Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 10 maja 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    Właśnie do tej pory nie mam pewności kiedy w 100% występuje u mnie owu i nie potrafię tego wyliczyc. W marcu przewidywana owu miałam na 26, a okres zaczął się 12 kwietnia. Czyli wydaje mi sie, że będzie to 16dni. Jeśli w tym miesiącu dostanę okresu to dopiero policzę jak było w tym cyklu i ustalę co i jak;)
    No na ustalenie tego ile trwa fl potrzeba kilku cykli bo różnie Byw, czasami w jednym cyklu może się skrócić albo wydłużyc ale zazwyczaj trwa tyle samo :) ja na przykład w poprzednim cyklu miałam o 2 dni dłuższą ta fazę ale wydaje mi się że to zasluga clo.. Ale ja się cieszę że była dłuższą bo podobno musi trwać conajmniej 12 dni a moja miała tylko 11...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 10 maja 2019, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masza_Kasza wrote:
    Cześć Wam, u mnie dziwy nad dziwami. temperatura zamiast spadać, urosła dzisiaj rano do 37,1. @nie przyszła.

    Czekam grzecznie dalej. Zaczynam być zaintrygowana, co organizm może wyprawiać człowiekowi.
    Oj dobrze to wróży :) :) robiłaś test :)?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Masza_Kasza Znajoma
    Postów: 16 8

    Wysłany: 10 maja 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Można zobaczyć wykres ? :)
    https://ovufriend.pl/graph/5d9f340b86b682595e6d590c32e49c18

    Proszę :)

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 10 maja 2019, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masza_Kasza wrote:
    https://ovufriend.pl/graph/5d9f340b86b682595e6d590c32e49c18

    Proszę :)
    Dziękuję ile trwa Towja faza lutealna? Jeśli nie wiesz to czy masz może wykres z poprzedniego cyklu?
    Wygląda to naprawdę obiecująco i jak ja żem cierpliwa i nie robiąca testów tak na Twoim miejscu zrobiłbym z rana hihi

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Dzastina Przyjaciółka
    Postów: 110 47

    Wysłany: 10 maja 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    Dziewczyny mi dzisiaj temp troche spadła. Myślicie, że to już początek końca tego cyklu?
    Niemam pojecia ...mamy podobny cykl ja czuje ze nic z tego ...czuje sie jak na @ wczoraj mialam jakies niewielkie plamienie brazowe i niewiem co to ..pewno @ sie rozkreca;/

    j36rxqpk8h26dyg9.png
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1665 1166

    Wysłany: 10 maja 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina wrote:
    Niemam pojecia ...mamy podobny cykl ja czuje ze nic z tego ...czuje sie jak na @ wczoraj mialam jakies niewielkie plamienie brazowe i niewiem co to ..pewno @ sie rozkreca;/
    Ja czułam się strasznie okresowo z 2 dni temu. Teraz nie czuje nadchodzącego okresu. Dzisiaj rano obudziłam się z mocnym, szczypiacym kłuciem w sutku, ale tylko jednym- lewym😁 nie wiem czy to może być jakimś objawem😁 ogólnie mam wrażliwe suty w tym cyklu😊 jeśli o mnie chodzi to w tym cyklu ciezko wyznaczyc owu jednoznacznie- dlatego też nawet nie wiem kiedy spodziewać się tak na 100% okresu- irytujące😒

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 11:11

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 maja 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja nie czaję tych wykresów udostępnianych z ovufiend. U maszy widzę wykres uzupelniony do 16.05 a dzisiaj jest 10

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 10 maja 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Kurcze, ja nie czaję tych wykresów udostępnianych z ovufiend. U maszy widzę wykres uzupelniony do 16.05 a dzisiaj jest 10

    bo jak się wysyła po linku, to one są straszliwie przesunięte :/

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Masza_Kasza Znajoma
    Postów: 16 8

    Wysłany: 10 maja 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Dziękuję ile trwa Towja faza lutealna? Jeśli nie wiesz to czy masz może wykres z poprzedniego cyklu?
    Wygląda to naprawdę obiecująco i jak ja żem cierpliwa i nie robiąca testów tak na Twoim miejscu zrobiłbym z rana hihi

    Moja faza trwa 14-15 dni, więc się nie nakręcam. Niepotrzebnie razem z progesteronem zrobiłam tę betę. Spokojnie bym sobie czekała na rozwój sytuacji, a nie gryzła palce.

  • Masza_Kasza Znajoma
    Postów: 16 8

    Wysłany: 10 maja 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    bo jak się wysyła po linku, to one są straszliwie przesunięte :/
    A można jakoś inaczej wysłać?

  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1665 1166

    Wysłany: 10 maja 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masza_Kasza wrote:
    A można jakoś inaczej wysłać?
    Chyba najłatwiej jest udostepnic wykres do oglądania dla wszystkich. Przy udostępnieniu wykresu jest taka opcja. Wtedy jak ktoś kliknie w twój nick to będzie mógł zobaczyć wykres.

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 10 maja 2019, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masza_Kasza wrote:
    Moja faza trwa 14-15 dni, więc się nie nakręcam. Niepotrzebnie razem z progesteronem zrobiłam tę betę. Spokojnie bym sobie czekała na rozwój sytuacji, a nie gryzła palce.
    Oj to faktycznie wszystko się może zdarzyć

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 maja 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masza, masz rację. Poczekaj na spokojnie, bo to nie codzienna sytuacja :)

    I wszystko sie może zdarzyć!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 11:49

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Masza_Kasza Znajoma
    Postów: 16 8

    Wysłany: 10 maja 2019, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    Chyba najłatwiej jest udostepnic wykres do oglądania dla wszystkich. Przy udostępnieniu wykresu jest taka opcja. Wtedy jak ktoś kliknie w twój nick to będzie mógł zobaczyć wykres.

    Udostępniłam. Możecie oglądać :)

    OwaOrzeszkowa, LaBellePerle lubią tę wiadomość

  • Amelia27 Koleżanka
    Postów: 33 28

    Wysłany: 10 maja 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dziewczyny z obserwacja waszego śluzu? Po owulacji i prawdopodobnym poczęciu? Ja znów mam taki dziwny biały, ciągnący, czasem jak białko kurze czasem wręcz takie grudki (infekcji nie ma ;))
    Taki miałam w ostatnim cyklu - w ciąży biochemicznej. Może jest szansa :)

    Buziaki dla Was 😘

    Wik89, Pani Ciasio, Shas91 lubią tę wiadomość

    28 lat
    Starania o pierwsze dziecko.
    3 cs - ciąża biochemiczna
    4 cs
    Cykle 26-28.
    @ 15.05
    Trzymajcie kciuki!
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 10 maja 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wczoraj wyszła mi blada kreska na owulaku w 9 dc.. i śluz był super i dużo, a dziś śluzu nie ma i krechy tez brak . ja to chyba oszaleję..... a miałam w tym miesiącu trochę odpuścic sobie te nerwy i szukania płodności... a jednak chyba nie dam rady ... jakbym już chciała żeby było już po owulacji i temperatura powyżej lini.... wtedy bym tak nie wypatrywała tych dni płodnych. ale w tym miesiący robimy trochę inaczej z mężem :) wcześniej od końca miesiączki aż do skoku tempki serduszkowaliśmy co drugi dzień, ale wyczytałam że plemniki się regenerują przez 3-4 dni, więc w tym cyklu kochamy się co 3 dni :) kombinacja..... tylko czy coś to da..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2458 3397

    Wysłany: 10 maja 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia no to moze sa szanse faktycznie;) ja nie bylam nigdy w ciazy i sluz w drugiej fazie to zawsze taki kremowy, male ilosci, takiego jak opisujes nigdy nie zaobserwowalam:) kciuki
    U mnie dzis tydzien po domniemanej owulacji i juz sie zaczelo doszukiwanie sie objawow eh. Dzis mocno boli mnie jajnik i mialam kilka razy takie ukłucia w dole szyjki jakby tuz przy wejsciu ktos igla mnie kłuł. Nie wiem czy to moze cos znaczyc pewnie nie ale juz sobie coa wkrecam:/

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 10 maja 2019, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia27 wrote:
    A jak tam dziewczyny z obserwacja waszego śluzu? Po owulacji i prawdopodobnym poczęciu? Ja znów mam taki dziwny biały, ciągnący, czasem jak białko kurze czasem wręcz takie grudki (infekcji nie ma ;))
    Taki miałam w ostatnim cyklu - w ciąży biochemicznej. Może jest szansa :)

    Buziaki dla Was 😘

    ja w ciąży właśnie nigdy nie miałam tego białego śluzu, ale za to ogólnie byłam bardziej mokra. W tym cyklu mam to samo, ciągle mam wodnisty śluz... ale ciekawe, czy coś z tego b ędzie

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2272 1560

    Wysłany: 10 maja 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to stwierdzam, że nie umiem tego oceniać. Mialam jak białko jaja, nastepny dzień wodnisty, dzisiaj jak białko jaja, teraz wodnisty, nie umiem tego interpretować...

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 10 maja 2019, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Ja to stwierdzam, że nie umiem tego oceniać. Mialam jak białko jaja, nastepny dzień wodnisty, dzisiaj jak białko jaja, teraz wodnisty, nie umiem tego interpretować...

    a co rozumiesz przez białko jaja - przezroczysty i rozciągliwy?

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego