X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    No wez powtorz! I koniecznie pokaz zdjecie! Przeciez na pewno w ciazy jestes skoro juz wczoraj wyszedl Ci plusik :)
    jutro zrobię żeby pewne było i na pewno pokażę zdjęcie, a pseudo plusik byl kochana 11dpo, a jutro bd 15dpo :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mówiłam mizelce że jej temperatura i wykres sa ciązowe :)

mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

• Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy: powiem Ci,że ja w tym miesiącu tak przycisnę gina,żeby zajść w ciąże i koniec kropka :-)
    Ja mam zwykle owu w 15 dc,tak mi się przynajmniej zdaje.Więc w tym cyklu co teraz będzie zapisałam się na usg w 12 dc i potem w 16dc. Czy może tak zostać?Najwyżej tam zadzwonię i się przepiszę na 13dc.
    Mizzelka: jestem na miliard procent pewna,że jesteś w ciąży :-) skoro wtedy wyszedł Ci bladzioch,a masz mdłości po kawie (które bardzo dobrze znam z doświadczenia jeszcze przed terminem @ w poprzednich ciążach),to może oznaczać do tylko jedno :-)
    a teraz u mnie już za późno na usg,bo dziś mam 10 dpo,a dopiero dziś były wyniki z piątku(7dpo)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 17:37

mizzelka lubi tę wiadomość

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rośnie mi nadzieja dzięki wam! :* <3

• Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka:to nie nadzieja,tylko stwierdzanie faktów :-)

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    jutro zrobię żeby pewne było i na pewno pokażę zdjęcie, a pseudo plusik byl kochana 11dpo, a jutro bd 15dpo :D

Widzisz jak ten czas leci.. :D :D :D No to juz beda dwie tluste krechy! <3 <3 <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka84 wrote:
    Mizzelka:to nie nadzieja,tylko stwierdzanie faktów :-)
    w poprzednim cyklu też miałam pozytywny test :( ale miałam zapalenie pęcherza
    doczytałam się że właśnie krwiomocz może sfałszować dodatnio wynik, dlatego się boję.. bo mam lekkie zapalenie pęcherza wlasnie teraz :(
    ale biorę urosept i dziś tak nie gnam szybko do łazienki, i nie piecze mnie mocno
    mam jeszcze domowy test na białko w moczu i leukocyty... może za jednym zamachem zrobie i test ciążowy i ten domowy, żeby sprawdzić czy nie sfałszuje, co o tym myslicie? ale i tak zrobilabym betę...ale niestety daleko mam do miasta i musze jechac jak na serio mam powod, zeby nikt nie podejrzewał..
    ale widzę trochę róźnicę w moim organizmie.. i to co mam po tej kawie, ble.. nie pilam kaw ale lubilam sobie zrobic takie delikatne z śmietanką.

• julita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po monitoringu, słabo...
    Na USG gina powiedziąła, że nie widzi ciałka żółtego ale widzi płyn po pęknięciu. Stwierdziła, że nie wie o co chodzi, że skoro jest płyn to i ciałko żółte być powinno a nie ma. Stwierdziła że moje wykresy z ostatnich 4m-cy są słabe.
    Nie chciała skierować mnie na żadne badania.
    Na szczęście nie mam żadnego torbiela, powiedziała też że moje pęcherzyki są zdolne do przelształcania się.

Przepisała mi Clostibegyt na stymulację owulacji, mam go przyjmować od 5 do 9 dnia nowego cyklu - czy któraś z was to przyjmowała?

Także u mnie w tym cyklu zielono nie bedzie.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka84 wrote:
    a teraz u mnie już za późno na usg,bo dziś mam 10 dpo,a dopiero dziś były wyniki z piątku(7dpo)

Wcale bym nie powiedziala - jesli masz czas i kase to smialo idz i tyle. 7 dpo sie robi badanie bo wtedy niby szczyt prg jest i po nim cos byloby mozna stwierdzić..ale mysle ze jak masz ochote i jak wyzej, to ja bym szla. Lepsze to niz trwac w nieswiadomosci 'kurcze peklo, nie peklo, peklo, nie peklo?'. Tak mi sie wydaje :) A jak peklo to trzymac kciuki, jak nie peklo to od razu plan dzialania na przyszly cykl, jakis pregnyl, stymulacja. W ten sposob jesli pojdziesz na monitoring w przyszlym cyklu i nie daj boze nie peknie, to bedziesz 1 cs w plecy.

A nie myslalas by isc 13,14,15,16dc? I do tego hormony? Bo jak pojdzies 12 dc i 16 dc to na dobra sprawe nie wiesz czy peklo, czy sie zapadlo, czy uroslo, czy sie splaszczylo, a tak - od razu masz jakies tam mozliwosci dzialania i czas na podejmowanie decyzji jeszcze w tym samym cyklu :)

Mizzelka kochana normalnie osiwieje do jutra przez Ciebie! Eh sama nie wiem kiedy zaczac testowanie - uwielbiam ten dreszczyk emocji, a noz widelec wyjdzie mi jakis bladzioch :D Wiem, wiem, zagniezdzenie w 12 dpo moze byc :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a tak ładnie się zapowiadało :( Julitka trzymaj się <3
    następnym razem się uda :* musi przy tym Clo <3

julita lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy a ja do rana będę łysa bo powyrywam sobie te kudły z nerwów! :(

Daisy lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam podejrzewać, że mój ginekolog mnie nie do końca informuje. W zeszłym cyklu ginekolog powiedział, że owulacji nie było, ale płyn w zatoce był i wg zdjęć USG inny ginekolog powiedział, że na 99% to obraz po owulacji. W tym cyklu niecały tydzień temu były ładne dwa pęcherzyki, miała być inseminacja w tym cyklu, ale przyszłam do niego na kolejne USG w związku z monitoringiem i obraz na USG był podobno taki sam jak miesiąc temu, kiedy nie było owulacji. Nie wiem co myśleć o tym lekarzu.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile miałaś płynu?

• Anutka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    a co tam? coś się dzieje? bo nie wiem o co chodzi :)
    cos tam widać na teście, ale jeszcze nie zaznaczajcie ani na plus ani na minus :D

mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    cos tam widać na teście, ale jeszcze nie zaznaczajcie ani na plus ani na minus :D
    widziałam :))) ja miałam identyko 11dpo <3

• Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy,mnie już przerażają ceny 1 monitoringu :-( przepisałam się teraz na 13 dc i mam jeszcze 16 dc.Szkoda,że u nich nie ma tak,że jest jedna zbiorowa cena za nieograniczone monitoringi,np.300 zł jest w jakiejś klinice (nie pamiętam w której),a tu jednak chyba?trzeba płacić za każdy osobno 120 zł.Tyle,że jest to wraz z konsultacją u lekarza
    Daisy,Ty coś kiedyś pisałaś,że dzwonisz do Invicty i się konsultujesz telefonicznie?na czym polega taka konsultacja?Bo ja nie mam kontaktu z moim lekarzem-tzn.nie podawał swojego tel.ani maila.Dlatego boję się tego co piszesz,że w kolejnym cyklu może być taka sama sytuacja,że coś tam nie wyjdzie i mam kolejny w plecy,bo np.pójdę w połowie cyklu dopiero,a jakbym musiała brać coś na pęcherzyki to się to bierze od początku cyklu

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    widziałam :))) ja miałam identyko 11dpo <3
    i co i co ??? :) może za szybko... ja jestem 13 dpo :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka:a masz w domu test,w sensie,że już teraz?Bo ja ze 2-3 dni przed terminem @ to siusiałam na strumieniowy jakiś czuły już w godzinach i rannych i popołudniowych itp.i mi wychodziły dwie kreseczki,co prawda druga bledsza,ale jednak była i już wiedziałam co to oznacza :-)

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka: po cichutku już gratuluję :-)

Anutka lubi tę wiadomość

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka no zadzwon do invicty pod ich numer telefonu i klikaj na telefonie by sie polaczyc z konsultantem od nieplodnosci. Powiedz na wstepie, ze sie u nich leczysz, ze jest taka i taka sprawa. Oni od tego sa zeby pomagac, przeciez to tez zacheca ludzi do przychodzenia do nich.
    Ciekawe z tymi monitoringami w pakiecie, ciekawe gdzie tak jest :D
    A jakbys sie przeszla do normalnego gina pvt i zapytala ile Cie skasuje no za 3 wizyty z monitoringiem? Moze cos ugrasz na cenie :)

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ