X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Bara112 Gratulacje ! :)

mizzelka ja też jutro testuję, ale nie wiem czy tego chcę, boję sie po tym dzisiejszym "niewiadomo co"
    ja też.. raz mam odwagę, a raz się załamuje, że po co sobie nadzieję robię :(

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • la Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bara112 gratulacje!

Bara112 lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Bara112 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane :)
    Jeszcze nie moge uwierzyć :) jak będę miała czas to wkleję zdjęcie :)

mizzelka, julita lubią tę wiadomość

Mój aniołek [*] ❤️ 1.07.2014
    n59y20mmfn8x8tla.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka miałaś cień cienia, a jutro już test powinien być wiarygodny i napewno pozytywny :) zobaczysz.
    A masz jakieś objawy na @ lub na ciążę, czy zupełnie nic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:53

mizzelka lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01.05 Agnieszka GreenApple (@), A.loth <3 , aniafk <3
    02.05 Misia79 (-), jessieq <3
    03.05 kwiatuszek789, inezka (@), CassieMK (@) jonka91 <3
    04.05 Lenuś, agnesik <3 , Brawurka <3
    05.05 Iwka (-), Nenaaa (@), zizia_a (@), mar (@), pinia108 <3, Anuśka,
    06.05 katarinka79 (@), zielarka <3 , słoneczna 85(-), klara22 <3
    07.05 Cynamonek30 <3
    08.05 Kaśka (@), Tosia 1981 (@), zonaboba (@,
    09.05 potforzasta(@), Przedszkolanka(-), zoosia <3 , Monika1986 <3
    10.05 Gosiacu (@), Gwiazdeczka27 (-), paaulla84(@), Lila84 (@), Malenq <3
    11.05 Olivia89, Tygrysek 89, sylwiaśta 159 (@), Ewa99, Krokodylica (-), Agga <3
    12.05 ewelina 27, waszka88 <3, Ofelaine, anka8820 <3, Bara112 <3
    13.05 isabelle, kasiatoja, Betty Boop, Mua, Mizzelka
    14.05 Ewik, Monifah, munirka, Lulu, belldandy, I termin - Anutka
    15.05 slodka100 (@), Brawurka84, polkosia, Mega
    16.05 Landryneczka, rastafanka,
    17.05 M4DZI4, kamciaaaa5, Rubi, olencja
    18.05 Anutka [II termin], aniulkab86, kierzynka, natt, kasiuleks, maja35, blondik,
    19.05 Kkarolinaaaa, szpilka
    20.05 ewcia21k, Ania1986, JusWik, adk_1989, Krokodylica(@)
    21.05 Asiek191, Welonisia
    22.05 Anastazjaaa, Daisy, julita
    23.05 chmurreczkaa, Dariaa, madzianka,
    24.05 ara
    25.05 Japoneczka z Porcelany, rotaszek, kejti91, lemurek
    26.05 justta, BATTINKA, Vaniliaa, Mychaa22
    27.05
    28.05
    29.05 Bridget
    30.05 Kasia *
    31.05 aisza, Rybeńka, Nenaaa

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiadomo ze zalane wrzatkiem:) dobra zjadlam to co nad ziarnami i te zmielone ziarenka tez- dla zdrowotnosci- czytam, ze tez jedza i dodaje sie do zup wiec chyba nie umre:) a sluz bedzie jak trzeba:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    mizzelka miałaś cień cienia, a jutro już test powinien być wiarygodny i napewno pozytywny :) zobaczysz.
    A masz jakieś objawy na @ lub na ciążę, czy zupełnie nic?
    jakie mam objawy to strasznie bolą mnie piersi i wydają mi się sine sutki takie spuchnięte, nie mogę od kilku dni nosić spodni czuje się taka opięta a już o staniku nie wspomnę, od kilku dni czuje kłucie, takie ciepło w podbrzuszu.. czasami odezwą się jajniki, kilka dni temu miałam bóle jak na @.
    Dziś piłam sobie kawę z mlekiem (nie przepadam ale ostatnio jakoś piłam)
    a jak mnie dziś odrzuciło i na mdłości że ledwo obiad zjadłam ;/
    no i ból krzyża.. czułam rano zapach jogurtu fantazja truskawkowego na stoliku :D a zaraz po owulce kilka dni tak mi ładnie cola pachniała :D

a i boli głowa.. brr i często siusiu +zapalenie pęcherza... wymieniałby a wymieniał w przeciągu kilku dni tyle zmian.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:57

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilaa trzymam i za Ciebie też kciukasy <3
    będę rano myśleć o tobie :D

• la Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna, ja zjadam siemię z owsianką, bo z wodą nie ma szans żebym zjadła.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie wam z tymi ciazami:)
    a ja dzis sie dowiedzialam ze kolejne 2 kolezanki sa w ciazy- juz chyba nikt nie zostal "nie w ciazy" oprocz mnie i to tak boli,

tak bardzo bym chciala:(

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    fajnie wam z tymi ciazami:)
    a ja dzis sie dowiedzialam ze kolejne 2 kolezanki sa w ciazy- juz chyba nikt nie zostal "nie w ciazy" oprocz mnie i to tak boli,

tak bardzo bym chciala:(
    u mnie jak siostry męża przyjeżdzały z brzuchami to mnie szlag trafiał...

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba sobie wkręcam, ale mam obrzmiałe, mocno bolące i żylaste jak nigdy piersi i taki ból w podbrzuszu ani to @ ni ból jajników, a siusiam jak opętana.
    mizzelka zaciskam mocno kciuki i oby nasze poranne sikanie było owocne :P
    Jak tylko jutro zrobię to dam znać :)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • asiek191 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bara112 wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam... Cierpliwość nie jest moja mocna strona :(
    Siknęlamjak tylko wróciłam z testem do domu i widzę druga kreskę :) co prawda bledsza ale jest na pewno :)

wow super gratuluje serdecznie:)!

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • julita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    jakie mam objawy to strasznie bolą mnie piersi i wydają mi się sine sutki takie spuchnięte, nie mogę od kilku dni nosić spodni czuje się taka opięta a już o staniku nie wspomnę, od kilku dni czuje kłucie, takie ciepło w podbrzuszu.. czasami odezwą się jajniki, kilka dni temu miałam bóle jak na @.
    Dziś piłam sobie kawę z mlekiem (nie przepadam ale ostatnio jakoś piłam)
    a jak mnie dziś odrzuciło i na mdłości że ledwo obiad zjadłam ;/
    no i ból krzyża.. czułam rano zapach jogurtu fantazja truskawkowego na stoliku :D a zaraz po owulce kilka dni tak mi ładnie cola pachniała :D

a i boli głowa.. brr i często siusiu +zapalenie pęcherza... wymieniałby a wymieniał w przeciągu kilku dni tyle zmian.[/QUOT]

Mizzelka cudnie <3

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita pytałaś o CLO, z tego co ja się naczytałam o tym "specyfiku" za nim miałam przyjemność go zażywać to on rzeczywiście pomaga :) Ja brałam dwa cykle w pierwszym cyklu miałam 1x1tab a w drugim już 2x1tab. W obu cyklach nie miałam monitoringu w środku cyklu ale na szczęście nie robiły sie torbiele bo przed każdym kolejnym cyklem z CLO miałam na ok 7dni przed @ USG kontrolne. W obu cyklach brałam CLO od 5 do 9dc ze względu na to, że moje cykle były powyżej 30dni. No i udało nam się w 2cyklu z CLO, niestety ciąża się zakończyła w 6tc ale szczęście w nieszczęściu takie, że po prawie 3 latach walki wiemy, że możemy zajść w ciąże. Później miałam 4 cykle wolne od CLO bo byłam na anty pp :( i 1cs pp znowu CLO od 5dc do 9dc 2x1tab ale tutaj już miałam monitoring i w 13dc miałam już dominujący pęcherzyk 19mm w prawym jajniku w lewym miałam dwa po ok 15mm :) więc widać CLO działa :) no ale niestety w 16dc pęcherzyk miał już 26mm i był lekko spłaszczony no i cykl był bezowulacyjny ale to mogło być efektem tego, że to był 1 cykl po anty i wtedy nie zawsze od razu występuje owulacja. Teraz 2cs pp miałam naturalny bo lekarz nie chciał ryzykować powstania torbieli z niepękniętego pęcherzyka..no i w tym cyklu w końcu dowiedziałam się gdzie lezy "problem" naszych niepowodzeń bo w 16dc nie miałam dominującego pęcherzyka bo w lewym był 10mm a w prawym 11mm. Kolejne USG miałam w 27dc i nic nie wskazywało by owulacja była bądź miała by być zresztą wszystko widać na moim "cudownym" wykresie i tych temp...szok..No ale znamy przyczynę wiemy jak działać. W tym nowym cyklu (jeśli w końcu z łaski się pojawi @) to też CLO ale tym razem mam od 3dc do 7dc 2x1 tab no i monitoring i zobaczymy czy będzie efekt. Może 2 cykl z CLO nowych starań okaże się szczęśliwy :) Jedno mogę powiedzieć CLO pomaga, chociaż nie można się zniechęcać po 1 nieudanym cyklu z nim bo mój lekarz mówił, że zazwyczaj się udaje w 2-3 cyklu z CLO. No i coś w tym jest :) a co ważne CLO skróciło mi cykle :) no i dość sporo schudłam bo prawie 7kg przez dwa cykle :O :P no ale trochę mi się zwróciło na anty na całe szczęście mniej niż to co ubyło :P
    Aha tylko ja zanim miałam zapisane CLO to miałam wszystkie badania hormonalne plus toxo no i oczywiście mąż badanie nasienia :)
    Życzę powodzenia :) <3

Daisy, julita lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Ja chyba sobie wkręcam, ale mam obrzmiałe, mocno bolące i żylaste jak nigdy piersi i taki ból w podbrzuszu ani to @ ni ból jajników, a siusiam jak opętana.
    mizzelka zaciskam mocno kciuki i oby nasze poranne sikanie było owocne :P
    Jak tylko jutro zrobię to dam znać :)
    to coś ja podobnie i żyły koło sutków takie niebieskie..
    i tez bym teraz skurczów co czasem odczuwam to takie nijakie.. czuje często w jednym miejscu, niżej jajnikow.
    Czekam na dobre wiadomosci jutro :*
    a jak nie wyjdzie to ja chyba idę do psychiatryka z takimi objawami :D

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bara112 wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam... Cierpliwość nie jest moja mocna strona :(
    Siknęlamjak tylko wróciłam z testem do domu i widzę druga kreskę :) co prawda bledsza ale jest na pewno :)

No nie mozna Was na chwile zostawic!!!!!
    Bara kochana gratuluje! Tak czulam ze nie wytrzymasz, hihi !
    Teraz lez i pachnij, beta dla formalnosci i piekne miesiace w oczekiwaniu na malenstwo <3

Grrr ja tez chce! :)

mizzelka, Bara112 lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha jeszcze co do CLO to na ostatniej wizycie trochę podpytałam dokładnie o tą całą stymulację jak te pęcherzyki nie rosną naturalnie to czy one są jakby "wadliwe" i czy taka wypuszczona komórka z pęcherzyka po stymulacji może być "wadliwa" ale możliwa do zapłodnienia i że wtedy może dojść do poronienia, no i lekarz mi ładnie wytłumaczył, rozrysował :D no i mówi, że zawsze zgadzając się na stymulację podejmujemy jakieś ryzyko i to wszystko zależy jak taka komórka będzie się dzieliła a na to nie mamy zbytnio wpływy, no i może być tak, że cykl będzie nieudany, udany, albo może być wczesne poronienie bądź ciąża mnoga.

julita lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Julita pytałaś o CLO, z tego co ja się naczytałam o tym "specyfiku" za nim miałam przyjemność go zażywać to on rzeczywiście pomaga :) Ja brałam dwa cykle w pierwszym cyklu miałam 1x1tab a w drugim już 2x1tab. W obu cyklach nie miałam monitoringu w środku cyklu ale na szczęście nie robiły sie torbiele bo przed każdym kolejnym cyklem z CLO miałam na ok 7dni przed @ USG kontrolne. W obu cyklach brałam CLO od 5 do 9dc ze względu na to, że moje cykle były powyżej 30dni. No i udało nam się w 2cyklu z CLO, niestety ciąża się zakończyła w 6tc ale szczęście w nieszczęściu takie, że po prawie 3 latach walki wiemy, że możemy zajść w ciąże. Później miałam 4 cykle wolne od CLO bo byłam na anty pp :( i 1cs pp znowu CLO od 5dc do 9dc 2x1tab ale tutaj już miałam monitoring i w 13dc miałam już dominujący pęcherzyk 19mm w prawym jajniku w lewym miałam dwa po ok 15mm :) więc widać CLO działa :) no ale niestety w 16dc pęcherzyk miał już 26mm i był lekko spłaszczony no i cykl był bezowulacyjny ale to mogło być efektem tego, że to był 1 cykl po anty i wtedy nie zawsze od razu występuje owulacja. Teraz 2cs pp miałam naturalny bo lekarz nie chciał ryzykować powstania torbieli z niepękniętego pęcherzyka..no i w tym cyklu w końcu dowiedziałam się gdzie lezy "problem" naszych niepowodzeń bo w 16dc nie miałam dominującego pęcherzyka bo w lewym był 10mm a w prawym 11mm. Kolejne USG miałam w 27dc i nic nie wskazywało by owulacja była bądź miała by być zresztą wszystko widać na moim "cudownym" wykresie i tych temp...szok..No ale znamy przyczynę wiemy jak działać. W tym nowym cyklu (jeśli w końcu z łaski się pojawi @) to też CLO ale tym razem mam od 3dc do 7dc 2x1 tab no i monitoring i zobaczymy czy będzie efekt. Może 2 cykl z CLO nowych starań okaże się szczęśliwy :) Jedno mogę powiedzieć CLO pomaga, chociaż nie można się zniechęcać po 1 nieudanym cyklu z nim bo mój lekarz mówił, że zazwyczaj się udaje w 2-3 cyklu z CLO. No i coś w tym jest :) a co ważne CLO skróciło mi cykle :) no i dość sporo schudłam bo prawie 7kg przez dwa cykle :O :P no ale trochę mi się zwróciło na anty na całe szczęście mniej niż to co ubyło :P
    Aha tylko ja zanim miałam zapisane CLO to miałam wszystkie badania hormonalne plus toxo no i oczywiście mąż badanie nasienia :)
    Życzę powodzenia :) <3

Magdalena pięknie dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź, takie opinie podnoszą na duchu i dają nadzieje :)
    Także kolejny mój cykl 5-9dc 2x1

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie pisalas ze chudlas przy CLO! To ja odwoluje wszystko hihi i tez chce ten specyfik :p

Oczywiscie zartuje :)

Zobaczycie, ze wszystkim nam bedzie dane miec dziecko, pierwsze czy drugie, czy trzecie, bo przeciez kazda z nas walczy o cos innego. Ja nie moge bez Was, hehe, maz poszedl sie kapac a ja od razu lapka z powrotem wlaczylam :p
    Ale musze juz uciekac, bede zagladac z kom.

Życze Wam wszystkich niezaburzonych nocy i pieknej wysokiej lub niskiej tempki z samego rana, zalezy jaka chcecie <3 Nie zapomnijcie o wieczornym <3 :)

Buziaczki :*

julita, mizzelka lubią tę wiadomość

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ