Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 23 maja 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A ile dpo jesteś??
    10dpo, dopiero! Ale szyjka się dzisiaj obniżył i jest twarda do tego zrobiłam dzisiaj test, więc znając ironię losu okres przyjdzie jutro 👍

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 23 maja 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Masakra!
    Znowu zrobilam test :(
    Widzicie cos?jestem taka głupia, 10 dni dni po:(

    https://zapodaj.net/1847cf6aac643.jpg.html
    Piękna ta kreska. Widać ją! Trzymam kciukasy za WAS! 😀

    GrubAsia lubi tę wiadomość

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 23 maja 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    10dpo, dopiero! Ale szyjka się dzisiaj obniżył i jest twarda do tego zrobiłam dzisiaj test, więc znając ironię losu okres przyjdzie jutro 👍
    A to przed @ się obniża i robi twarda tak? A ciążowa szyjka?? Jak wygląda? Temperaturę i śluz od dawna sprawdzam ale z szyjka dopiero zaczynam, więc jestem zielona..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 23 maja 2019, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Qastera a miałaś jakieś, objawy 😊?
    Wydaje mi się ze tak, ale sama juz nie wiem bo to pierwszy cykl starań poważny w którym obserwuje dokładnie swoje ciało.

    Nigdy nie czulam raczej piersi,a tu od środy mnie swedza często i czuje ze mam za mały stanik. Nie jest to jakoś mocne i gdybym nie doszukiwala sie to nie wiem czy bym zauważyła to.

    7 dni po czułam bolacy jajnik z którego mialam owulacje.

    Od wtorku czuje tez momentami brzuch jak na okres a do okresu jeszcze daleko.

    Dzisiaj w pracy myslalam ze juz nie usiedze, myslalam ze znowu zapalenie pęcherza dostałam bo podobne uczucie, chodziłam często sikac małe ilości i miałam takie bolesci po bokach brzucha.

    Od jakiegoś czasu co noc mam tez dziwne sny, gdzies czytalam ze tez to może mieć jakis związek;p

    Ale tak jak mówię - jakby nie to ze doszukuje się i dokładnie obserwuje swój organizm raczej bym nie sadzila ze to mogą być objawy jakies..

    Oh chciałabym teraz się wyłączyć żeby na nic się nie nastawiać ale ciezko:(

    GrubAsia lubi tę wiadomość

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 23 maja 2019, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Wydaje mi się ze tak, ale sama juz nie wiem bo to pierwszy cykl starań poważny w którym obserwuje dokładnie swoje ciało.

    Nigdy nie czulam raczej piersi,a tu od środy mnie swedza często i czuje ze mam za mały stanik. Nie jest to jakoś mocne i gdybym nie doszukiwala sie to nie wiem czy bym zauważyła to.

    7 dni po czułam bolacy jajnik z którego mialam owulacje.

    Od wtorku czuje tez momentami brzuch jak na okres a do okresu jeszcze daleko.

    Dzisiaj w pracy myslalam ze juz nie usiedze, myslalam ze znowu zapalenie pęcherza dostałam bo podobne uczucie, chodziłam często sikac małe ilości i miałam takie bolesci po bokach brzucha.

    Od jakiegoś czasu co noc mam tez dziwne sny, gdzies czytalam ze tez to może mieć jakis związek;p

    Ale tak jak mówię - jakby nie to ze doszukuje się i dokładnie obserwuje swój organizm raczej bym nie sadzila ze to mogą być objawy jakies..

    Oh chciałabym teraz się wyłączyć żeby na nic się nie nastawiać ale ciezko:(
    Wiem ale stres jest niewskazany :) Szczęściaro 😘😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 23 maja 2019, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A to przed @ się obniża i robi twarda tak? A ciążowa szyjka?? Jak wygląda? Temperaturę i śluz od dawna sprawdzam ale z szyjka dopiero zaczynam, więc jestem zielona..
    Ponoć tak, chociaż ja już cała głupia jestem, bo jak przeglądałam wykresy cykli innych dziewczyn to też miały nisko i twardą, a jednak były dwie kreski 🤷 Może ktoś nam wyprostuje jak to jest? A może sprawdzanie szyjki jest przydatne tylko do wyznaczania owu?

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 23 maja 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ponoć tak, chociaż ja już cała głupia jestem, bo jak przeglądałam wykresy cykli innych dziewczyn to też miały nisko i twardą, a jednak były dwie kreski 🤷 Może ktoś nam wyprostuje jak to jest? A może sprawdzanie szyjki jest przydatne tylko do wyznaczania owu?
    Nie wiem już sama...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1269 1617

    Wysłany: 23 maja 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie warto sugerować się szyjkami innych. Mi na okres zawsze robiło się pulchno w środku i szyjka szła do góry. Dzień przed totalna susza i pieczenie.

    Mam taki ból podbrzusza że aż nospe wzięłam. Zaczynam panikowac przed porankiem 🤦‍♀️

    Bożenka lubi tę wiadomość

    4cs po przerwie.
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 23 maja 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Myślę że nie warto sugerować się szyjkami innych. Mi na okres zawsze robiło się pulchno w środku i szyjka szła do góry. Dzień przed totalna susza i pieczenie.

    Mam taki ból podbrzusza że aż nospe wzięłam. Zaczynam panikowac przed porankiem 🤦‍♀️

    Piona kochana <3
    To dzięki Tobie zrobiłam dzisiaj test też!

    To co obie jutro beta:)?
    Pierwszy raz wgl idę na takie coś do diagnostyki i zastanawiam się czy będą mogli podać mi wynik telefonicznie np... na 8 idę do pracy i nie mam możliwości odebrać wyników sama :(

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1269 1617

    Wysłany: 24 maja 2019, 06:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siknelam dziś i jest tak samo blado. Rozważam czy nie poszły po promocji bo dupny sort :/ poczekam jeszcze 2 dni, ew beta w poniedziałek..

    4cs po przerwie.
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 24 maja 2019, 06:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Siknelam dziś i jest tak samo blado. Rozważam czy nie poszły po promocji bo dupny sort :/ poczekam jeszcze 2 dni, ew beta w poniedziałek..

    Hm w sumie nawet nie minelo 24h między testami które robiłaś.. 12h minęło wgl?
    Więc tez moim zdaniem ciężko żeby az tak wzrosło i było ciemniej.

    Powiem wam ze zrobilam teraz ten test z promocji z rossmanna ( wcześniej bobo test) i kreska jest jaśniejsza niz na bobo tescie:) pewna jestem ze wieczorem wczoraj nawet nic bym nie zauważyła w wieczornego moczu.
    Ale ważne ze jest i test nie był wadliwy. ... cala noc nie spalam :( nie wiem jak ja wytrzymam w pracy :(

    BOBO TEST RZADZI!!

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 24 maja 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to przez Was nie wytrzymałam do niedzieli! I dzisiaj się popłakałam...

    https://naforum.zapodaj.net/e4ac9b132e57.jpg.html

    Wik89, Agafiga, Niedziela_2007, Nera1986, Aga1984, guerretenshi, Evelle28, Cichosza, GrubAsia, Ignissa, Nynka, Shas91, Bożenka lubią tę wiadomość

    vxttpp2.png
  • just Przyjaciółka
    Postów: 62 25

    Wysłany: 24 maja 2019, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wszystkich kresek 😍 ale nam się maj ożywił 😍
    martakam wrote:
    Ogólnie to przez Was nie wytrzymałam do niedzieli! I dzisiaj się popłakałam...

    https://naforum.zapodaj.net/e4ac9b132e57.jpg.html
    Super😍 gratulacje.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 07:47

    13 CS
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 24 maja 2019, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny 😘

    Ja niestety nie dołączę do majowych serduszek.. mi temperatura znowu w dół opadła ☹️ mogłam wczoraj nie kupować tych testów ☹️ i znowu to samo....

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1729c557d1b6.jpg

    Jeszcze mnie przeziębienie bierze i wszystko jest do dupy...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 24 maja 2019, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Gratulacje dziewczyny 😘

    Ja niestety nie dołączę do majowych serduszek.. mi temperatura znowu w dół opadła ☹️ mogłam wczoraj nie kupować tych testów ☹️ i znowu to samo....

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1729c557d1b6.jpg

    Jeszcze mnie przeziębienie bierze i wszystko jest do dupy...
    To może Ci spada przez przeziębienie? Ja mam często spro niższą temperaturę, gdy coś mnie bierze.

    vxttpp2.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 24 maja 2019, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Masakra!
    Znowu zrobilam test :(
    Widzicie cos?jestem taka głupia, 10 dni dni po:(

    https://zapodaj.net/1847cf6aac643.jpg.html

    Głupia to byś była jakbyś 5 dpo siknęła ale 10dpo i taki widok? Tosz to się cieszyć trzeba! :* :D trzymam kciuki za mocniejszą A wtedy oficjalnie pogratuluje <3

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 24 maja 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ponoć tak, chociaż ja już cała głupia jestem, bo jak przeglądałam wykresy cykli innych dziewczyn to też miały nisko i twardą, a jednak były dwie kreski 🤷 Może ktoś nam wyprostuje jak to jest? A może sprawdzanie szyjki jest przydatne tylko do wyznaczania owu?

    Szyjkę bada się tylko i wyłącznie do owulacji. Później należy zaprzestać badanie. Jej położenie i twardość zmienia się kilka razy w ciągu dnia. Zależne jest też od aktywności Naszej. Naprawdę nie ma co doszukiwać się objawy ciąży w szyjce ,a nawet starajac sie o ciążę nie wskazane bo to delikatny "narząd"skory do podrażnień i infekcji

    Bożenka lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 24 maja 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej co tu się dzieje !? Ale piękny piątkowy poranek! <3 Aż miło czytać dziewczynki 😘

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 24 maja 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    To może Ci spada przez przeziębienie? Ja mam często spro niższą temperaturę, gdy coś mnie bierze.
    Nie wiem, ale takiego mega doła mam.. I już mam dość tych bezskutecznych starań ☹️ i powiem tak szczerze że no wiadomo cieszę się że tyle serduszek na raz ale tak w środku to i zazdroszczę...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 08:29

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 24 maja 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nie wiem, ale takiego mega doła mam.. I już mam dość tych bezskutecznych starań ☹️ i powiem tak szczerze że no wiadomo cieszę się że tyle serduszek na raz ale tak w środku to i zazdroszczę...
    Chyba każda zna to uczucie zazdrości. No nie ma co oszukiwać, wszytkie czekamy z niecierpliwością na te 2 kreski, a potem bicie serca na usg.
    Jestem przekonana, że i Tobie się uda, bo zasługujesz na bycie najlepszą mamą ever ✊

    GrubAsia lubi tę wiadomość

    vxttpp2.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego