X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klupie siła :P to jesteśmy już 4 i mam nadzieję, że jutro wynik będzie taki sam, pozytywny :)

Daisy, Ofelaine, isabelle lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Kochana, każda kobieta i każdy organizm jest inny. Jedne maja objawy, a inne znowu wogóle żadnych, więc moim zdaniem to o niczym nie świadczy :)

Tsk wiem ale co ja poradzę, że ze mnie taka pesymistka :P Już się poprawiam ;)
    Isabelle trzymam kciuki :)

isabelle lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie korci was, żeby zatestować jeszcze dzisiaj? Chyba muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, bo 10 testów ciążowych w szufladzie kusi, oj kusi

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Wam zycze zielonosci! Bo ja patrze na serduszka to juz coraz mniej dni do mojego testowania na wykresie! <3 Ja dopiero 22go :p Ale juz 15go moniotoring.
    Smiesznie wygladam z tymi moimi piersiami haha takie 2 spuchniete woreczki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 21:22

• isabelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja tez Wam zycze zielonosci! Bo ja patrze na serduszka to juz coraz mniej dni do mojego testowania na wykresie! <3 Ja dopiero 22go :p Ale juz 15go moniotoring.
    Smiesznie wygladam z tymi moimi piersiami haha takie 2 spuchniete woreczki :D

Ja też tak mam, poza tym wyglądam i czuję się jak buła, a co więcej mam wrażenie, że wszyscy mnie dziwnie obserwują, a może mi się tylko tak wydaje?! Faktycznie prosto z ovufriend wyląduję w psychiatryku...

mizzelka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Nie korci was, żeby zatestować jeszcze dzisiaj? Chyba muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, bo 10 testów ciążowych w szufladzie kusi, oj kusi

Po poludniu mnie korciło ale się powstrzymałam, mam tylko jeden test a rano wynik jest pewniejszy ;) jeszcze parę godzin nam zostało, wytrzymamy :D

mizzelka lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Po poludniu mnie korciło ale się powstrzymałam, mam tylko jeden test a rano wynik jest pewniejszy ;) jeszcze parę godzin nam zostało, wytrzymamy :D

A jak się czujesz Ofelaine?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja też tak mam, poza tym wyglądam i czuję się jak buła, a co więcej mam wrażenie, że wszyscy mnie dziwnie obserwują, a może mi się tylko tak wydaje?! Faktycznie prosto z ovufriend wyląduję w psychiatryku...

Ja też wyglądam jak pączek, brzusio odstaję jak w ciąży...
    Ale osttanio mam mega apetyt ;/ nie wiem czy to nie po tych cholernych tabletkach jakięes efekty uboczne

atdc8iikup31msj2.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła, ale testu nie mam :P mąż pojechał na nockę i mi kupi, więc chcąc nie chcąc dopiero jutro, może i lepiej.
    Isabelle wstrzymaj się, masz 11 dpo i teraz może wyjść negatyw, bo stężenie hcg jest najwyższe rano. A teraz byś się tylko denerwowała, że nic a może akurat "coś" :)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A jak się czujesz Ofelaine?

Całkiem normalnie :) pełniejsze piersi ale nie bolą i bardzo delikatny bol brzucha ale inny niż przed okresem zanim zaczełam brac tabletki. Cięzko teraz odsztfrować mi mój organizm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 21:33

atdc8iikup31msj2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine smieszny ten Twoj wykres bez tempki :D
    Za kazdym razem jak na niego wchodze to czekam az mi sie zaladuje do konca i czekam i czekam i mysle k* laduj te tempke :D no paranoja. Eh to of strasznie uzaleznia. Ja sie ide w koncu walnac do gory do lozka, pewnie znowu nie bede mogla zasnac. Do tego myslenie o porannej tempce mnie co wieczor wykancza. Oby rosla..

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ofelaine smieszny ten Twoj wykres bez tempki :D
    Za kazdym razem jak na niego wchodze to czekam az mi sie zaladuje do konca i czekam i czekam i mysle k* laduj te tempke :D no paranoja. Eh to of strasznie uzaleznia. Ja sie ide w koncu walnac do gory do lozka, pewnie znowu nie bede mogla zasnac. Do tego myslenie o porannej tempce mnie co wieczor wykancza. Oby rosla..

tez załuje ze jej nie mierzyłam i zła jestem na siebie ale niby miało byc na luzie. ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja też wyglądam jak pączek, brzusio odstaję jak w ciąży...
    Ale osttanio mam mega apetyt ;/ nie wiem czy to nie po tych cholernych tabletkach jakięes efekty uboczne

A jakie bierzesz tabletki? Ja zbijam prolaktynę Norprolackiem, pojawiła mi się w końcu owulacja (drugi cykl z rzędu!) i przez II fazę przechodzę katusze - nie wiem, czy mają na to wpływ tabsy, bo one same w sobie są cudowne. Wcześniej przez kilka lat byłam na antykoncepcji i chyba zapomniałam przez to co to normalny cykl i jego dolegliwości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 21:37

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A jakie bierzesz tabletki? Ja zbijam prolaktynę Norprolackiem, pojawiła mi się w końcu owulacja (drugi cykl z rzędu!) i przez II fazę przechodzę katusze - nie wiem, czy mają na to wpływ tabsy, bo one same w sobie są cudowne.

Teraz zadne ;) ale brałam 9 miesiecy tabletki antykoncepcyjne Lesine na wchłonięcie torbieli i nie miałam przez cay ten czas okresu. W kwietniu odstwiłam bo torbile zniknęly.

atdc8iikup31msj2.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim zapylonym :)

FITop1.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Bromergon, drugi i ostatni już cykl ale prolaktyna spadła mi do 4,3 więć super :) a u ciebie isabelle jaki poziom?

relg8iikn5mn7s8i.png
  • isabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Teraz zadne ;) ale brałam 9 miesiecy tabletki antykoncepcyjne Lesine na wchłonięcie torbieli i nie miałam przez cay ten czas okresu. W kwietniu odstwiłam bo torbile zniknęly.

Podobno po odstawieniu organizm jakiś czas jeszcze potrzebuje, żeby wrócić do normy. Moja przyjaciółka zaszła w ciąże w II cyklu od odstawienia, wiec głowa do góry!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ofelaine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest mój 1 cs i jestem jeszcze zielona w tym wszystkim, nie to co nasza kochana Daisy ;)

Pozdrawiam Cię kochana ;))

atdc8iikup31msj2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Ja biorę Bromergon, drugi i ostatni już cykl ale prolaktyna spadła mi do 4,3 więć super :) a u ciebie isabelle jaki poziom?

Bromergon "przerabiałam" na jesieni i jego wszystkie ulotkowe skutki uboczne (no może nie wszystkie;) Teraz mam poziom chyba 12 przy normie do 24. Wcześniej spadłam poniżej normy i lekarz zmniejszył mi dawkę Norprolacku do połowy tabletki. W samopoczuciu nie widzę różnicy no i wykres dwufazowy, więc działa :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Podobno po odstawieniu organizm jakiś czas jeszcze potrzebuje, żeby wrócić do normy. Moja przyjaciółka zaszła w ciąże w II cyklu od odstawienia, wiec głowa do góry!

Też się pocieszam takimi historiami ale w moim przypadku torbiele mogą wrócić ;/ ledwo uniknęlam laparoskopii bo tabsy na szczescie zsdziałały. Tak w ogole mialam podejrzenie endometriozy ale nikt jej nie potwierdził.

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ