Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Cytrynka648 Ekspertka
    Postów: 187 69

    Wysłany: 11 maja 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1984 wrote:
    No to się zgrałyśmy. My i chyba na początku betę miałyśmy podobną 😊
    Zgadza się. :) Jeśli wszystko jest z moją fasoleczką w porządku to może na wizycie zobaczę już serduszko. Taką mam przynajmniej nadzieję. Wydaje mi się, że beta rośnie chodź mdłości w sumie ustały ale za to płacze po 5 razy dziennie, nawet sama nie wiem dlaczego. Po prostu łzy płyną a ja ich nie umiem zatrzymać.

    Aga1984 lubi tę wiadomość

    Wiek 22 lata
    2015 - narodziny synka (cesarskie cięcie)
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    **********
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

    03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 maja 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Od dwóch dni męczy mnie katar ale nic po za tym mi nie jest. Nie goraczkuje. Odnotowalam na wykresie temperaturę powyżej 37° czy zaznaczyć jako zaklucona?

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 11 maja 2019, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosenka321 wrote:
    Hej dziewczyny. Od dwóch dni męczy mnie katar ale nic po za tym mi nie jest. Nie goraczkuje. Odnotowalam na wykresie temperaturę powyżej 37° czy zaznaczyć jako zaklucona?
    No ja bym zaznaczyła. A który dzień cyklu jesteś?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 maja 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja bym zaznaczyła. A który dzień cyklu jesteś?
    29dc

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 11 maja 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosenka321 wrote:
    29dc
    Czyli już po owulacji? No to chyba aż takiego znaczenia nie ma :) a jak temp wysoko to jest nadzieja :) a ile dni trwają u Ciebie cykle?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 11 maja 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1984 wrote:
    Dziewczynki moja beta 2369. Powtarzam jeszcze w poniedziałek.
    Gratuluję <3
    Jesteś testującą "majową"? 😊

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Aga1984 Przyjaciółka
    Postów: 67 101

    Wysłany: 11 maja 2019, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Gratuluję <3
    Jesteś testującą "majową"? 😊
    Tak z 1 maja

    OwaOrzeszkowa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 maja 2019, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Czyli już po owulacji? No to chyba aż takiego znaczenia nie ma :) a jak temp wysoko to jest nadzieja :) a ile dni trwają u Ciebie cykle?
    Właśnie sama nie wiem kiedy ona była albo w 15dc albo w 22dc. Nie obserwowalam siebie bo odpscilam ten cykl. Mam nieregularne ale kalendarzyk wyznaczył na 37dni czyli 17 maja @ ma przyjść ale jak temperatura będzie się utrzymywać to w środę zatestuje już.

  • Cytrynka648 Ekspertka
    Postów: 187 69

    Wysłany: 12 maja 2019, 00:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już chyba po wszystkim :(
    Około 23.00 zauważyłam delikatne plamienie więc szybko na IP. Na usg brak pęcherzyka, najprawdopodobniej biochemiczna. Lekarka powiedziała, że na jej gust do rana zacznie się krwawienie. Dostałam jeszcze duphaston na podtrzymanie ale mam natychmiast odstawić jak tylko zacznie się krawienie. Za tydzień mam iść do kontroli, ale jak to określiła "nadzieji specjalnie nie żywić, bo z tego raczej nic nie będzie". :(

    Wiek 22 lata
    2015 - narodziny synka (cesarskie cięcie)
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    **********
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

    03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 12 maja 2019, 01:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka648 wrote:
    U mnie już chyba po wszystkim :(
    Około 23.00 zauważyłam delikatne plamienie więc szybko na IP. Na usg brak pęcherzyka, najprawdopodobniej biochemiczna. Lekarka powiedziała, że na jej gust do rana zacznie się krwawienie. Dostałam jeszcze duphaston na podtrzymanie ale mam natychmiast odstawić jak tylko zacznie się krawienie. Za tydzień mam iść do kontroli, ale jak to określiła "nadzieji specjalnie nie żywić, bo z tego raczej nic nie będzie". :(
    Tak mi przykro :(
    Ale jeszcze trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze !

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 12 maja 2019, 06:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze. Mocno tulę, trzymaj się. Również trzymam kciuki, żeby jednak bylo Ok!

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Cytrynka648 Ekspertka
    Postów: 187 69

    Wysłany: 12 maja 2019, 06:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wygląda na to, że muszę odstawić leki. Przez całą noc był spokój, ale przy porannej toalecie przy podcieraniu na papierze zauważyłam sporo krwi i skrzepy. Nie może jakieś wielkie ale jednak skrzepy. Także teraz już naprawdę po wszystkim. :(

    Nera kochana, usuń moje serduszko z listy.

    Wiek 22 lata
    2015 - narodziny synka (cesarskie cięcie)
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    **********
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

    03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
  • Cytrynka648 Ekspertka
    Postów: 187 69

    Wysłany: 12 maja 2019, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mam zaznaczyć to w kalenadarzyku? :( Jako normalna miesiaczkę?

    Wiek 22 lata
    2015 - narodziny synka (cesarskie cięcie)
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    **********
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

    03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 12 maja 2019, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka, a może zanim odstawisz leki to idź jeszcze dzisiaj na wizytę do ginekologa z dobrym sprzętem? Przypomnij, jaka beta była?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 07:24

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1715 1185

    Wysłany: 12 maja 2019, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka648 wrote:
    U mnie już chyba po wszystkim :(
    Około 23.00 zauważyłam delikatne plamienie więc szybko na IP. Na usg brak pęcherzyka, najprawdopodobniej biochemiczna. Lekarka powiedziała, że na jej gust do rana zacznie się krwawienie. Dostałam jeszcze duphaston na podtrzymanie ale mam natychmiast odstawić jak tylko zacznie się krawienie. Za tydzień mam iść do kontroli, ale jak to określiła "nadzieji specjalnie nie żywić, bo z tego raczej nic nie będzie". :(
    Cutrynko bardzo mi przykro. 😖

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 07:34

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1715 1185

    Wysłany: 12 maja 2019, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Nie doczekałam się jeszcze prysznica w domu- mam tylko wanne, a uwielbiam długie gorące kąpiele. Orientujecie się może jaka temperatura wody będzie ok? Ja zawsze kąpałam się praktycznie we wrzątku, teraz staram się trochę schłodzić tą wodę przed kąpielą, ale mąż mówi, że mimo iż dla mnie woda jest już schłodzoną to nadal jest gorąca. Zastanawiam się czy nie kupić sobie takiego termometru dla dzieci do kąpieli bo dla mnie zwykla ciepła woda jest już zimna i chyba mam pod tym względem jakieś zaburzone czucie😅

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • Cytrynka648 Ekspertka
    Postów: 187 69

    Wysłany: 12 maja 2019, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Cytrynka, a może zanim odstawisz leki to idź jeszcze dzisiaj na wizytę do ginekologa z dobrym sprzętem? Przypomnij, jaka beta była?
    Beta 2.05 była 22, a 6.05 była 203.68. Później już nie robiłam. Chyba nie mam sensu iść do innego lekarza, krawienie się nasiliło, lecą już skrzepy.

    Wiek 22 lata
    2015 - narodziny synka (cesarskie cięcie)
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    **********
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

    03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
  • Martys92 Przyjaciółka
    Postów: 75 24

    Wysłany: 12 maja 2019, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o tym.. Z ciekawości zrobiłam wczoraj i dzisiaj test owulacyjny 22 i 23dc przy 28-dniowych cyklach i wyszły oba pozytywnie. Gdzieś kiedyś czytałam że czasami wykrywają wczesną ciążę.

    c55fyx8djqdgl5at.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 12 maja 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo przy przykro, Cytrynko :(

    Temperatura wody mężczyznom przeważnie wydaje się za wysoka ;) Nie kap się we wrzątku, w termometr też można zainwestować, ale myślę, że nie ma też co przesadzać w drugą stronę :)

    OwaOrzeszkowa lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1715 1185

    Wysłany: 12 maja 2019, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Bardzo przy przykro, Cytrynko :(

    Temperatura wody mężczyznom przeważnie wydaje się za wysoka ;) Nie kap się we wrzątku, w termometr też można zainwestować, ale myślę, że nie ma też co przesadzać w drugą stronę :)
    Kupię ten termometr- zawsze da mi to więcej spokoju ;) jak czasami sprawdzę wodę, w której kapie się mój mąż to az mnie ciarki przechodzą bo jest wręcz letnia- zmarzlabym nieźle w takiej kąpieli;p

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego