Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2543 3667

    Wysłany: 15 maja 2019, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jesli mierzysz temp i nie bylo zadnego skoku to ja bym na podstawie samego sluzu nie wnioskowala o owulacji, spokojnie, jeszcze moze byc za kilka dni!:) trzymam kciuki

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 15 maja 2019, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się już poddaję, teraz mocno czuje prawy jajnik i w WC trochę zywej krwi w sluzie :( znów nic z tego nie będzie, nawet nie robię sobie nadzieji, trzymam za Was mocno kciuki :*

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No testy kupuje w aptece, nigdy nie kupowałam na allegro więc z apteki to chyba powinny być dobre?

    Robisz 2-3 razy dziennie w dni kiedy masz płodny śluz ? Robienie raz dziennie nie ma sensu .Pik lh łatwo przeoczyć bowiem trwa tylko kilka godzin .

    Pozytywny jest gdy kreski są odwrotnie niż u Ciebie czyli ciemniejsza musi być z tej strony co się zanurza pasek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61cabc2c5da2.png

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Robisz 2-3 razy dziennie w dni kiedy masz płodny śluz ? Robienie raz dziennie nie ma sensu .Pik lh łatwo przeoczyć bowiem trwa tylko kilka godzin .

    Pozytywny jest gdy kreski są odwrotnie niż u Ciebie czyli ciemniejsza musi być z tej strony co się zanurza pasek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61cabc2c5da2.png
    No raz dziennie, tak jak pisze na ulotce o tej samej porze i przynajmniej 2 godziny nic nie pije..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja już powiem wam szczerze że czasami mam dość tego wszystkiego :( według mnie obserwując śluz owulacja już była, test dopiero dziś coś tam pokazał (jak widać jednak negatyw), temperatura jeszcze ba niskim poziomie... Wieczorem powtórzę test owu i zobaczymy czy ciemnieje.

    Śluz może ponownie się pojawić .Wyznaczyć dzień szczytu śluzu możesz dopiero następnego dnia wieczorem . podam Ci przykład jmojego cyklu

    -monitorowany - śluz rozciągliwy kilka dni ,a następnie 17dc jak białko jaja , 18dc już lepko kremowy- prawie żaden (test pozytywny (testowa mocniejsza od kontrolnej ) . 19dc znów jak białko jaja się pojawił ,idę wieczorem na monitoring ,a wciąż są dwa pęcherzyki 21mm , 20dc przeźroczysty rozciągliwy ale po południu już się robił ten gorszy , 21dc owulacja potwierdzona monitoringiem ,22dc i 23dc testy allegro pozytywne także nie polecam . Także obserwuj śluz ,serduszkuj ,czerp przyjemność i zdaj się na intuicję :*

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No raz dziennie, tak jak pisze na ulotce o tej samej porze i przynajmniej 2 godziny nic nie pije..

    Szkoda ,że pousuwałam zdjęcia testów bo bym Ci pokazała jak wiele zmienia się w dobe a robiłam 3 razy dziennie .Raz dziennie nie wyłapałabym

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Śluz może ponownie się pojawić .Wyznaczyć dzień szczytu śluzu możesz dopiero następnego dnia wieczorem . podam Ci przykład jmojego cyklu

    -monitorowany - śluz rozciągliwy kilka dni ,a następnie 17dc jak białko jaja , 18dc już lepko kremowy- prawie żaden (test pozytywny (testowa mocniejsza od kontrolnej ) . 19dc znów jak białko jaja się pojawił ,idę wieczorem na monitoring ,a wciąż są dwa pęcherzyki 21mm , 20dc przeźroczysty rozciągliwy ale po południu już się robił ten gorszy , 21dc owulacja potwierdzona monitoringiem ,22dc i 23dc testy allegro pozytywne także nie polecam . Także obserwuj śluz ,serduszkuj ,czerp przyjemność i zdaj się na intuicję :*
    Żeby to było takie proste.. Im dłużej się staramy tym mam gorsze zalamki ostatnio.. Czerwiec będę miała jeszcze na clo, ale lipiec chyba odpuszczę z temperatura i tymi innymi obserwacjami bo u psychiatry w końcu wyląduje..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Szkoda ,że pousuwałam zdjęcia testów bo bym Ci pokazała jak wiele zmienia się w dobe a robiłam 3 razy dziennie .Raz dziennie nie wyłapałabym
    A jakich testów używałas?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A jakich testów używałas?
    L-check =-1 midsteam , facelle , domowe labolatorium i z allegro

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    uchowało mi się jedno zdjęcie facelle z rossmana (16dc o 12 pozytyw a 18dc miałam skok )

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4633dc2d613e.png

    to część mojego wykresu z tych testów
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/602f2b0bdf4b.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 15:42

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 15 maja 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela_2007 wrote:
    I kolejna nieprzespana noc... bardzo źle ostatnio sypiam i co gorsza mialam okropne mdłości w nocy. obawiam się czy jakieś zatrucie mnie nie chwyciło.
    Czy któraś z was miała takie objawy przed pojawieniem się @?
    U mnie pierwszy raz taki objaw
    Ja kiedyś miałam tak 3 miesiące pod rząd, że około 3 dni przed miesiączką bardzo wymiotowałam. Nic nie mogłam zjeść bo zaraz zwracałam. Byłam taka osłabiona, że z łóżka przed 2 dni nie mogłam wstać. Było to jakieś 3 lata temu. Od tamtej pory już się nie pojawiło.

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    uchowało mi się jedno zdjęcie facelle z rossmana (16dc o 12 pozytyw a 18dc miałam skok )

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4633dc2d613e.png

    to część mojego wykresu z tych testów
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/602f2b0bdf4b.png
    Dzięki za pomoc. W następnym cyklu zacznę tak 2 3 razy dziennie robić bo teraz to mi się nie uda bo mam tylko chyba 2 testy jeszcze w domu a jutro nie kupię ich bo nie będę w sklepie.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dzięki za pomoc. W następnym cyklu zacznę tak 2 3 razy dziennie robić bo teraz to mi się nie uda bo mam tylko chyba 2 testy jeszcze w domu a jutro nie kupię ich bo nie będę w sklepie.
    Tylko zacznij robic testy od pojawienia sie sluzu plodnego ,a dwa- trzy razy dziennie od momentu gdy kreska będzie intensywna bo jak blada to szkoda kasy

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu wypowiedź lekarza cyt.

    "Test owulacyjne powinno wykonywać się dwa razy dziennie – rano i wieczorem. Co ważne, poranny test musu być wykonany dopiero z kolejnej porcji moczu (nie z moczu nocnego). „Warto pamiętać, że wykonywanie testu raz dziennie – np. tylko rano lub tylko wieczorem – nie ma sensu. Przede wszystkim, poranny test nie powinien być wykonywany z moczu nocnego, który zbiera się w organizmie po nieraz nawet kilkunastu godzinach” – mówi w rozmowie z nami mówi dr Robert Gizler, specjalista ginekolog-położnik z kliniki InviMed we Wrocławiu."

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 16:03

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 a jakiej dlugosci nasz cykle ? Prowadzisz kartę obserwacji? Jeśli tak to pokazałabyś? :)

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Tylko zacznij robic testy od pojawienia sie sluzu plodnego ,a dwa- trzy razy dziennie od momentu gdy kreska będzie intensywna bo jak blada to szkoda kasy
    No dziś ma najbardziej intensywna w porównaniu z poprzednimi dniami.. Może zaryzykuje i zrobię wieczorem jeszcze? Ale śluzu płodnego już nie wyczuwam ☹️ ale soku temperatury nie było więc pewnie owulacji też jeszcze nie? Czy moze być wcześniej niż skok?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 maja 2019, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/e12fc8db8309.jpg.html

    https://naforum.zapodaj.net/2275c2cdc9c3.jpg.html

    https://naforum.zapodaj.net/361002b85e9f.jpg.html

    https://naforum.zapodaj.net/fbd964805947.jpg.html


    Tu jest kilka cykli w tym obecny. Plusy w kółkach oznaczają śluz plodny. Te niżej są od testów owulacyjnych.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 maja 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No dziś ma najbardziej intensywna w porównaniu z poprzednimi dniami.. Może zaryzykuje i zrobię wieczorem jeszcze? Ale śluzu płodnego już nie wyczuwam ☹️ ale soku temperatury nie było więc pewnie owulacji też jeszcze nie? Czy moze być wcześniej niż skok?

    Może być wcześniej niż skok. Ja daje sobie głowę uciąć, że owulacje miałam w tym cyklu z pon.na wt. (Z 13 na 14maja)a dziś przedwczesny skok się pojawił . Jutro powinna pójść ładnie do góry. Śluz przy szyjce patrzyłaś?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 16:38

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 15 maja 2019, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. .nie zabijajcie mnie..zrobiłam betę i dostałam właśnie wynik. <1,20 wiec ciąży brak..po ja go głupia robiłam. .załamka. te testy mnie zmylily. ..:( 9dpooze jeszcze za wcześnie. ..

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1453 1679

    Wysłany: 15 maja 2019, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Hej dziewczyny. .nie zabijajcie mnie..zrobiłam betę i dostałam właśnie wynik. <1,20 wiec ciąży brak..po ja go głupia robiłam. .załamka. te testy mnie zmylily. ..:( 9dpooze jeszcze za wcześnie. ..
    przykro mi ;( jak się trzymasz?

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego