Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 29 maja 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy w okolicach owulacji zauważylyscie u siebie inny, specyficzny zapach z pochwy? Ja zauważam to co cykl i myślałam, że to normalne, ale teraz mam wątpliwości...zwłaszcza, że nie mogę uznać tego zapachu za przyjemny, wręcz przeciwnie- dla mnie jest odpychajacy. Czuć go zwłaszcza przy zbliżeniach i wtedy jest na maxa intensywny;/ występuje tylko przy owu.
    Ja nie zwróciłam uwagi na to jaki zapach na śluz podczas dni płodnych ale czytałam że może być nieprzyjemny z uwagi że jest więcej śluzu i że jest rzadszy.. A jak jest?? Może powinnaś z lekarzem porozmawiać??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 29 maja 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już plamienie się pojawiła więc jutro już nie zatestuje. Można już wpisać @ u mnie.... I tak minie roczek starań....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2620 2847

    Wysłany: 30 maja 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Chyba weralny Test co?

    https://naforum.zapodaj.net/403f09749153.jpg.html


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Martys92 Przyjaciółka
    Postów: 75 24

    Wysłany: 30 maja 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mam w 14dc przy 28dc spadek temp to normalne?

    c55fyx8djqdgl5at.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 30 maja 2019, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 najserdeczniejsze życzenia urodzinowe ♡

    Test o jakiej czułości robiłaś?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2620 2847

    Wysłany: 30 maja 2019, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Evelle28 najserdeczniejsze życzenia urodzinowe ♡

    Test o jakiej czułości robiłaś?
    Dziękuję bardzo :)
    Test o czułości 25. Był to Amil


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 30 maja 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 12 dni tempa powyżej 37 dziś prawdopodobnie 13dpo po owu nie monitorowana w 11dpo dziwne cienie na testach, a boje się zatestowac znowu. Chyba się wezmę i zatestuje jutro w dniu spodziewanej miesiaczki.
    Trzymajcie kciuki będzie co bedzie

    LaBellePerle, Shas91 lubią tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 30 maja 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys92 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj mam w 14dc przy 28dc spadek temp to normalne?

    spadek jest często na owulację

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 30 maja 2019, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Hejka dziewczyny. Chyba weralny Test co?

    https://naforum.zapodaj.net/403f09749153.jpg.html
    Jak dalej nie będzie okresu to zatesuj jeszcze za dwa dni ☺️

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 30 maja 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny 17 dpo i dalej okresu nie ma. We wtorek robiłam dwa testy z pierwszego moczu i były negatywne. Może tej owu w ogóle nie było, bo polegam tylko na obserwacji sluzu i testach owu.

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 30 maja 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    A ja od 12 dni tempa powyżej 37 dziś prawdopodobnie 13dpo po owu nie monitorowana w 11dpo dziwne cienie na testach, a boje się zatestowac znowu. Chyba się wezmę i zatestuje jutro w dniu spodziewanej miesiaczki.
    Trzymajcie kciuki będzie co bedzie
    Trzymam mocno kciuki i czekam na wyniki😀

    Mildred lubi tę wiadomość

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 30 maja 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Trzymam mocno kciuki i czekam na wyniki😀


    Ja tobie też życzę powodzenia !!

    Bożenka lubi tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Dzastina Przyjaciółka
    Postów: 110 47

    Wysłany: 30 maja 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy w okolicach owulacji zauważylyscie u siebie inny, specyficzny zapach z pochwy? Ja zauważam to co cykl i myślałam, że to normalne, ale teraz mam wątpliwości...zwłaszcza, że nie mogę uznać tego zapachu za przyjemny, wręcz przeciwnie- dla mnie jest odpychajacy. Czuć go zwłaszcza przy zbliżeniach i wtedy jest na maxa intensywny;/ występuje tylko przy owu.
    Tak w tym cyklu miałam to samo do tego jak robilam testy ovu od poczatku to w tym dniu barwa moczu byla calkiem inna taka ciemno zolta jak test byl +;-)

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 30 maja 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba zaraz oszaleje. https://zapodaj.net/6920d1fcb0a89.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 11:53

    szona, Nera1986, guerretenshi, Ignissa, Shas91 lubią tę wiadomość

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 30 maja 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dziewczyny chyba zaraz oszaleje. https://zapodaj.net/6920d1fcb0a89.jpg.html

    Bożenka gratka!!! Coś widać !!

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 30 maja 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, nie mogę pozbierać myśli

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 30 maja 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj daje lepsze zdjęcie https://zapodaj.net/17d415f69ec86.jpg.html

    Shas91 lubi tę wiadomość

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 30 maja 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rana robiłaś ? To cos się owu przesunęła chyba. Zrób jutro jeszcze albo za dwa dni będziesz wiedziała czy ciemnieje. Będzie dobrze ;). Głowa do góry.

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 30 maja 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Tutaj daje lepsze zdjęcie https://zapodaj.net/17d415f69ec86.jpg.html
    Omg :) gratuluję :) ile dni po terminie jesteś 😊?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 30 maja 2019, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 15 dpo... 2 dni po terminie @ wczoraj miałam plamienia brązowe a dziś jeszcze czysto...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego