X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klupie siła :P to jesteśmy już 4 i mam nadzieję, że jutro wynik będzie taki sam, pozytywny :)

Daisy, Ofelaine, isabelle lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Kochana, każda kobieta i każdy organizm jest inny. Jedne maja objawy, a inne znowu wogóle żadnych, więc moim zdaniem to o niczym nie świadczy :)

Tsk wiem ale co ja poradzę, że ze mnie taka pesymistka :P Już się poprawiam ;)
    Isabelle trzymam kciuki :)

isabelle lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie korci was, żeby zatestować jeszcze dzisiaj? Chyba muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, bo 10 testów ciążowych w szufladzie kusi, oj kusi

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Wam zycze zielonosci! Bo ja patrze na serduszka to juz coraz mniej dni do mojego testowania na wykresie! <3 Ja dopiero 22go :p Ale juz 15go moniotoring.
    Smiesznie wygladam z tymi moimi piersiami haha takie 2 spuchniete woreczki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 21:22

• isabelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja tez Wam zycze zielonosci! Bo ja patrze na serduszka to juz coraz mniej dni do mojego testowania na wykresie! <3 Ja dopiero 22go :p Ale juz 15go moniotoring.
    Smiesznie wygladam z tymi moimi piersiami haha takie 2 spuchniete woreczki :D

Ja też tak mam, poza tym wyglądam i czuję się jak buła, a co więcej mam wrażenie, że wszyscy mnie dziwnie obserwują, a może mi się tylko tak wydaje?! Faktycznie prosto z ovufriend wyląduję w psychiatryku...

mizzelka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Nie korci was, żeby zatestować jeszcze dzisiaj? Chyba muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, bo 10 testów ciążowych w szufladzie kusi, oj kusi

Po poludniu mnie korciło ale się powstrzymałam, mam tylko jeden test a rano wynik jest pewniejszy ;) jeszcze parę godzin nam zostało, wytrzymamy :D

mizzelka lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Po poludniu mnie korciło ale się powstrzymałam, mam tylko jeden test a rano wynik jest pewniejszy ;) jeszcze parę godzin nam zostało, wytrzymamy :D

A jak się czujesz Ofelaine?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja też tak mam, poza tym wyglądam i czuję się jak buła, a co więcej mam wrażenie, że wszyscy mnie dziwnie obserwują, a może mi się tylko tak wydaje?! Faktycznie prosto z ovufriend wyląduję w psychiatryku...

Ja też wyglądam jak pączek, brzusio odstaję jak w ciąży...
    Ale osttanio mam mega apetyt ;/ nie wiem czy to nie po tych cholernych tabletkach jakięes efekty uboczne

atdc8iikup31msj2.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła, ale testu nie mam :P mąż pojechał na nockę i mi kupi, więc chcąc nie chcąc dopiero jutro, może i lepiej.
    Isabelle wstrzymaj się, masz 11 dpo i teraz może wyjść negatyw, bo stężenie hcg jest najwyższe rano. A teraz byś się tylko denerwowała, że nic a może akurat "coś" :)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A jak się czujesz Ofelaine?

Całkiem normalnie :) pełniejsze piersi ale nie bolą i bardzo delikatny bol brzucha ale inny niż przed okresem zanim zaczełam brac tabletki. Cięzko teraz odsztfrować mi mój organizm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 21:33

atdc8iikup31msj2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine smieszny ten Twoj wykres bez tempki :D
    Za kazdym razem jak na niego wchodze to czekam az mi sie zaladuje do konca i czekam i czekam i mysle k* laduj te tempke :D no paranoja. Eh to of strasznie uzaleznia. Ja sie ide w koncu walnac do gory do lozka, pewnie znowu nie bede mogla zasnac. Do tego myslenie o porannej tempce mnie co wieczor wykancza. Oby rosla..

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ofelaine smieszny ten Twoj wykres bez tempki :D
    Za kazdym razem jak na niego wchodze to czekam az mi sie zaladuje do konca i czekam i czekam i mysle k* laduj te tempke :D no paranoja. Eh to of strasznie uzaleznia. Ja sie ide w koncu walnac do gory do lozka, pewnie znowu nie bede mogla zasnac. Do tego myslenie o porannej tempce mnie co wieczor wykancza. Oby rosla..

tez załuje ze jej nie mierzyłam i zła jestem na siebie ale niby miało byc na luzie. ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja też wyglądam jak pączek, brzusio odstaję jak w ciąży...
    Ale osttanio mam mega apetyt ;/ nie wiem czy to nie po tych cholernych tabletkach jakięes efekty uboczne

A jakie bierzesz tabletki? Ja zbijam prolaktynę Norprolackiem, pojawiła mi się w końcu owulacja (drugi cykl z rzędu!) i przez II fazę przechodzę katusze - nie wiem, czy mają na to wpływ tabsy, bo one same w sobie są cudowne. Wcześniej przez kilka lat byłam na antykoncepcji i chyba zapomniałam przez to co to normalny cykl i jego dolegliwości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 21:37

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A jakie bierzesz tabletki? Ja zbijam prolaktynę Norprolackiem, pojawiła mi się w końcu owulacja (drugi cykl z rzędu!) i przez II fazę przechodzę katusze - nie wiem, czy mają na to wpływ tabsy, bo one same w sobie są cudowne.

Teraz zadne ;) ale brałam 9 miesiecy tabletki antykoncepcyjne Lesine na wchłonięcie torbieli i nie miałam przez cay ten czas okresu. W kwietniu odstwiłam bo torbile zniknęly.

atdc8iikup31msj2.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim zapylonym :)

FITop1.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Bromergon, drugi i ostatni już cykl ale prolaktyna spadła mi do 4,3 więć super :) a u ciebie isabelle jaki poziom?

relg8iikn5mn7s8i.png
  • isabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Teraz zadne ;) ale brałam 9 miesiecy tabletki antykoncepcyjne Lesine na wchłonięcie torbieli i nie miałam przez cay ten czas okresu. W kwietniu odstwiłam bo torbile zniknęly.

Podobno po odstawieniu organizm jakiś czas jeszcze potrzebuje, żeby wrócić do normy. Moja przyjaciółka zaszła w ciąże w II cyklu od odstawienia, wiec głowa do góry!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ofelaine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest mój 1 cs i jestem jeszcze zielona w tym wszystkim, nie to co nasza kochana Daisy ;)

Pozdrawiam Cię kochana ;))

atdc8iikup31msj2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Ja biorę Bromergon, drugi i ostatni już cykl ale prolaktyna spadła mi do 4,3 więć super :) a u ciebie isabelle jaki poziom?

Bromergon "przerabiałam" na jesieni i jego wszystkie ulotkowe skutki uboczne (no może nie wszystkie;) Teraz mam poziom chyba 12 przy normie do 24. Wcześniej spadłam poniżej normy i lekarz zmniejszył mi dawkę Norprolacku do połowy tabletki. W samopoczuciu nie widzę różnicy no i wykres dwufazowy, więc działa :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Podobno po odstawieniu organizm jakiś czas jeszcze potrzebuje, żeby wrócić do normy. Moja przyjaciółka zaszła w ciąże w II cyklu od odstawienia, wiec głowa do góry!

Też się pocieszam takimi historiami ale w moim przypadku torbiele mogą wrócić ;/ ledwo uniknęlam laparoskopii bo tabsy na szczescie zsdziałały. Tak w ogole mialam podejrzenie endometriozy ale nikt jej nie potwierdził.

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ