Majowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Selina wrote:W Krakowie, prywatnie. Bede miala robione pianka, ponoc mniej bolesnie niz sola a znalazlam w miare (powiedzmy) normalnej cenie
Krokodylica hej Trzymam kciuki zeby to byl Ten cykl!
Sarrra czas do czerwca szybko zleci a moze faktycznie nie trzeba bedzie robic badania
ehhh, uwielbiam te ich "normalne" ceny za co płaci się tyle kasy to ja nie wiem. wątpię, żeby materiał do tego potrzebny tyle kosztował, a i badanie nie zajmuje więcej niż kilka minut. za te pieniądze mogłabym machnąć wyprawkę dla przyszłego malucha, ewentualnie odświeżyć swoją garderobę
Selina, a wiesz dlaczego mniej bolesne? bo w zwykłym hcg używa się tych tragicznych kulociągów jak do jakichś tortur i samo zakładanie tego sprzętu boli, tak czytałam. a w sono używa się zwykłego jednorazowego wziernika i miękkiej cieniutkiej rurki. trochę się tym pocieszam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 10:20
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
nick nieaktualnyMarlena mysle, ze tyle to kosztuje, bo sprzet drogi wiadomo. Nie jest to jednak zwykle usg i tez trzeba byc wyszkolonym w jego przeprowadzeniu (nie kazdy lekarz to robi). Mysle ze to robi cene. Jednak jak ja widze ze hsg pianka w jedym miejscu kosztuje 1300zl (!) a w innym (to samo miasto) 500zl no to helooooł Nie wiem, gdzie niegdzie licza sobie za to ze maja jakis super hiper nowoczesny sprzet, ale bez przesady...
Ja aie pozytywnie nastawiam, nie boje sie i wiem ze bedzie dobrze Tak dla pewnosci jednak wezme ketonal przed badaniem i nospe -
nick nieaktualnyTe ceny są tragiczne Chyba bardziej będzie mi się opłacało z Wrocka jechać do Krakowa za 500zł, niż tu robić za 1000zł...
Selina, fajnie, że masz takie pozytywne nastawienie Wszystko będzie dobrze.
A powiedz mi, badaliście partnera?
Bo u nas wyszła słaba morfologia i chcemy przynajmniej do września odczekać z dalszą diagnostyką mnie. -
Selina wrote:Marlena mysle, ze tyle to kosztuje, bo sprzet drogi wiadomo. Nie jest to jednak zwykle usg i tez trzeba byc wyszkolonym w jego przeprowadzeniu (nie kazdy lekarz to robi). Mysle ze to robi cene. Jednak jak ja widze ze hsg pianka w jedym miejscu kosztuje 1300zl (!) a w innym (to samo miasto) 500zl no to helooooł Nie wiem, gdzie niegdzie licza sobie za to ze maja jakis super hiper nowoczesny sprzet, ale bez przesady...
Ja aie pozytywnie nastawiam, nie boje sie i wiem ze bedzie dobrze Tak dla pewnosci jednak wezme ketonal przed badaniem i nospe
ja będę płaciła 600 w bocianie i przed badaniem dostanę tylko jakąś tabletkę rozkurczową. a te 1300 to przypadkiem nie z anestezjologiem??? bo nie wierzę, że taki rozrzut w cenie jest. wiem że w bocianie przy znieczuleniu ogólnym płaci się 1000zł.
ja też jakoś mniej się boję im bliżej. za to we wtorek pewnie zaleję się zimnym potem zanim wejdę do gabinetu. a na dodatek jeszcze mam to po południu jak na złość! no nic, jakoś przeżyjemypoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
ajj dobrze, że jednak na dziś się nie zapisałam, bo mi jeszcze @ ostatnie podrygi wydaje. wahałam się między dziś a wtorkiem. dziś za wcześnie a we wtorek to już będzie na granicy ovu, więc na cuda się nie nastawiam.początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Selina wrote:Marlena mysle, ze tyle to kosztuje, bo sprzet drogi wiadomo. Nie jest to jednak zwykle usg i tez trzeba byc wyszkolonym w jego przeprowadzeniu (nie kazdy lekarz to robi). Mysle ze to robi cene. Jednak jak ja widze ze hsg pianka w jedym miejscu kosztuje 1300zl (!) a w innym (to samo miasto) 500zl no to helooooł Nie wiem, gdzie niegdzie licza sobie za to ze maja jakis super hiper nowoczesny sprzet, ale bez przesady...
Ja aie pozytywnie nastawiam, nie boje sie i wiem ze bedzie dobrze Tak dla pewnosci jednak wezme ketonal przed badaniem i nospeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 12:12
07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!) -
nick nieaktualnyFloreczko raczej nic mi nie beda podawac, bo ide prywatnie do malego gabinetu. Ma to potrwac chwile. Jak cos to powiem, ze zazylam ketonal
Marlena nie mam pojecia czy to cena z anestezjologiem, nie sadze Oni to na stronie opisuja, ze maja jedyny taki sprzet w Polsce wloskiej firmy, ze jest onraz 4D i ze jest mega dokladne...tak czy inaczej ta kwota jest chora
Dobrze bedzie kochana i na pewno owulce to nie zaszkodzi. W ogole tak szybko masz owu po @? czy takie dlugie @ masz? -
Selina wrote:
Marlena nie mam pojecia czy to cena z anestezjologiem, nie sadze Oni to na stronie opisuja, ze maja jedyny taki sprzet w Polsce wloskiej firmy, ze jest onraz 4D i ze jest mega dokladne...tak czy inaczej ta kwota jest chora
Dobrze bedzie kochana i na pewno owulce to nie zaszkodzi. W ogole tak szybko masz owu po @? czy takie dlugie @ masz?
wiesz co zanim zaczęłam się leczyć, czasem ovu miałam już 9 dnia a cykle 24-25 dni max. jajeczka były niedojrzałe, dlatego brałam te różne wspomagacze i pewnie dlatego się nie udawało, dodaj do tego jeszcze na początku wysoką prolaktynę i niski prog, co daje 3 lata starań bez efektów.
po clo była duża poprawa, owu 12-14dc, cykle 27-28d. ale jak widzisz jeszcze się nie udało. może to hsg coś wskóra.
w ostatnim cyklu ( pierwszym bez CLO) miałam owu 11-12dc. teraz boję się żeby nie było wcześniej, żeby nie zmarnować cyklu. a wiadomo, że efekt odbicia nie działa w nieskończoność, podobno max 3 miesiące jeszcze od odstawienia działa clo.początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
liczę że hsg w połączeniu z CLO i innymi suplementami coś jednak zdziała. bo to już moja ostatnia deska ratunku
madzioszka lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
nick nieaktualny
-
Marlena88 wrote:wiesz co zanim zaczęłam się leczyć, czasem ovu miałam już 9 dnia a cykle 24-25 dni max. jajeczka były niedojrzałe, dlatego brałam te różne wspomagacze i pewnie dlatego się nie udawało, dodaj do tego jeszcze na początku wysoką prolaktynę i niski prog, co daje 3 lata starań bez efektów.
po clo była duża poprawa, owu 12-14dc, cykle 27-28d. ale jak widzisz jeszcze się nie udało. może to hsg coś wskóra.
w ostatnim cyklu ( pierwszym bez CLO) miałam owu 11-12dc. teraz boję się żeby nie było wcześniej, żeby nie zmarnować cyklu. a wiadomo, że efekt odbicia nie działa w nieskończoność, podobno max 3 miesiące jeszcze od odstawienia działa clo.
Zmartwiłaś mnie tymi niedojrzałymi jajeczkami. Też mam wczesne owulki 10-11dc. W tym cyklu owu była wczoraj, czyli w 11 dniu. Byłam u ginki, potwierdziła, że pęcherzyk pękł. Endometrium prawie 11mm. Wiążę wiele nadziei z tym cyklem, ale nie biorę żadnych stymulatorów, więc teraz mam rozkminę, czy jajeczko dojrzało
Jeśli przez 3 miesiące nam się nie uda, czeka mnie histeroskopia, której się boję, bo jestem po cc i dwóch łyżeczkowaniach.
No nic, nie pozostaje nic innego jak mieć nadzieję i czekać. U mnie już ruszyło wielkie odliczanie do testowania21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
nick nieaktualnymoniczko wrote:Te ceny są tragiczne Chyba bardziej będzie mi się opłacało z Wrocka jechać do Krakowa za 500zł, niż tu robić za 1000zł...
Selina, fajnie, że masz takie pozytywne nastawienie Wszystko będzie dobrze.
A powiedz mi, badaliście partnera?
Bo u nas wyszła słaba morfologia i chcemy przynajmniej do września odczekać z dalszą diagnostyką mnie. -
"Znów przyjdzie maj, a z majem..."
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3db9e35b5c6.png
Staraczki
floreczka
Rucola
yvonneSW
Czekamy na WAS!
Paula.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5350b15cdb82.jpg
Majowe testowanie
01.05.2017 - Aneczka12, waszka88, moniczko,GiveMeFive
02.05.2017 - mania_, myszkaka