Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Rubi, może implantacja? nie martw się, a wizyta u gina nie zaszkodzi na pewno
    Tameczko kochana, wczoraj też plamiłam i właśnie sobie wmówiłam, że to implantacja tym bardziej, że tempka spadła wtedy...a dzisiaj???? przecież nie ma zagnieżdżenia 2-dniowego cholera : ( najgorzej że mój gin przyjmuje tylko w poniedziałki...:(

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko gratulacje!!! No super wiesci, naprawde ile <3 sie dzis wyklulo! pedzi_dogaja.gif pedzi_dogaja.gif pedzi_dogaja.gif

Julita - nie ma problemu :) Zawsze sluze rada jakby co, ale pamietaj nie jestem specjalista od NPR. :) Swietnie, ze zapisalas sie juz na dzis na wizyte, zuch dziewczyna, jestem z Ciebie naprawde dumna! Oni na pewno kaza Ci zrobic badania hormonow. Gdzie idziesz? Do invicty moze?

Mizzelka kochanie wiesz co jakbys mogla wklej nam jedno zdjecie i drugie razem hm? Bo nie moge odwertowac tyle stron i znalezc tego poprzedniego. Nie powiem, dziwna ta Twoja kreska jest, znowu taka cieniutka, ale kto wie, moze jest tak malo hcg jeszcze? A tempka moze jest taka wysoka przez lutke..jakby brala dupka to mialabys swoja tempke, a lutka niestety ja zaburza, ja mialam w zeszlym cyklu normalnie taka tempke, ze hoho, a to lutka :/

Kamila tak sobie mysle z tą pracą, ze no wlasnie sluchaj pracodawca bedzie Ci placil tylko 30 dni L4 jesli na nie pojdziesz..a pamietaj ze potem placi ZUS, bedziesz miala normalny urlop macierzynski i ew. wychowawczy tez jesli sie zdecydujesz. Tak czy siak pracodawca musialby teraz kogos innego zatrudnic za Ciebie, a nie poplynie z kasa dwukrotnie, teraz zaplaci za Ciebie, potem poprostu zatrudni kogos innego. Sytuacje zyciowe sa bardzo rozne, ja bym nie ryzykowala utraty pracy, o ktora przeciez tak walczylas!

Dziewczyny, ktorym sie jednak nie udalo - zaciskac zęby i czekać dalej. Jeszcze nic straconego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 10:27

szpilka, Gwiazdeczka27, julita lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Tameczko kochana, wczoraj też plamiłam i właśnie sobie wmówiłam, że to implantacja tym bardziej, że tempka spadła wtedy...a dzisiaj???? przecież nie ma zagnieżdżenia 2-dniowego cholera : ( najgorzej że mój gin przyjmuje tylko w poniedziałki...:(
    można plamić więcej niż jeden dzień

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Gwiazdeczko gratulacje!!! No super wiesci, naprawde ile <3 sie dzis wyklulo! pedzi_dogaja.gif pedzi_dogaja.gif pedzi_dogaja.gif

Julita - nie ma problemu :) Zawsze sluze rada jakby co, ale pamietaj nie jestem specjalista od NPR. :) Swietnie, ze zapisalas sie juz na dzis na wizyte, zuch dziewczyna, jestem z Ciebie naprawde dumna! Oni na pewno kaza Ci zrobic badania hormonow. Gdzie idziesz? Do invicty moze?

Mizzelka kochanie wiesz co jakbys mogla wklej nam jedno zdjecie i drugie razem hm? Bo nie moge odwertowac tyle stron i znalezc tego poprzedniego. Nie powiem, dziwna ta Twoja kreska jest, znowu taka cieniutka, ale kto wie, moze jest tak malo hcg jeszcze? A tempka moze jest taka wysoka przez lutke..jakby brala dupka to mialabys swoja tempke, a lutka niestety ja zaburza, ja mialam w zeszlym cyklu normalnie taka tempke, ze hoho, a to lutka :/

Dziewczyny, ktorym sie jednak nie udalo - zaciskac zęby i czekać dalej. Jeszcze nic straconego!
    Daisy od czerwca mierzę temkę i w tym czasie trzy razy zdarzyło mi się brac lutkę i tempka była poniżej 36,6 a teraz ładnie wzrosła, więc jednak liczę, że to nie lutka

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Rubi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam tylko jeden wykres że dziewczyna miała 4 dni plamienie a potem pozytywny test...ehh

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi plamienie implantacyjne może trwać parę dni. Wszystko jest możliwe, wystarczy spojrzeć na mój wykres :) Trzymam kciuki bardzo mocno, żeby to było TO!!! :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:

Rubi plamienie moze byc oznaka niedomogi cialka zoltego, wtedy sa plamienia przed @ lub na poczatku ciazy. Organizm daje Ci znac, ze nie daje rady, progesteron jest za niski.

• Tamka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:

Rubi kochana, pamiętasz Kurczaczka implantację?? trwała bodajże 5 dni! a moja przyjaciółka miała implantację, która wyglądała na normalny okres i nie widziała do prawie 3 miesiąca, że jest w ciąży ;) szczególnie, że wmówił jej gin wtedy mięśniaka macicy i torbiel jajnika, a to był Leoś, który obecnie ma 2 tygodnie ;) także spokojnie, bądź dobrej myśli

ale tak jak pisze Daisy , może sprawdź sobie progesteron dla świętego spokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 10:32

Gwiazdeczka27, Daisy lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak miałam jak mowi daisy plamiłam w dniu okresu na brazowo dlatego teraz mam wdomu lute i jakby co mam od razu wziasc konska dawke bo lutka słabsza niz duphaston

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/7871b3a4496f2.jpg.html

właśnie czytalam ze luteina podwysza tempkę, ale mam jej aby 100mg dziennie.

Daisy lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny...faktycznie zapomniałam o naszym kurczaczku...no nic....jutro robię test z rańca...trochę wcześniej, ale trudno..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi a widziałas ten wykres???

https://ovufriend.pl/wykres,f8d4129d501b626d0bd5e0eda3bbddfb.html

• Rubi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam w domu luteinę, bo kiedyś wywoływała mi gin @...ale nie odważę się jej sama wziąć....

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przesyłam Wam wielkie zielone wirusy, które zwiastują zieloną kropkę na końcu wykresu :) Będę trzymała za Was kciukasy bardzo mocno :)

2523130txqbioo9qh.gif 2523130txqbioo9qh.gif 2523130txqbioo9qh.gif

Tamka, mizzelka, julita, Bara112, Daisy, Rubi, M4DZI4 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie wykres Qrczaczka wkleiłam :)

Tamka, Rubi, Daisy lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Rubi a widziałas ten wykres???

https://ovufriend.pl/wykres,f8d4129d501b626d0bd5e0eda3bbddfb.html

hej Karolaa! jak miło, że zajrzałaś! co słychać? rośniecie zdrowo??

kaarolaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

lecę do Polikliniki Ginekologiczno-Położniczej Arciszewscy w Białymstoku :)
    Daisy dla mnie i tak jesteś ekspertem od wszystkiego, pewnie jak bym zadał Ci pytanie o dobry przepis na pomidorową, to też pewnie być wiedziała co i jak :D

mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Daisy od czerwca mierzę temkę i w tym czasie trzy razy zdarzyło mi się brac lutkę i tempka była poniżej 36,6 a teraz ładnie wzrosła, więc jednak liczę, że to nie lutka

No to bylabys jedną z niewielu dziewczyn, ktorym lutka 'nie robi'. Oby! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    hej Karolaa! jak miło, że zajrzałaś! co słychać? rośniecie zdrowo??
    a dobrze :) maluch jest bardzo łagodny, ze wszystkich ciazowych objawow mam tylko te najfajniesze czyli cycki mi urosły i dzisiaj wybieram sie po nowe staniki...w poniedziałek mam kolejna wizyte bo czas karte załozyc i wyniki porobic...najgorszy jest spory apetyt, ale waga stoi na szczescie jeszcze w miejscu :)

a od czasu do czasu zajrze do Was, szukam serduszek i kibicuje pozostałym :)

Daisy, Tamka, Rubi lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ja tak miałam jak mowi daisy plamiłam w dniu okresu na brazowo dlatego teraz mam wdomu lute i jakby co mam od razu wziasc konska dawke bo lutka słabsza niz duphaston

Z tego co pokazują ulotki, to dupek ma 10mg progesteronu, a lutka 50mg.

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ