Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Aga1984 Przyjaciółka
    Postów: 67 101

    Wysłany: 13 maja 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ojej :) pewnie doczekać się nie możesz 😊 ciekawe czy usg już będziesz miała czy jeszcze za wcześnie?
    Mam mieć usg, czekam z niecierpliwością i z wielkim stresem. Oby tylko wszystko było dobrze.

  • Aga1984 Przyjaciółka
    Postów: 67 101

    Wysłany: 13 maja 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan ile wynosiła twoje beta i w ktorym dniu cyklu robiłaś /ile po owulacji/?

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 13 maja 2019, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1984 wrote:
    Mam mieć usg, czekam z niecierpliwością i z wielkim stresem. Oby tylko wszystko było dobrze.
    Kochana musi być dobrze 😘 na pewno będzie 😊 daj oczywiście nam tu znać po wszystkim 😘😊

    Aga1984 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 13 maja 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:30

    Aga1984 lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3003 545

    Wysłany: 13 maja 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robie kalendarza, mam nieregularne

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 13 maja 2019, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan, ja miałam dokładnie taką samą sytuację jak Ty :) Sikańce pozytywne, ciemniejące, a beta z krwi ujemna. Lekarz powiedział mi, że błędy w laboratorium nie są takie rzadkie i że ona sama miała już kilka takich przypadków. Polecam powtórkę bety, może w innym labie? :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3003 545

    Wysłany: 13 maja 2019, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zrobie jutro kolejny test i zobaczymy co będzie :). Powiem wam ze w szoku jestem :). Nie staraliśmy się bardziej zabawy, nikt o ciazy nie myslal a z pierwszym dzieckiem 2,5 roku starań.

    Pani Ciasio, Aga1984 lubią tę wiadomość

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 13 maja 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga piękny przyrost !
    Panan - cichutko gratuluję ♡

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3003 545

    Wysłany: 13 maja 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Panan, ja miałam dokładnie taką samą sytuację jak Ty :) Sikańce pozytywne, ciemniejące, a beta z krwi ujemna. Lekarz powiedział mi, że błędy w laboratorium nie są takie rzadkie i że ona sama miała już kilka takich przypadków. Polecam powtórkę bety, może w innym labie? :)

    Mozna na priv porozmawiać? Jak to bylo opowiedz dokładnie.

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 13 maja 2019, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super, że beta rośnie, gratulacje 😍

    Ja zaszeleje w maju, proszę kochana wpisz mnie jeszcze na 27 na testowanie. Tescik owu dopiero wczoraj w pełni pozytywny, bez cienia wątpliwości i śluz również mega płodny. Serduszkowanie było wczoraj i dziś, może coś z tego będzie.

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Małgoś05 Nowa
    Postów: 3 5

    Wysłany: 13 maja 2019, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to u mnie zwykle bywa, każdy cykl jest nieprzewidywalny. W tym miesiącu nie mogło być inaczej. Dlatego testować będę jednak wcześniej, bo 21 maja :) Dziś się trochę podłamałam, bo odebrałam wyniki badań i prolaktyna ponad normę...

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 13 maja 2019, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Bożenko ♡

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 14 maja 2019, 01:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera dziękuję 😊

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 14 maja 2019, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan gratulacje!

    U mnie chyba cykl bezowulacyjny. Mimo pozytywnych testow owu, temperatura marna. Jak to jest z takimi cyklami, miesiączka jesr wcześniej, czy pozniej?

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ognissa, z tego co piszą dziewczyny, przeważnie jest pozniej, ale podrecznikowo równie dobrze może przyjść wczesniej. To trochę loteria :/

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś 14 dc tylko wypatruje owulacji. Wiecie co wam powiem? Ostatnio pisałam i się żalilam że libido mi spadło przez te starania.. Bo chciałam żeby to było książkowo (codziennie, potem co drugi dzień, w tym miało być co trzeci) wczoraj miało nie być ❤️ wedlug planu ale nas poniosło i było zajebiscie 😊 najgorzej to działać schematycznie....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 07:59

    Shas91 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 14 maja 2019, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny z rana :) gratuluję kolejnych ❤ ! A testując życzę powodzenia! .

    Ja miałam owu 13-14 dc potwierdzona monitoringiem. Od 2 dni ciągnie mnie po prawej str i tak jakoś cmi podbrzusze. Żadnej plamki krwi nie zaobserwowalam. Biorę progesteron 2x2 dopochwowo duphaston 3x1 pregne start 1x1 i ovarin. Trochę mnie mdli i mam uderzenia gorąca. Może to przez leki..? Mam testować 20 mają ale korci mnie żeby to zrobić wcześniej. . Jest sens?

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2548 2781

    Wysłany: 14 maja 2019, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Panan gratulacje!

    U mnie chyba cykl bezowulacyjny. Mimo pozytywnych testow owu, temperatura marna. Jak to jest z takimi cyklami, miesiączka jesr wcześniej, czy pozniej?

    Zaczęłaś tego samego dnia co ja cykl :) tylko ze ja mam dłuższe niż Ty. Bo u mnie testowanko na 28.05 przypada


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    24 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 14 maja 2019, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że dzisiaj mam 22dc

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • malwa88 Autorytet
    Postów: 358 301

    Wysłany: 14 maja 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Panan gratulacje!

    U mnie chyba cykl bezowulacyjny. Mimo pozytywnych testow owu, temperatura marna. Jak to jest z takimi cyklami, miesiączka jesr wcześniej, czy pozniej?

    Moj poprzedni cykl byl chyba bezowulacyjny. Brak skoku i jakies dziwne objawy szyjki. Na szczescie sie nie wydluzyl. Trwal tyle co zwykle :)

    Październik 2017 synek <3
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego