Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mamaxa wrote:AniaŁ to trzymamy kciuki za czwartek 😀
Dziękuję 😘, chociaż marne szanse, bo nawet testy owulacujne mi do końca nie wyszły i nie miałam jakichś objawów. Wiem że testy to żadne potwierdzenie, ale jeśli nawet one nie wychodzą to już słabo. W poprzednim cyklu testy były piękne, a i tak nic nie wyszło.
Ale wiadomo, nadzieja umiera ostatnia 😅
Muszę się zebrać i od przyszłego cyklu lekarz i badania -
Jak już mówimy o cyklach. To od paru dni raz mniej raz więcej zalewa. Ciekawe czy do okresu tak będzie. Pamiętam że ten cykl co zaszłam podobnie
miałam. Ale nie chce się nakręcać. -
Werni trzymam kciuki!
Ja zupełnie nie pamiętam jak wyglądał ten cykl w którym zaszłam. Miało się nie dać i czekałam na zabieg, więc bardzi byłam zdziwiona że okres mi się spóźnia 😅 Wiem tylko że od 2 miesięcy pracowałam w nowej firmie.
Ja znowu nam tak, że czasem przed @ bardziej mi dokuczają hormony, a czasami przechodzi gładko. Ten cykl taki mam, że strasznie mną poniewierają. Zatrzymuje mi się woda, bolą mnie bardzo nogi, a humor raczej średni. W poprzednim cyklu było bardzo spokojnie. A pierwsze cykle po porodzie to była tragedia, nogi chciały mi wybuchnąć, nawet byłam na usg żył i nic nie wyszło.
Ja wczoraj i dzisiaj prasowałam. Jakis czas temu ustaliłam sobie grafik, że pranie w weekend, prasowanie w poniedziałek i ewentualnie wtorek, czwartek łazienka, a w pozostałe dni jakieś bieżące.werni lubi tę wiadomość
-
Dzięki i wzajemnie trzymam kciuki. U mnie z prasowaniem jak mi się trochę uzbiera ubrań wtedy prasuje. A robię to u małego w pokoju. Jego wkładam do łóżeczka, on tam się bawi a ja spokojnie prasuje.
Ja to chyba zaraz pójdę spać bo mnie muli.
Dziś na wieczór 1 raz od dawna dużo zjadł mleka. 170ml. A przeważnie mu robiłam 135ml. -
Mamaxa wrote:Ja dzisiaj to w ogóle dopoludnia ledwo żywa. Metformina mi dała w kość. Zazwyczaj jest ok ale są dni kiedy po prostu ledwie dycham i dzisiaj był ten dzień. Ale tak od 14 jest lepiej.
Jak Honoratka po szczepieniu?
Nie mowcie mi nic o porządkach, ja miałam piękny plan że w trakcie home office będę co tydzień robić porządek w jakimś jednym pomieszczeniu w mieszkaniu... Niestety nie udało mi się nic z tych planów zrealizować. Ale w przyszłym tygodniu mam od środy wolne to może uda mi się coś ogarnąć. Z tym, że w czwartek moje dziecko kończy 4 lata i będziemy z racji wirusa świętować te urodziny przez 4 dni 😊😂 u nas akurat w czwartek święto, w piątek większość ma wolne z racji długiego weekendu więc spoko, damy radę wszystkich po trochę jakoś ugościć.
troche marudna temp 37,5 ale zasneła i spi juz oby nocka byla spokojnaMama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
ja moze jutro troche porzadki zrobie zalezy oczywiscie w jakiej formie Honorcia jutro bedzie bo po pierwszym szczepieniu 2 miesiace temu kryzys byl na drugi dzien wiec zobaczymy.
Ania Ł kciuki juz za czwartek.
u mnie poniedzialek zbliza sie wielkimi krokamiAniaŁ123 lubi tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mama Honorci dziękuję i też trzymam kciuki za poniedziałek i za dobre samopoczucie córeczki✊✊✊
Ja dopiero przed 23 skończyłam usypiać Łucję, standard ponad godzinę 😒 Cudowne to moje dziecko, w ciągu dnia bardzo grzeczne, bawi się sama, jest pogodna, nie sprawia żadnych problemów, ale konia z rzędem temu kto ją szybciej uśpi. A jakbyśmy chcieli wcześniej ją położyć to usypianie przedłuży się kolejna godzinkę. I śpiewaj jej cały czas, jeszcze ona dyryguje o czym chce i co chwilę zmienia... wieczór ma tyle energii, że pewnie sama by poszła spać koło północy, jeśli nie później. A nam z mężem już nie zostaje nic czasu dla siebie, bo ma z wstaje wcześnie, więc tak ok 23 już chce iść spać.
Mnie też coś żołądek boli, ale to raczej po jabłkach w cieście, bo robiłam na kolację.
-
Mój ostatnio wieczorami jest maruda to szybką kąpiel butla i już śpi. Ale o 23 już pobudka na mleko. Wczoraj myślałam że jak więcej zje to dłużej pośpi e tam o 22 już marudził.
-
Łucja tak miała przed zmianą czasu, że zasypiała ok 20-20:30 I pierwsza pobudka była ok 23. Teraz za to jak już zaśnie tak późno to tylko raz się budzi i później od 6 jeszcze atakuje cycy 😆 a ja dzięki temu mogę chwilę dłużej podrzemać. Tak w ogóle Łucja niedługo skończy 22 miesiące a nadal cycy musi być. W dzień już oduczyłam, ale do drzemki, wieczorem i w nocy musi być 😅 mam cel że przed drugimi urodzinami musimy z tym skończyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 08:39
werni lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki żeby się oduczyła hehe
Ja to się zastanawiam czy małemu uda się oduczyć używania smoczka. Do roku mu pozwolę a później powoli będę oduczać. Będzie ciężko. -
nick nieaktualnyU nas pierś dominowała do 11 miesięcy. Potem zaczęło być już ciężko, bo pobudki w nocy były co 1,5h, dla mnie był to sygnał że on się nie najada a ja chodziłam jak zombie. Nie chciał butli więc podstępem trochę go do tego przekonałam. Zaczęłam najpierw jedno karmienie zastępować butlą. Zanim ja poszłam spać a on jeszcze się nie rozbudził na karmienie dawałam butle z mlekiem na śpiocha. I potem stopniowo zastępowałam butlą kolejne karmienia i muszę powiedzieć że szybko to u nas poszło.
-
nick nieaktualnyZe smoczkiem natomiast było gorzej. Gdy skończył dwa lata to w wakacje super sam odrzucił ale po powrocie do żłobka wieczorami znowu chciał smoczek do spania. W zlobku już nie miał do drzemki ale w domu na noc tak. I to był mój błąd że mu go dałam bo potem długo nie mógł się rozstać z tym smoczkiem na noc. Tyle że ten smoczek to był tylko do zasypiania a potem wypluwał albo ja mu go wyciągałam. A jakieś pół roku temu wypatrzył w reklamie garaż samochodowy i wykorzystałam okazję i powiedziałam, że jeśli odda smoczek to kupimy garaż. Pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy garaż a przy wyjściu wyrzucił smoczek do kosza. Całe szczęście wyrzucił go w sklepie a nie w domu bo juz wieczorem mówił, żebyśmy pojechali do sklepu oddać garaż a wziąć smoczek spowrotem. Ale po 3 dniach o smoczku zupełnie zapomniał.
-
Łucja nigdy się nie przekonała do smoczka. Butelkę miała sporadycznie jak musiałam gdzieś wyjść i odciagalam. U nas jest Ten problem że karmienie obu mam sprawia przyjemność, uwielbiam ten czas tulenia🙈
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, trzymam kciuki!!!
U nas piers byla do 8 miesiaca, a pozniej odstawianie, z butelka na szczescie problemu tez nie bylo, bo ja jej od poczatku dawalam chociaz raz na dwa dni odcoagniete z butelki, od pierwszych dni...
Smoczek tez na szczescie zaakceptowala, ale zaczynalismy od avent soothie, no i na poczatku oczywiscie byl czasem maly bunt😂
Ja wczoraj po pracy prasowalam troche, jeszcze mi troche na dzis zostalo, bo ja sie tez zazwyczaj za to biore, jak juz mi sie pokazna ilosc nazbiera...
Skonczylabym moze wczoraj ale...
Mamaxa, wypelnilam papiery do kliniki
Teraz tylko ojciec podpisac musi, zeby odeslac😂
Ale wiedziałam, ze najgorsze bedzie wydrukowanie, pozniej juz z gorki...
Tyle stron, ze prawie godzine nad tym siedzialam...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
ja ze wzgledu na stres zwiazany z choroba i smiercia mamy i problemem z wkleslymi brodawkami nie uruchomilam laktacji. Honorcia moze 3-4 butle mojego mleka dostala przez dwa tyg potem sie poddalam. wiec od poczatku jest na mm i karmiona butla. i powiem ze nie zaluje ani chwili ta meczarnia z odciaganiem mleka przystawianiem mlodej karmienie przez plastik a i tak nie chciala ssac (sama nie chcialabym ssac plastiku) wstawanie w nocy najpiejw nakarmienie mlodej potem odciaganie potem moglam sie polozyc na moze pol godz bo zaraz trzeba byla mloda wybudzic... ja plakalam i ona plakala nigdy wiecej. drugie dziecko karmie odrazu mm. a karmiec butla trzez mozna poczyc ta bliskosc z dzieckiem. ja przy cycu meczylam sie okrutnie....Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mama_Honorci wrote:a no i ovu zabralo mi wykres skonczyl sie darmowy miesiac
uff na szczescie okazalo sie ze przez apke tez mozna edytowac dane w wykresie jedynie co szkoda ze prognozy cykli nie ma ale nie bede za to byloc 160 zl rocznie.Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019