Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe Love - czyli lista testujących w MAJU
Odpowiedz

Majowe Love - czyli lista testujących w MAJU

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivy - 3mam kciuki!

Ivy lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej
    Dzisiaj wykonałam drugi test ciązowy , i wyskoczyłam druga czerwona kreska a ostatnio była jaśniutka.W piatek beta tak dla świętego spokoju, dam Wam znac jaki wyszedł wynik.
    Summerka poprosze żabke:)
    gratulacje!!! duzo zdrówka na najblizsze 9 miesiecy!

iv09df9hp0ju3od9.png

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze dziś @ nie ma, ale wczoraj test negatywny więc pewnie przyjdzie wkrótce @. Czekam do 8.05 bo wtedy jest drugi termin :D

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Ivy - 3mam kciuki!
    Nie-dziękuję!

Zrobiłam tą betę, wynik będzie po południu. Pooglądałam sobie teraz inne wykresy, póki mam jeszcze wersję testową i mogę i w sumie w prawie połowie było jakiś tam spadek temp o 3-4 kreski... chociaż to plamienie jakby się rozkręca, masakra. Jak jutro dostanę @ to wyjdzie że mam zajeb*ście krótką fazę lutealną, z plamieniami od 7dpo. Yeah.

• pati87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    U mnie jeszcze dziś @ nie ma, ale wczoraj test negatywny więc pewnie przyjdzie wkrótce @. Czekam do 8.05 bo wtedy jest drugi termin :D
    moja znajoma co jest teraz w ciąży zrobiła test ciązowy tylko nie znam nazwy ale w aptece kupowany w 32dc (cykle 28dni) był negatywny, nastepnego dnia wysłałam ją na betę wynik 889!!!

iv09df9hp0ju3od9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) odnoście testów powiem wam coś i ja :) w pierwszej ciąży 2012 r. pierwszy pozytywny test ciążowy wyszedł mi dopiero w 45 dc, cykle nieregularne 35-40 dni. Na teście cień, a beta ok.1000 :) w drugiej (teraz 6 tydzień) już w 9 dpo był cień. Także nie łamać się od razu negatywami :D. Pierwszy syn w 1 m-cu starań, o drugą ciąże starliśmy się półtora roku. Póki nie ma @ jest nadzieja. Trzymam za was kciuki

kofeinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mnie mozna wykreslic z majowego testowania. Jesli @ nie ma ale szyjka coraz bardziej sie otwiera i luz grudkowy duzo go... wiec raczej okres brzuch nawala.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mama84 - Serdecznie gratuluję ! <3 spokojniej ciąży Ci życzę

4e3eb13b8c0790768ce14bea48db77f2.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:29

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama bardzo gratuluję!!!!

U mnie w pierwszej ciąży też było coś nie halo.
    Dopiero niecałe 2 tygodnie po terminie spodziewanej @ zrobiłam test i był naprawdę blady, tak blady,że rano na śpiocha nie zobaczyłam tej drugiej kreski,więc wieczorem oblewałam swoją nową pracę (ten test był tylko dla formalności, w ogóle się ciąży nie spodziewałam). Dwa dni później wyszła już widoczna gołym okiem, ale i tak bledzioch. Na następny dzień beta- 440. Więc w sumie niska.

Nawet jeśli owu by się przesunęła, to nie aż tyle,żeby po 2 tygodniach od tsm były takie kiepskie testy o beta. No ale podobno niektóre kobitki tak mają, może i ja;)

Potem już nie sprawdzałam przyrostu, bo nie byłam aż tak "wykształcona" jak teraz, ale ciąża rozwijała się prawidłowo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za każdym razem jakieś bzdury z tymi testami wychodziły. W pierwszej ciąży zrobiłam test w dniu planowanej @, nic nie wyszło, dopiero jakiś tydzień później blada krecha, zrobiłam betę i było 512. Kilka dni później poroniłam i spadła beta do 2.
    W drugiej zrobiłam 2 dni przed @ test, nic nie wyszło, @ dostałam normalnie, trochę wprawdzie słabsza, takie mocniejsze plamienie bardziej. Zrobiłam po kilku dniach test i dopiero wtedy wyszedł pozytywny. A cykle miałam 28 dniowe, a testy wychodziły po 32-35 dzień... dlatego już za wczasu wolę na betę...

Zresztą z tym plamieniem w drugiej ciązy pojechałam od razu do szpitala i mnie połozyli na podtrzymaniu, a "wspaniały" ordynator przychodził i każdego dnia mówił, że beta nie jak na ten tydzień i że i tak pójdę na skrobankę. Ta "skrobanka" ma teraz 4 lata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:48

ciri22 lubi tę wiadomość

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivy wrote:
    Mi za każdym razem jakieś bzdury z tymi testami wychodziły. W pierwszej ciąży zrobiłam test w dniu planowanej @, nic nie wyszło, dopiero jakiś tydzień później blada krecha, zrobiłam betę i było 512. Kilka dni później poroniłam i spadła beta do 2.
    W drugiej zrobiłam 2 dni przed @ test, nic nie wyszło, @ dostałam normalnie, trochę wprawdzie słabsza, takie mocniejsze plamienie bardziej. Zrobiłam po kilku dniach test i dopiero wtedy wyszedł pozytywny. A cykle miałam 28 dniowe, a testy wychodziły po 32-35 dzień... dlatego już za wczasu wolę na betę...

Zresztą z tym plamieniem w drugiej ciązy pojechałam od razu do szpitala i mnie połozyli na podtrzymaniu, a "wspaniały" ordynator przychodził i każdego dnia mówił, że beta nie jak na ten tydzień i że i tak pójdę na skrobankę. Ta "skrobanka" ma teraz 4 lata :)

to faktycznie niezłe miałaś przejścia.
    a ordynator "cudowny"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:58

• Abra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivy - takich lekarzy to się powinno pozbawić prawa wykonywania zawodu! Jak można być tak nieczułym??? wrrrrr

Ivy lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno się. A zamiast tego daje się im awanse i zostają ordynatorami. Nigdy więcej, choćby mnie siłą ciągneli, na ten oddział nie wrócę.

• katarynka07 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak wczesnie w pierwszej ciazy mialabym kreche ...bo zrobilam test w 7 tygodniu ahahaha :)

kasia
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 13:25

Ivy, Summerka lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj pokusilabym sie nawet o inne stwierdzenie...w dzisiejszych czasach wszechstronny i madry lekarz to gatunek zagrozony...

Morwa lubi tę wiadomość

kasia
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki, który potrafi nawet złą wiadomość przekazać w delikatny sposób a i jeszcze podbuduje rzadko kiedy się trafia... Większość jest nastawiona na łatwą i szybką kasę a pacjent schodzi niestety na drugi plan :(

a55a0765ad.png

Wysłany: 6 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj lekarz jest pod tym wzgledem na prawde super ( ludzkie kontakty) ale np nie wychwycil niedoczynnosci tarczycy, ktora sama sobie zdiagnozowalam w ciazy...za to kiedy walczylam o mala w Lodzi, dzwonil po kazdym zabiegu, po kazdej wizycie u specjalistow z pytaniem co i jak :)

kasia
  • SophieQ Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde baby jedne! Ja przez Was wygrzebałam test z rana ze śmietnika i tak mikrocień jest, ale to zawsze tak się robi na tych testach po jakimś czasie. Nie gadajcie mi tak, bo będę mieć nadzieję bez sensu :D A czuję, że nie jestem w ciąży, a tak, przez takie mówienie jak późno testy wychodzą tylko jakieś takie płomyki nadziei mi się tlą :D Niby póki @ nie ma to nic straconego... Ale z porannego moczy był negatyw jak byk! Zero najmniejszego cienia. U mnie w pamiętniku jest fotka testu, jakbyście chciały obadać. Poza tym tempka niska.. Niech przyjdzie na wredziocha i rozwieje wątpliwości!

"Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj." Rz 12, 21
    270a9c97d521f0ac0a109d663f996a3e.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SophieQ wrote:
    Kurde baby jedne! Ja przez Was wygrzebałam test z rana ze śmietnika i tak mikrocień jest, ale to zawsze tak się robi na tych testach po jakimś czasie. Nie gadajcie mi tak, bo będę mieć nadzieję bez sensu :D A czuję, że nie jestem w ciąży, a tak, przez takie mówienie jak późno testy wychodzą tylko jakieś takie płomyki nadziei mi się tlą :D Niby póki @ nie ma to nic straconego... Ale z porannego moczy był negatyw jak byk! Zero najmniejszego cienia. U mnie w pamiętniku jest fotka testu, jakbyście chciały obadać. Poza tym tempka niska.. Niech przyjdzie na wredziocha i rozwieje wątpliwości!
    Rób drugi test!!!

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ