Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 27 maja 2019, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Zrobiłam bete jest przyrost w normie ale 89%. Wcześniej miałam 129-120% a teraz 89%. Niby w normie alee czy to coś mozne oznaczać ? Ze jest niższy przyrost ?

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 27 maja 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    Cześć. Zrobiłam bete jest przyrost w normie ale 89%. Wcześniej miałam 129-120% a teraz 89%. Niby w normie alee czy to coś mozne oznaczać ? Ze jest niższy przyrost ?


    To całkowicie normalne. Beta za każdym razem przyrasta coraz wolniej

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 27 maja 2019, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ale jestem głupia. Obiecałam sobie totalnie wyluzowac, ale jakoś tak mnie podkusilo sprawdzić się testami owu, żeby zobaczyć, czy inozytol coś daje. Dziś 12 dc a tam kreseeczka tak bladziutka, że masakra 😐

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 27 maja 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    Cześć. Zrobiłam bete jest przyrost w normie ale 89%. Wcześniej miałam 129-120% a teraz 89%. Niby w normie alee czy to coś mozne oznaczać ? Ze jest niższy przyrost ?


    Nie martw się kochana. Tez tak miałam
    Najpierw przyrost 167% (ze 1179 na 3151) a potem przyrost o 97% (ze 3151 na 6188)

    Od wartości wyższych beta musi się podwoić w ciągu 3-4dni :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 20:15

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4018 1707

    Wysłany: 27 maja 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Az mi się słabo zrobiło jak to przeczytałam o. O
    Dzięki Bogu tak to się skończyło!
    No dzięki Bogu bo samochód już tylko na złom... Niby to tylko rzecz ale mam straszne poczucie winy że to przeze mnie ☹️. Tak szczerze to na szczęście nie jestem w ciąży bo ten stres to źle by na nią wpłynął ☹️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 20:45

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 27 maja 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Nie martw się kochana. Tez tak miałam
    Najpierw przyrost 167% (ze 1179 na 3151) a potem przyrost o 97% (ze 3151 na 6188)

    Od wartości wyższych beta musi się podwoić w ciągu 3-4dni :)

    Tylko u Ciebie Kochana to były wysokie bety a im wyższa tym wolniej rosie a u mnie nawet 1000 jeszcze nie ma :(

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 27 maja 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No dzięki Bogu bo samochód już tylko na złom... Niby to tylko rzecz ale mam straszne poczucie winy że to przeze mnie ☹️. Tak szczerze to na szczęście nie jestem w ciąży bo ten stres to źle by na nią wpłynął ☹️
    Wiem ,że to zabrzmi głupio ale nic się nie dzieje bez przyczyny . Dobrze, że to akurat nie taki moment ♡

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4018 1707

    Wysłany: 27 maja 2019, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Wiem ,że to zabrzmi głupio ale nic się nie dzieje bez przyczyny . Dobrze, że to akurat nie taki moment ♡
    Dokładnie. I cieszę się że jechałam sama bez męża bo od strony pasażera było większe uderzenie.. To jakbyśmy jechali we dwoje to mogłoby być różnie. I szczęście że akurat nikt z przeciwka nie jechał bo zjechałam na drugi pas jak mnie wyrzucilo.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 27 maja 2019, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dokładnie. I cieszę się że jechałam sama bez męża bo od strony pasażera było większe uderzenie.. To jakbyśmy jechali we dwoje to mogłoby być różnie. I szczęście że akurat nikt z przeciwka nie jechał bo zjechałam na drugi pas jak mnie wyrzucilo.
    Całe szczęście wyszłaś z tego żywa ♡

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4018 1707

    Wysłany: 28 maja 2019, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Całe szczęście wyszłaś z tego żywa ♡
    😘😘😘❤️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2579 2810

    Wysłany: 28 maja 2019, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny dziś dzień mojego testowania. Jak myślicie powtórzyć test? Czy ten sobotni już przekreślil wszystko?


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 28 maja 2019, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Hejka dziewczyny dziś dzień mojego testowania. Jak myślicie powtórzyć test? Czy ten sobotni już przekreślil wszystko?
    Powtarzaj, czekamy na wyniki 😁

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    Tylko u Ciebie Kochana to były wysokie bety a im wyższa tym wolniej rosie a u mnie nawet 1000 jeszcze nie ma :(
    Nie denerwuj się jest w normie więc nie ma co dokładać sobie stresów bo to nie pomoże, byłaś już u lekarza? Pytam bo jestem do tyłu z Waszymi wpisami bo odpuszczam w tym miesiącu ale kusi mnie czasem zajrzeć i sprawdzić co u Was:)

  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Hejka dziewczyny dziś dzień mojego testowania. Jak myślicie powtórzyć test? Czy ten sobotni już przekreślil wszystko?
    Koniecznie powtórz! :)

  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Hejka dziewczyny dziś dzień mojego testowania. Jak myślicie powtórzyć test? Czy ten sobotni już przekreślil wszystko?

    Pewnie, ze powtórz ! 😃✊

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Nie denerwuj się jest w normie więc nie ma co dokładać sobie stresów bo to nie pomoże, byłaś już u lekarza? Pytam bo jestem do tyłu z Waszymi wpisami bo odpuszczam w tym miesiącu ale kusi mnie czasem zajrzeć i sprawdzić co u Was:)

    Wiem wiem... staram się nie denerwować.
    Jutro idę do gin aby podpytać co i jak, bo wątpię ze coś będzie widać.

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Dzastina Przyjaciółka
    Postów: 110 47

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Wątek dla kobiet , które będą testować w maju 2019
    Niech ten szczególny miesiąc będzie dla Nas wyjątkowy <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34ee2a49c5a3.jpg

    01.05 Boż[email protected] , Cytrynka648 :( , Aga1984 <3
    02.05 Justa29 , [email protected]
    03.05 [email protected] , just , [email protected]
    04.05 JennyXS
    05.05 Samosiowa [email protected] ,
    06.05 [email protected]
    07.05
    08.05 Fraagola
    09.05 malwa88 <3
    10.05 edyta90 , Dzastina
    11.05 [email protected] ,Martek&M <3
    12.05 Karolailila , [email protected]
    13.05
    14.05
    15.05 Ania:)@ , [email protected]
    16.05 Sendi324 , [email protected] ,[email protected]
    17.05 Wiosenka321
    18.05 Pani Ciasio :( , Eufooria @ , Wik89 , Amelia27 ,
    Niedziela_2007
    19.05 Agafiga , Aleksa87
    20.05 Iza
    21.05 Shas91 , RudaMaruda25 , Małgoś05
    22.05 Arekipa88
    23.05 [email protected] , #Mag
    24.05 Miinii <3 , Anna_BB , PerAsperaAdAstra <3
    25.05 @Animajka <3 , katarynka9595
    26.05 martakam <3 , as1988 <3 , ruda_paula <3
    27.05 Vella83 , Ignissa , Bożenka , Zajsonek
    28.05 Qastera <3 , Evelle28 , Nynka , Nera1986
    29.05 guerretenshi
    30.05 Justyna1719 , Czikosz
    31.05 babydust1 , Leeila26 , Justyna27 , Mishigami00


    Ale slicznie na koncu listy sie zrobilo czerwoniutko :-) o.o

    LaBellePerle, Niedziela_2007 lubią tę wiadomość

    j36rxqpk8h26dyg9.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina wrote:
    Ale slicznie na koncu listy sie zrobilo czerwoniutko :-) o.o


    No i niby się ciszę, bo to daje nadzieję a z drugiej tak cholernie mi przykro, że przy mnie nie może być serduszka :/

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Dzastina Przyjaciółka
    Postów: 110 47

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Hejka dziewczyny dziś dzień mojego testowania. Jak myślicie powtórzyć test? Czy ten sobotni już przekreślil wszystko?
    Powtorz :-)

    j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj bialutko ☹️

    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego