X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja też mam na imię Kamila i jakoś tak za każdym razem jak czytam jakiegoś posta co się zaczyna od Kamilo to przez krótką chwilę mi się wydaje, że to do mnie. Dziwne uczucie :) Tym bardziej, że nie spotkałam na swojej drodze wielu osób z tym imieniem.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty masz mizelka bladą kreske idz zrob bedziesz spokojniejsza ja w 1 ciązy miałam bete 150 a test ledwo co sie zarozowił druga kreską

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk doczekasz sie swojego kamila (adk ) gratulujemy ciaży :)))))))))))))))))))

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ty masz mizelka bladą kreske idz zrob bedziesz spokojniejsza ja w 1 ciązy miałam bete 150 a test ledwo co sie zarozowił druga kreską
    takie niewiadomo co jest.. masz rację tylko beta wyjaśni co tam jest na rzeczy... może jutro męża wyciągnę do miasta bo dziś jestem zablokowana, facet od mebli przyjezdza i placimy mu juz końcówkę kasy i pseudo remont bd zakonczony..
    czuje lekkie skurcze takie gorąco w jednym miejscu. jest inne niż ból na @...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za rady, przemyślę wszystko dokładnie i zobaczę jak się sytuacja rozwinie :)

osobiście... poszłabym do pracy i nic bym nikomu na razie nie mówiła,
    nie uważam aby to było nie fair wobec pracodawcy.
    w późniejszym czasie chodzi też o urlop macierzyński a za czym idzie - pieniądze.

jednak rozumiem, że mieszkasz w małej miejscowości i że ludzie gadają, ale ja nie miałabym skrupułów.

Daisy lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszytko kochana wswoim czasie najwyrazniej jeszcze nie byla nasza kolej adk

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    U mnie dzisiaj szał temperaturowy. Aż się rozbudziłam jak zobaczyłam ile termometr pokazuje (szczególnie, że jestem raczej zimnokrwista i 36,9 to u mnie taka gorączka, że umieram). Ale boje się, że dzisiejszy wzrost to dopiero właśnie owulka była a tam żadnych serduszek :( Chyba przestanę mierzyć temperaturę dopóki nie dostanę @ bo zwariuje...

Kochana no szok jaki skok! Teraz niech sie trzyma wyyysoko w gorze, kto wie, moze bedziesz miala wykres trojfazowy??? To juz jest w ogole najlepsza sytuacje, gdy po zagniezdzeniu dodatkowo wzrasta poziom prg. A co do zagniezdzenia w 4dpo, czy to Ty pytalas ostatnio? Mowi sie, ze od 7 dpo niby, ale ze moze byc wczesniej wiec kto wie, kto wie! <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kochana no szok jaki skok! Teraz niech sie trzyma wyyysoko w gorze, kto wie, moze bedziesz miala wykres trojfazowy??? To juz jest w ogole najlepsza sytuacje, gdy po zagniezdzeniu dodatkowo wzrasta poziom prg. A co do zagniezdzenia w 4dpo, czy to Ty pytalas ostatnio? Mowi sie, ze od 7 dpo niby, ale ze moze byc wczesniej wiec kto wie, kto wie! <3
    belldandy pytała :) i tez slyszałam że od 4dpo może być :D

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Cześć :D
    jeszcze mi się ręce trzęsą i mi słabo, nie wierzę ... aaaaaaaaaaaaaaaa mam dwie kreski :D co prawda testowa bledsza ale jest, jest ! Temperatury nie mierzyłam nigdy ale dziś rano się pokusiłam i 36,9.
    boję się, że to moja wyobraźnia. Mąż śpi po nocce i nawet nie ma kto zerknąć żeby mi potwierdzić :/
    jak wrzuca zdjęcie żeby wam pokazać?

Isabelle gratulacje :)

mizzelka, popieram leć na betę i głowa do góry :)

ofeline, a nie powtarzasz? masz @

O ja pier*** ale jaja no co Ty mowisz????? Juz zaraz szukam wrzuconej foci.
    Aaaa gratuluje!!!!!!!!! Normalnie szok! Szok! A nie dawalas szans jeszcze wczoraj! Co z praca? Powiesz od razu czy czekasz do tego 3 msc? Pewnie o tym jeszcze nie myslalas :p Wspaniale wiesci! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jełsi nie masz potwierdzenia od ginekologa kamilaaa ze to ciaza nic narazie nie mow w wpracy nie masz narazie takiego obowiazku jak będziesz miała potwierdzone od gina wtedy tak

mizzelka lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, a ja znów plamienie..jutro robię test trudno...martwię się czemu plamię i chyba czas się wybrać do gina niestety ; /

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę Was o pomoc. Im bliżej do bety tym większe nachodzą mnie wątpliwości. Jak według Was powinnam postąpić.

1. Iść 10dpo na badanie Beta HCG( w tym dniu mam gina i tylko ze względu na to chciałabym znać już wynik, do mojego gina są długie terminy. Jestem po ciąży biochemicznej i chciałabym jak najwcześniej być pod kontrolą lekarza, dostać jakieś leki na podtrzymanie czy coś), ale martwię się, że może to za wcześnie i beta będzie negatywna...

2. Lepiej odczekać i zrobić betę np 12dpo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 10:19

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, może implantacja? nie martw się, a wizyta u gina nie zaszkodzi na pewno

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    hej dziewczyny, a ja znów plamienie..jutro robię test trudno...martwię się czemu plamię i chyba czas się wybrać do gina niestety ; /
    może zagnieżdżenie??

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym zrobiła 13 dpo tą betę, bo ta 10dpo może być po prostu nie pewna...

• julita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, nie daje mi spokoju wczorajsza moja wizyta na monitoringu, gdzie ginekolog przepisałam mi CLO bez żadnego skierowania na badania i ogólnie stwierdziła, że ona nie zna się na testach owulacyjnych, nie wie jak dokładnie powinnam przyjmować wiesiołek i że ogólnie nie zna się na sprawach związanych z bezpłodnością... wczoraj dowiedziałam się więcej od dziewczyn (tu szczególny ukłon w stronę Daisy i Magda_lena88 - kocham was! :) ) na OF w ciągu 5 minut nić u lekarza na całej wizycie.

udało mi się dzisiaj wcisnąć na wieczór do prywatnej kliniki, gdzie już raz byłam i wiem że wszystko wytłumaczą, powiedzą, zleca badania i podchodzą do pacjenta z taką normalnością i zrozumieniem. zresztą ginekolog do którego się zapisałam zajmuje się tylko monitoringiem, także na pewno będzie wiedział co i jak :)

Daisy lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Dziewczyny proszę Was o pomoc. Im bliżej do bety tym większe nachodzą mnie wątpliwości. Jak według Was powinnam postąpić.

1. Iść 10dpo na badanie Beta HCG( w tym dniu mam gina i tylko ze względu na to chciałabym znać już wynik, do mojego gina są długie terminy. Jestem po ciąży biochemicznej i chciałabym jak najwcześniej być pod kontrolą lekarza, dostać jakieś leki na podtrzymanie czy coś), ale martwię się, że może to za wcześnie i beta będzie negatywna...

2. Lepiej odczekać i zrobić betę np 12dpo...
    jeśli jutro tempka odbije to teoretycznie może juz coś będzie w 10 dpo, ale malutko i może być poniżej ciążowej normy wg różnych norm to czasami 5 czasami 25, różnie; w 12dpo wynik pewniejszy,ale gina masz wcześniej niestety, nie umiem Ci tutaj poradzić

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja bym zrobiła 13 dpo tą betę, bo ta 10dpo może być po prostu nie pewna...

kurcze, mam taki mętlik że szok.... Narzeczony znowu mówi, że skoro mam wtedy gina, to można rano iść na betę, 20 zł, to nie majątek, a może będzie już coś wiadomo. Najwyżej jak okres nie przyjdzie, to powtórzy się za kilka dni.

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane spadam do pracusi na maraton, wrócę zapewne wieczorem i nie wiem czy będę miała siłę zajrzeć, jutro zajrzę na pewno a i dziś może się uda
    pa

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    kurcze, mam taki mętlik że szok.... Narzeczony znowu mówi, że skoro mam wtedy gina, to można rano iść na betę, 20 zł, to nie majątek, a może będzie już coś wiadomo. Najwyżej jak okres nie przyjdzie, to powtórzy się za kilka dni.
    jeżeli chcesz :) ale jak bd negatyw to nie załamuj się bo to nie znaczy że to koniec ... :*

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ