Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 9 maja 2019, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Podobno ibuprofen moze wstrzymać owulacje, ale dopytaj swojego gina bo napewno tego nie wiem:)
    Dopytam ale dopiero 31 mam wizyte, pewnie do tego czasu cykl sie skonczy ;) Akurat ibuprofenu nie bralam, tylko Diphergan, Thiocodin i Eloprine

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Cytrynka648 Ekspertka
    Postów: 182 69

    Wysłany: 9 maja 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Akurat z tym się nie zgodzę, bo mdłości w ciąży miałam jeszcze przed pozytywnym testem. Wychodził negatyw a mnie mdliło masakrycznie ;) i tak za dwa dni już był pozytyw.
    Ja również miałam mdłości już przy niskiej becie, a przy becie 200 już wymioty. :P

    Wiek 22 lata
    2015 - narodziny synka (cesarskie cięcie)
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    **********
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

    03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
  • Gula Autorytet
    Postów: 540 218

    Wysłany: 9 maja 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera, myślę że możesz mi już wpisać @ :( plamię drugi dzień, ale brzuch już zaczyna mocno boleć. Pomimo w miarę pozytywnego nastawienia, zaczęłam się bać że jeszcze długo nie zajdę w ciążę :((

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:46

    Starania od sierpnia 2018

    09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
    09.2020 - cb 😔

    2ca248ecd3799181a47ae3fc1670b6a0.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 maja 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gula wrote:
    Nera, myślę że możesz mi już wpisać @ :( plamię drugi dzień, ale brzuch już zaczyna mocno boleć. Pomimo w miarę pozytywnego nastawienia, zaczęłam się bać że jeszcze długo nie zajdę w ciążę :((
    Glowa do góry. Ja zaszlam w,ciąże mimo bardzo dlugich cykli i hiperprolaktynemii bez leczenia żadnego więc tobie też się uda :)

    Gula lubi tę wiadomość

  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1675 1168

    Wysłany: 9 maja 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Myślę że 24-36h jakiej czułości masz te testy? Ja mam10 i też dziś wyszedl pozytyw już lekko czuje jajniki od wczoraj więc myślę że jutro będzie owulacja. Przy słabszych testach potrafiłam mieć owu w tym samym dniu późnym wieczorem.
    Ja nie wiedziałam, że owulaki mogą mieć różną czułość! Jak wrócę do domu to aż sprawdzę ;p

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1675 1168

    Wysłany: 9 maja 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Biedronka głowa do góry. Lekarze zalecają ten rok czy nawet 18 miesięcy dla bezpieczeństwa. Zasada jest podobno taka, że odstęp między PORODAMI jeśli było cc musi byc 18 miesięcy, i to głównie chodzi o ewentualną próbę porodu sn.
    Nie martw się tylko testuj💪

    Fragola przykro mi, zresetuj się i oby czerwiec był szczęśliwy😘

    LaBellePerle mnie piersi nie bolały, tylko przybrały w objętości. Ja ogólnie przed pierwsza ciąża czułam sie jak na @ byłam pewna, że nic z tego. Poza tym każdy organizm inny i każda ciąża inna.

    A co do objawów w kwietniu byłam przekonana, że mam mdłości,BO CIĄŻA chodzę częściej siku BO CIĄŻA, nawet zauważyłam, że nie mam pms😂😂

    Tak jak się bardzo chce to sie szuka....😕 obyśmy w maju naprawdę miały te objawy💪💪
    Hahaha;D ja cykl temu wpierdzielalam jak potłuczona, zachcianki na pączki i pizze BO CIĄŻA!😂 szkoda tylko, że po tym wszystkim została mi tylko ciąża spożywcza 😂😂

    Shas91, LaBellePerle, Ignissa, Nynka lubią tę wiadomość

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 maja 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    😂ja przy 1cs mialam ciążowa zachciankę jedzenia ogórkow kiszonych chociaż normalnie za nimi nie przepadam ale wtedy jakoś mi smakowały 🙃

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 9 maja 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    Hahaha;D ja cykl temu wpierdzielalam jak potłuczona, zachcianki na pączki i pizze BO CIĄŻA!😂 szkoda tylko, że po tym wszystkim została mi tylko ciąża spożywcza 😂😂
    Ja ciągle spbie mówię, ze nie oplaca się odchudzać, bo zaraz bede w ciąży. Nawet juz wyglądam jak w ciąży, tylko bez ciąży 🙈

    LaBellePerle, OwaOrzeszkowa, Arekipa88, Shas91, Bibi25 lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja ciągle spbie mówię, ze nie oplaca się odchudzać, bo zaraz bede w ciąży. Nawet juz wyglądam jak w ciąży, tylko bez ciąży 🙈
    Ej ja mam tak samo..... Ale wiesz co? Jeśli w tym cyklu się nie uda to od następnego biorę się za dietę.... W ciążę nie zajde to chociaż może figurę poprawie :) taki mam plan :) i obym się z niego wywiązała :) :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście niemożliwe :D uśmiałam się czytając ostatnie wpisy. Ale Nasza psychika jest niemożliwa. Potrafi niesamowicie człowieka w coś wkręcić 😁

    Zostało mi 6 dni do testowania ale już zaczynam tracić cierpliwość i zastanawiam się nad kupnem testów 😂

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar brać się za siebie co miesiąc, kińczy się na pojedynczych zrywach :P

    KaroDyl rozumiem Cię, ja też zawsze nie mogę sie doczekać. Najchętniej to codziennie bym testowala 😂

    KaroDyl, LaBellePerle, Cichosza lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1675 1168

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja ciągle spbie mówię, ze nie oplaca się odchudzać, bo zaraz bede w ciąży. Nawet juz wyglądam jak w ciąży, tylko bez ciąży 🙈
    O to to! Wypisz wymaluj ja! Ćwiczenia też odkladalam bo nie wiadomo czy ciąży nie ma. Dopiero w kwietniu w porę się obejrzałam i zaczęłam ćwiczyć regularnie, udało mi się wrócić do swojej wagi;) Nadal niestety mam problem z ciążowymi zachciankami w ciąży, której nie ma. Jeśli zajdę w ciążę to boje sie, że będę miała takie zachcianki, że stocze ostra walke żeby nie zostać zapasionym wielorybem i po ciąży dziecka w fałdach nie zgubić 😓

    KaroDyl, LaBellePerle, Ignissa, Shas91, Ania:) lubią tę wiadomość

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1446 1595

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    O to to! Wypisz wymaluj ja! Ćwiczenia też odkladalam bo nie wiadomo czy ciąży nie ma. Dopiero w kwietniu w porę się obejrzałam i zaczęłam ćwiczyć regularnie, udało mi się wrócić do swojej wagi;) Nadal niestety mam problem z ciążowymi zachciankami w ciąży, której nie ma. Jeśli zajdę w ciążę to boje sie, że będę miała takie zachcianki, że stocze ostra walke żeby nie zostać zapasionym wielorybem i po ciąży dziecka w fałdach nie zgubić 😓

    "dziecka w fałdach nie zgubić" - bezcenne! :DDD

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ćwiczenia to ja akurat o dziwo od początku starań wzięłam się za siebie, żeby mieć lepsza kondycję i lepiej ciąże i poród znieść i przyznam, ze nigdy się tak dobrze nie czułam jak teraz.

    Tylko po owulacji rezygnuje z pilatesu , żeby nie przeciążać mięśni brzucha-czy sądzicie, ze to przesada?

    W ogóle na początku po owulacji nie brałam tabletek przeciwbólowych, nie piłam wina i nie jadłam serów pleśniowych (które uwielbiam), ale teraz już sobie odpuściłam i oprócz alkoholu i pilatesu robię wszystko normalnie

    OwaOrzeszkowa lubi tę wiadomość

  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1675 1168

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arekipa88 wrote:
    Jeśli chodzi o ćwiczenia to ja akurat o dziwo od początku starań wzięłam się za siebie, żeby mieć lepsza kondycję i lepiej ciąże i poród znieść i przyznam, ze nigdy się tak dobrze nie czułam jak teraz.

    Tylko po owulacji rezygnuje z pilatesu , żeby nie przeciążać mięśni brzucha-czy sądzicie, ze to przesada?

    W ogóle na początku po owulacji nie brałam tabletek przeciwbólowych, nie piłam wina i nie jadłam serów pleśniowych (które uwielbiam), ale teraz już sobie odpuściłam i oprócz alkoholu i pilatesu robię wszystko normalnie
    Ja myślę, że ćwiczenia mogą tylko pomoc. Ja od kilku lat ćwiczyłam bardzo regularnie. Przez ostatnie pół roku miałam przerwę w ćwiczeniach i teraz starając się odkładałam powrót na treningi, obawiałam się, że są za bardzo intensywne. W kwietniu dowalilam sobie trochę mocnymi treningami siłowymi, a teraz przerzucam się na lekkie cardio- trochę bieżni, jakiś rowerek;) Trenerka z siłowni powiedziała mi, że ćwiczenia tylko pomagają w poczęciu, ale żeby nie przesadzac- chyba wie co mówi bo sama pare miesięcy temu rodziła;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:13

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 6 dpo i progesteron 14,8 :)

    Cichosza, Nera1986 lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1446 1595

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Ja dzisiaj 6 dpo i progesteron 14,8 :)

    a do którego dnia po warto go badać?

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 4 dni przed okresem :)

    EDIT: oczywiście, jeśli mówimy o zwykłym monitoringu cyklu. Jeśli test ciążowy wyjdzie pozytywny, to razem z beta warto też zbadać progesteron i wtedy ilość dni przed okresem już nie ma takiego znaczenia :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:50

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroDyl wrote:
    Dziewczyny jesteście niemożliwe :D uśmiałam się czytając ostatnie wpisy. Ale Nasza psychika jest niemożliwa. Potrafi niesamowicie człowieka w coś wkręcić 😁

    Zostało mi 6 dni do testowania ale już zaczynam tracić cierpliwość i zastanawiam się nad kupnem testów 😂

    Ja się łapie już na tym, że jak jest gdzieś promocja na testy, to biorę :) więc w szafce mam zawsze przynajmniej 3 na zapas, a może się przydadzą :P

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Masza_Kasza Znajoma
    Postów: 16 8

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam za dobre słowa :*
    Powiedzcie, ile dni po tej niskiej becie powinnam dostać @? Już dzisiaj? Jutro?

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego