Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Daisy wrote:Ja zaczynam 16dc bo u mnie sie nic nie dzieje, ostatnio w 19dc mialam 16mm pecherzyk i 7mm endo, a owu wypadla w 24dc dopiero
A jak masz zel w tubce to aplikuj strzykawka ze 3ml. W aplikatorze sa chyba 4 i zalewalo mnie i zero przyjemnosci, wiec dawkuj sobie i najwyzej dolewaj. Laski naprawde chwalily strzykawke.
Strzykawka to dobry pomysł, mam akurat taką chyba 5ml, także wypróbuję taki sposób.
A z monotoringiem w 18 dniu to już myślałam, że ginek. się pomylił
-
belldandy wrote:załamana jestem.... tamten cykl ciąża biochemiczna... w tym(2cs) śluzu malutko i raczej tylko wewnątrz, a zawsze się ze mnie lało.... testy owulacyjne wychodzą ciągle pozytywne, dodatkowo w poprzednich cyklach odczuwałam silne bóle w czasie owulacji, a teraz boli tylko jajnik jak go ucisnę ;(( ech... tyle czytałam o bezowulacyjnym, że chyba wykrakałam.... (((((
wg. kalendarzyka jutro wypada dzień owu, ale żadne objawy (tzn. śluz) go nie zapowiadają.... -
Ja w tym cyklu pierwszy raz w życiu robiłam testy owu. Druga kreska ściemniała do pozytywu w ciągu 3 dni, a dzień po owulacji na teście nie było nawet cienia drugiej kreski.
Zrobiłam dzisiaj betę, wynik to 1165 mIU/ml
Progesteronu nie mam tak znakomitego jak jessieq , bo "tylko" 21,6 ng/ml, ale wg norm laboratorium jest dobry.
Ładny się zrobił ten początek maja - coraz więcej serduszek i oby tak dalejDaisy, Ewa99, Cynamonek30, Lila84, isabelle, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
szpilka wrote:Kochana jeśli w tamtym cyklu była ciąża biochemiczna to owu może Ci się trochę przesunąć, nie spisuj jeszcze cyklu na straty
myslisz?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ale Wy tu posty produkujecie, wraca człowiek z pracy i nic w domu zrobić nie może, bo ovu trzeba nadrobić ja już postanowiłam, czekam na @ jeszcze jutro, a jak się do środowego poranka nie pojawi, to lecę na betę i w czwartek po 15 będę wszystko wiedzieć. Jeszcze nie miałam takiego dziwnego cyklu, że nie wiem, czy czuję się na @, czy na ciążę, bo nie czuję się w ogóle na nic Szkoda, gdybym i ja "podśmierdywała" to może byłby to dobry znak )
kwiatuszek789, kasiatoja lubią tę wiadomość
-
kwiatuszek789 wrote:Ale skad ta tempka podwyższona, jak nie ma owu to i progesteron nie wzrasta a to przeciez on wpływa na podwyzszenie temperaturki?
W LUF tak jest. Niepekniety pecherzyk wytwarza bardzo duze ilosci progesteronu, stad mimo braku owulacji nastepuje wzrost temperatury jak przy cyklu owulacyjnym. -
belldandy wrote:myslisz?
choć u mnie później jest pojęciem względny bo mam strasznie cykle rozjechane i stąd to Clo teraz na przyspieszenie owu
a i jeszcze gdzieś u nas na forum przeczytałam, że około tygodnia średnio można liczyć przesunięcie owu/terminu @ ale nie pamiętam zupełnie skąd dziewczyny miały takie info, ale u mnie się mniej więcej wtedy sprawdziło
pamiętaj jednak że każdy organizm jest inny, więc warto walczyć póki nie ma @ -
Ofelaine wrote:Kochane własnie szukam na allegro termometru owulacujnego. Znalazłam taki :
termometr MT 16C2 Microlife MT16C2, któraś z was zna, ma moze takie albo polećcie jakiś dobry i sprawdzony ?
Ja mam geratherm basal digital, 2 miejsca po przecinku, do tego podswietlany Szczerze polecam, ale po miesiacu musialam juz wymienic baterie. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz za ok 20 zl, bo niektore apteki w necie maja go nawet po 60! -
Daisy wrote:W LUF tak jest. Niepekniety pecherzyk wytwarza bardzo duze ilosci progesteronu, stad mimo braku owulacji nastepuje wzrost temperatury jak przy cyklu owulacyjnym.
-
kwiatuszek789 wrote:Kurde to wyglada na to że u mnie nawet pecherzyka nie było skoro skoku nie było nawet małego, tzn góry i doliny były o ile dobrze to wszystko zrozumiałam
Kochana ja bede uparcie obstawiac ze progesteron Ci zablokowal owu. Ja z kolei czytalam, ze owu blokuje nie tylko duza ilosc hormonu na raz, ale i jak sie podaje normalne ilosci ale przez jakis tam okres czasu. Na Twoim miejscu skonsultowalabym sie z innym lekarzem, bo skoro ta gin Ci kazala tak brac dupka, to czemu mialaby teraz zmienic zdanie..
Trzymam kciuki by jutro wszystko sie wyjasnilo! Czasem warto zadzwonic do kliniki i zwyczajnie zapytac. Sprobuj do Invicty zadzwonic i polacz sie ze specjalista ds. nieplodnosci, ja zawsze jak cos chce z pewnego zrodla to dzwonie do nich. Tam sa takie mile babeczki i na wszystko odpowiadajaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 19:49
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
kasiatoja wrote:Dziewczynki, uświadomcie mnie proszę
Wczoraj zaczęłam lutka 2 * dziennie pod język i dziś miałam niewielkie plamienie... normalne to jest przy tym leku?
A jak Twoja prolaktyna?
Moze to byc tez skutek uboczny. Ale ponoc czesciej sie zdarza przy stosowaniu dopochwowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 19:57