Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    U mnie dzisiaj bialutko ☹️
    a który dzień po jesteś?

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    a który dzień po jesteś?
    15 dpo

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:48

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Spokojnie, zobaczysz że już niedługo i przy nas beda ❤ tylko musimy uzbroić się w cierpliwość, co nie ukrywam nie jest łatwe ☺


    ja wiem, że nie miałąbym takiego parcia, gdyby nie to poronienie...
    w sumie i tak z miesiąca na miesiąc łatwiej jest tę porażkę przełknąć

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2579 2810

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Powtórzę :) we czwartek w moje urodzinki ☺️☺️

    Bożenka, Agafiga, Nera1986 lubią tę wiadomość


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:49

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1269 1617

    Wysłany: 28 maja 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4 dni po terminie @. Minęło wszystko. Bóle cyckow, bóle okresowe. Jutro kolejny sikacz, następny na niedzielę. Eh :/

    Bożenka, Evelle28, Nera1986 lubią tę wiadomość

    4cs po przerwie.
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 28 maja 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    U mnie 4 dni po terminie @. Minęło wszystko. Bóle cyckow, bóle okresowe. Jutro kolejny sikacz, następny na niedzielę. Eh :/

    A w którym dpo ostatnio testowalas?

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4020 1709

    Wysłany: 28 maja 2019, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś powinnam @ dostać, ale przez ten stres związany z wypadkiem jeszcze jej nie ma... Ciąży nie ma Napewno bo wczoraj test robiłam żeby się upewnić że nie ma ciąży bo po tym wypadku mogłoby być różnie.. Więc pewnie jeszcze na @ trochę poczekam przez, te przeżycia..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2579 2810

    Wysłany: 28 maja 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy sobie wkrecam czy juz mózg mi wariuje ale znowu rano mnie mdlilo i teraz napilam się soku i znowu się zaczyna...
    Jestem 13 dp...
    32 dc...


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Dzastina Przyjaciółka
    Postów: 110 47

    Wysłany: 28 maja 2019, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    No i niby się ciszę, bo to daje nadzieję a z drugiej tak cholernie mi przykro, że przy mnie nie może być serduszka :/
    Trzeba wierzyc ze Nam sie wkoncu uda bo przeciez wiara czyni cuda☺!!!

    Justyna1719, Niedziela_2007, Agafiga lubią tę wiadomość

    j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4020 1709

    Wysłany: 28 maja 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem 13dpo, ale 28 dzień cyklu.. 😊 Ale mnie nic nie mdli, u Ciebie za to może być to dobry znak 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 28 maja 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś zrobiłam betę i wyszła mi 2336.. ostatnia robiłam piątek i była 363. To chyba dobrze co nie ? 146% przyrostu

    Cichosza, Nera1986 lubią tę wiadomość

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 28 maja 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:49

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 28 maja 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Ładny przyrost ❤ kiedy wizyta? 😊

    Miałam wizytę w sobotę ale nie było pęcherzyka widac kazał mi przyjść 6-7 czerwca.

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 28 maja 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja dziś powinnam @ dostać, ale przez ten stres związany z wypadkiem jeszcze jej nie ma... Ciąży nie ma Napewno bo wczoraj test robiłam żeby się upewnić że nie ma ciąży bo po tym wypadku mogłoby być różnie.. Więc pewnie jeszcze na @ trochę poczekam przez, te przeżycia..

    Masakra z tym wypadkiem. Dobrze ze nic Ci się nie stało. Mnie ostatnio uratowało to że oddałam mojemu samochód na jeden dzień i sprawdzał mi opony. Okazało się ze z lewej z tyłu była tak peknieta że druty wyszły a ja jeżdżę dziennie 120 km...

    Masz zamiar jeszcze testować czy czekasz spokojnie na @ i nowy cykl?

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2579 2810

    Wysłany: 28 maja 2019, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Też jestem 13dpo, ale 28 dzień cyklu.. 😊 Ale mnie nic nie mdli, u Ciebie za to może być to dobry znak 😊
    No oby to był dobry znak :) jutro powinnam dostać okres a żadnych bóli, nic.. 🤔


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 28 maja 2019, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się juz plamienie zaczęło takze do jutra sie @ rozkręci, zmykam na czerwiec i mam nadzieję, ze nie spotkam Was na czerwcowych testowaniach, wśród testujących, lecz jako wspierajace😁
    Oby byly juz same II, buziaki 😘

    Bożenka lubi tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4020 1709

    Wysłany: 28 maja 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Masakra z tym wypadkiem. Dobrze ze nic Ci się nie stało. Mnie ostatnio uratowało to że oddałam mojemu samochód na jeden dzień i sprawdzał mi opony. Okazało się ze z lewej z tyłu była tak peknieta że druty wyszły a ja jeżdżę dziennie 120 km...

    Masz zamiar jeszcze testować czy czekasz spokojnie na @ i nowy cykl?
    Na razie czekam a jak 30 (2 dni po terminie) @ nie przyjdzie to może zatestuje.. Ale wątpię że coś z tego wyszło. W ogóle nie czuję nawet się ba @, na nic, czasami mnie brzuch zaboli ale piersi mnie w ogóle ie bolą jak zawsze ani nie mam ochoty na czekoladę jak to zwykle bywało, ale myślę że to wszystko przez wypadek bo przecież zaraz po wypadku na drugi dzień robiłam test i bialusienki wyszedł. No u nas to w ogóle dziwny ten dzień wypadku był. Zawsze jak jechałam sama gdziekolwiek to się z mężem pozegnalam, dałam buziaka i pojechałam a tego dnia się spieszylam żeby jeszcze do kościoła zdarzyć i nie poszłam do niego bo coś tam w podwórku robił to tylko mu machnelam bo nie miałam czasu.. Potem się okazało że chciał jechać ze mną do mojej mamy a ja sama pojechałam już wcześniej... Ach tam gdybym do niego poszła to może by się tak nie skończyło.. Albo by było jeszcze gorzej nie wiem..... I wolę się już nie dowiedzieć. Samochód to tylko rzecz, a ja zdałam sobie z tego sprawę że trzeba cieszyć się każdym dniem i nie martwić się o wszystko... O głupstwa... Ważne aby żyć i być zdrowym a reszta zawsze jakoś się ułoży :) 😘

    Evelle28 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4020 1709

    Wysłany: 28 maja 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    U mnie się juz plamienie zaczęło takze do jutra sie @ rozkręci, zmykam na czerwiec i mam nadzieję, ze nie spotkam Was na czerwcowych testowaniach, wśród testujących, lecz jako wspierajace😁
    Oby byly juz same II, buziaki 😘
    Powodzenia w czerwcu :) pewnie za kilka dni też dołączę 😘😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego