Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 14 maja 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    To podejście było całkiem inne w poprzednim cyklu, bo chyba chciałam aż za bardzo i wszystkie objawy PMSowe przypisywalam ciąży... nawet temp jak spadała to do mnie dalej nie docieralo. A @ przyszła jak w zegarku i wtedy ten przysłowiowy kubeł zimnej wody na mnie spadł.
    Ja też miałam w tamtym cyklu tak.. Był to pierwszy mój cykl na stymulacji clostibegyt... I nawet 2 dni mi się @ spóźnił.... Temperatura z dnia na dzień spadała a ja sobie wmawialam że odbije może w górę.. Bo przecież miałam plamienie 7 dpo (myślałam że implantacja) i wiele innych objawów... W tym cyklu na początku myślałam że wyluzuje... Ale nie.. Czekam na owulacje jak na szpilkach mierze temperaturę, sprawdzam śluz, nawet szyjke próbowałam badać ale tego nie potrafię.. No i kurde jak wyluzować ☹️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 14 maja 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ale jestem głupia. Już skreśliłam ten cykl, bo plamienia, ale dziś mój ostatni dzień fazy lutealnej a temperatura ni hu hu nie spadła a plamienia w sumie prawie zerowe... i narobiłam sobie niepotrzebnej nadziei. Test panicznie boję się zrobić... Zawsze jak wychodzi jedna kreska to siedzę i szukam drugiej, pod różnym światłem patrzę, czy oby na pewno nie ma. Nie chcę znów sobie tego robić, tego cyrku
    To chyba normalne, ja też zawsze tak sprawdzam i raz nawet znalazłam. Nistety to by biochem :(

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1430 1508

    Wysłany: 14 maja 2019, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    To chyba normalne, ja też zawsze tak sprawdzam i raz nawet znalazłam. Nistety to by biochem :(
    eh... też przez niego przeszłam.

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 14 maja 2019, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ale jestem głupia. Już skreśliłam ten cykl, bo plamienia, ale dziś mój ostatni dzień fazy lutealnej a temperatura ni hu hu nie spadła a plamienia w sumie prawie zerowe... i narobiłam sobie niepotrzebnej nadziei. Test panicznie boję się zrobić... Zawsze jak wychodzi jedna kreska to siedzę i szukam drugiej, pod różnym światłem patrzę, czy oby na pewno nie ma. Nie chcę znów sobie tego robić, tego cyrku

    Poczekaj do rana i zrób test jeśli temperatura nie spadnie

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2529 2757

    Wysłany: 14 maja 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miinii wrote:
    Czy któraś czuła jajniki po owulacji ? U mnie dzisiaj 5dpo a ja co jakiś czas czuje jak delikatnie pulsują jajniki
    Jaki ladny skok temperatury :)

    Nynka lubi tę wiadomość


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    24 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 14 maja 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:34

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 14 maja 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj 11 dpo i PMS jakiego nigdy nie miałam :/
    Od trzech dni codziennie płaczę, piersi są tak delikatne, że nawet stanik mnie drażni, a jajniki czuję już od owulacji :( Bierze mnie też chyba jakieś choróbsko :/ Z innych rzeczy, które mi się wcześniej nie zdarzały, to cały czas czuję się "mokro". Gdyby nie to, że do @ jeszcze chwila, to biegałabym co chwilę do toalety sprawdzać, czy nie przyszła.
    Z jednej strony tli się gdzieś nadzieja, że może się udało, ale z drugiej strony jakoś zupełnie się nie czuję, że mogłabym być w ciąży i wątpię żeby coś z tego wyszło w tym cyklu

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 14 maja 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    A ja mam dzisiaj 11 dpo i PMS jakiego nigdy nie miałam :/
    Od trzech dni codziennie płaczę, piersi są tak delikatne, że nawet stanik mnie drażni, a jajniki czuję już od owulacji :( Bierze mnie też chyba jakieś choróbsko :/ Z innych rzeczy, które mi się wcześniej nie zdarzały, to cały czas czuję się "mokro". Gdyby nie to, że do @ jeszcze chwila, to biegałabym co chwilę do toalety sprawdzać, czy nie przyszła.
    Z jednej strony tli się gdzieś nadzieja, że może się udało, ale z drugiej strony jakoś zupełnie się nie czuję, że mogłabym być w ciąży i wątpię żeby coś z tego wyszło w tym cyklu
    Ale te objawy wcale nie muszą być @ 😊 a temperatura jak???

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 14 maja 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    A ja mam dzisiaj 11 dpo i PMS jakiego nigdy nie miałam :/
    Od trzech dni codziennie płaczę, piersi są tak delikatne, że nawet stanik mnie drażni, a jajniki czuję już od owulacji :( Bierze mnie też chyba jakieś choróbsko :/ Z innych rzeczy, które mi się wcześniej nie zdarzały, to cały czas czuję się "mokro". Gdyby nie to, że do @ jeszcze chwila, to biegałabym co chwilę do toalety sprawdzać, czy nie przyszła.
    Z jednej strony tli się gdzieś nadzieja, że może się udało, ale z drugiej strony jakoś zupełnie się nie czuję, że mogłabym być w ciąży i wątpię żeby coś z tego wyszło w tym cyklu
    To może dobry znak? Kiedy tescik? :)

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 14 maja 2019, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 dzisiaj lekki spadek do 36,95, ale u mnie to wciąż wyżyny :) Z tym, że na spadek jeszcze za wcześnie, bo wg of @ najpoźniej powinna przyjść dopiero w poniedziałek.

    Cichosza normalnie pewnie już bym robiła teścik, ale w czwartek mam wyrywanie tego nieszczęsnego zęba i chyba bym się zapłakała, gdybym znowu straciła ciążę. Planowo mam testować 18 maja, w sobotę, ale szczerze mówiąc, to trochę boję się robić test przed @, bo to był u mnie ten punkt krytyczny :(

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 14 maja 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:35

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 14 maja 2019, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ja tak miałam przez bardzo długi czas, dosłownie świrowałam, żeby zaliczyć potężnego doła przed okresem.

    Testuję w przyszłą sobotę, 18 maja.
    Tylko że właśnie zobaczyłam delikatne plamienie, takie żywoczerwone, ale o dziwo bez skrzepów. Więc albo @ za rogiem, albo to po <3, chociaż wcześniej się to nie zdarzało. Więc pewnie @ nadchodzi.

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 14 maja 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:36

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 14 maja 2019, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślisz, że jeszcze nie? ;)
    Jeszcze prawie tydzień do @, ale może być różnie. Miałam trochę stresów ostatnio.

    Duphaston przyjmuję dzień-dwa po owulacji. Jeśli nie miałam monitoringu/testów, to zaczynałam brać 16 dc. Normalnie brałam przez 10 dni i odstawiałam, pojawiała się @. Natomiast podczas stymulacji clo miałam najpierw zrobić test i na jego podstawie decydować o odstawieniu.

    Przerwa w jego braniu nie zaszkodzi, jeśli ciałko żółte wyprodukuje dość progesteronu, żeby podtrzymać ciążę. Jeśli go nie wyprodukuje, to już gorzej. Natomiast jeśli zdecydujesz się go brać i podjąć decyzję o odstawieniu na podstawie testu to miej na uwadze, że może Ci się troszkę wydłużyć cykl :) Ja akurat rozmyślnie chcę go brać trochę dłużej, tak żeby przyszła owu wypadła mi w czasie urlopu :)

    Agafiga lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 14 maja 2019, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:37

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 14 maja 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Stres niestety nie pomaga... a tak ciężko się go wyzbyc.

    Dziś biorę ostatni dzień i zobaczymy czy @ przyjdzie. Jeśli tak to w następnym miesiącu mam wizytę to jeszcze o to dopytam 😊

    A nie chcesz rano zatestować? :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 14 maja 2019, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 13:37

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 14 maja 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Justyna1719 dzisiaj lekki spadek do 36,95, ale u mnie to wciąż wyżyny :) Z tym, że na spadek jeszcze za wcześnie, bo wg of @ najpoźniej powinna przyjść dopiero w poniedziałek.

    Cichosza normalnie pewnie już bym robiła teścik, ale w czwartek mam wyrywanie tego nieszczęsnego zęba i chyba bym się zapłakała, gdybym znowu straciła ciążę. Planowo mam testować 18 maja, w sobotę, ale szczerze mówiąc, to trochę boję się robić test przed @, bo to był u mnie ten punkt krytyczny :(
    Ja nigdy przet terminem @ nie zatestuje bo to bez sensu i tylko kasę się wydaje niepotrzebnie na te testy... W tym cyklu @ powinnam mieć 28.05 ale testuje chyba dwa dni później, tak przynajmniej planuje i mam nadzieję że tak będzie i że wytrzymam :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 14 maja 2019, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, w takim razie podziwiam za wytrwałość i niemyślenie ;)

    Ja kiedyś testowałam jak szalona i tak jak, Agafiga pisze, nic do mnie nie docierało. A jak już dotarło, to była deprecha. Dopiero teraz, od dwóch cykli, wróciłam do testów, z "przepisu" lekarza. Ja mam odstawić Duphaston dopiero kiedy test wyjdzie negatywny, więc siłą rzeczy jest to przed @ :/

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 14 maja 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Justyna, w takim razie podziwiam za wytrwałość i niemyślenie ;)

    Ja kiedyś testowałam jak szalona i tak jak, Agafiga pisze, nic do mnie nie docierało. A jak już dotarło, to była deprecha. Dopiero teraz, od dwóch cykli, wróciłam do testów, z "przepisu" lekarza. Ja mam odstawić Duphaston dopiero kiedy test wyjdzie negatywny, więc siłą rzeczy jest to przed @ :/
    No ja dopiero w poprzednim cyklu dopiero testowałam w terminie spedziewanej @.... A tak to wcześniej zawsze przed czasem i zawsze biel...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego