Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
FSH 3-5dc
LH 3-5dc
TSH 3-5dc
ft3 3-5dc
ft4 3-5dc
E 3-5, i tez w okresie okoloowulacyjnym, mozesz robic kilka dni pod rzad by spr czy pecherzyk rosnie))
PRG - 7dpo)
PRL - 3-5dc i potem 7dpo (2 razy)
Do tego badanie ogolne nasienia, to jest bardzo wazne, bo az w 40 % przypadkow nieplodnosc lezy po stronie naszych mezów.
Co do fl to ona jest stala u kazdej kobiety i stalosc tzn np 12-16dc. Raz 12, raz 14 - to wciaz jest stalosc. Fl ponizej 12 dni wymaga badan bo to moze byc niedomoga, za dluga to moze byc LUF, PCOS.
Jezeli chodzi o clo to zrob te badania w 3 dc i bedziesz miala wyniki 4dc i z nimi do gina 4 lub 5 dc i wtedy podejmiecie decyzje czy zaczynac clo. Maz nasienie nawet teraz niech juz zrobi. Po 3 najlepiej dobach abstynencji. Z wynikami do androloga. Jezeli hormony i nasienie do poprawy to najpierw lepiej tym sie zajac..a jesli ok to nie wahalabym sie wtedy uzyc clo, wtedy ostry monitoring, seks co do godziny jak powie gin. Zrob pct - test na wrogosc sluzu w dniach okoloowulacyjnych ale przed owu - po 8 h od stosunku. W invikcie 90zl.
Usiadz wez kartke i ogarnij plan dzialania To Ci pomoze trzymac sie postanowien. Kontynuuj tez testy owu od ktoregos tam dc
Kochane przepraszam ale bede sie 'grubiej' udzielac dopiero jutro. Spokojnego wieczoru Wam zycze, bede zagladac. Jestem jakas wyjeta na lewa strone Strasznie zmeczona
A co do staran, to u mnie 6cs, pierwsze 3 to takie po tabsach wiec na miekko, a 4 i 5 cs juz zrobilismy wszystkie badania. Jakos spie spokojniej jak wiem co sie dzieje. Wiem, ze na nfz trzeba czekac dlugo, dlatego doradzam szczerze by nawer zrezygnowac z czegos jesli trzeba i isc na wizyte do kliniki nieplodnosci. Nawet, gdy 'na pewno ze mna wszystko w porzadku'.
My jesli teraz sie nie uda robimy feagmentacje dna plemnikow i wiazania z hialuronianem. Ja z hsg sie wstrzymam bo gin mowi ze rodzilam i wszystko u mnie ok. Najwyzej jesli dojdzie do IUI to wtedy po 2 nieudanych hsg.
Ale czuje ze do tego nie dojdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:26
mizzelka, julita lubią tę wiadomość
-
jonka91 wrote:Moja faza lutealna trwa 10 dni i jakoś udało mi się zajść w ciążę. Bardzo dobrze jest jak trwa 14 dni, ale może trwać i krócej
Dokładnie, może trwać +/- 14 dni a ona się upiera, że tylko 14 dni, cała reszta jest zła niedobra i w ogóle
Czy ja na pewno chodzę do kompetentego lekarza ginekologa?
-
Daisy wrote:FSH 3-5dc
LH 3-5dc
TSH 3-5dc
ft3 3-5dc
ft4 3-5dc
E 3-5, i tez w okresie okoloowulacyjnym, mozesz robic kilka dni pod rzad by spr czy pecherzyk rosnie))
PRG - 7dpo)
PRL - 3-5dc i potem 7dpo (2 razy)
Do tego badanie ogolne nasienia, to jest bardzo wazne, bo az w 40 % przypadkow nieplodnosc lezy po stronie naszych mezów.
Co do fl to ona jest stala u kazdej kobiety i stalosc tzn np 12-16dc. Raz 12, raz 14 - to wciaz jest stalosc. Fl ponizej 12 dni wymaga badan bo to moze byc niedomoga, za dluga to moze byc LUF, PCOS.
Jezeli chodzi o clo to zrob te badania w 2 dc i bedziesz miala wyniki 3dc i z nimi do gina 3 lub 4 dc i wtedy podejmiecie decyzje czy zaczynac clo. Maz nasienie nawet teraz niech juz zrobi. Po 3 najlepiej dobach abstynencji. Z wynikami do androloga. Jezeli hormony i nasienie do poprawy to najpierw lepiej tym sie zajac..a jesli ok to nie wahalabym sie wtedy uzyc clo, wtedy ostry monitoring, seks co do godziny jak powie gin. Zrob pct - test na wrogosc sluzu w dniach okoloowulacyjnych ale przed owu - po 8 h od stosunku. W invikcie 90zl.
Usiadz wez kartke i ogarnij plan dzialania To Ci pomoze trzymac sie postanowien. Kontynuuj tez testy owu od ktoregos tam dc
Kochane przepraszam ale bede sie 'grubiej' udzielac dopiero jutro. Spokojnego wieczoru Wam zycze, bede zagladac. Jestem jakas wyjeta na lewa strone Strasznie zmeczona
JESTEŚ ANIOŁEM!! w ciągu 40 sekund dowiedziałam się więcej z twojej wypowiedzi, niż na 20 minutowej wizycie u gina...
Zastosuję się do tego co napisałaś. Biorę kartkę i wszystko rozpisuje.
Ściskam, całuje i nich ci bozia w dzieciach wynagrodzi
Anutka, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:to jeszcze ja!
kupilam mielone siemie- ale sluchajcie glupie pytanie- bo ja nigdy tego nie pilam
mam to wszytsko zjesc? czy tylko wypic kiesielek nad zmielonymi ziarenkami?
szybko mowcie bo stygnie:)
Siemię kilka godzin po zmieleniu traci swoje właściwości.
Trzeba je mielić na bieżąco aby było świerzeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:32
-
Ja mam mielone i niemielone, mielone robi u mnie to samo co niemielone, więc nie widzę różnicy.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie wytrzymałam... Cierpliwość nie jest moja mocna strona
Siknęlamjak tylko wróciłam z testem do domu i widzę druga kreskę co prawda bledsza ale jest na pewnomizzelka, kamilaaa_88, kwiatuszek789, Krokodylica, Daisy, Tamka, Pinia108, Brawurka84, M4DZI4, szpilka, Monifah, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny