Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1078 1477

    Wysłany: 31 maja 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    31dc. Biel :/

    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 1947 1736

    Wysłany: 31 maja 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cisza... Po wczorajszym teście przestałam się nakrecac.. Ale jak nie przyjdzie @ do poniedziałku to idę na betę.

    Nera1986 lubi tę wiadomość

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    Tsh : 4,85 ⬆️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 0,97⬇️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 33,30 pmol/L ⬇️
    Homocysteina : 7,87 umol/L⬆️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️

    💊 B COMPLEX bicaps, wit e, wit d, ovarin, acard, letrox 75, olej z wiesiołka,omega 3-6-9
    Wspieram się : maca oraz Niepokalnek.



    17cs.
    24.04.2020 🤰II
    28 lat..

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]
    23.11.2019 [*]
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 966 795

    Wysłany: 31 maja 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    A u mnie cisza... Po wczorajszym teście przestałam się nakrecac.. Ale jak nie przyjdzie @ do poniedziałku to idę na betę.
    A który dpo dzisiaj?

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 966 795

    Wysłany: 31 maja 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nera wpisz u mnie @..... 😘
    Trzymam kciuki za czerwiec 😊

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1123 2457

    Wysłany: 31 maja 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tempa spadła .czekam na @ i zaczynam moj pierwszy cykl z clo. Miałyście jakieś objawy po clo ? Jaka dawkę bralyscie ja mam 2xpol tabletki od 2-6 DC. Dostaliście później zastrzyk na pęknięcie ?

    9ewns65g91m712a5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3885 1659

    Wysłany: 31 maja 2019, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    U mnie tempa spadła .czekam na @ i zaczynam moj pierwszy cykl z clo. Miałyście jakieś objawy po clo ? Jaka dawkę bralyscie ja mam 2xpol tabletki od 2-6 DC. Dostaliście później zastrzyk na pęknięcie ?
    Ja właśnie zaczęłam 3 cykl z clo... U mnie lejarz kazał brać przez 6 dni od 5 do 10 dnia cyklu.... Po jednej tabletce.. Zastrzyku nie miałam.. Nawet nie miałam monitoringu :( po tych lekach jedynie co to mialam uderzenia gorąca nic więcej.. Nakrecilam się bardzo przy 1 i 2 cyklu z clo... Teraz 3 i też już zakładam że stracony. Chyba w lipcu wybiorę się prywatnie jeśli ten nie skieruje mnie na jakieś konkretne badania bo już mam dosyc ☹️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat
    Ja: badania ok.

    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 966 795

    Wysłany: 31 maja 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta u mnie wynosi 40, dzisiaj 31 dc to jest ok ?

    guerretenshi, Nona lubią tę wiadomość

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 1947 1736

    Wysłany: 31 maja 2019, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Beta u mnie wynosi 40, dzisiaj 31 dc to jest ok ?
    Gratuluję 😍😍😍

    Bożenka lubi tę wiadomość

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    Tsh : 4,85 ⬆️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 0,97⬇️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 33,30 pmol/L ⬇️
    Homocysteina : 7,87 umol/L⬆️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️

    💊 B COMPLEX bicaps, wit e, wit d, ovarin, acard, letrox 75, olej z wiesiołka,omega 3-6-9
    Wspieram się : maca oraz Niepokalnek.



    17cs.
    24.04.2020 🤰II
    28 lat..

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]
    23.11.2019 [*]
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 1947 1736

    Wysłany: 31 maja 2019, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    A który dpo dzisiaj?
    16 dp. Ale zaczyna mnie pobolewac mnie brzuch jaka na @

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    Tsh : 4,85 ⬆️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 0,97⬇️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 33,30 pmol/L ⬇️
    Homocysteina : 7,87 umol/L⬆️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️

    💊 B COMPLEX bicaps, wit e, wit d, ovarin, acard, letrox 75, olej z wiesiołka,omega 3-6-9
    Wspieram się : maca oraz Niepokalnek.



    17cs.
    24.04.2020 🤰II
    28 lat..

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]
    23.11.2019 [*]
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 1947 1736

    Wysłany: 31 maja 2019, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Beta u mnie wynosi 40, dzisiaj 31 dc to jest ok ?
    Wczesne ciąża. Powtórz za 48 h

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    Tsh : 4,85 ⬆️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 0,97⬇️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 33,30 pmol/L ⬇️
    Homocysteina : 7,87 umol/L⬆️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️

    💊 B COMPLEX bicaps, wit e, wit d, ovarin, acard, letrox 75, olej z wiesiołka,omega 3-6-9
    Wspieram się : maca oraz Niepokalnek.



    17cs.
    24.04.2020 🤰II
    28 lat..

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]
    23.11.2019 [*]
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 966 795

    Wysłany: 31 maja 2019, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Wczesne ciąża. Powtórz za 48 h
    Od poniedziałku mam pierwsza zmianę nie dam rady zrobić bety 😥

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1078 1477

    Wysłany: 31 maja 2019, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka gratulacje! Ja w pierwszej ciąży 14 dpo miałam 59. Więc wczesniutka ciąża :)
    Ja sobie sprawdziłam szyjke bo dawno tego nie robiłam. Jest tak ciasno zamknięta że nawet nie wiem gdzie mogłaby być dziurka 🤣 jakos ciągle nadzieja się we mnie tli.

    Bożenka lubi tę wiadomość

    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1123 2457

    Wysłany: 31 maja 2019, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja właśnie zaczęłam 3 cykl z clo... U mnie lejarz kazał brać przez 6 dni od 5 do 10 dnia cyklu.... Po jednej tabletce.. Zastrzyku nie miałam.. Nawet nie miałam monitoringu :( po tych lekach jedynie co to mialam uderzenia gorąca nic więcej.. Nakrecilam się bardzo przy 1 i 2 cyklu z clo... Teraz 3 i też już zakładam że stracony. Chyba w lipcu wybiorę się prywatnie jeśli ten nie skieruje mnie na jakieś konkretne badania bo już mam dosyc ☹️

    Ja jestem po dwóch poronieniach ma pcos, i mutacje. Zawsze szybko zachodziłam w ciążę ale teraz to na USG nie było widać pęcherzyka i gin zalecił stymulację zobaczymy, ja się nie nakręcam, ale jak za 2 miesiące nie uda mi się zajść będę się starała o dalsze badania i sprawdzenie drożności jajowodów, bo to w większości przypadków powód nie zachodzenia w ciążę, niby owu jest wszystko ładnie pęka, ale jajowody nie drożne i nie może dojść do zapłodnienia, w moim przypadku po dwóch ciążach to chyba są drożne, ale w twoim przypadku znalazła bym dobrego gina, bo jaki gin pozwala brać clo bez monitoringu czy pękły pęcherzyki i ile ich wzrosło, to niebezpieczne. Rok starań bez chociaz ciąży bioechmicznej to już podejrzane. Znajdź dobrego gina, spytaj się o sprawdzenie drożności może dadzą ci skierowanie. Powodzenia, ja dziś dostałam @ więc w terminie wszystko.

    9ewns65g91m712a5.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 1947 1736

    Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wpisz mi @.. I ja uciekam na czerwiec...

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    Tsh : 4,85 ⬆️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 0,97⬇️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 33,30 pmol/L ⬇️
    Homocysteina : 7,87 umol/L⬆️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️

    💊 B COMPLEX bicaps, wit e, wit d, ovarin, acard, letrox 75, olej z wiesiołka,omega 3-6-9
    Wspieram się : maca oraz Niepokalnek.



    17cs.
    24.04.2020 🤰II
    28 lat..

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]
    23.11.2019 [*]
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 765 617

    Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Super! Ja w przyszłym tygodniu idę na pierwszą wizytę. Będzie 5tc plus 5, ciekawe czy już serduszko będzie widać.

    Mam już taka nadzieje w takim razie :) u mnie był 6tyd i 6d jak byłam ar maluch tez już był duży bo 9mm :)

    NaszeBarankoweSzczęście❤️termin 13.01.2020❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj❤️❤️❤️
    p19uflw1sz627251.png
    11.05 (16dpo) II kreski ❤️ rośnij kropeczku!
    13.05 - 1 179,0 mlU/ml
    15.05 - 3 151,0 mlU/ml
    17.05 - 6 188,0 mIU/mL
  • Leeila26 Ekspertka
    Postów: 200 169

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 dzien po owulacji. Miałam testować z końcem maja, ale jakoś tak zapomniałam o tym, bo wydawało mi się, że nie trafiliśmy znowu w owulację. I dzisiaj tak sie skapłam, że w sumie to nie mam okresu, który powinien przyjść w czwartek (czyli 30 maja :D). Brzuch trochę pobolewa jak na @, jak nie dostanę, to jutro testuję :)

    ndexrna.png

    30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]
    ___________________

    30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3

    ,,Jeśli wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda ..."
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 i jak sytuacja?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1078 1477

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś 34 dc. O 15 mam wyniki bety. Już na łeb siada...

    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi i jak wynik ??

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1078 1477

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatyw. Już mi się nic nie chce. Odpuszczam sobie te gonitwe

    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 117 118 119 120 121
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Mija rok, a ciąży brak... " - diagnostyka niepłodności

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)