Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanutka dobrze ze cie zlapalam chcialam ocoś zapytacbylaś na forum nowenna dla staraczke powiedz czy pomogo Ci to ja tam jestem hmm pomogło Ci to a co domojego progesteronu wiesz ja pytalam gina i pow mi że moj progesteron sie wahai w calym cyklu mma nie brac dopiero jakzajde wciaze to mam od razu brac luteine 3x2 i ona mi podniesie progesteron do 13 a wtedy juz jest ok bo janie ma zadnych plamien w trakcie cyklu wszytko ok faza lutealna 14 albo 15 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 16:00
-
nick nieaktualny
-
mizzelka wrote:na te hormony to trzeba na czczo być? ja chyba ten miesiac odpuszcze ale tak pytam dla pewnosci jeszcze na chwilkę do was zajrzę,
gratulacje serdeczne dla nowych mammizzelka lubi tę wiadomość
-
Kochane jakie na czczo?? Nie trzeba byc na czczo! Dla staraczek tsh jest najlepiej do 2, idealne to ok. 1-1.5:) Ale wiadomo ze przy innych wartosciach tez da sie zajsc
Na czczo to morfologie i cukier sie robiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 17:35
mizzelka lubi tę wiadomość
-
Kasia * wrote:anutka dobrze ze cie zlapalam chcialam ocoś zapytacbylaś na forum nowenna dla staraczke powiedz czy pomogo Ci to ja tam jestem hmm pomogło Ci to a co domojego progesteronu wiesz ja pytalam gina i pow mi że moj progesteron sie wahai w calym cyklu mma nie brac dopiero jakzajde wciaze to mam od razu brac luteine 3x2 i ona mi podniesie progesteron do 13 a wtedy juz jest ok bo janie ma zadnych plamien w trakcie cyklu wszytko ok faza lutealna 14 albo 15 dni
Kasiu co masz na mysli ze progesteron Ci sie waha w calym cyklu? Przeciez to normalne, ze zmienia swoja wartosc.. A pogadaj z lekarzem o duphastonie, to jest syntetyk, uznaje sie go za lepszy niz lutke i mozna brac mniejsze ilosci a dzialanie lepsze do tego dupek nie zaburzy Ci tempki, a lutka tak. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytak daisy pytałam ginekologa uznal że poziom progesteronu mma odpowiedni czyli 8 tysiecy ze skoro nie ma plamieen srodcyklicznych tzn ze jest wporzadku tymbardzije ze rok temu zaszlam od razu za 1 razem bez jakichkolwiek lekow mam luteine i mama ja brac jak zajde wciaze bo wtedy moj poziom progesteronu moze byc za niski ale tak nie kazal mi brac luteiny ani duphastonu na co dizen mam cykle co 28.29 dni faza lutealna 14 albo 15 dni temperatura wkazdym cyklu prawidlowo wzrasta i uznal ze nie potzebuje luteiny tak waha mi sie progesteron jak kazdej kobiecie ale chodziło mi o to że jak teraz wezme luteine anie jestem wciazy to rozreguluje sobie cykl juz tak raz zrobilam wzielam luteine w 27 dniu cyklu i d.... okres sie nie zaczal 29 dc tylko 43
szpilka lubi tę wiadomość
-
Kasia * wrote:tak daisy pytałam ginekologa uznal że poziom progesteronu mma odpowiedni czyli 8 tysiecy ze skoro nie ma plamieen srodcyklicznych tzn ze jest wporzadku tymbardzije ze rok temu zaszlam od razu za 1 razem bez jakichkolwiek lekow mam luteine i mama ja brac jak zajde wciaze bo wtedy moj poziom progesteronu moze byc za niski ale tak nie kazal mi brac luteiny ani duphastonu na co dizen mam cykle co 28.29 dni faza lutealna 14 albo 15 dni temperatura wkazdym cyklu prawidlowo wzrasta i uznal ze nie potzebuje luteiny tak waha mi sie progesteron jak kazdej kobiecie ale chodziło mi o to że jak teraz wezme luteine anie jestem wciazy to rozreguluje sobie cykl juz tak raz zrobilam wzielam luteine w 27 dniu cyklu i d.... okres sie nie zaczal 29 dc tylko 43
Kasiu luteinę duphaston czy jakąkolwiek inną formę progesteronu bierze się również na podtrzymanie ciąży lub pomoc w zagnieżdżeniu i to najlepiej od ok 3 dnia po owu przez ok 10 dni potem test i jak jest - to odstawić a jak + to brać dalej do wizyty, dawkowanie zaleca lekarz indywidualnie, ale skoro w poprzedniej ciąży miałaś za niski progesteron (jeżeli dobrze pamiętam, jak nie to mnie popraw) to może warto spróbować, bo jeśli zarodek się źle zagnieździ to już żaden progesteron w dniu pozytywnego testu mu nie pomoże
z własnych doświadczeń napiszę Ci, że gdy zdarzało mi się przerywać luteinę bo okres przyszedł w trakcie a także długo czekać na @ po odstawieniu (10 dni) u poprzedniej lekarki i bez obserwacji tempki w cyklu i podejrzewam, że brana zbyt wcześnie mogła mi zaburzyć owu i tym samym wydłużyć cykl, ale to wiem teraz po 1,5 roku obserwacji i po info od dziewczyn z ovu, że lutkę się bierze najlepiej po owulacji jeśli jesteśmy w stanie ją wyznaczyćDaisy lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Kochane jakie na czczo?? Nie trzeba byc na czczo! Dla staraczek tsh jest najlepiej do 2, idealne to ok. 1-1.5:) Ale wiadomo ze przy innych wartosciach tez da sie zajsc
Na czczo to morfologie i cukier sie robi -
Kasia * wrote:tak daisy pytałam ginekologa uznal że poziom progesteronu mma odpowiedni czyli 8 tysiecy ze skoro nie ma plamieen srodcyklicznych tzn ze jest wporzadku tymbardzije ze rok temu zaszlam od razu za 1 razem bez jakichkolwiek lekow mam luteine i mama ja brac jak zajde wciaze bo wtedy moj poziom progesteronu moze byc za niski ale tak nie kazal mi brac luteiny ani duphastonu na co dizen mam cykle co 28.29 dni faza lutealna 14 albo 15 dni temperatura wkazdym cyklu prawidlowo wzrasta i uznal ze nie potzebuje luteiny tak waha mi sie progesteron jak kazdej kobiecie ale chodziło mi o to że jak teraz wezme luteine anie jestem wciazy to rozreguluje sobie cykl juz tak raz zrobilam wzielam luteine w 27 dniu cyklu i d.... okres sie nie zaczal 29 dc tylko 43
No to zrozumiałe, bo bierzesz lutkę 10 dni, potem odstawiasz i czekasz na @..No niestety tak to jest z tymi hormonami..a 8 w fazie lutealnej mysle, tak jak lekarz, ze jest spoko wynikiem. Dopoki nie ma plamien to wszystko jest jaknajbardziej ok -
Anutka wrote:Nie bylo napisane ze na czczo tylko, ze najczesciej chodzi sie na czczo... Czytanue ze zrozumieniem...
"mizzelka napisała:
na te hormony to trzeba na czczo być? ja chyba ten miesiac odpuszcze ale tak pytam dla pewnosci jeszcze na chwilkę do was zajrzę,
gratulacje serdeczne dla nowych mam
Nie na wszystkie, ale generalnie na czczo i watto tez zbafac tsh . Wynik dobry do ok 4 ale staraczek powinien byc ok 2 . Ja milam 2,106 "
Raczej formułowanie wypowiedzi..nie wydaje mi się, żebym miała problem z czytaniem ze zrozumieniem, bo Mizzelka pytała o cyt. 'te hormony', czyli hormony z panelu do zajscia w ciażę, o których do tego była mowa kilka postów przed Jej zapytaniem.
Rozumiem, że hormony Tobą miotają, ale nie musisz rzucać piorunami, bo się odbijająWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 19:05