Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane zakładam nowy wątek dla mam, które starają się o drugie dziecko teraz lub za kilka miesięcy. Tu piszemy o wszystkim. O tematach związanych z dziećmi i ze staraniami. O nowych nowinkach.
Zapraszam może jeszcze znajdą się mamy które nie mogły się odnaleźć na innych wątkach.
Wazne daty
Marzec
🤰 Skrzydlata, Annie, Mama Honoratki, Cierpliwa, AnaMaria
Po porodzie:
Werni- chłopiec 2890g 51cm 10/10
Mama Honoratki-dziewczynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2021, 11:57
Mama_Honorci lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Kochane zakładam nowy wątek dla mam, które starają się o drugie dziecko teraz lub za kilka miesięcy. Tu piszemy o wszystkim. O tematach związanych z dziećmi i ze staraniami. O nowych nowinkach.
Zapraszam może jeszcze znajdą się mamy które nie mogły się odnaleźć na innych wątkach.
Mama Honoratki melduje się na pokładzie za 4-5 mcy rozpoczynamy starania o rodzeństwo dla mojego Bąbelka. A narazie mamy akcję ząbkowanie ❤😱werni lubi tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Hejj super ze jesteś powiem Ci ze u nas jeszcze nie ma ząbków ale coś czuję że niedługo będą bo strasznie z Wojtka maruda i dużo się slini.
Co do starań to u nas różnie było. Najpierw chcieliśmy się starać wcześniej. Później mąż mówi żeby lepiej za jakiś rok półtora a niedawno powiedział że jednak lepiej wcześniej się starać. Też wolę wcześniej. Już nie te lata i nie wiadomo ile będziemy się o 2 starać.Mama_Honorci lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Hejj super ze jesteś powiem Ci ze u nas jeszcze nie ma ząbków ale coś czuję że niedługo będą bo strasznie z Wojtka maruda i dużo się slini.
Co do starań to u nas różnie było. Najpierw chcieliśmy się starać wcześniej. Później mąż mówi żeby lepiej za jakiś rok półtora a niedawno powiedział że jednak lepiej wcześniej się starać. Też wolę wcześniej. Już nie te lata i nie wiadomo ile będziemy się o 2 starać.
U nas to samo roznie moze byc z tymi staraniami chcemy dac sobie rok gora poltora i raczej odpusciny. Nie chce drugi raz przechodzić tego samego...werni, Furma2702 lubią tę wiadomość
Mama Natalki 27.04.2021
Hejka, to i jak dołączę 😀
Mój synek za miesiąc skończy dwa latka. Staramy się o rodzeństwo od mniej więcej września tamtego roku. Pomysł padł już w czerwcu ale wtedy moje cykle były istną tragedią. W październikowym cyulu udało mi się zajść w ciążę, ale niestety moje szczęście trwało tylko 9 tygodni. Wtedy serduszko dzieciątka przestało bić. Przeszłam zabieg łyżeczkowania i wszystko po nim dobrze się zagoiło. Starania znowu zaczęliśmy od marca i w tym cyklu przeszłam prawdopodobnie ciążę biochemiczną i czekam za miesiączką.
Mam nadzieję, że następny cykl będzie już szczęśliwy 😊
Życzę wszystkim powodzenia 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 12:27
werni, Mama_Honorci lubią tę wiadomość
-
My to pewnie tak samo. Na spokojnie bez stresu. Jakby się nie udało to przynajmniej ubranka itd będzie miał mój brat bo też się starają ze szwagierka.
-
Aliciaa super ze napisałaś. Widzę że dużo przeszłaś. Trzymam kciuki żeby następny był szczęśliwy cykl. 😊
aliciaaa lubi tę wiadomość
-
aliciaaa wrote:Hejka, to i jak dołączę 😀
Mój synek za miesiąc skończy dwa latka. Staramy się o rodzeństwo od mniej więcej września tamtego roku. Pomysł padł już w czerwcu ale wtedy moje cykle były istną tragedią. W październikowym cyulu udało mi się zajść w ciążę, ale niestety moje szczęście trwało tylko 9 tygodni. Wtedy serduszko dzieciątka przestało bić. Przeszłam zabieg łyżeczkowania i wszystko po nim dobrze się zagoiło. Starania znowu zaczęliśmy od marca i w tym cyklu przeszłam prawdopodobnie ciążę biochemiczną i czekam za miesiączką.
Mam nadzieję, że następny cykl będzie już szczęśliwy 😊
Życzę wszystkim powodzenia 🍀
Czesc Alicja faktycznie sporo przeszlas trzymam kciuki za to aby szybko Ci sie udało zajsć tym razem napewno szczesliwe
aliciaaa lubi tę wiadomość
Mama Natalki 27.04.2021
werni wrote:Jak tam dzień spędzacie? Ja właśnie kończę robić obiad a mój mąż zajmuje się małym.
Zaraz bedziemy bawic sie Honoratką bo sie obudzila a obaidek mąż robi po powrocie z pracy bo mamy burgery dziś a on w takich daniach jest dobrywerni lubi tę wiadomość
Mama Natalki 27.04.2021
O mniam u mnie zupa pomidorowa i kotlety z piersi.
Mój też czasami robi obiady. Teraz akurat ma wolne do niedzieli. Wziął tydzień tatusiowego.Mama_Honorci lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć !
Ja też chętnie dołączę 😊 synek ma 19 msc. Od maja 2019 staramy się o rodzeństwo. Mam wiele badań za sobą, kilka jeszcze przede mną.. póki co mocno wydaje mi się że na moja niekorzyść gra wiek: 35 lat i przede wszystkim niskie ani 0.58😔
Czy któraś z Was jest może w podobnej sytuacji ?Mama_Honorci, werni lubią tę wiadomość
-
Mowe wrote:Cześć !
Ja też chętnie dołączę 😊 synek ma 19 msc. Od maja 2019 staramy się o rodzeństwo. Mam wiele badań za sobą, kilka jeszcze przede mną.. póki co mocno wydaje mi się że na moja niekorzyść gra wiek: 35 lat i przede wszystkim niskie ani 0.58😔
Czy któraś z Was jest może w podobnej sytuacji ?
Ja mam 32 w tym roku wiec tez zbliżam sie do tego ciezzszego w zajsciu wieku. Jednak u mnie inbe problemy sa endmetrioza, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia. Trzymam kciuki za CiebieMama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
nick nieaktualnyMama_Honorci wrote:Ja mam 32 w tym roku wiec tez zbliżam sie do tego ciezzszego w zajsciu wieku. Jednak u mnie inbe problemy sa endmetrioza, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia. Trzymam kciuki za Ciebie
A ja za Ciebie ! A na suche dłonie to może oliwa z oliwek wymieszana z miodem, nałożyć to wszystko i tak jak maskę trochę potrzymaćMama_Honorci lubi tę wiadomość
-
Mowe wrote:A ja za Ciebie ! A na suche dłonie to może oliwa z oliwek wymieszana z miodem, nałożyć to wszystko i tak jak maskę trochę potrzymać
O spróbuję dziękiMama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Dobry pomysł taka mieszkanka. Miód nawilża. Albo krem mega nawilżający i nałożyć bawełniane rękawiczki. Możliwe że od ciągłego mycia. Ja to myje butelki specjalnym płynem. A wyparzam rzadko.
Witaj Mowe super ze dołączyłaś w maju będę miała 33 to też już ciężki czas na starania.
Zawsze miałam wysoka prolaktyne.
Oby nam się poszczęściło.Mowe, Mama_Honorci lubią tę wiadomość
-
werni wrote:Dobry pomysł taka mieszkanka. Miód nawilża. Albo krem mega nawilżający i nałożyć bawełniane rękawiczki. Możliwe że od ciągłego mycia. Ja to myje butelki specjalnym płynem. A wyparzam rzadko.
Witaj Mowe super ze dołączyłaś w maju będę miała 33 to też już ciężki czas na starania.
Zawsze miałam wysoka prolaktyne.
Oby nam się poszczęściło.
ja przlewam wrzadkeim po kazdym myciu i do mycia tez mam plyny specjalne.
jak mija wieczor?
mój Bąbelek już spi a ja buszuje po necie sobie własnieMama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Hej hej
Wczoraj to jak mały poszedł spać to też już poszłam bo mi się oczy kleiły. Na szczęście ta noc była lepsza. Ale standardowo po 5 już nie śpimy. -
werni wrote:Hej hej
Wczoraj to jak mały poszedł spać to też już poszłam bo mi się oczy kleiły. Na szczęście ta noc była lepsza. Ale standardowo po 5 już nie śpimy.
hejka my tez juz ba nogach zaraz sniadanko szykuje a potem bede troche sprzątać jak mężu do pracy pojdzieMama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019