X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja zaczynam 16dc bo u mnie sie nic nie dzieje, ostatnio w 19dc mialam 16mm pecherzyk i 7mm endo, a owu wypadla w 24dc dopiero :D
    A jak masz zel w tubce to aplikuj strzykawka ze 3ml. W aplikatorze sa chyba 4 i zalewalo mnie i zero przyjemnosci, wiec dawkuj sobie i najwyzej dolewaj. Laski naprawde chwalily strzykawke. :D

Strzykawka to dobry pomysł, mam akurat taką chyba 5ml, także wypróbuję taki sposób.
    A z monotoringiem w 18 dniu to już myślałam, że ginek. się pomylił :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Julita tempka rosnie nawet przy cyklu bezowulacyjnym dosc czesto..
    Ale skad ta tempka podwyższona, jak nie ma owu to i progesteron nie wzrasta a to przeciez on wpływa na podwyzszenie temperaturki?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    załamana jestem.... tamten cykl ciąża biochemiczna... w tym(2cs) śluzu malutko i raczej tylko wewnątrz, a zawsze się ze mnie lało.... testy owulacyjne wychodzą ciągle pozytywne, dodatkowo w poprzednich cyklach odczuwałam silne bóle w czasie owulacji, a teraz boli tylko jajnik jak go ucisnę ;(( ech... tyle czytałam o bezowulacyjnym, że chyba wykrakałam.... :((((((

wg. kalendarzyka jutro wypada dzień owu, ale żadne objawy (tzn. śluz) go nie zapowiadają....
    Kochana jeśli w tamtym cyklu była ciąża biochemiczna to owu może Ci się trochę przesunąć, nie spisuj jeszcze cyklu na straty

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu pierwszy raz w życiu robiłam testy owu. Druga kreska ściemniała do pozytywu w ciągu 3 dni, a dzień po owulacji na teście nie było nawet cienia drugiej kreski.

Zrobiłam dzisiaj betę, wynik to 1165 mIU/ml :):)
    Progesteronu nie mam tak znakomitego jak jessieq :), bo "tylko" 21,6 ng/ml, ale wg norm laboratorium jest dobry.

Ładny się zrobił ten początek maja - coraz więcej serduszek i oby tak dalej :)

Daisy, Ewa99, Cynamonek30, Lila84, isabelle, M4DZI4 lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Kochana jeśli w tamtym cyklu była ciąża biochemiczna to owu może Ci się trochę przesunąć, nie spisuj jeszcze cyklu na straty

myslisz?

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane własnie szukam na allegro termometru owulacujnego. Znalazłam taki :
    termometr MT 16C2 Microlife MT16C2, któraś z was zna, ma moze takie albo polećcie jakiś dobry i sprawdzony ;)?

atdc8iikup31msj2.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy tu posty produkujecie, wraca człowiek z pracy i nic w domu zrobić nie może, bo ovu trzeba nadrobić ;-) ja już postanowiłam, czekam na @ jeszcze jutro, a jak się do środowego poranka nie pojawi, to lecę na betę i w czwartek po 15 będę wszystko wiedzieć. Jeszcze nie miałam takiego dziwnego cyklu, że nie wiem, czy czuję się na @, czy na ciążę, bo nie czuję się w ogóle na nic :P Szkoda, gdybym i ja "podśmierdywała" to może byłby to dobry znak ;-))

kwiatuszek789, kasiatoja lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png

Wysłany: 5 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śmigam jutro do ginki, niech wytłumaczy mi dlaczego mam brać dupka od 5dc albo moze inna przyczyne bezowulacyjnego cyklu znajdzie...

Daisy lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała śmierdzieć :D

atdc8iikup31msj2.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się okazuje, że wszystkie chcą śmierdzieć :D A tak to dezodoranty, perfumy, wody toaletowe... ;-) hihi

oar89jcgzipdaets.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Ale skad ta tempka podwyższona, jak nie ma owu to i progesteron nie wzrasta a to przeciez on wpływa na podwyzszenie temperaturki?

W LUF tak jest. Niepekniety pecherzyk wytwarza bardzo duze ilosci progesteronu, stad mimo braku owulacji nastepuje wzrost temperatury jak przy cyklu owulacyjnym.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    myslisz?
    gdy byłam po poronieniu dwa dni po terminie @, w terminie @ niby był malutki pęcherzyk, ale w szpitalu nie było już nic, więc teoretycznie biochemiczna też owu miałam później
    choć u mnie później jest pojęciem względny bo mam strasznie cykle rozjechane i stąd to Clo teraz na przyspieszenie owu

a i jeszcze gdzieś u nas na forum przeczytałam, że około tygodnia średnio można liczyć przesunięcie owu/terminu @ ale nie pamiętam zupełnie skąd dziewczyny miały takie info, ale u mnie się mniej więcej wtedy sprawdziło
    pamiętaj jednak że każdy organizm jest inny, więc warto walczyć póki nie ma @

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kochane własnie szukam na allegro termometru owulacujnego. Znalazłam taki :
    termometr MT 16C2 Microlife MT16C2, któraś z was zna, ma moze takie albo polećcie jakiś dobry i sprawdzony ;)?

Ja mam geratherm basal digital, 2 miejsca po przecinku, do tego podswietlany :) Szczerze polecam, ale po miesiacu musialam juz wymienic baterie. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz za ok 20 zl, bo niektore apteki w necie maja go nawet po 60!

Wysłany: 5 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    W LUF tak jest. Niepekniety pecherzyk wytwarza bardzo duze ilosci progesteronu, stad mimo braku owulacji nastepuje wzrost temperatury jak przy cyklu owulacyjnym.
    Kurde to wyglada na to że u mnie nawet pecherzyka nie było skoro skoku nie było nawet małego, tzn góry i doliny były :P o ile dobrze to wszystko zrozumiałam ;)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki ja zakupiłam w poprzednim cyklu żel pre-seed z aplikatorami i jest świetny jak się ma mało swoich wspomagaczy ;) ale ja go mniej dawałam, bo jak za dużo to się nic nie czuje hehehehe

• Daisy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Kurde to wyglada na to że u mnie nawet pecherzyka nie było skoro skoku nie było nawet małego, tzn góry i doliny były :P o ile dobrze to wszystko zrozumiałam ;)

Kochana ja bede uparcie obstawiac ze progesteron Ci zablokowal owu. Ja z kolei czytalam, ze owu blokuje nie tylko duza ilosc hormonu na raz, ale i jak sie podaje normalne ilosci ale przez jakis tam okres czasu. Na Twoim miejscu skonsultowalabym sie z innym lekarzem, bo skoro ta gin Ci kazala tak brac dupka, to czemu mialaby teraz zmienic zdanie..
    Trzymam kciuki by jutro wszystko sie wyjasnilo! Czasem warto zadzwonic do kliniki i zwyczajnie zapytac. Sprobuj do Invicty zadzwonic i polacz sie ze specjalista ds. nieplodnosci, ja zawsze jak cos chce z pewnego zrodla to dzwonie do nich. Tam sa takie mile babeczki i na wszystko odpowiadaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 19:49

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, uświadomcie mnie proszę :)
    Wczoraj zaczęłam lutka 2 * dziennie pod język i dziś miałam niewielkie plamienie... normalne to jest przy tym leku?

211042976e.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiatoja wrote:
    Wczoraj zaczęłam lutka 2 * dziennie pod język i dziś miałam niewielkie plamienie... normalne to jest przy tym leku?
    O nie pomoge :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiatoja wrote:

A jak Twoja prolaktyna?
    Moze to byc tez skutek uboczny. Ale ponoc czesciej sie zdarza przy stosowaniu dopochwowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 19:57

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiatoja ja biorę i nigdy mi krew nie leciała i plamień też nie miałam, a może to zagnieżdżenie ;)

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ