Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do testow owu to znalazlam takie info:
LH zawsze występuje w organiźmie choćby w minimalnej ilości - hcg natomiast jest
obecny tylko w czasie ciąży. Podczas ciąży obecne są dwa hormony, na które
reaguje test owulacyjny - a w czasie owulacji - tylko LH, dlatego ciążowy nie ma
z czym się krzyżować, bo przy owulacji hCG nie jest obecne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 13:02
-
Daisy wrote:Co do testow owu to znalazlam takie info:
Test owulacyjny tylko dlatego wykryje owulację, że hCG we wczesnym stadium łączy
się z LH.
LH zawsze występuje w organiźmie choćby w minimalnej ilości - hcg natomiast jest
obecny tylko w czasie ciąży. Podczas ciąży obecne są dwa hormony, na które
reaguje test - a w czasie owulacji - tylko LH. -
Wiem dlatego watpie by cokolwiek to dalo..
W koncu to sie wytwarza dopiero po zagniezdzeniu. A zagniezdzenie to uhuhu skomplikowana i dluga sprawa. Jedno mnie dziwi ze 3 dpo mega negatywny test owu, a dzis, podejrzewam ze gdybym nie siusiala po kawie, wyszedlby mega pozytyw.
I tak mam najgorsze przeczucia. Sutki bola juz tylko troche, a rano jak mierzylam tempke to az sie zalamalam, taki wzrost, ze eh..
Co lepsze wieczorem zmierzylam tempke 2ma roznymi termometrami, jeden po drugim, i bylo 1.5st roznicy...jest szansa ze moj termometr jest walniety
Juz nie wiem jak mam to tlumaczycmizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno dokładnie daisy dlatego nie rozumiem dlaczego ktos robi test owulacyjny aby potwierdzic ciążę a pozatym daisy ja nie moge miec w domu żadnych testow ani ciążowych ani owulacyjnych bo żaden nie przetrwałby do wyznaczonego dnia )))) hcg wystepuje tylko w ciąży poza nią jest nieobecny ,a jest obecny sory przy nowotworze jajanika test ciążowy może byc dodatni hcg to jest hormon wydzielany przez kosmowkę przy zagniezdzaniu zrodka TYLKO human gonadotropic cosmic skrot i nigdy więcej nie wystepuje worgaznizmie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 13:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya wy mierzycie elektronicznym termometrem tempke czy rteciowym ?
ja ma rteciowyi elektroniczny kardioline i jakoś hmm nie zabardzo tzn dzisiaj pokazal mi wzrost o 1 stopien a rtęciowy o 2 sama nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 13:17
-
nick nieaktualny
-
Kasia * wrote:a wy mierzycie elektronicznym termometrem tempke czy rteciowym ?
ja ma rteciowyi elektroniczny kardioline i jakoś hmm nie zabardzo tzn dzisiaj pokazal mi wzrost o 1 stopien a rtęciowy o 2 sama nie wiem
stosuje kardioline elektroniczny i chyba nie mogę na niego narzekać
-
nick nieaktualny