Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe Love - czyli lista testujących w MAJU
Odpowiedz

Majowe Love - czyli lista testujących w MAJU

Oceń ten wątek:
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    robił mi jedynie cytologie, usg i usg brzucha. Jest bardzo dobrym lekarzem i specjalista od niepłodniosci i in vitro. Pewnie nie chciał blokowac psychicznie i tyle. W tym cyklu taki spokój mam ze hej, pewnie zaczne sie nakrecac od 8 dpo ale jakos watpie, po ostatnim rozczarowaniu. Nic sie nie zrobi płaczem, nie przyspieszy sie czasu , lato wakacje przed nami wiec nie ma tego złego

do gina chodze prywatnie ale do niego to termin 3 miechy naprzód

woooo - 3 miechy czekać na prywatną wizytę, to szok B)
    Skoro jesteś jego pewna i jest dobrym lekarzem, bo czekaj.
    Ale ja bym chociaż bad nasienia zrobiła, bo to mało zachodu, a wiele mówi czy warto czekać do X czy nie...

Mój jak tylko powiedziałam, że nam nie wychodzi, to od razu bad nasienia zlecił i moje hormony, a USG i cytologia, to norma co roku...

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 13:17

• inaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy mój mąż by się ie obraził albo nie czuł urażony tym badaniem...

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• inaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kurcze bo wiecie jak to jest... boje sie tez zrobic badan bo potem bede schizowała na punkcie tej ciazy smucila ze coś nie tak , a teraz jeszcze beztrosko na to patrze... wiem jak to było miesiac temu - tak zaczełam myslec ze opóźniłam sobie urojoną ciążą okres o 5 dni ... może od dziecka mam blokade psychiczną bo ciągle słyszałam ze ja nie moge miec dzieci, mam nawet nie próbowac a ginekolodzy mimo ze mówią ze jednak tak to nie daja 100 % gwarancji.

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• inaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyżej... jak nie swoje to sobie zaadoptuje jakiegos 3 latka i już... choć i to nie takie łatwe

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    no kurcze bo wiecie jak to jest... boje sie tez zrobic badan bo potem bede schizowała na punkcie tej ciazy smucila ze coś nie tak , a teraz jeszcze beztrosko na to patrze... wiem jak to było miesiac temu - tak zaczełam myslec ze opóźniłam sobie urojoną ciążą okres o 5 dni ... może od dziecka mam blokade psychiczną bo ciągle słyszałam ze ja nie moge miec dzieci, mam nawet nie próbowac a ginekolodzy mimo ze mówią ze jednak tak to nie daja 100 % gwarancji.

No ja rozumiem, że nie chcesz świrować, ale po co zwlekać z podstawowymi badaniami, które cokolwiek pokazują?
    Tak jak Morwa napisała - potem można żałować czasu, który się zwlekało, a i tak go nie cofniesz.
    Ja czekałam z badaniami 4 m-ce i w ogóle nie uważam abym za szybko na nie poszła, bo podstawowa wiedza jednak jest potrzebna.
    A teraz jak się nie uda, to w tym albo następnym cyklu poproszę o drożność jajowodów i zobaczymy co mi na to gin powie...

Jak widzisz nasza rada jest jasna - nie schizuj, ale czekać też nie warto ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jak jeszcze mogę coś dodać od siebie to ja osobiście strasznie żałuję, że nie zrobiłam podstawowych badań przed rozpoczęciem jakichkolwiek starań. Żałuję, że tyle z tym zwlekalam i będę żałować. Może gdybym zareagowała wcześniej to bym powoli myślała o kolejnym dziecku, a tak to myślę jak zrobić pierwsze. Wyszły mi choroby , z którymi nie jest łatwo zajść w ciążę , wcześniej miałam regularne cykle , piękny śluz, a potem bach dwie kreseczki (po drodze silny stres) bach okres i bach Hashimoto uaktywnione. A potem walka przez kilka miesięcy z jakimkolwiek brakiem świadomości ,że coś nie tak dzieje się z moją tarczyca. TSH oraz przeciwciała potajemnie rosną i pogłębiają mnie w bezpłodności a jak się stanie nawet jakiś cud to szybko i po cichu go eliminują bez jakiś większych ceregieli. Smutne ale prawdziwe . Staram się od Grudnia 2013 a tarczyce zaczęłam leczyć w listopadzie 2014. Po co było więc tyle czekać.? Gdybym posłuchała poprzedniego mojego lekarza i mu zaufala to zaczęłabym dopiero leczenie w listopadzie tego roku. Pewnikiem z tak rozchwiana gospodarką hormonalną , z której nie byłoby za bardzo co zbierać.
    Kochana, Ja mam Hashimoto. W poprzedniej ciaży miałam przeciwciała 102 a norma o-34. Teraz mam jeszcze wyzsze mimo brania leków. Ale tsh po roku brania leku eutyrox 50 spadło z ponad 4 do 1,95. A żeby zajść w ciążę najlepiej mieć tsh poniżej 2,5. Wczoraj Pani Doktor wszystko mi na spokojnie wytłumaczyła i już jestem spokojniejsza. Mi rok zajęło leczenie, żeby mieć dobry wynik tsh i żeby się starać o dziecko. Ale u kazdej z nas lek działa inaczej i Tobie moze mniej czasu to zajmie :) (poza tym ja się zbadałam dopiero po roku, a może już wcześniej miałam nizsze )

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że adopcja to też nie łatwa sprawa:
    ani decyzja, ani potem procedury, a wszystko się strasznie ciągnie, więc nadal wniosek: nie ma na co czekać...

A z bad męża, to wielu facetów ma do tego negatywne nastawienie, ale w większości rozumieją, że to nie ujmuje ich męskości w żaden sposób, a tylko może pozwolić uniknąć ewentualnych przedłużających się starań.
    Tym bardziej, ze u nich to jedno badanie baaaardzo wiele wyjaśnia, nie to co u nas - miliony możliwych problemów...

• Morwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:57

Emilia77, monika_89 lubią tę wiadomość

• inaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze to ujęłyście. Może zapiszę sie do jakiegos innego lekarza narazie tylko po skierowanie na badania... :* uwielbiam Was wszystkie i forum bo zawsze można się czegoś dowiedziec, dostać w łeb i otrzymać wsparcie .. dzięki

Abra lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• Morwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:57

Emilia77 lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Bardzo dobrze to ujęłyście. Może zapiszę sie do jakiegos innego lekarza narazie tylko po skierowanie na badania... :* uwielbiam Was wszystkie i forum bo zawsze można się czegoś dowiedziec, dostać w łeb i otrzymać wsparcie .. dzięki

No na tym forum można w ujmujący i troskliwy sposób zostać sprowadzonym na ziemię - doświadczyłam już tego i też mi się to podoba :)
    A Ty daj znać jaka ostateczna decyzja w spr badań.
    I czy się mężulek nie zniechęcił do badania

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Czy ja zapytałam jak wysoką mam prolaktynę? Może byś tak ze zrozumieniem czytała?
    Karolinko ty się tak nie denerwuj bo stres powoduje wzrost prolaktyny, a skoro wyczytałas że jak bolą piersi z zewnętrznej strony to prolaktyna jest za wysoka to po co ci dodatkowy wzrost?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie....moze na implantacje? Bo na. Okres za wczesnie...

paznokietek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Wykres piękny, książkowy, stawiam na implantacyjne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:26

ciri22 lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:

Trzymam kciuki :)

ciri22 lubi tę wiadomość

• inaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piernicze.. diewczyny nie umiem sie dzisiaj ogarnąć :( mam total śpiacego lenia nie chce mi sie nawet isc zapalic pod okap.. tragedia, co wy robicie zeby miec dużo energii macie jakies sposoby?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny... jej a ja na wesele w weekend i dopiero we wtorek wracam... mam nadzieje ze.to to... bede we wtorek wiedziec...

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    ja piernicze.. diewczyny nie umiem sie dzisiaj ogarnąć :( mam total śpiacego lenia nie chce mi sie nawet isc zapalic pod okap.. tragedia, co wy robicie zeby miec dużo energii macie jakies sposoby?

Ja odpoczywam :P

Zgodnie z mottem, którejś z dziewczyn z forum - poleż! zasłużyłaś ;)

PS. rzuć to palenie!!!!

ciri22 wrote:
    Dzieki dziewczyny... jej a ja na wesele w weekend i dopiero we wtorek wracam... mam nadzieje ze.to to... bede we wtorek wiedziec...

Czyli we wtorek testujesz?

ciri22 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:58

ciri22 lubi tę wiadomość

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ