Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie niestety kolejny dzień plamien, więc prosta droga do @ :/

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ten maj nie jest łaskawy 😞

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Czikosz Autorytet
    Postów: 672 393

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Piękny skok. Trzymam kicuki <3

    No właśnie piękny skok, a gdzie miejsce na zagnieżdżenie? :(

    Czikosz, 29 lat - A RhD-
    Turtle, 33 lata - A RhD+
  • Martys92 Przyjaciółka
    Postów: 75 24

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys92 wrote:
    Dziewczyny ja już wczoraj niesety @. Wam życzę samych ❤
    Nic z tego nie rozumiem dwa razy na papierze krew już myślałam że przyszła @
    Temp dalej 37.1 i brązowe plamienie od 3'dni.
    Zwariuje..

    c55fyx8djqdgl5at.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Dziewczyny! Kończy mi się Fembion 0 i muszę kupić jakieś nowe suplementy. Czego używacie? Bo ja właśnie Fembionu oraz kapsułek z korzeniem maca oraz do owulacji olej z wiesiołka.
    Ja w tej chwili używam tylko Folik (no poza clostibegyt bo to tylko od 5 do 10 dc brałam na stymulacje) lekarz kazał mi odstawić wszelkie witaminy bo mówił że nie warto się wszystkim na raz faszerowac. Ale tak sobie myślę że teraz i następny będę na clo to nie chce kombinować ale od lipca mam zamiar kupić zioła ojca Sroki..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys92 wrote:
    Nic z tego nie rozumiem dwa razy na papierze krew już myślałam że przyszła @
    Temp dalej 37.1 i brązowe plamienie od 3'dni.
    Zwariuje..
    A na kiedy miałaś [email protected]? Robiłaś test?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:21

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys92 wrote:
    Nic z tego nie rozumiem dwa razy na papierze krew już myślałam że przyszła @
    Temp dalej 37.1 i brązowe plamienie od 3'dni.
    Zwariuje..

    U mnie sytuacja taka, że plamienia miałam tylko badając szyjkę i też myślałam, że już @ idzie a temperatura utrzymuje się … Tak boję się widoku jednej kreski, ze test zrobię dopiero jak faza lutealna będzie trwała 18 dni.

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Martys92 Przyjaciółka
    Postów: 75 24

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A na kiedy miałaś [email protected]? Robiłaś test?
    Na dziś ale boję się zrobić..

    c55fyx8djqdgl5at.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Dziewczyny mne ten cykl zrobił w konia az jestem zła i dopiero dzisiaj do Was piszę.
    Najpierw myslalam ze mam bardzo wczesnie owulację, że nie zdążyłam nawet z testem bo miałam kłucia jajnika, przepiękny śluz i były serduszka - pięknie.

    Po czym testy zaczęły ciemnieć i okazało się że dopiero owu przede mną i była w 13 dc. Tutaj nietstety totalnie bez serduszek bo meża nie było a pozniej się nałykał TheraFlu i inny badziewi i... nie dał rady... do dupy takie starania.

    W końcu sie popłakałam z tego wszystkiego i mąż obiaecał że sie przyłoży do starań.
    Już mam dosyć powoli tego wszystkiego. o syna starania pół roku, w pozamaiczną zaszłam też w pół roku a teraz już 9 miesiąc leci.... mam dość.
    No ja w tym miesiącu też miałam bardzo wcześnie śluz od 8 dc a wczoraj dopiero test mi zaczął ciemniec... A jest dziś 16 dc. Śluzu prawie wcale.. Taka sama sytuacja była w tym cyklu....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • martakam Autorytet
    Postów: 347 491

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys92 wrote:
    Nic z tego nie rozumiem dwa razy na papierze krew już myślałam że przyszła @
    Temp dalej 37.1 i brązowe plamienie od 3'dni.
    Zwariuje..
    Strzelaj test 😉 lepiej wiedzieć na czym się stoi niż się zastanawiać o co chodzi, szczególnie że masz termin na @ dzisiaj tak?
    Poza tym, czasem temp spada w trakcie dnia, gdy ma przyjść @.

    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys92 wrote:
    Na dziś ale boję się zrobić..
    Wiem :* znam ten ból... Poczekaj może do jutra i zrób już po terminie spodziewanej @?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Hej.. 😉 Niedziela a kiedy termin @??

    Cichosza kup elektroniczny najlepiej ten owulacyjny z 2 miejscami po przecinku..

    Ja w nocy się budzę często więc u mnie pomiar temperatury odpada a szkoda bo dużo mi to dało z córką..


    A mimo tych pobudek próbowałaś mierzyć, żeby zobaczyć jak wychodzi? Ja nieraz wstaję do synka co godzinę w nocy a i tak wykres ładnie wychodzi i skok między fazami się zaznacza, nawet jeśli mierzę tempkę po godzinie czy dwóch snu... trzeba chyba samemu na sobie sprawdzić, czy pomiary temperatury się sprawdzają :)

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • martakam Autorytet
    Postów: 347 491

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja w tej chwili używam tylko Folik (no poza clostibegyt bo to tylko od 5 do 10 dc brałam na stymulacje) lekarz kazał mi odstawić wszelkie witaminy bo mówił że nie warto się wszystkim na raz faszerowac. Ale tak sobie myślę że teraz i następny będę na clo to nie chce kombinować ale od lipca mam zamiar kupić zioła ojca Sroki..
    No właśnie też nie chcę przesadzić. Mam nawet przygotowane od 2 miesięcy zioła o. Sroki, ale kurcze boję się zacząć pić... Czytałam o przypadkach zatrzymania owulacji po ich 😦 chociaż znacznie więcej jest pozytywnych opinii.

    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 16 maja 2019, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/e8bd42baf861.jpg.html wczoraj robiony test o 22, dziś po 12 godzinach kreska praktycznie niewidoczna.... Czyli co? Wczoraj mogłam mies owulacje? Bylo wieczorem ❤️. Ale nie wiem czy już po owulacji jest bo temperatura z 36,6 skoczyła dziś rano na 36,7 to tylko jeden stopień.. A powinno być skok o 0,2 przynajmniej tak i przez kolejne 3 dni jakie utrzyma to była.. Może jutro jeszcze podskoczy?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 16 maja 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/e8bd42baf861.jpg.html wczoraj robiony test o 22, dziś po 12 godzinach kreska praktycznie niewidoczna.... Czyli co? Wczoraj mogłam mies owulacje? Bylo wieczorem ❤️. Ale nie wiem czy już po owulacji jest bo temperatura z 36,6 skoczyła dziś rano na 36,7 to tylko jeden stopień.. A powinno być skok o 0,2 przynajmniej tak i przez kolejne 3 dni jakie utrzyma to była.. Może jutro jeszcze podskoczy?
    Kochana ten test nie jest pozytywny. Testuj dalej.

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 16 maja 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Kochana ten test nie jest pozytywny. Testuj dalej.
    ALE DZIŚ JUŻ PRAKTYCZNIE NIEWIDOCZNA ☹️ to ta kreska spowrotem może przyciemniec?? Ja to oszaleje przez te testy chyba..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 10:31

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 16 maja 2019, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:21

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • martakam Autorytet
    Postów: 347 491

    Wysłany: 16 maja 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    ALE DZIŚ JUŻ PRAKTYCZNIE NIEWIDOCZNA ☹️ to ta kreska spowrotem może przyciemniec?? Ja to oszaleje przez te testy chyba..
    Właśnie dlatego ich nie robię... Na dwoje babka wróżyła...
    Mój ginekolog powiedział, aby ich nie robić, bo tylko nakręcają, a właśnie z ich działalnością bywa różnie... 😕

    qb3c3e5e4rtuompq.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 16 maja 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 13:38

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego