Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe Love - czyli lista testujących w MAJU
Odpowiedz

Majowe Love - czyli lista testujących w MAJU

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina idź zrób badania będziesz wiedziała.
    Jedne będą bolały a inne nie. Nikt ci poziomu prolaktyny z avatara nie wywróży. Mnie np po luteinie bolą piersi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na becie :) wynik jutro albo pojutrze ;/

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Karolina idź zrób badania będziesz wiedziała.
    Jedne będą bolały a inne nie. Nikt ci poziomu prolaktyny z avatara nie wywróży. Mnie np po luteinie bolą piersi.
    Czy ja zapytałam jak wysoką mam prolaktynę? Może byś tak ze zrozumieniem czytała?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to ty zrozum zr kazda kobieta ma inaczej zalezy co dla ktorej jest wysoka prolaktyna to ze miescisz sie w normach nic nie znaczy. I mimo tego ze ktos ma wysoka to wcale nie znaczy ze dla tej danej osoby jest wysoka bo w niektorych cyklach moze miec jeszcze wyzsza i na zmiene i wcale nie znaczy ze musi ta osobe bolec. To jest objaw subiektywny i nie da sie go tak zaklasyfikowac ze to od prolaktyny.

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Byłam na becie :) wynik jutro albo pojutrze ;/

To się naczekasz, ale oby wyszło dobrze, to czekanie tego warte ;)

paznokietek lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • inaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam ból po zewnetrznej stronie juz tydzien przed @, ale nigdy nic nie badalam to nistety nie pomogę

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

Wysłany: 13 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda kobieta jest inna i ma inaczej , to po co tu zadajecie pytania ? to po co to forum ? przecież każda ma inaczej. hahahaha :)

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    ja też mam ból po zewnetrznej stronie juz tydzien przed @, ale nigdy nic nie badalam to nistety nie pomogę

inaaa - a Ty co taka ostatnio wycofana jesteś?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 13:16

• inaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra bo w tym cyklu czuje ze nic z tego ... total spokój ... eh czekam do tego października i ide porobic badania .. najprawdopodobniej o ile @ przyjdzie jak zawsze 31 dc to bede miala fazę lutealna 10 dni wiec to chyba za mało

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• Morwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Abra bo w tym cyklu czuje ze nic z tego ... total spokój ... eh czekam do tego października i ide porobic badania .. najprawdopodobniej o ile @ przyjdzie jak zawsze 31 dc to bede miala fazę lutealna 10 dni wiec to chyba za mało

w październiku dopiero planujesz badania i już teraz o tym wiesz?
    Czy ja coś przeoczyłam, czy Ty coś źle wpisałaś???

• inaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wnioskuje po owulacjach ktore miałam 20/21dc a okres przychodzi niemalże zawsze 31 dc. Nie stwierdzam tego na 100 % , ale podejrzewam. Przeczytałam gdzies ze 10 dniowa faza lutealna jest za krótka i moze powodowac bezpłodność. Dowiem sie w październiku bo moj gin powiedział zebym przyszła po roku nieudanych staran i dopiero wtedy bedzie robił badnia

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    wnioskuje po owulacjach ktore miałam 20/21dc a okres przychodzi niemalże zawsze 31 dc. Nie stwierdzam tego na 100 % , ale podejrzewam. Przeczytałam gdzies ze 10 dniowa faza lutealna jest za krótka i moze powodowac bezpłodność. Dowiem sie w październiku bo moj gin powiedział zebym przyszła po roku nieudanych staran i dopiero wtedy bedzie robił badnia

O matko - długo, ale skoro tak, to miejmy nadzieję, ze się uda wcześniej :)
    A Ty nie robiłaś absolutnie żadnych badań w związku ze staraniami?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ma trochę racji, bo takie zamartwianie się (domniemaną) krótką fazą lut. niczemu nie służy - ja bym dla spokoju ducha poszła na bad, ale Twoja wola.
    Przy czy jednego nie ustaliłyśmy - czy Ty Inaa chodzisz prywatnie czy na NFZ do gina, bo to bywa różnica w podejściu niestety :/

• emilkaaa Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Nie było mnie tu xx czasu. Ja ciągle w biegu, remonty, przeprowadzki, dorywcza opieka nad chrześniaczką, ciągłe spotkania w sprawie pracy. Już nawet nie wiem który dzień cyklu mam :P Pozdrawiam Was i gratuluję małych Żabek i trzymam kciuki za resztę dziewczyn.

Wysłany: 13 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu nie miałam owulacji byłam na usg i w czasie kiedy powinnam ją mieć bolały mnie jajniki a szczególnie lewy, dziwne...

• inaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robił mi jedynie cytologie, usg i usg brzucha. Jest bardzo dobrym lekarzem i specjalista od niepłodniosci i in vitro. Pewnie nie chciał blokowac psychicznie i tyle. W tym cyklu taki spokój mam ze hej, pewnie zaczne sie nakrecac od 8 dpo ale jakos watpie, po ostatnim rozczarowaniu. Nic sie nie zrobi płaczem, nie przyspieszy sie czasu , lato wakacje przed nami wiec nie ma tego złego

do gina chodze prywatnie ale do niego to termin 3 miechy naprzód

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:23

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkaaa wrote:
    Hej Dziewczyny. Nie było mnie tu xx czasu. Ja ciągle w biegu, remonty, przeprowadzki, dorywcza opieka nad chrześniaczką, ciągłe spotkania w sprawie pracy. Już nawet nie wiem który dzień cyklu mam :P Pozdrawiam Was i gratuluję małych Żabek i trzymam kciuki za resztę dziewczyn.

Powiem Ci, że to może być dla Ciebie bardzo dobre: nie myśleć wciąż o ciąży i dziecku - jak ja o tym marzę ;)
    Życzę Ci, aby dzięki nie myśleniu się udało ;)

paznokietek lubi tę wiadomość

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ