Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaL. Przykro mi z powodu bety, choć ona nie zawsze prawdę mówi.
Trzymaj się kochana, będziemy czekać na Twój powrót.
Dziękuję za wsparcie i wszystkie słowa pocieszenia.
Nie pisałam kilka dni, bo od razu po tej konsultacji w klinice, jechaliśmy na urlop 3-dniowy. To chyba był fajny zbieg okoliczności, bo zupełnie nie miałam czasu myśleć co dalej ani dołować się tym co powiedzieli.
Dalej nie wiem co robić, ale czuję, że ciągnie mnie w stronę pogłębienia duchowości czy podejścia psychologicznego. Nie mam nic przeciwko IVF, ale finanse mnie ograniczają.
Zaczęłam czytać książkę - Dusze Dzieci. Sama nie wiem co o tym myśleć, bo to już wkracza w poziom bioenergii, ale trochę mnie to intryguje.
Będę dalej czytać książkę, zobaczę co z tego wyniknie. Myślę też o sesjach z coachami plodności.
Mam 1 dziecko, 3 miesiące temu też byłam w naturalnej ciąży, więc jakoś mi się nie chce wierzyć, że już nie uda się naturalnie. Myślę, że się uda, tylko muszę nad tym popracować i ułatwić drogę do nas mojemu maluszkowi 🙂
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
AniaŁ123 wrote:Napiszę tyko tyle: 😭😭😭😭😭
Na razie się z Wami żegnam. Muszę przewietrzyć głowę.
Trzymam za Was kciuki 😘
( Ania przykro mi. trzymaj sie i czekamy na Ciebie.Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Hej!
U nas leniwie bo nic mi się nie chce. Dziecko mi pogryzł jakiś robal w dłoń i teraz ciągle smarowanie i syropek z wapnem i zyrtekiem przeciwalergicznie. Ale rączka jej spuchła jak bania. Moja siostra farmaceutka to mówi, że non stop latają do niej po coś na ukąszenia dla dzieci. A te komary to jakieś zmutowane i dłużej się to goi.
U mnie został już tylko tydzień do wakacji Tak mnie to cieszy że w ogóle nie myślę o koronie... -
My jesteśmy po urlopie, dużo podróżowaliśmy. Dziś powrót do codzienności, mąż poszedł już do pracy. Ja jestem mega zmęczona, niedospana. Jakoś nie mogę się podnieść z łóżka, a muszę dziś zadzwonić do przychodni, bo znów mi pęcherz dokucza. Będę też dzwonić do dentysty, bo chyba w końcu otwierają kliniki po 3 miesiącach. Zobaczymy czy uda mi się umówić,bo akurat w czasie kwarantanny wypadła mi plomba i tak z nim chodzę. Mam nadzieję, że nie będzie do wyrwania.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Wczoraj my wieczorem wróciliśmy od rodziców.
W sobotę byliśmy nad jeziorem a w niedziele na grillu u babci. Zjechała się rodzinka. Był upalny weekend to trochę się opalaliśmy. Dziś też upał. Mąż ma wolne do wtorku to jeszcze trochę odpocznie przed pracą. -
my bylismy na weekend nad jw domku nad jeziorem a w nocy z srody na czwartek do poniedziałku jedziemy w Tatry bo mąz ma ultramaraton po gorach. wiec u nas aktywnie caly czas brak czasuMama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
nick nieaktualnyJa też jestem ale na wyjeździe u siostry i jeszcze kilka tygodni tu pobędę... Niby jest fajnie, ale chyba przeliczyłam się z tym na jak długo się wybrałam... W weekend myślę eksmitowac się na kilka dni do drugiej siostry 😉 więc nie dość, że na wyjeździe to jeszcze pracuje stąd zdalnie. Zeszły tydzień miałam urlop więc wczoraj i dzisiaj nadrabiałam zaległości. A popołudniami spotykam się z rodzinką i znajomymi więc czas szybko leci.
Ale jestem cały czas, a za miesiąc będę częściej bo zacznę starania pełna parą. w niedzielę dostałam okres, cykl trwał 45 dni. Spoko bo martwiłam się że będzie mega długi. -
Mama_Honorci wrote:u nas wyjazd za wyjazdem stad moja mala aktywnosc.
Honoratka dzis usiadla
Super! Ja się musiałam naczekać, bo moja z niczym się nie spieszyła. Usiadła z leżenia na brzuchu dopiero w 10 miesiącu życia. Wstała pierwszy raz dopiero na tydzień przed roczkiem, chodziła bez podparcia dopiero w 16 miesiącu. Ciągle się martwiłam, że coś jest nie tak. Ale chyba taka jej uroda. Doszliśmy z mężem do wniosku, że powstała z leniwego plemnikaAbaquz90 lubi tę wiadomość
-
Mama_Honorci, brawo!
Mamaxa, juz cie mialam na priv poszukiwac, bo mi przepadlas na wszystkich watkach😂
Skrzydlata, to my sie znow zastanawialismy od poczatku co to za szalony plemnik byl, bo Mia to znow ze wszystkim siw spieszyla🙈 jak miala 5 miesiecy, to juz z oka jej nie dalo rady spuscic, bo zostawilo sie ja na macie, poszlam wstawic kawe, wracam a ona juz lize deske do prasowania, albo buszuje po lazience/w psich zabawkach🙈
Ja dzis mialam wizyte u ginekologa, na dole wszystko super, wymazy ok, jeszcze na cytologie czekam, ale mowi, ze na pierwszy rzut oka nie ma czym sie martwic, piersi zbadal, tez wszystko dobrze...
Powiedzialam, ze mamy znow kinderwunsch to odrazu pytal, czy mamy juz termin w klinice i czy potrzebuje skoerowanie, czy maz juz jest na jakies badania tam umowiony, czy mzoe potrzebujemy dla niego jakies kontakty...
Takze skierowanie w domu, kontrola dobrze, mozna zaczynac przygotowania
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja to jak mam chwilę jak mały śpi to ja też kimam albo czytam książkę. Właśnie zaraz mały będzie szedł na 2 drzemkę. I nas chyba z siadaniem zaczął w 8 miesięcu. Teraz ładnie raczkuje i stoi przy meblach, w łóżeczku to już śmiga na stojąco. Przy staniu to już nie leci do tyłu tylko schodzi na dół lub spada na pupę.
-
Skrzydlata wrote:Super! Ja się musiałam naczekać, bo moja z niczym się nie spieszyła. Usiadła z leżenia na brzuchu dopiero w 10 miesiącu życia. Wstała pierwszy raz dopiero na tydzień przed roczkiem, chodziła bez podparcia dopiero w 16 miesiącu. Ciągle się martwiłam, że coś jest nie tak. Ale chyba taka jej uroda. Doszliśmy z mężem do wniosku, że powstała z leniwego plemnika
Cccierpliwa. Fajnie, że wszystko dobrze i że coraz bliżej celu 🙂
Mama_Honorci. Wykres piękny, trzymam kciuki 🙂 Choć pamiętaj, że z wykresów nie da się wyczytać ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 18:04
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔