Majowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cichosza wrote:Podobno ibuprofen moze wstrzymać owulacje, ale dopytaj swojego gina bo napewno tego nie wiem:)
Akurat ibuprofenu nie bralam, tylko Diphergan, Thiocodin i Eloprine
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
LaBellePerle wrote:Akurat z tym się nie zgodzę, bo mdłości w ciąży miałam jeszcze przed pozytywnym testem. Wychodził negatyw a mnie mdliło masakrycznie
i tak za dwa dni już był pozytyw.
Wiek 22 lata
2015 - narodziny synka (cesarskie cięcie)
26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
05.2019 - ciąża biochemiczna
03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤ -
Nera, myślę że możesz mi już wpisać @
plamię drugi dzień, ale brzuch już zaczyna mocno boleć. Pomimo w miarę pozytywnego nastawienia, zaczęłam się bać że jeszcze długo nie zajdę w ciążę
(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:46
-
nick nieaktualnyGula wrote:Nera, myślę że możesz mi już wpisać @
plamię drugi dzień, ale brzuch już zaczyna mocno boleć. Pomimo w miarę pozytywnego nastawienia, zaczęłam się bać że jeszcze długo nie zajdę w ciążę
(
Gula lubi tę wiadomość
-
Cichosza wrote:Myślę że 24-36h jakiej czułości masz te testy? Ja mam10 i też dziś wyszedl pozytyw już lekko czuje jajniki od wczoraj więc myślę że jutro będzie owulacja. Przy słabszych testach potrafiłam mieć owu w tym samym dniu późnym wieczorem.
-
Nynka wrote:Biedronka głowa do góry. Lekarze zalecają ten rok czy nawet 18 miesięcy dla bezpieczeństwa. Zasada jest podobno taka, że odstęp między PORODAMI jeśli było cc musi byc 18 miesięcy, i to głównie chodzi o ewentualną próbę porodu sn.
Nie martw się tylko testuj💪
Fragola przykro mi, zresetuj się i oby czerwiec był szczęśliwy😘
LaBellePerle mnie piersi nie bolały, tylko przybrały w objętości. Ja ogólnie przed pierwsza ciąża czułam sie jak na @ byłam pewna, że nic z tego. Poza tym każdy organizm inny i każda ciąża inna.
A co do objawów w kwietniu byłam przekonana, że mam mdłości,BO CIĄŻA chodzę częściej siku BO CIĄŻA, nawet zauważyłam, że nie mam pms😂😂
Tak jak się bardzo chce to sie szuka....😕 obyśmy w maju naprawdę miały te objawy💪💪Shas91, LaBellePerle, Ignissa, Nynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
OwaOrzeszkowa wrote:Hahaha;D ja cykl temu wpierdzielalam jak potłuczona, zachcianki na pączki i pizze BO CIĄŻA!😂 szkoda tylko, że po tym wszystkim została mi tylko ciąża spożywcza 😂😂
LaBellePerle, OwaOrzeszkowa, Arekipa88, Shas91, Bibi25 lubią tę wiadomość
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Ignissa wrote:Ja ciągle spbie mówię, ze nie oplaca się odchudzać, bo zaraz bede w ciąży. Nawet juz wyglądam jak w ciąży, tylko bez ciąży 🙈
taki mam plan
i obym się z niego wywiązała
👱♀️32 lat, 🤵37 lat
Starania od czerwca 2018
Cel - 👶
Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
Plan:
1️⃣Usunięcie nadżerki
2️⃣Inseminacja/in vitro
3️⃣ 🤰 😀 -
nick nieaktualnyDziewczyny jesteście niemożliwe
uśmiałam się czytając ostatnie wpisy. Ale Nasza psychika jest niemożliwa. Potrafi niesamowicie człowieka w coś wkręcić 😁
Zostało mi 6 dni do testowania ale już zaczynam tracić cierpliwość i zastanawiam się nad kupnem testów 😂 -
Ja mam zamiar brać się za siebie co miesiąc, kińczy się na pojedynczych zrywach
KaroDyl rozumiem Cię, ja też zawsze nie mogę sie doczekać. Najchętniej to codziennie bym testowala 😂KaroDyl, LaBellePerle, Cichosza lubią tę wiadomość
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Ignissa wrote:Ja ciągle spbie mówię, ze nie oplaca się odchudzać, bo zaraz bede w ciąży. Nawet juz wyglądam jak w ciąży, tylko bez ciąży 🙈
KaroDyl, LaBellePerle, Ignissa, Shas91, Ania:) lubią tę wiadomość
-
OwaOrzeszkowa wrote:O to to! Wypisz wymaluj ja! Ćwiczenia też odkladalam bo nie wiadomo czy ciąży nie ma. Dopiero w kwietniu w porę się obejrzałam i zaczęłam ćwiczyć regularnie, udało mi się wrócić do swojej wagi;) Nadal niestety mam problem z ciążowymi zachciankami w ciąży, której nie ma. Jeśli zajdę w ciążę to boje sie, że będę miała takie zachcianki, że stocze ostra walke żeby nie zostać zapasionym wielorybem i po ciąży dziecka w fałdach nie zgubić 😓
"dziecka w fałdach nie zgubić" - bezcenne! :DDD
27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm
"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"
22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
09.05.2020 - jest 💓
9.10.2018 biochem.
10.02.2019 18tc (*) Oliwia
3.10.2019 20tc (*) Gabriela
Zespół antyfosfolipidowy.
Starania - Acard
Ciąża - heparyna -
nick nieaktualnyJeśli chodzi o ćwiczenia to ja akurat o dziwo od początku starań wzięłam się za siebie, żeby mieć lepsza kondycję i lepiej ciąże i poród znieść i przyznam, ze nigdy się tak dobrze nie czułam jak teraz.
Tylko po owulacji rezygnuje z pilatesu , żeby nie przeciążać mięśni brzucha-czy sądzicie, ze to przesada?
W ogóle na początku po owulacji nie brałam tabletek przeciwbólowych, nie piłam wina i nie jadłam serów pleśniowych (które uwielbiam), ale teraz już sobie odpuściłam i oprócz alkoholu i pilatesu robię wszystko normalnie
OwaOrzeszkowa lubi tę wiadomość
-
Arekipa88 wrote:Jeśli chodzi o ćwiczenia to ja akurat o dziwo od początku starań wzięłam się za siebie, żeby mieć lepsza kondycję i lepiej ciąże i poród znieść i przyznam, ze nigdy się tak dobrze nie czułam jak teraz.
Tylko po owulacji rezygnuje z pilatesu , żeby nie przeciążać mięśni brzucha-czy sądzicie, ze to przesada?
W ogóle na początku po owulacji nie brałam tabletek przeciwbólowych, nie piłam wina i nie jadłam serów pleśniowych (które uwielbiam), ale teraz już sobie odpuściłam i oprócz alkoholu i pilatesu robię wszystko normalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:13
-
Pani Ciasio wrote:Ja dzisiaj 6 dpo i progesteron 14,8
a do którego dnia po warto go badać?
27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm
"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"
22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
09.05.2020 - jest 💓
9.10.2018 biochem.
10.02.2019 18tc (*) Oliwia
3.10.2019 20tc (*) Gabriela
Zespół antyfosfolipidowy.
Starania - Acard
Ciąża - heparyna -
Do 4 dni przed okresem
EDIT: oczywiście, jeśli mówimy o zwykłym monitoringu cyklu. Jeśli test ciążowy wyjdzie pozytywny, to razem z beta warto też zbadać progesteron i wtedy ilość dni przed okresem już nie ma takiego znaczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:50
LaBellePerle lubi tę wiadomość
Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
HSG: ok
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
KaroDyl wrote:Dziewczyny jesteście niemożliwe
uśmiałam się czytając ostatnie wpisy. Ale Nasza psychika jest niemożliwa. Potrafi niesamowicie człowieka w coś wkręcić 😁
Zostało mi 6 dni do testowania ale już zaczynam tracić cierpliwość i zastanawiam się nad kupnem testów 😂
Ja się łapie już na tym, że jak jest gdzieś promocja na testy, to bioręwięc w szafce mam zawsze przynajmniej 3 na zapas, a może się przydadzą
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗