Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 2 maja 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się @ rozkręca najprawdopodobniej także raczej nic z tego

  • malwa88 Autorytet
    Postów: 358 301

    Wysłany: 2 maja 2019, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    2 cykle temu tak miałam. Od niedzieli jakiś taki lekko brązowy śluz a okres przyszedł dopiero w środę.
    Poproszę o zapisanie na 29 maja. Chociaż nie ukrywam że owulacja moglaby się przenieść bliżej.
    Chciałabym zacząć mierzyć temperaturę. Może być termometr bezdotykowy?

    Moim zdaniem nie. Na bezdotykowym są zbyt duże rozjazdy. Najlepiej w ogóle mierzyć dopochwowo.

    Październik 2017 synek <3
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4014 1706

    Wysłany: 2 maja 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Moim zdaniem nie. Na bezdotykowym są zbyt duże rozjazdy. Najlepiej w ogóle mierzyć dopochwowo.
    No ja mierzylam wcześniej w ustach a jeszcze wcześniej pod pacha.. W ogóle mi wykres nie pokazywał skoku i już któryś cykl mierze dopochwowo i widać różnicę między temperaturami.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1269 1617

    Wysłany: 2 maja 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. To zaopatrze się w jakiś dobry termometr :)

    4cs po przerwie.
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 2 maja 2019, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja już nie rozumiem mojego organizmu... Wczoraj sprawdzałam szynkę wieczorem i widzę brunatny śluz to mówię aha rano będzie @. Po czym wstaje teraz, a na wkładce jedna mała brązowa plamka... Sprawdzam szyjke, a tam tylko trochę brązowego śluzu. Ja już nic nie rozumiem... Chyba od 22 do 10 rano powinna być już krew?!

    Ja miałam dokładnie tak samo :) w pierwszej ciąży, w dniu planowanej miesiączki , zauważyłam plemienia i czekałam az sie rozkreci ale już się nie doczekałam :) trzymam kciuki ;)

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 2 maja 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki AMH i wyszło mi 6.82 ng/ml czy to dobry wynik? Wiecie coś na ten temat?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 16:17

  • Justyna27 Ekspertka
    Postów: 209 266

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, @ w końcu przyszła w 39 dc... W przyszłym tygodniu wizyta u gina.
    Tak więc piszę się na 31 maja na kolejne testowanie z nadzieją, że w tym miesiącu mój cykl mi nie wywinie żadnego numeru
    😂. Majowych fasolek Wam życzę, powodzenia!

    Nera1986 lubi tę wiadomość

    Ona: 29lat On: 28
    Starania od: 4.2019
    3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
    6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
    8.9.2020- zamrożenie plemników
    22.10.20- Start 💉
    4.11.20- Punkcja: 8 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodniły się
    6.11.20- Transfer 2x dwudniowych zarodków
    13.11.20- cień cienia na teście 🍀
    20.11.20- 14dpt- HCG 521
    25.11.20- 18dpt- HCG 3000
    ckaiyx8dqf75en9n.png
  • Justa29 Ekspertka
    Postów: 248 132

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Ja po porannym testowaniu - oczywiście test negatywny.. czekam na @ ;/
    Maj płata figle
    nadrabiam czytanie wpisów

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4014 1706

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna27 wrote:
    Hej dziewczyny, @ w końcu przyszła w 39 dc... W przyszłym tygodniu wizyta u gina.
    Tak więc piszę się na 31 maja na kolejne testowanie z nadzieją, że w tym miesiącu mój cykl mi nie wywinie żadnego numeru
    😂. Majowych fasolek Wam życzę, powodzenia!
    No to powodzenia w staraniach 😘 ja też początki cyklu i testuje 30 (2 dni po terminie spodziewanej @) bo stwierdziłam że już nie testuje przed bo i tak sensu nie ma...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 2 maja 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Dzięki. To zaopatrze się w jakiś dobry termometr :)

    Koniecznie termometr owulacyjny ( majacy dwa miejsca po przecinku

    PODSTAWOWĄ TEMPERATURĘ CIAŁA MIERZYMY:
    1. Po przynajmniej 6 godzinnym śnie,
    2. Bezpośrednio po przebudzeniu się,
    3. Przed wstaniem z łóżka,
    4. Przez 5 minut (lub krócej – zależnie od rodzaju termometru),
    5. W ustach pod językiem ,w pochwie lub w odbycie (temperatura śluzówki)
    6. WAŻNE - Przez cały cykl w tym samym miejscu i zawsze po tej samej stronie. Jeśli mierzymy waginalnie (osobiście polecam ten sposób bo jest najbardziej czytelny) -należy umieścić termometr do momentu aż poczujemy opór bowiem temperatura śluzówki daje nam miarodajny pomiar. Nie bój się, że zrobisz sobie krzywdę :)
    7. Przez cały cykl tym samym termometrem,
    8. O tej samej porze (najlepiej miedzy 5:30 a 7:30) (późniejszych powtórzonych pomiarów nie bierzemy pod uwagę )

    Czynniki które mogą mieć wpływ na temperaturę :
    1. Zmiana godziny pomiaru,
    2. Zmiana termometru,
    3. Dolegliwości chorobowe (katar, ból gardła itp.),
    4. Zmiana klimatu,
    5. Bezsenność,
    6. Wypity poprzedniego dnia wieczorem alkohol,
    7. Zdenerwowanie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 18:34

    guerretenshi lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 2 maja 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kogoś pominęłam z wpisem?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna27 Ekspertka
    Postów: 209 266

    Wysłany: 2 maja 2019, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No to powodzenia w staraniach 😘 ja też początki cyklu i testuje 30 (2 dni po terminie spodziewanej @) bo stwierdziłam że już nie testuje przed bo i tak sensu nie ma...
    No to trzymam za nas kciuki :) będziemy razem przeżywać szał przed testowaniem 😌. Głowa do góry i trzeba korzystać z uroków Maja 😊

    Ona: 29lat On: 28
    Starania od: 4.2019
    3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
    6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
    8.9.2020- zamrożenie plemników
    22.10.20- Start 💉
    4.11.20- Punkcja: 8 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodniły się
    6.11.20- Transfer 2x dwudniowych zarodków
    13.11.20- cień cienia na teście 🍀
    20.11.20- 14dpt- HCG 521
    25.11.20- 18dpt- HCG 3000
    ckaiyx8dqf75en9n.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4014 1706

    Wysłany: 2 maja 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna27 wrote:
    No to trzymam za nas kciuki :) będziemy razem przeżywać szał przed testowaniem 😌. Głowa do góry i trzeba korzystać z uroków Maja 😊
    No na razie niestety maj nas nie rozpieszcza... Mówię o pogodzie... Paskudna jest... I samopoczucie też przez to gorsze..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 2 maja 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Dziewczyny mam wyniki AMH i wyszło mi 6.82 ng/ml czy to dobry wynik? Wiecie coś na ten temat?

    Cichosza taki wynik może wskazywać na PCOS i tak znajdziesz w większości publikacji. ALE zanim zaczniesz się denerwować, to od razu uspokajam: ja mam bardzo podobny wynik, a PCOS nie mam. (miałam w przeszłości, ale po tabletkach anty już jest ok- jak to wpływa na wynik, tego nie wiem; sprawdzę).
    I druga sprawa: lepiej mieć za wysoki niż za niski. Przy zbyt niskim AMH można się spodziewać, że rezerwa jajnikowa niedługo się skończy, a więc oznacza to cykle bezowulacyjne i/lub menopauze, czasami wcześniejsza. AMH z wiekiem się obniża, co wg endokrynolog z mojej uczelni (ostatnio prowadziła wykład na ten temat) daje dużą szansę dla pacjentek z PCOS, bo w momencie gdy u innych kobiet okres rozrodczy powoli się kończy, to one się z kolei ciążowo rozkręcają właśnie z wiekiem :) Wg tej lekarki początek tego okresu przypada ok 30 rz, a przysłowiowego końca nie widać ;) Przepraszam że tak chaotycznie, ale gotuje i piszę jedną ręką znad garnka ;) Mam nadzieję, że trochę Ci to rozjaśniło :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 2 maja 2019, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Cichosza taki wynik może wskazywać na PCOS i tak znajdziesz w większości publikacji. ALE zanim zaczniesz się denerwować, to od razu uspokajam: ja mam bardzo podobny wynik, a PCOS nie mam. (miałam w przeszłości, ale po tabletkach anty już jest ok- jak to wpływa na wynik, tego nie wiem; sprawdzę).
    I druga sprawa: lepiej mieć za wysoki niż za niski. Przy zbyt niskim AMH można się spodziewać, że rezerwa jajnikowa niedługo się skończy, a więc oznacza to cykle bezowulacyjne i/lub menopauze, czasami wcześniejsza. AMH z wiekiem się obniża, co wg endokrynolog z mojej uczelni (ostatnio prowadziła wykład na ten temat) daje dużą szansę dla pacjentek z PCOS, bo w momencie gdy u innych kobiet okres rozrodczy powoli się kończy, to one się z kolei ciążowo rozkręcają właśnie z wiekiem :) Wg tej lekarki początek tego okresu przypada ok 30 rz, a przysłowiowego końca nie widać ;) Przepraszam że tak chaotycznie, ale gotuje i piszę jedną ręką znad garnka ;) Mam nadzieję, że trochę Ci to rozjaśniło :)
    Tak właśnie się zastanawiam bo robiłam w gyncentrum i tam mam normę do 9.18 ale w internecie milion różnych opinii jak zawsze:) muszę się skonsultować z lekarzem :) dziękuję za pomoc :*

  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1269 1617

    Wysłany: 3 maja 2019, 06:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Czy kogoś pominęłam z wpisem?
    Tak, mnie na 29 poproszę :)

    Nera1986 lubi tę wiadomość

    4cs po przerwie.
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 3 maja 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kiedy będę testować i czy w ogóle będę. Mam 28dc a owulacji dalej nie było, temperatury niskie. Najbardziej dziwne jest to że od tygodnia nadal mam płodny śluz ale temperatura się nie podnosi. Czy to nie za długo już mam ten śluz? Zawsze myślałam że jak jest cykl bezowulacyjny i pęcherzyk się wchłonie to nie ma śluzu płodnego... I mam pytanie, ile może trwać cykl bezowulacyjny? :)

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 3 maja 2019, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarynka - sprawdzisz sluz przy szyjce?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 3 maja 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za każdy majowy test! ❤️
    Powodzenia dziewczyny! 💮🌸💐🌺

    Zostawiam wiruski, łapcie ile się da! :)
    @&$%)"*@#&#*,@#&[email protected]###&

    Nera1986, Wik89, Dzastina, Justyna1719, Shas91, Pani Ciasio, Nynka, Agafiga, Samosiowa staraczka, Ignissa, Leeila26, Anna_BB lubią tę wiadomość

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 3 maja 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Katarynka - sprawdzisz sluz przy szyjce?

    Sprawdzam. Na zewnątrz jest go niewiele a przy szyjce dość dużo, przezroczysty, wodnisty i lekko rozciągliwy, z uczuciem wilgoci

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego