Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Tamka: a to nie jest tak,że np.choroba,jakiś stan zapalny w organizmie może wpływać na leukocyty w nasieniu?
Ewcia: to trzymamy kciuki za die kreseczki!
a ja Wam powiem,że mam po dziurki w nosie brania duphastonu...Biorę co prawda dopiero 3 miesiąc,ale symuluje mi wszystkie objawy ciążowe i szalenie mnie to wnerwia.... W pierwszym miesiącu brania już byłam na 100% pewna,że jestem w ciąży:senność,dużo śluzu,nawet czasami mdłości,i jakie było moje zdziwienie gdy była jedna kreska..A plamienia przed @ jak miałam tak i mam nadal pomimo brania duphastonu,ot coewcia21k lubi tę wiadomość
-
Brawurka84 wrote:Dziewczyny,właśnie na stronie kliniki niepłodności Novum wyczytałam,że potwiredzeniem owulacji może być tylko i wyłącznie ciąża?Bo też często jest tak,że na monitoringu wszystko ok,nawet pęcherzyk pęknie,ale jest np.pusty w środku,więc i tak nie dojdzie do zapłodnienia.
Ech,zmartwiło mnie to,bo właśnie się zapisałam na 2 monitoringi w Invicie za 120 zł na koniec maja,a pewnie dojdzie jeszcze trzeci. Chyba zbankrutuję...razem z badaniami to już nawet nie chcę tego podliczać,bo mnie głowa rozboli ech
Kochana ja jutro zostawiam w Invikcie 640 zł...juz daruje sobie to amh i inhibine poki co. To bedzie moj pierwszy monitoring. Zalamac sie da. Maz ma robic dna plemnikow i wiazania z hialuronianem a to 750 złWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 12:23
kkisia lubi tę wiadomość
-
Daisy,Ty jesteś może z Warszawy?Ja tam chodzę do Kunickiego-bo przy okazji prowadzi moją tarczycę (czyt.Hashimoto).I jak teraz nie zajdę w ciążę,to mąż też ma robić badanie nasienia,ale myślę,że to nie w tym problem-bo ostatnio zaszłam w ciążę od razu w lipcu.
Boże,ceny badań to masakra..Od października wydałam kilka ładnych tysięcy(ze 2 tys na badania po poronieniu),byłyby z tego jakieś super mega wczasy ech
Ach,szkoda gadać...najtaniej by wyszło jakbym teraz zaszła w ciążę
-
Brawurka84 wrote:Daisy,Ty jesteś może z Warszawy?
Ja chodze do Gdańska. Ale tu ceny tez sa masakryczne, pewnie identyczne.
Ale sie wycfanilam wlasnie zadzwonilam do przychodni mojej i za te badania co mam zaplacic w invikcie 520 zł (te 120 nie liczone to wizyta)..u siebie zaplace 380!!! Wiec pfffff pojde do przychodni Kurde jaka roznica w kasie! -
Wlasnie pojawil sie u mnie bialy gesty jak krem sluz(nieplodny?) czyli rozumiem ze potwierdza on ze juz po owu?
Daisy lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Wlasnie pojawil sie u mnie bialy gesty jak krem sluz(nieplodny?) czyli rozumiem ze potwierdza on ze juz po owu?
Mysle ze tak, ale dla pewnosci jeszcze serduszkuj. Wiesz jak to mówią, 'jeszcze jedna szansa'
Mnie za to tak lewy jajcor cisnie, ze az nie wiem, plodne maja mi sie zaczac dopiero za tydzien -
Pewnie,tak zrób ja też miałam hormony zlecone w Invicie,a zrobiłam je koło siebie w zwykłym laboratorium i dużo taniej wyszły i od razu po kilku godzinach mam wynik Monitoring w Inv. też mają drogi uważam,jak na Warszawę,ale już nie będę zmieniać swojego lekarza,bo mu ufam w 100%
-
Brawurka84 wrote:Tamka: a to nie jest tak,że np.choroba,jakiś stan zapalny w organizmie może wpływać na leukocyty w nasieniu?
kurcze, no widzisz, urolog mówił tylko o bakteriach... to może faktycznie wyślę męża na zwykła morfologię i OB ..
-
ja chodzę do dr Michała Kunickiego:to jest gin-endo.Przyjmuje m.in w Invicie.On jest póki co wyluzowany co do mojej kolejnej ciąży Ale jest dokładny,w sensie zlecił dużo badań itp.Ale myślę,że w końcu jak zrobię monitoring od początku do końca porządnie,to się sporo rzeczy wyjaśni,bo hormony mam bardzo ładne
-
Witajcie dziewczyny
zaglądam tu do Was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz postanowiłam napisać
Mam już 5-letniego synka i staram się o rodzeństwo dla niego, na razie 3 cykl bezskutecznie w tym miesiącu testuję 13 maja, ale wiem, że już nic z tego bo temperatura 36,4 i zero objawów (wprawdzie mierzę ją dopiero od kilku dni bo doczytałam, że można to robić tylko po spaniu o stałej porze , ale przy tak niskiej jest to oczywiste )
Moje pytanie brzmi, czy spadek temp. przed miesiączką jest znaczny? czy np może się utrzymać tak jak teraz na 36,4?
pozdrawiamDaisy lubi tę wiadomość
-
Mua witamy w naszych skromnych progach
Moze poprostu owu Ci się przesunela i stad ta niska wciaz tempka?
Aaa mierzysz od kilku dni? Oj, oj! NIedobrze! Trzeba caly cykl Teraz to moze jestes i po owu, bo kto wie moze nizsza faze mialas np 36.0 , albo chocby 36.2 st
Te wstazki przy awatarze nabierasz od ilosci napisanych postow Czyli im wiecej sie udzielasz, tym bardziej uchodzisz wg OF za obeznana Cos pokretnie mi to wyszlo Najpierw masz Nowa, a konczysz na Autorytecie
Zapraszamy do dyskusji, zobaczysz jak posciki szybko się klikają
Wpiszmy Cię na 13 maja A noz bedzie kolejne wsrod majówek, a plan mamy zacny pobic kwietniowki, bo tam az 58 byłoMua lubi tę wiadomość
-
Mua wrote:Witajcie dziewczyny
Moje pytanie brzmi, czy spadek temp. przed miesiączką jest znaczny? czy np może się utrzymać tak jak teraz na 36,4?
a te wstązeczki chyba zmieniają sie w zaleznosci od ilosci postów. Wraz z nimi zmienia sie to, ze jesteś 'kolezanka' pozniej 'przyjaciólka', 'ekspertka', 'autorytet' czy jakos takWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 13:03
Magda_lena88 lubi tę wiadomość