Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi wrote:cześć Wam...żegnam się niestety z majówkami...ale na razie nie idę do czerwcówek...muszę zrobić przerwę na jakąś chwilę...beznadziejny dzień...
Wszystkim, które jeszcze czekają życzę pozytywnych testów i obyśmy się w czerwcówkach nie spotkały...
Jeśli mogłaby mi któraś tylko doradzić jakie badania warto żebym zrobiła oprócz progesteronu i kiedy? -
01.05 Agnieszka GreenApple (@), A.loth , aniafk
02.05 Misia79 (-), jessieq
03.05 inezka (@), CassieMK (@) jonka91
04.05 Lenuś, agnesik , Brawurka
05.05 Iwka (-), Nenaaa (@), zizia_a (@), mar (@), pinia108 , Anuśka,
06.05 katarinka79 (@), zielarka , słoneczna 85(-), klara22
07.05 Cynamonek30
08.05 Kaśka (@), Tosia 1981 (@), zonaboba (@,
09.05 potforzasta(@), Przedszkolanka(-), zoosia , Monika1986
10.05 Gosiacu (@), paaulla84(@), Lila84 (@), Malenq
11.05 Olivia89, Tygrysek 86 (@), sylwiaśta 159 (@), Krokodylica (-), Agga
12.05 ewelina 27, waszka88 , Ofelaine, anka8820 , Bara112 , agnb6
13.05 isabelle , Betty Boop (@), Mua , kamilaaa_88 , Gwiazdeczka27
14.05 Ewik, munirka (-), Lulu (@), belldandy , Anutka , paula2704
15.05 slodka100 (@), Brawurka84, polkosia, Mega, la, Mizzelka, bluegirl89
16.05 Landryneczka, rastafanka,kasiatoja, Ewa99
17.05 M4DZI4 , kamciaaaa5, Rubi(-), olencja (-)
18.05 aniulkab86, kierzynka, kasiuleks, maja35, blondik,Monifah
19.05 Kkarolinaaaa, szpilka
20.05 ewcia21k, Ania1986, JusWik, adk_1989, Krokodylica(@), Delia
21.05 Asiek191,
22.05 Anastazjaaa, Daisy,
23.05 chmurreczkaa, Dariaa, madzianka,
24.05 ara, natt
25.05 Japoneczka z Porcelany, rotaszek, kejti91,
26.05 justta, BATTINKA, Vaniliaa, Mychaa22
27.05
28.05 sara_nar
29.05 Bridget, Izuniaa89
30.05 Kasia *
31.05 aisza, Rybeńka, Nenaaa, Beata86 -
belldandy wrote:Mua moje gratulacje !) tak się cieszę !)
Proszę, trzymajcie za mnie kciuki dzisiaj koło godziny 20. Jadę na powtórną betę po 48 godzinach. Tak strasznie się boję, ostatnio przy drugim badaniu wyszedł spadek ;(. Powiedzcie, że tym razem będzie dobrze. Musi być dobrze !
będę trzymać kciuki!
-
Rubi wrote:cześć Wam...żegnam się niestety z majówkami...ale na razie nie idę do czerwcówek...muszę zrobić przerwę na jakąś chwilę...beznadziejny dzień...
Wszystkim, które jeszcze czekają życzę pozytywnych testów i obyśmy się w czerwcówkach nie spotkały...
Jeśli mogłaby mi któraś tylko doradzić jakie badania warto żebym zrobiła oprócz progesteronu i kiedy?
o! ekspertem w tym jest Daizy, zrobiła mi piękną listę kiedy i co trzeba zrobić, za chwilę poszukam tej listy w poprzednich postachIzuniaa89 lubi tę wiadomość
-
Jeśli mogłaby mi któraś tylko doradzić jakie badania warto żebym zrobiła oprócz progesteronu i kiedy?
Proszę bardzo, lista od Daizy:
FSH 3-5dc
LH 3-5dc
TSH 3-5dc
ft3 3-5dc
ft4 3-5dc
E 3-5, i tez w okresie okoloowulacyjnym, mozesz robic kilka dni pod rzad by spr czy pecherzyk rosnie))
PRG - 7dpo)
PRL - 3-5dc i potem 7dpo (2 razy)
Do tego badanie ogolne nasienia, to jest bardzo wazne, bo az w 40 % przypadkow nieplodnosc lezy po stronie naszych mezów.Daisy, mizzelka, Rubi lubią tę wiadomość
-
julita wrote:Proszę bardzo, lista od Daizy:
FSH 3-5dc
LH 3-5dc
TSH 3-5dc
ft3 3-5dc
ft4 3-5dc
E 3-5, i tez w okresie okoloowulacyjnym, mozesz robic kilka dni pod rzad by spr czy pecherzyk rosnie))
PRG - 7dpo)
PRL - 3-5dc i potem 7dpo (2 razy)
Do tego badanie ogolne nasienia, to jest bardzo wazne, bo az w 40 % przypadkow nieplodnosc lezy po stronie naszych mezów. -
hej gratuluję nowych serduszek
tym którym się nie powiodło śle uściski
a ja ciągle czekam jak to się u mnie potoczy ale na luzie
a tak z innej beczki mam pytanie może głupie ale co sądzicie na temat współżycia w okresie po owulacyjnym ??Chodzi mi dokładnie o ten etap od możliwego zapłodnienia do zagnieżdżenia myślicie, że współżycie na tym etapie może być "szkodliwe" w sumie gdzieś kiedyś czytałam, że sperma ma właściwości powodujące skurcze a nawet sam stosunek przecież też jest związany ze skurczami .. więc tak sobie myślę, jak to rzeczywiście jest. Czasami lekarze nawet "zakazują" współżycia w I trymestrze właśnie by nie dopuścić do skurczy a gdy ciąża już jest donoszona a nawet jest po tp to zalecają sex by wywołać skurcze.. Co o tym myślicie ?? Miłego dnia -
Beata86 wrote:Kochane mam pytanie,
czy możliwa jest owulacja w czwartym dniu po pozytywnym teście owu?
TAK KOCHANA! Jak najbardziej! Test owulacyjny wskazuje Ci na pik hormonu LH, owulacja nastepuje roznie, w ciag 24h, 48, czasem pozniej troche..zalezy jaki poziom lh Ci pokaze test, bo moze nie koniecznie byc to juz pik Wszystko w porzadku. Czasme jest tez tak, ze owu robi podejscie, a potem sie przesuwa -
mizzelka nie chce go bronić ale myśle ze on tez jest zły i sobie z tym nie radzi ... tylko powinien cie wspierac a nie zwalac wine na ciebie... niektorzy tak maja... daj mu czas odsapnać i pogadajcie sobie, poprzytulacje się
często mowimy cos czego pozniej zalujemy....mizzelka, Kasica34 lubią tę wiadomość