Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
la wrote:Nie sugeruj się innymi cyklami, bo każda kobieta jest inna. Idę po prostu w piątek albo czwartek na betę i się wszystko wyjaśni.
Ja też idę we czwartek na betę, to będziemy razem sprawdzaćAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Czy możliwe, że moje piersi są nabrzmiałe już na okres, który mam mieć za tydzień?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
mizzelka, na moje notatki nie patrz, pokićkały mi się dni zapomniałam poprzypisywać. W następnym cyklu idę do innego gina i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 18:27
mizzelka lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Daisy wrote:Julita - musialam troche pomyslec :p Przykro mi, ale z drugiej strony dziwie sie babie, ze zadnych badan Ci nie wypisala. Ci lekarze to normalnie durnoty sa! Slecz sobie conajmniej rok i wtedy z laski swojej Ci wypisze skierowanie na E itp.
Cialko zolte to pozostalosc po peknietym pecherzyku, ktory wypuszcza jajeczko. Istnieje mozliwosc ze mialas wczesniej owu i dlatego nie ma cialka zoltego, ono zanika tuz przed @ powodujac spadek prg - ale testy owu nie pokazuja Ci wczesniejszej owulki..
Jest jeszcze szansa, ze cialko sie juz wchlonelo bo nie doszlo do zaplodnienia, ale to bys miala krotka fl i zaraz @, a to Ci chyba nie dolega? Badalas prg w II fazie? Bo wyglada to wtedy na niedomoge.
Powiem Ci szczerze, ze dziwne z tym plynem i brakiem cialka, naprawde. Skoro nie ma torbieli czyli niepeknietego pecherzyka to byc moze sie on poprostu wchlonal.
Kurczaki niech Ona Ci kaze zrobic jakies badania najpierw..bo co z tego ze Ci walnie CLO, bedziesz sie stymulowac, a to jednak ingerencja hormonalna, skoro nie wiadomo nawet jak wyglada Twoj panel hormonalny do zajscia w ciaze? Moze sa inne przyczyny tego co sie dzieje, a ona chce od razu w Ciebie ladowac CLO. Moim zdaniem nie tedy droga. Leczenie zaczyna sie od badania hormonów.
Kochana, szczerze mówiąc to czekałam na Twój komentarz, bo zawsze napiszesz coś mądrego, doradzisz i pocieszysz, dziewczyna do rany przyłóż
Do tej pory nie robiłam żadnych badań.
Wiesz co powiedziała mi gina? Że ona nie zna się na bezpłodności, nie wiedziała nawet jak powinnam przyjmować olej z wiesiołka, gdy zasugerowałam jej, że dużo osób bierze tylko do owu to powiedziała, że pierwsze słyszy i że nic o tym nie wie.
Na początku przyszłego cyklu zapisałam aię na monitoring do prywatnej kliniki.
Nie wiem tylko czy mam przyjmować ten CLO 5-9dc czy nie (już kupiłam)?
Daisy jakie badania wykonać w przyszłym cyklu i kiedy?
-
Julita, jak starasz się dopiero dwa cykle, to idź na spontanie. Dwa cykle to malutko, więc spokojnie serduszkujcie i ciąża w końcu się pojawi.
Daisy nieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 18:33
julita lubi tę wiadomość
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Anutka, jak jutro kreska będzie ciemniejsza zadzwoń do ginekologa i on powie, czy odstawiać i jak.
Anutka lubi tę wiadomość
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
DAISY może chodziło jej o moje pęcherzyki na jajnikach przy poim PCOS:) a to mnie uspokoiłaś bo czasem mnie coś piknie w prawym jajniku ale częściej właśnie w lewym:)
MIZZELKA moim zdaniem test to tylko formalność
JULITA ja jak dostane @ mam od nowego cyklu zażywać Clostibegyt od 3 dc przez 5 dni:) w pierwszym cyklu bez monitoringu 2 kolejnym z monitoringiem:)
ANUTKA myśle ze to w końcu fasolka:) gratuluje:)!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 18:36
Anutka, julita lubią tę wiadomość
to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
asiek191 wrote:DAISY może chodziło jej o moje pęcherzyki na jajnikach przy poim PCOS:) a to mnie uspokoiłaś bo czasem mnie coś piknie w prawym jajniku ale częściej właśnie w lewym:)
MIZZELKA moim zdaniem test to tylko formalność
JULITA ja jak dostane @ mam od nowego cyklu zażywać Clostibegyt od 3 dc przez 5 dni:) w pierwszym cyklu bez monitoringu 2 kolejnym z monitoringiem:)
ANUTKA myśle ze to w końcu fasolka:) gratuluje:)!
-
mizzelka wrote:i czy nie może to wrócić do normy? kurde.
Raczej nie. Jak nie chciałam zajść w ciąże to zawsze na wyregulowanie cyklu dostawałam tabletki antykoncepcyjne. A tak to nie wiem, lekarz mi przepisał Clo, ale w tym cyklu nie mam zamiaru go jeszcze brać, bo skoro z reguły dwa pierwsze cykle mam "normalne" to spróbuję jeszcze naturalnie, bez leków. Jak się nie uda to dopiero w 3 cs zacznę brać Clo. Skoro owulacja u mnie wystąpiła i @ przyszła w terminie to jestem dobrej myśli. -
Kasia * wrote:mizelka mam pytanie jak ty wkleilaś zdjęcie swojego testu to gdzi moe sobie go zobaczyc sory dziewczyny za pytanie ale na ovu jestem ze 2 tygodnie i nie wiem jeszcze wszytkiego ))
-
Krokodylica wrote:Raczej nie. Jak nie chciałam zajść w ciąże to zawsze na wyregulowanie cyklu dostawałam tabletki antykoncepcyjne. A tak to nie wiem, lekarz mi przepisał Clo, ale w tym cyklu nie mam zamiaru go jeszcze brać, bo skoro z reguły dwa pierwsze cykle mam "normalne" to spróbuję jeszcze naturalnie, bez leków. Jak się nie uda to dopiero w 3 cs zacznę brać Clo. Skoro owulacja u mnie wystąpiła i @ przyszła w terminie to jestem dobrej myśli.
-
Ofelaine wrote:Krokodylku a jak u ciebie z śluzem płodnym, występuje? Bo u siebie go nie zauważyłam prawie w cale ;/
Ja śluzu nie badam, bo po pierwsze nie umiem go odróżniać, a po drugie nie chcę sobie grzebać, a na zewnątrz to tam mało co mam. Ale raczej śluz jest w porządku bo czuję w dni płodne że mam "mokro".