Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2806 4049

    Wysłany: 11 maja 2019, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek super:) a mozesz napisac jakie tabl bral Twoj maz? Bo u nas tez problemem jest nasienie

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 11 maja 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Dziewczyny, wracam do tematu testów owulacyjnych, bo stosuję je po raz pierwszy w tym cyklu i nie mogę rozkminić jak to działa, otóż wszystkie po kolei od środy do dzisiaj włącznie wychodzą mi pozytywne, dwie tłuste krechy.
    Jak to jest, jeśli zrobiłam pierwszy w środę, jest pozytyw i owulka powinna być 24-36 h, a mija już trzecia doba gdzie test jest pozytywny?
    Totalnie nie ogarniam, a może coś ze mną jest nie tak?
    Czy po owulacji test jest już negatywny? Ile testów w cyklu powinno wyjść pozytywnych?

    Testy z Domowego Laboratorium.

    Testy owulacyjne tak naprawdę robi się do pierwszego pozytywu, śluz płodny masz?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 11:21

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 11 maja 2019, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Haha :) też nadrabiam czasami czytanie forum jak mnie nie ma dłużej :D studiuje każdy nowy wpis :) :) a który dc jesteś?
    15 dc. Ogólnie moje cykle trwają 32-33 dni więc jestem dobrej myśli :)


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 11 maja 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No to malenstwo powstało u przyszłych dziadków :D no ja właśnie teraz jestem 2 cykl na clo... Bo też u mnie z owulacja był problem.. Ale maz nasienia nie badał.. I tak myślę że jak te trzy cykle z clo niż nie dadzą to w lipcu musimy zrobić już konkretne badania bo minie już ponad rok... 16 czerwca braliśmy ślub i od razu zaczęliśmy starania zaraz po ślubie. Więc niedługo będzie rok jak się staramy..

    haha dokładnie... ale nie wiem czy się z tym ujawnimy że to u nich się stało :P
    a przeczytałam tu na forum fajny wpis że teraz musimy wysiedzieć to co żeśmy zrobili w Wielkanoc... tyle prawdy :P

    my ślub braliśmy we wrześniu 2018 ale staraliśmy się wcześniej ze świadomością że raczej się nie uda od razu. Ja zrobiłam 5cykli z Clo przed badaniami męża. A i lekarz wspominał że warto zrobić żeby się nie szprycować lekami jak problem może leżeć również i u drugiej strony. No i trafił :) ale mąż sumiennie brał laki i wdrożył kilka zmian w życiu i voilà <3

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 11 maja 2019, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Martek super:) a mozesz napisac jakie tabl bral Twoj maz? Bo u nas tez problemem jest nasienie

    Najpierw brał supramen a teraz-przez ostatnie 3 miesiące FertilMan plus

    plus wdrożyliśmy też kilka zmian w życie mianowicie:
    - zakaz sauny
    - zakaz gorących kąpieli (ciepłe tak, ale nie gorące)
    - nie noszenie komórki w spodniach (tylko w kieszeni kurtki lub w plecaku)
    - nie trzymanie komputera w obrębie narządów, żeby się nie przegrzewały
    - i w domu, po powrocie mąż chodził w dresach, bez bokserek pod spodem żeby się nie przegrzewały jąderka i nie były w ciągłym ścisku :)

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2806 4049

    Wysłany: 11 maja 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Marta za odpowiedz. My po kolejnych badaniach nasienia wdrozylismy podobne metody. Maz tez ma FertilmanPlus ale twierdzi ze 4 tabl dziennie to za duzo:P czy Twoj lykal te 4 czy tez mniej?

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 11 maja 2019, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Dzieki Marta za odpowiedz. My po kolejnych badaniach nasienia wdrozylismy podobne metody. Maz tez ma FertilmanPlus ale twierdzi ze 4 tabl dziennie to za duzo:P czy Twoj lykal te 4 czy tez mniej?

    nie miał z tym problemu żeby łykać 4 tabletki dziennie ale lekarz mu mowił że może to jeszcze bardzej rozbić że po jednej tabletce łykać 4 razy na dobę.
    Fakt faktem samych tebletek dużo ale nie musi dodatkami jeszcze suplementować bo tam jest wszystko. :)

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 11 maja 2019, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Dziewczyny, wracam do tematu testów owulacyjnych, bo stosuję je po raz pierwszy w tym cyklu i nie mogę rozkminić jak to działa, otóż wszystkie po kolei od środy do dzisiaj włącznie wychodzą mi pozytywne, dwie tłuste krechy.
    Jak to jest, jeśli zrobiłam pierwszy w środę, jest pozytyw i owulka powinna być 24-36 h, a mija już trzecia doba gdzie test jest pozytywny?
    Totalnie nie ogarniam, a może coś ze mną jest nie tak?
    Czy po owulacji test jest już negatywny? Ile testów w cyklu powinno wyjść pozytywnych?

    Testy z Domowego Laboratorium.

    Z owulakami tak chyba jest. Mi w poprzednim cyklu wyszedl z nimi niezly misz-masz, nie wiedzialam o co chodzi. Też z Domowego Laboratorium. Teraz testuję inną firmę i zobaczę czy lepiej pokażą.
    https://zapodaj.net/07ac4e9fb7dc2.jpg.html

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 11 maja 2019, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Z owulakami tak chyba jest. Mi w poprzednim cyklu wyszedl z nimi niezly misz-masz, nie wiedzialam o co chodzi. Też z Domowego Laboratorium. Teraz testuję inną firmę i zobaczę czy lepiej pokażą.
    https://zapodaj.net/07ac4e9fb7dc2.jpg.html

    o kurde, aż ciężko się połapać :D

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 maja 2019, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Z owulakami tak chyba jest. Mi w poprzednim cyklu wyszedl z nimi niezly misz-masz, nie wiedzialam o co chodzi. Też z Domowego Laboratorium. Teraz testuję inną firmę i zobaczę czy lepiej pokażą.
    https://zapodaj.net/07ac4e9fb7dc2.jpg.html

    Mega namieszane, ja teraz pierwszy cykl z testami owulacyjnymi, ale bardzo się zniechęciłam :/

    A ja sobie tej owulacji nawet nie mam jak sprawdzić kiedy mam, temperatura mi tego nie wskazuje, bo mam małe wahania, albo wręcz wcale..
    Ostatnio byłam u gin i ona stwierdziła, że jestem tu po owulacji..
    Ehh, cykle też nieregularne, lekkie pikanie jedynie czasami czuję. A nawet testy mi nie pomagają rozwiać wątpliwości. Obecnie mam 18 dc, cykle 26-29 dni.
    Serduszkowanie było każdego dnia praktycznie więc może się tam jakiś przedostał jeden.

  • Aga1984 Przyjaciółka
    Postów: 67 101

    Wysłany: 11 maja 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moja beta 2369. Powtarzam jeszcze w poniedziałek.

    Nynka, Karolailila, Agafiga, Bożenka, Shas91, Wik89, kasiakasia11, taka_mama, Ignissa, Cichosza, KaroDyl, Pani Ciasio, Ania:), SylwiaLu lubią tę wiadomość

  • Nynka Autorytet
    Postów: 2496 1689

    Wysłany: 11 maja 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluje!😙

    Nera dopiszesz mnie na 28.05? Powinnam 29/30 ale nie wytrzymam pewnie😁

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 15:44

  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 11 maja 2019, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1984 wrote:
    Dziewczynki moja beta 2369. Powtarzam jeszcze w poniedziałek.


    Gratulacje :) ja testuje jutro rano :)

    Wik89 lubi tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 11 maja 2019, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Gratulacje :) ja testuje jutro rano :)


    No to trzymamy kciuki za Ciebie :)

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Aga1984 Przyjaciółka
    Postów: 67 101

    Wysłany: 11 maja 2019, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki podziękuję Wam jak będę po usg. Pewnie 17 maja. Na razie to do mnie nie dociera.

  • Cytrynka648 Ekspertka
    Postów: 187 69

    Wysłany: 11 maja 2019, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1984 wrote:
    Dziewczynki podziękuję Wam jak będę po usg. Pewnie 17 maja. Na razie to do mnie nie dociera.
    Gratulacje. ;) Mamy tego samego dnia usg :)

    Aga1984 lubi tę wiadomość

    Wiek 22 lata
    2015 - narodziny synka (cesarskie cięcie)
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    **********
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

    03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 11 maja 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1984 wrote:
    Dziewczynki moja beta 2369. Powtarzam jeszcze w poniedziałek.
    Gratuluję 🥳🥳🥳

    Aga1984 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Aga1984 Przyjaciółka
    Postów: 67 101

    Wysłany: 11 maja 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Gratulacje :) ja testuje jutro rano :)
    Czekamy na dwie piękne kreseczki.

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 11 maja 2019, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluję!

    U mnie dziś kreska testowa w tescie owulacyjnym duzo ciemniejsza od kontrolnej, spadek temperatury i ból owulacyjny na całego, zatem termin @ ptzesuwa mi sie na 26, czyli dzień matki :D

    gusiaa, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Aga1984 Przyjaciółka
    Postów: 67 101

    Wysłany: 11 maja 2019, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka648 wrote:
    Gratulacje. ;) Mamy tego samego dnia usg :)
    No to się zgrałyśmy. My i chyba na początku betę miałyśmy podobną 😊

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego