Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Aga1984 Przyjaciółka
    Postów: 67 101

    Wysłany: 30 maja 2019, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mi wyskoczyła opryszczka. Moja gin mnie uspokoiła bo to nie moja pierwsza, ale i tak się martwię.

  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2620 2847

    Wysłany: 30 maja 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1984 wrote:
    Kurcze a mi wyskoczyła opryszczka. Moja gin mnie uspokoiła bo to nie moja pierwsza, ale i tak się martwię.
    Mi też opryszczka wyskoczyła. A czy to jakieś niepokojące?


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Aga1984 Przyjaciółka
    Postów: 67 101

    Wysłany: 30 maja 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Mi też opryszczka wyskoczyła. A czy to jakieś niepokojące?
    W ciąży jak masz pierwszy raz opryszczkę to nie za dobrze. Matka nie ma przeciwciał.

  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2620 2847

    Wysłany: 30 maja 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1984 wrote:
    W ciąży jak masz pierwszy raz opryszczkę to nie za dobrze. Matka nie ma przeciwciał.
    O kurcze nie wiedziałam....


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 30 maja 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dziś znowu brązowe plamienie miałam przy podcieraniu więc ciekawe czy jest sens jutro ten test robić..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 30 maja 2019, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No u mnie dziś znowu brązowe plamienie miałam przy podcieraniu więc ciekawe czy jest sens jutro ten test robić..
    Ile dni po skoku temperatury jesteś?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 30 maja 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Ile dni po skoku temperatury jesteś?
    15 dpo.. Zawsze miałam 11 dni druga fazę... Ale teraz biorę clo i w tamtym cyklu miałam 12 dni ale 15 to nigdy nie było.. Stres wiadomo zrobił swoje ale te spóźnia nie się daje też pewne nadzieję jednak.. Tylko boje się że na nadziejach się skończy..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 30 maja 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    15 dpo.. Zawsze miałam 11 dni druga fazę... Ale teraz biorę clo i w tamtym cyklu miałam 12 dni ale 15 to nigdy nie było.. Stres wiadomo zrobił swoje ale te spóźnia nie się daje też pewne nadzieję jednak.. Tylko boje się że na nadziejach się skończy..
    Ja bym zatestowała pojutrze

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 30 maja 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Ja bym zatestowała pojutrze
    Nie wytrzymam pewnie. Jutro sprawdzę a na potem w razie coś to kupię jeszcze jeden 😘 za dużo myślenia. Ale podejrzewam że [email protected] przyjdzie bo czuje się tak okresowo.... Piersi to takie mi się obolałe zrobiły że szok. Aż zaraz zdejme ten stanik żeby ulgę poczuć😀 ale tak mam czasami przed @ więc niestety zdaje sobie sprawę z tego że żadnych objawów ciążowych nie mam...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 30 maja 2019, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    A robiłaś jakis test wcześniej?
    Łącznie zrobiłam ich aż 6. Na drugim widziałam cień cienia. Na następny dzień poleciałam kupiłam dwa i biel.
    Jednak przeczuwałam coś dziwnego i poo dwóch dniach czyli dzisiaj, najpierw zrobiłam ten facelle czy jakoś tak i patrze znowu cień i i odrazu zrobiłam bobo test i ten pokazał te kreski. 😊

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 30 maja 2019, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Gratuluję Bożenko! W takiej fazie lutealnej myślę, że to już tylko czysta formalność! <3
    Dziekuje Ci kochana, co prawda nie rozpoczęłam maja z serduszkiem, ale w końcówce się zmieściłam 😀

    Nera1986 lubi tę wiadomość

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 31 maja 2019, 05:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biel... Już nie kupuje testów bo to bez sensu to wszystko. Niech ta @ przychodzi już ☹️☹️😓😓

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 31 maja 2019, 06:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my meldujemy się z prawie 1cm szczęścia i serduszkiem bijącym dla nas 140 razy na minutę <3

    Agafiga, GrubAsia, Loli, Shas91, Nera1986, Niedziela_2007, Justyna1719, gusiaa, guerretenshi, Evelle28 lubią tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 31 maja 2019, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    A my meldujemy się z prawie 1cm szczęścia i serduszkiem bijącym dla nas 140 razy na minutę <3

    Moje gratulacje! Dużo zdrówka i spokojnej ciąży :)

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 31 maja 2019, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dziekuje Ci kochana, co prawda nie rozpoczęłam maja z serduszkiem, ale w końcówce się zmieściłam 😀
    Otóż to :D

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 31 maja 2019, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    A my meldujemy się z prawie 1cm szczęścia i serduszkiem bijącym dla nas 140 razy na minutę <3
    Piękne wieści. Rosnijcicie zdrowo ♡
    Nie wiem ile w tym prawdy (pewnie wcale hihi)ale jeśli serduszko bije 120 -140 to ponoć synek 😁

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 31 maja 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    A my meldujemy się z prawie 1cm szczęścia i serduszkiem bijącym dla nas 140 razy na minutę <3
    Gratulacje 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 31 maja 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wpisz u mnie @..... 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 31 maja 2019, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nera wpisz u mnie @..... 😘
    Kur mać ajjajaj 😡 Może czerwiec bedzie dla Nas szczęśliwy ♡

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • martakam Autorytet
    Postów: 311 387

    Wysłany: 31 maja 2019, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    A my meldujemy się z prawie 1cm szczęścia i serduszkiem bijącym dla nas 140 razy na minutę <3
    Super! Ja w przyszłym tygodniu idę na pierwszą wizytę. Będzie 5tc plus 5, ciekawe czy już serduszko będzie widać.

    qb3c3e5e4rtuompq.png
‹‹ 117 118 119 120 121
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego