Majowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
HOPE83 wrote:Nishi- fajna z Ciebie kobitka to teściowa się przekonała A jak Twoi rodzice na to wszystko?Że wyszłaś za mąż za obcokrajowca i się wyprowadziłaś do Indii?
Ja właśnie wróciłam z USG!!!Ciąża rozwija się prawidłowo, zarodek jest i widać już bijące serduszko!Boże jaka jestem szczęśliwa, że wszystko dobrze!Mam nadal brać duphaston profilaktycznie z uwagi na te bóle brzucha, ale lekarz nie widzi narazie nic niepokojącego ))
aa zapomniałam dodać,że dzidziuś ma 4,6 mm
HOPE83, na początku nie było kolorowo. Zarówno moja mama, jak i teściowa, nie były szczęśliwe kiedy dowiedziały się o nas. Były płaczę, kłótnie, groźby. Męża poznałam krótko po tym, jak rozpadło się moje pierwsze małżeństwo. Moja mama początkowo obwiniała męża o to, że się do tego przyczynił, choć to niedorzeczna teoria była . Dla mamy, wtedy, Indus i Arab to było jedno i to samo. Naoglądała się różnych głupot i snuła historie typu "zamknie cię w domu, będzie bił i zabierze dzieci". Długo nie miała zaufania do męża, ale w końcu mu zaufała, choć nigdy go osobiście nie poznała. Z teściową było gorzej. Dla niej biała żona dla jej synka to była tragedia, bo na pewno zostawi go jak tylko pojawi się mały problem, na pewno nie umie gotować, no i małżeństwo niearanżowane. Przekonała się chyba dopiero jak mąż zaczął mieć problemy finansowe, a ja stanęłam murem za nim, kiedy wszyscy inni się od niego odwrócili. Teraz, jak się na mnie poznała, zaczęła się nawet mną chwalić.
Co do mieszkania w Indiach to moja mamcia trzęsie portkami do tej pory. Boi się o mnie, no i jestem daleko.
PS. Super, że dzidzia rośnie!!! Oby tak przez następne miesiące i do szczęśliwego rozwiązania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2013, 14:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
deJzi wrote:witam sie dziewczynki dopiero wlaczylam kompa i betka bedzie o 19h.
Emilka czekam na wiesci
Fedra gratuluje po cichutku..
Nishi weselicho jak z bajek, a z teho co wiem to oni maja duzo potancowek takich.. nawet filmy trwaja 3 godziny bo polowe filmu to potancowki mialam kumpla z indii i mi pozyczal takie filmy nazywał sie BOBO heh.
HOPE83 super ze wszytko ok i serduszko puka zycze nudnych 9 miesiecy !!!!
deJzi, nie mają wcale tak dużo potańcówek. Tylko w filmach tak to pokazują. W rzeczywistości jest mniej tańczenia. Ja indyjskie filmy bardzo lubię -
Witam dziewczyny ja też dzisiaj zatestowałam i też negatywny,chyba go za szybko zrobiłam a na dodatek po południu,ale nie mogłam sie oprzeć.Zawsze 4 dni przed okresem mam znaczące objawy @ bolące piersi,bolący brzuch,a teraz nic kompletna cisza,dlatego sie skusiłam @ mam dostac w czwartek,i trochę sie podlamałam że negatywny wynik.
-
adzia wrote:Witam dziewczyny ja też dzisiaj zatestowałam i też negatywny,chyba go za szybko zrobiłam a na dodatek po południu,ale nie mogłam sie oprzeć.Zawsze 4 dni przed okresem mam znaczące objawy @ bolące piersi,bolący brzuch,a teraz nic kompletna cisza,dlatego sie skusiłam @ mam dostac w czwartek,i trochę sie podlamałam że negatywny wynik.
witaj w klubie -
Nishi wrote:Emilka, trzymam kciuki, żeby betka rosła i rosła!!!!
:* Jesteś Kochana :* A Ty masz Nishi, dziecko kochane, fb? Kuszą mnie te Indie... a zwłaszcza na ilustracjachZawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
Emilka WSK wrote:Będzie chciałam się na nfz zapisać do lekarza i wiecie co??? po 30 lipca...hahahaha to ja juz 4 miesiąc zacznę...porażka.. czyli znów prywatnie kaska ucieknie, a chcialam na wyprawkę odkladać..
Idź, pogadaj w rejestracji. Nie pracujesz póki co, więc możesz się umówić, że jak któraś pacjentka zrezygnuje z wizyty, po telefonie pakujesz się i przyjedziesz. A jak jesteś w ciąży to masz prawo do świadczeń nawet bez ubezpieczenia i masz pierwszeństwo. Korzystaj.
Sama ostatnio byłam u ginekologa. Jakimś cudem położna zapisała mnie na NFZ. Siedząc w poczekalni sama słyszałam, że proponowała innej pacjentce, która się nie załapała i przyszła prywatnie, że jak ma dokument ubezpieczeniowy może skorzystać z wolnego miejsca. Robię tak zawsze z dentystą. Umawiam się, że biorę bez wydziwiania pierwszy termin, króry się zwolni. Załatwiam w maksymalnie tydzień.
A jak są terminy zapisów na lipiec, zapisz się już dziś. I na sierpień też, a co. -
madzia123 wrote:a mnie zaczęło odtzucać od kawy.wypiłam pare łyków i mało co w toalecie nie wylądowała.w 1 ciąży tak miałam od razu kilka do po zagnieżdżeniu już miałam uraz do kawy no ale nie nakręcam się :)wyjdzie wszystko w przyszłym tyg
oby się udało ja na razie czekam aż mi wyznaczy owu i mam nadzieję, że trafiliśmy wykres mam jakiś dziwny ale nie będę tego przeżywać. Najlepiej gdyby się od razu udało a jak nie to tylko czekać do następnego cyklu i od nowa do dzieła -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymadzia123 wrote:a mnie zaczęło odtzucać od kawy.wypiłam pare łyków i mało co w toalecie nie wylądowała.w 1 ciąży tak miałam od razu kilka do po zagnieżdżeniu już miałam uraz do kawy no ale nie nakręcam się :)wyjdzie wszystko w przyszłym tyg
wiadomo a moze to pierwszy objaw skoro w pierwszej ciazy tez tak miałas trzymam kciuki, ja tez czekam na przyszły tydzien... -
nick nieaktualnykaarolaa wrote:madzia123 wrote:a mnie zaczęło odtzucać od kawy.wypiłam pare łyków i mało co w toalecie nie wylądowała.w 1 ciąży tak miałam od razu kilka do po zagnieżdżeniu już miałam uraz do kawy no ale nie nakręcam się :)wyjdzie wszystko w przyszłym tyg
wiadomo a moze to pierwszy objaw skoro w pierwszej ciazy tez tak miałas trzymam kciuki, ja tez czekam na przyszły tydzien...
testujesz w przyszłym tyg ?