, Daisy, julita
    23.05 chmurreczkaa, Dariaa, madzianka,
    24.05 ara
    25.05 Japoneczka z Porcelany, rotaszek, kejti91, lemurek
    26.05 justta, BATTINKA, Vaniliaa, Mychaa22
    27.05
    28.05
    29.05 Bridget
    30.05 Kasia *
    31.05 aisza, Rybeńka, Nenaaa

Kobietki kochane! pozwoliłam sobie na skopiowanie listy i przepisaniem się z testowaniem z 25 na 22 maja, wcześniej coś chyba źle wyliczyłam.
    Anastazjaa, Daisy także testujemy razem! :)

w piątek lecę z mężem na kilka dni do Maroko, zaczerpnąć trochę afrykańskiego słońca, delektować się aromatyczną kuchnią i tamtejszą kulturą no i oczywiście odpocząć od codzienności, czyt. praca.
    wracam 21 wieczorem, także w sam raz aby zatestować 22 z rana :)

Daisy, mizzelka, zonaboba, Bara112 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze lepsza jest ta doustna..tylko nie bierz jej do spania :)
    Ta dopochwowa to moze wyciekać np.
    A te doustna mozesz sobie aplikowac dowcipnie, ale na odwrot juz nie. Z tego co wiem to dopochwowa jest duzo drozsza. Wiec mozna kupowac te doustna i brac dopochwowo :)

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam siemię odtłuszczone!! a czytam że macie jakiś olej z siemienia to zaczynam sie zastanawiać czy ja mam jakiś dupne i muszę kupić nowe hehe:)??

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ