Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 15 maja 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Jakto wygasa????? W wieku 29 lat??????

    Z tego co wiem to chyba to nie tylko wiek ma znaczenie... Moja kumpela miała bardzo niskie amh w wieku 25 lat... Sama nie wiem, ale wydaje mi się, że nie tylko wiek ma tu znaczenie

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 15 maja 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się złożyło ze u nas w rodzinie jest to genetyczne. Siostra ( 35l) leczyła się u specjalisty ok 5 lat. Zaczęła w wieku 28l. Okazało się ze ma krytycznie niskie amh stymulację i inseminacje się nie udawały wiec ostatnia szansa było in vitro. Zgodziłam się na oddanie swoich jajeczek siostrze. Przez 8 mcy byłam badana stymulowana itd i przygotowywana do punkcji. Udało się. Ma teraz 1.5 r synka. Cudownego. Ja jak "kapnelam" się ze nam coś za długo nie wychodzi poszłam do tego lekarza. Okazało się ze w ciągu roku amh spadło mi z 2 na właśnie 0.5. W między czasie tata miał zawał mama zachorowała na raka. Stres niepojety. To też mogło wpłynąć na wynik. Jednak lekarz stwierdził że przechodzę menopauze mam uderzenia czasem gorąca. .itd. zalamka. Ale widzi szanse w stymulacji. Rosną pęcherzyki tylko się nie udaje..:(

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 15 maja 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Może dla spokoju zrobię jeszcze raz to badanie ale właśnie za jakieś 5 dni..


    Ja jak zrobiłam test 10dpo to też wyszedł negatywny, a 12dpo już pozytyw z bardzo bladą kreską, więc może i faktycznie za wcześnie zrobiłaś tę betę. Trzymam kciuki, żeby cykl jednak okazał się szczęśliwy.

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3006 545

    Wysłany: 15 maja 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze nie wyjsc test jak jest mocz rozcienczony prawie biały? Miala ktoras taki przypadek?

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 15 maja 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    Ja jak zrobiłam test 10dpo to też wyszedł negatywny, a 12dpo już pozytyw z bardzo bladą kreską, więc może i faktycznie za wcześnie zrobiłaś tę betę. Trzymam kciuki, żeby cykl jednak okazał się szczęśliwy.

    Zrobię. Za parę dni ostatni raz. Teraz tak rozmyślam i rzeczywiście za wcześnie jednak. Tak jak mówiła Nera. Może jeszcze coś się z tego wykluje. Oby

    Shas91 lubi tę wiadomość

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 maja 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Dziewczyny ja się już poddaję, teraz mocno czuje prawy jajnik i w WC trochę zywej krwi w sluzie :( znów nic z tego nie będzie, nawet nie robię sobie nadzieji, trzymam za Was mocno kciuki :*

    Kochana, mam podobną sytuację. Kiedy masz mieć @? Bo może w czerwcu będziemy testować razem? :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Miinii Przyjaciółka
    Postów: 113 96

    Wysłany: 15 maja 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza i Pani Ciasio to wbijam z Wami na czerwcowy wątek, bo tez nie liczę na ten cykl..

    Pani Ciasio, Cichosza lubią tę wiadomość

    Aniołek ❤️ - 23.03.2019 - 9 tydzień - poronienie zatrzymane
    11.06.2019 - puste jajo płodowe..

    MTHFR C677T HETERO i PAI-1 HETERO

    Leki : duphaston , euthyrox 50mg
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 15 maja 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Kochana, mam podobną sytuację. Kiedy masz mieć @? Bo może w czerwcu będziemy testować razem? :)
    Termin @mam 23maja, ale dzisiejszy dzień miałam tragiczny, brzuch wzdety, bolesny kłół na wszystkie strony, gazy, ból jajnika i ta krew, myślalam że umrę nawet nospe zazylam. Ale kupiłam termometr i będę próbować mierzyć temperaturę. Najwyżej przejdziemy razem na czerwiec :)

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 maja 2019, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, a może to implantacyjne? Przypomnij, który dpo?

    Jakby co, to już się zapisałam w czerwcowym wątku na 21 :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 15 maja 2019, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Kochana, a może to implantacyjne? Przypomnij, który dpo?

    Jakby co, to już się zapisałam w czerwcowym wątku na 21 :)
    Byłoby cudownie, ale u mnie za wcześnie to 5dpo może 6 bo nie jestem pewna dokładnie tej owulacji bo dość długo czułam jajniki. A u Ciebie?

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 15 maja 2019, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Z tego co wiem to chyba to nie tylko wiek ma znaczenie... Moja kumpela miała bardzo niskie amh w wieku 25 lat... Sama nie wiem, ale wydaje mi się, że nie tylko wiek ma tu znaczenie
    No bo jak wiek ma znaczenie toaz się przerazilam bo 29 to ja przekroczyłan niestety..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Małgoś05 Nowa
    Postów: 3 5

    Wysłany: 15 maja 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufriend nie jest takie super, jak mi się wydawało. Wykres pokazał owulacji 8 dni temu, a tymczasem Pani ginekolog oznajmiła, że była 3 dni temu... Niestety w tym czasie ograniczyliśmy z Mężem <3 bo dużo pracy itp. Zalamałam się... Pani ginekolog powiedziała, że trzeba robić swoje aż do @. To tak jakbyście się zastanawiały, czemu się nie udało. Ovufriend w tym cyklu mnie zmyliło... Powodzenia tym, którzy walczą jeszcze w tym cyklu :)

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • Niedziela_2007 Przyjaciółka
    Postów: 106 168

    Wysłany: 15 maja 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny test kupiony... nudności się nasilają pod wieczór i tak samo osłabienie. Strasznie chce mi się spać...
    Jutro rano testuje :)

    Pani Ciasio, PerAsperaAdAstra, Wik89, Nynka, Nera1986, Evelle28, Aga1984, Shas91, gusiaa lubią tę wiadomość

    hchyflw1xqzynzs2.png
    Starania od stycznia 2019
    03.2019 - cb
    07.2019 - ciąża obumarła 6 tydz, 8 tydz łyżeczkowanie
    10.2019 skierowanie na histeroskopię
    19.12 beta 464 :)
    27.12 beta 7687 :)
    3.01 beta 21495 :)
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 15 maja 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela_2007 wrote:
    Dziewczyny test kupiony... nudności się nasilają pod wieczór i tak samo osłabienie. Strasznie chce mi się spać...
    Jutro rano testuje :)
    Powodzenia :) trzymam kciuki i czekam na dobre wieści z rana :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 maja 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Byłoby cudownie, ale u mnie za wcześnie to 5dpo może 6 bo nie jestem pewna dokładnie tej owulacji bo dość długo czułam jajniki. A u Ciebie?

    U mnie 12dpo, więc plamienia mogą być przed @, tylko zdziwiona jestem, że tak szybko. Jednak po coś ten Duphaston stosuje. Z drugiej strony of dało mi punkty za plamienia i ból miesiączkowy.... :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 21:54

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 15 maja 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    U mnie 12dc, więc plamienia mogą być przed @, tylko zdziwiona jestem, że tak szybko. Jednak po coś ten Duphaston stosuje. Z drugiej strony of dało mi punkty za plamienia i ból miesiączkowy.... :P
    To może jakiś mały tescik z rana? 😁 Szczerze ja bym nie wytrzymała 😂

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 15 maja 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/e8bd42baf861.jpg.html

    Nera miałaś rację 😊 kontrolna już ciemniejsza niż o 12 jak robiłam 😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 21:31

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 maja 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Może dla spokoju zrobię jeszcze raz to badanie ale właśnie za jakieś 5 dni..
    Moja córka w tym samym wieku. Też mnie martwi ta różnica, chcialam zdecydowanie mniejszą. Choć lepiej teraz, niż przypuśćmy za 5 lat a na pewno chcialabym mieć 2 dziecko :)

    PerAsperaAdAstra lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Allanowa Koleżanka
    Postów: 39 16

    Wysłany: 15 maja 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Tak się złożyło ze u nas w rodzinie jest to genetyczne. Siostra ( 35l) leczyła się u specjalisty ok 5 lat. Zaczęła w wieku 28l. Okazało się ze ma krytycznie niskie amh stymulację i inseminacje się nie udawały wiec ostatnia szansa było in vitro. Zgodziłam się na oddanie swoich jajeczek siostrze. Przez 8 mcy byłam badana stymulowana itd i przygotowywana do punkcji. Udało się. Ma teraz 1.5 r synka. Cudownego. Ja jak "kapnelam" się ze nam coś za długo nie wychodzi poszłam do tego lekarza. Okazało się ze w ciągu roku amh spadło mi z 2 na właśnie 0.5. W między czasie tata miał zawał mama zachorowała na raka. Stres niepojety. To też mogło wpłynąć na wynik. Jednak lekarz stwierdził że przechodzę menopauze mam uderzenia czasem gorąca. .itd. zalamka. Ale widzi szanse w stymulacji. Rosną pęcherzyki tylko się nie udaje..:(


    A przy takim wyniku amh mialas co miesiąc owulacje czy tylko po stymulacji?

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 maja 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    To może jakiś mały tescik z rana? 😁 Szczerze ja bym nie wytrzymała 😂

    Nie chcę robic testu przed wyrywaniem zęba, więc najwcześniej w piątek :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego