Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 13 maja 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Tyle, że ja też nie dostałam miesiączki ;) no ale jeśli wierzysz w takie magiczne, cudowne dwie kreski TYLKO w terminie miesiączki, to okej, każdy jest inny ;)

    mojej koleżance w dniu spodziewanej @ (14dzien po skoku )test nic nie wykazał .Dopiero 16dnia lekka kreska i beta 78 :)

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 maja 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie :)

    LaBellePerle - rozumiem podejście z dystansem i raczej negatywne bo jestem po kilku miesiącach porażek. Ale ekscytacja sama się pojawia i wzrasta przy każdym terminie testowania.

    Arekipa88 myślę, że naprawdę nadzieja umiera ostatnia A przy moim synku blada kreska wyszła mi dopiero 3dni po @ z tą różnicą, z3 wtedy szliśmy "na żywioł" bez żadnego sprawdzania itd. Od tego czasu jednak minęło 19 miesięcy.. 😉

    Ciasteczkoo lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 13 maja 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroDyl wrote:
    Coś ten Maj lipny dla Nas ..
    No w kwietniu było dużo serduszek już na początku... A maj..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ciasteczkoo Nowa
    Postów: 2 3

    Wysłany: 13 maja 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroDyl wrote:
    Dziewczyny spokojnie :)

    LaBellePerle - rozumiem podejście z dystansem i raczej negatywne bo jestem po kilku miesiącach porażek. Ale ekscytacja sama się pojawia i wzrasta przy każdym terminie testowania.

    Arekipa88 myślę, że naprawdę nadzieja umiera ostatnia A przy moim synku blada kreska wyszła mi dopiero 3dni po @ z tą różnicą, z3 wtedy szliśmy "na żywioł" bez żadnego sprawdzania itd. Od tego czasu jednak minęło 19 miesięcy.. 😉

    Też rozumiem że kreski mogą pojawić się po terminie ale tak jak labelleperle uważam ze lepiej sobie odpuscic i nawet pomyslec ze nic z tego a się milo zaskoczyć niż później przezyc załamanie przy okresie.

    Nera1986, OwaOrzeszkowa, LaBellePerle lubią tę wiadomość

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 13 maja 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczkoo wrote:
    Też rozumiem że kreski mogą pojawić się po terminie ale tak jak labelleperle uważam ze lepiej sobie odpuscic i nawet pomyslec ze nic z tego a się milo zaskoczyć niż później przezyc załamanie przy okresie.

    jestem tego samego zdania

    OwaOrzeszkowa lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 maja 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Nie nie miałam jeszcze. Dzisiaj o 15 będę mieć wyniki pierwszej bety i do lekarza idę sprawdzić czy wszystko ok :)
    Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze ✊ daj znać jaki wynik 😊

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 13 maja 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys92 wrote:
    Było wczoraj ❤ ale ja jestem 3 dni przed @
    No ja miałam tydzień po owulacji w tamtym miesiącu... I też nadziei sobie narobilam przeogromnych bo nigdy tak nie miałam... A ty było tylko plamienie po stosunku ☹️ bo nic z tego nie wyszło... Ale u Ciebie może być inaczej :) i oby tak było 😘😘😘😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 13 maja 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma się co spierać.. A jeśli chodzi o odbieranie nadziei to wcale nie jest źle takie sprowadzanie na ziemię.. Ja w tamtym miesiącu miałam plamki krwi 7 dpo i od razu ze plamienie implantacyjne..... Jak się okazało to było raczej po ❤️ z poprzedniego dnia... Bo w ciąży nie jestem niestety......

    Ciasteczkoo, Nera1986, LaBellePerle lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1675 1168

    Wysłany: 13 maja 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Tak bardzo Ci kibicowalam...
    No niestety, ale teraz zaczynam nowy cykl i będzie dobrze;) Tobie się na pewno uda!;)

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1675 1168

    Wysłany: 13 maja 2019, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczkoo wrote:
    Też rozumiem że kreski mogą pojawić się po terminie ale tak jak labelleperle uważam ze lepiej sobie odpuscic i nawet pomyslec ze nic z tego a się milo zaskoczyć niż później przezyc załamanie przy okresie.
    Labelleperle mocno mnie motywowała kiedy rzeczywiście były jakieś szanse na ciaze, kiedy szanse się skonczyly- przestała i bardzo się z tego cieszę. W cyklowym szale ciężko o rozsądek, a później tylko pozostaje żal, że znowu nie wyszlo. ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 13:02

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 13 maja 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    Labelleperle mocno mnie motywowała kiedy rzeczywiście były jakieś szanse na ciaze, kiedy szanse się skonczyly- przestała i bardzo się z tego cieszę. W cyklowym szale ciężko o rozsądek, a później tylko pozostaje żal, że znowu nie wyszlo. ;)
    Dokładnie dlatego lepiej nie robić sobie zludnych nadziei..... Bo potem porażka boli podwójnie..

    OwaOrzeszkowa, LaBellePerle lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1675 1168

    Wysłany: 13 maja 2019, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pije któraś z was zioła ojca Sroki? Dziś miałam zacząć je pić, ale chciałam jeszcze zaczerpnąć opinii;)

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 13 maja 2019, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    No niestety, ale teraz zaczynam nowy cykl i będzie dobrze;) Tobie się na pewno uda!;)
    Ja jeszcze czekam :) zobaczymy

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 13 maja 2019, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    Dziewczyny czy pije któraś z was zioła ojca Sroki? Dziś miałam zacząć je pić, ale chciałam jeszcze zaczerpnąć opinii;)
    Ja też się zastanawiam nad nimi :) a gdzie je kupiłaś?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1675 1168

    Wysłany: 13 maja 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja też się zastanawiam nad nimi :) a gdzie je kupiłaś?

    https://mojazielarnia.pl/2778-pobudzenie-pracy-jajnikow-mieszanka-nr3-ojca-grzegorza-sroki.html

    Ja kupiłam na tej stronie;)

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • OwaOrzeszkowa Autorytet
    Postów: 1675 1168

    Wysłany: 13 maja 2019, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ktoś ma z nimi doświadczenia to niech da znać;) ja dzisiaj mam zacząć je pić, ale się cykam bo ponoć mają mocne działanie;p

    25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88 ;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92 ;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65 ;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
    h84f82c33j6zsh3p.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 13 maja 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:29

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 13 maja 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:30

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 13 maja 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Dziewczyny a miałam już ostatnio pisać, czy któraś z Was zażywa kwas foliowy 5mg ? Bo mi lekarz zmienil ostatnio i zostały mi dwa pełne opakowania ważne do przyszlego roku. Chętnie którejś wyślę jeśli będzie chciała, szkoda żeby się zmarnowały 😊
    Ja zazywam Folik ale am już na 2 miesiące więc może inna dziewczyna będzie chętna 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 13 maja 2019, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zapisałam na dzisiaj na monitoring owulacji:)
    Wkurzyłam się bo nie co i jak wiec zobaczymy :)
    Dam drugie tyle co za testy owulacyjne ale mam pewność czy dobrze myślę:)

    wniddf9h3z94xhvt.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego