Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Może być wcześniej niż skok. Ja daje sobie głowę uciąć, że owulacje miałam w tym cyklu z pon.na wt. (Z 13 na 14maja)a dziś przedwczesny skok się pojawił . Jutro powinna pójść ładnie do góry. Śluz przy szyjce patrzyłaś?
    No próbowałam niby badać szyjke aleja no nie umiem tego a jesli chodzi o śluz to według mnie taki wodnisty niby. Ciężko stwierdzić. No ja palca wkładam do zbadania szyjki to jest no wilgotny ale nie taki ze jak białko jajka.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/e12fc8db8309.jpg.html

    https://naforum.zapodaj.net/2275c2cdc9c3.jpg.html

    https://naforum.zapodaj.net/361002b85e9f.jpg.html

    https://naforum.zapodaj.net/fbd964805947.jpg.html


    Tu jest kilka cykli w tym obecny. Plusy w kółkach oznaczają śluz plodny. Te niżej są od testów owulacyjnych.

    Zauważyłam ,że skok pojawia się u Ciebie na trzeci dzień od ostatniego śluzu płodnego .Serduszka oczywiście były? O której godzinie robiłaś ostatni test owulacyjny ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 16:58

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Hej dziewczyny. .nie zabijajcie mnie..zrobiłam betę i dostałam właśnie wynik. <1,20 wiec ciąży brak..po ja go głupia robiłam. .załamka. te testy mnie zmylily. ..:( 9dpooze jeszcze za wcześnie. ..
    Bardzo mi przykro ☹️ coś ten maj nas nie rozpieszcza jak widzę ☹️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No próbowałam niby badać szyjke aleja no nie umiem tego a jesli chodzi o śluz to według mnie taki wodnisty niby. Ciężko stwierdzić. No ja palca wkładam do zbadania szyjki to jest no wilgotny ale nie taki ze jak białko jajka.

    a z łatwością dosięgasz szyjkę ? Jak jej dotykasz to czujesz twardawe jak czubek nosa czy miękkie jak byś ust dotykała?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Hej dziewczyny. .nie zabijajcie mnie..zrobiłam betę i dostałam właśnie wynik. <1,20 wiec ciąży brak..po ja go głupia robiłam. .załamka. te testy mnie zmylily. ..:( 9dpooze jeszcze za wcześnie. ..

    Zdecydowanie o minimum 3-4 dni za wcześniej .

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Zauważyłam ,że skok pojawia się u Ciebie na trzeci dzień od ostatniego śluzu płodnego .Serduszka oczywiście były? O której godzinie robiłaś ostatni test owulacyjny ?
    Dziś o 12 robiłam ostatni test. A serduszka to takie różowe oznaczenia. Ten i poprzedni kwietniowy mam stymulowany clo. I te testy wyszły prawie pozytywne bo wcześniej na testach nawet cienia nie miałam.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    a z łatwością dosięgasz szyjkę ? Jak jej dotykasz to czujesz twardawe jak czubek nosa czy miękkie jak byś ust dotykała?
    No właśnie jak chyba nie wyczuwam.. Albo jest tak wysoko albo palec mam a krótki... 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    przykro mi ;( jak się trzymasz?

    Aaa powiem Ci,że już mam dość stymulacji, lekarzy i tych zlidnych nadzieji. .:( chyba odpuszczę po prostu i co ma być to będzie. ..jednak córka ma już 3.5 roku i wiem ze juz była by to duża różnica wieku . Za każdym rozczarowaniem czuje ze nic z tego nie bd i może podświadomie tez juz odpuszczam..

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Bardzo mi przykro ☹️ coś ten maj nas nie rozpieszcza jak widzę ☹️

    Gdzieś tam wyczytałam ze wynik <1,20 jest niejednoznaczny. Ale w tamtych cyklach miałam ten sam wynik i kończyło się na złudzeniach. .
    Pechowy ten maj..

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Zdecydowanie o minimum 3-4 dni za wcześniej .

    Może dla spokoju zrobię jeszcze raz to badanie ale właśnie za jakieś 5 dni..

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Gdzieś tam wyczytałam ze wynik <1,20 jest niejednoznaczny. Ale w tamtych cyklach miałam ten sam wynik i kończyło się na złudzeniach. .
    Pechowy ten maj..
    A który cykl staran jesteś? Nie przejmuj się w końcu się uda 😘 a może faktycznie za wcześnie beta zrobiona 😘 dopóki nie [email protected] to zawsze jest nadzieja 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Może dla spokoju zrobię jeszcze raz to badanie ale właśnie za jakieś 5 dni..
    Dokładnie 😘 wstrzymaj się do terminu spodziewanej @

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No właśnie jak chyba nie wyczuwam.. Albo jest tak wysoko albo palec mam a krótki... 😊

    Masz dwa testy więc powtórz dzisiaj wieczorem test - najlepiej 22 i po dwunastu godzinach jak dasz radę to kolejny ,a skoro nie dosięgasz szyjki to ja bym dziś koniecznie serduszko walnęła

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Masz dwa testy więc powtórz dzisiaj wieczorem test - najlepiej 22 i po dwunastu godzinach jak dasz radę to kolejny ,a skoro nie dosięgasz szyjki to ja bym dziś koniecznie serduszko walnęła
    Dzięki kochana 😘 za wsparcie 😘 o 22 zrobię test. Chyba za późno nie będzie?? Bo gdzieś czytałam o tych godzinach.. Ze za późno też nie powinno się robić tych testów..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jednak trzy testy mam :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A który cykl staran jesteś? Nie przejmuj się w końcu się uda 😘 a może faktycznie za wcześnie beta zrobiona 😘 dopóki nie [email protected] to zawsze jest nadzieja 😘

    9cs. 5cs z lamette. Z tym ze czas nagle bo amh mi wygasa..0.5 a mam 29 lat. Także presja jest też z tego powodu.

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dzięki kochana 😘 za wsparcie 😘 o 22 zrobię test. Chyba za późno nie będzie?? Bo gdzieś czytałam o tych godzinach.. Ze za późno też nie powinno się robić tych testów..

    To nie prawda :) Jakby co to pisz-pytaj a ja postaram się pomóc na tyle ile będę umiała .Daj znać jak wyszedł test

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    9cs. 5cs z lamette. Z tym ze czas nagle bo amh mi wygasa..0.5 a mam 29 lat. Także presja jest też z tego powodu.
    Jakto wygasa????? W wieku 29 lat??????

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    To nie prawda :) Jakby co to pisz-pytaj a ja postaram się pomóc na tyle ile będę umiała .Daj znać jak wyszedł test
    Jasne że dam znać :) 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • gusiaa Autorytet
    Postów: 1605 1563

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie wczorajszy wieczorem 5dc. 🙈🙈 Z córką owulacje miałam w 10 dc. Jakieś anomalia


    https://zapodaj.net/addb8459e7f52.jpg.html

    Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

    tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego