Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja zaczynam 16dc bo u mnie sie nic nie dzieje, ostatnio w 19dc mialam 16mm pecherzyk i 7mm endo, a owu wypadla w 24dc dopiero :D
    A jak masz zel w tubce to aplikuj strzykawka ze 3ml. W aplikatorze sa chyba 4 i zalewalo mnie i zero przyjemnosci, wiec dawkuj sobie i najwyzej dolewaj. Laski naprawde chwalily strzykawke. :D

Strzykawka to dobry pomysł, mam akurat taką chyba 5ml, także wypróbuję taki sposób.
    A z monotoringiem w 18 dniu to już myślałam, że ginek. się pomylił :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Julita tempka rosnie nawet przy cyklu bezowulacyjnym dosc czesto..
    Ale skad ta tempka podwyższona, jak nie ma owu to i progesteron nie wzrasta a to przeciez on wpływa na podwyzszenie temperaturki?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    załamana jestem.... tamten cykl ciąża biochemiczna... w tym(2cs) śluzu malutko i raczej tylko wewnątrz, a zawsze się ze mnie lało.... testy owulacyjne wychodzą ciągle pozytywne, dodatkowo w poprzednich cyklach odczuwałam silne bóle w czasie owulacji, a teraz boli tylko jajnik jak go ucisnę ;(( ech... tyle czytałam o bezowulacyjnym, że chyba wykrakałam.... :((((((

wg. kalendarzyka jutro wypada dzień owu, ale żadne objawy (tzn. śluz) go nie zapowiadają....
    Kochana jeśli w tamtym cyklu była ciąża biochemiczna to owu może Ci się trochę przesunąć, nie spisuj jeszcze cyklu na straty

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu pierwszy raz w życiu robiłam testy owu. Druga kreska ściemniała do pozytywu w ciągu 3 dni, a dzień po owulacji na teście nie było nawet cienia drugiej kreski.

Zrobiłam dzisiaj betę, wynik to 1165 mIU/ml :):)
    Progesteronu nie mam tak znakomitego jak jessieq :), bo "tylko" 21,6 ng/ml, ale wg norm laboratorium jest dobry.

Ładny się zrobił ten początek maja - coraz więcej serduszek i oby tak dalej :)

Daisy, Ewa99, Cynamonek30, Lila84, isabelle, M4DZI4 lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Kochana jeśli w tamtym cyklu była ciąża biochemiczna to owu może Ci się trochę przesunąć, nie spisuj jeszcze cyklu na straty

myslisz?

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane własnie szukam na allegro termometru owulacujnego. Znalazłam taki :
    termometr MT 16C2 Microlife MT16C2, któraś z was zna, ma moze takie albo polećcie jakiś dobry i sprawdzony ;)?

atdc8iikup31msj2.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy tu posty produkujecie, wraca człowiek z pracy i nic w domu zrobić nie może, bo ovu trzeba nadrobić ;-) ja już postanowiłam, czekam na @ jeszcze jutro, a jak się do środowego poranka nie pojawi, to lecę na betę i w czwartek po 15 będę wszystko wiedzieć. Jeszcze nie miałam takiego dziwnego cyklu, że nie wiem, czy czuję się na @, czy na ciążę, bo nie czuję się w ogóle na nic :P Szkoda, gdybym i ja "podśmierdywała" to może byłby to dobry znak ;-))

kwiatuszek789, kasiatoja lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png

Wysłany: 5 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śmigam jutro do ginki, niech wytłumaczy mi dlaczego mam brać dupka od 5dc albo moze inna przyczyne bezowulacyjnego cyklu znajdzie...

Daisy lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała śmierdzieć :D

atdc8iikup31msj2.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się okazuje, że wszystkie chcą śmierdzieć :D A tak to dezodoranty, perfumy, wody toaletowe... ;-) hihi

oar89jcgzipdaets.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Ale skad ta tempka podwyższona, jak nie ma owu to i progesteron nie wzrasta a to przeciez on wpływa na podwyzszenie temperaturki?

W LUF tak jest. Niepekniety pecherzyk wytwarza bardzo duze ilosci progesteronu, stad mimo braku owulacji nastepuje wzrost temperatury jak przy cyklu owulacyjnym.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    myslisz?
    gdy byłam po poronieniu dwa dni po terminie @, w terminie @ niby był malutki pęcherzyk, ale w szpitalu nie było już nic, więc teoretycznie biochemiczna też owu miałam później
    choć u mnie później jest pojęciem względny bo mam strasznie cykle rozjechane i stąd to Clo teraz na przyspieszenie owu

a i jeszcze gdzieś u nas na forum przeczytałam, że około tygodnia średnio można liczyć przesunięcie owu/terminu @ ale nie pamiętam zupełnie skąd dziewczyny miały takie info, ale u mnie się mniej więcej wtedy sprawdziło
    pamiętaj jednak że każdy organizm jest inny, więc warto walczyć póki nie ma @

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kochane własnie szukam na allegro termometru owulacujnego. Znalazłam taki :
    termometr MT 16C2 Microlife MT16C2, któraś z was zna, ma moze takie albo polećcie jakiś dobry i sprawdzony ;)?

Ja mam geratherm basal digital, 2 miejsca po przecinku, do tego podswietlany :) Szczerze polecam, ale po miesiacu musialam juz wymienic baterie. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz za ok 20 zl, bo niektore apteki w necie maja go nawet po 60!

Wysłany: 5 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    W LUF tak jest. Niepekniety pecherzyk wytwarza bardzo duze ilosci progesteronu, stad mimo braku owulacji nastepuje wzrost temperatury jak przy cyklu owulacyjnym.
    Kurde to wyglada na to że u mnie nawet pecherzyka nie było skoro skoku nie było nawet małego, tzn góry i doliny były :P o ile dobrze to wszystko zrozumiałam ;)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki ja zakupiłam w poprzednim cyklu żel pre-seed z aplikatorami i jest świetny jak się ma mało swoich wspomagaczy ;) ale ja go mniej dawałam, bo jak za dużo to się nic nie czuje hehehehe

• Daisy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Kurde to wyglada na to że u mnie nawet pecherzyka nie było skoro skoku nie było nawet małego, tzn góry i doliny były :P o ile dobrze to wszystko zrozumiałam ;)

Kochana ja bede uparcie obstawiac ze progesteron Ci zablokowal owu. Ja z kolei czytalam, ze owu blokuje nie tylko duza ilosc hormonu na raz, ale i jak sie podaje normalne ilosci ale przez jakis tam okres czasu. Na Twoim miejscu skonsultowalabym sie z innym lekarzem, bo skoro ta gin Ci kazala tak brac dupka, to czemu mialaby teraz zmienic zdanie..
    Trzymam kciuki by jutro wszystko sie wyjasnilo! Czasem warto zadzwonic do kliniki i zwyczajnie zapytac. Sprobuj do Invicty zadzwonic i polacz sie ze specjalista ds. nieplodnosci, ja zawsze jak cos chce z pewnego zrodla to dzwonie do nich. Tam sa takie mile babeczki i na wszystko odpowiadaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 19:49

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, uświadomcie mnie proszę :)
    Wczoraj zaczęłam lutka 2 * dziennie pod język i dziś miałam niewielkie plamienie... normalne to jest przy tym leku?

211042976e.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiatoja wrote:
    Wczoraj zaczęłam lutka 2 * dziennie pod język i dziś miałam niewielkie plamienie... normalne to jest przy tym leku?
    O nie pomoge :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiatoja wrote:

A jak Twoja prolaktyna?
    Moze to byc tez skutek uboczny. Ale ponoc czesciej sie zdarza przy stosowaniu dopochwowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 19:57

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiatoja ja biorę i nigdy mi krew nie leciała i plamień też nie miałam, a może to zagnieżdżenie ;)

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ